Kladionica: Prijedlozi, sugestije... - ARHIVA POSTOVA

Prijedlozi, savjeti, sugestije, sigurni dobici...

Moderatori/ce: insider,Monolog,Puma,bodi123

kakanj84
Kontakt:

Re: Kladionica: Prijedlozi, sugestije...

Post Postao/la kakanj84 » 15 dec 2016, 13:32

slika
I danas da ih uzmemo lopatom.
Kao i jučer pa proberite :kafa: :wave: :clap:
Zadnja izmjena: kakanj84, dana/u 15 dec 2016, 13:33, ukupno mijenjano 1 put.
zdravko mamić maminjo institucija balkanska!!!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 15 dec 2016, 13:33

po'marke je napisao/la:Real Madrid travels to Istanbul without Llull, Thompkins and Randolph. Llull has not recovered from injury, as well as Thompkins, while Randolph has hamstring injury.

http://planetacb.es/index.php/europa-y- ... c-son-baja
Koga trpamo over, Carrolla ili Rudija, ko nas bolje može povaliti? :lol:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

eedo
Kontakt:

Post Postao/la eedo » 15 dec 2016, 14:17

Danas finih parova odbojke, pa evo ukratko:

17:oo Fatra Zlin - CZU Prag 1 @1,25 wwin

Ekipa Zlina je nepojmljivo bolji i kvalitetniji tim svake sezone od današnjih protivnika. Dovoljan podatak je da su ih ubjedljivo dobijali u posljednih 10 utakmica što kući, što vani. A na domaćem terenu je to posebna priča, činjenica je da ih je Sparta uspjela dobiti svega jednom kada bi im došli u goste. Svake sezone Zlin igra playoff u Češkoj, dok se tim Praga često bori i za opstanak. Uz sve to Zlin mora popraviti omjer domaćih utakmica, imaju tek 2-2, ali nije im zamjeriti na ova dva poraza, igrali su protiv dosta jakih ekipa Karlovarskog i Pribrama, te su pružili dobar otpor, u gostima za sada vrijede za kvalitetniju ekipu, moraju naći balans, da ne bi doveli u pitanje playoff, danas im ništa drugo ovdje ne preostaje nego pobjediti. Ide ovo rutinski, možda gosti uspiju otkinuti jedan set, ali dabogda i to.

18:oo Pribram - VK Karlovarsko 2 @1,44 wwin

Tim Karlovarskog je ove godine izuzetno jak, trenutno su drugi na tabeli sa omjerom 9-2, pored domaćih igrača, veliki doprinos im daje Šveđanin Eriksson, te Slovenac Jan Planinc. O Pribramu se nema puno toga za reći, prosječna ekipa, uvijek su tu negdje u sredini, za sada imaju 5-5 omjer. Ovdje će sve ovisiti isključivo o gostima, koji ne bi smjeli ni danas zakazati, vjetar u leđa će im dati i prošlosedmična pobjeda u CEV kupu, gdje su skoro pa riješili pitanje prolazka u šesnaestinu finala. A ako netko želi i da pogleda dobru odbojku, biti će live i na youtubu. https://www.youtube.com/watch?v=3rgwWl-ie8A

18:oo Chemik Police - Nordmec.Modena 1 @1,47 wwin

A kod dama, prvo kolo lige prvaka, Poljaknije kao da ne znaju za poraz, niz od 23 pobjede za redom nije mala stvar, prošle godine su igrale polufinale Lige Prvaka što dovoljno govori o snazi i kvaliteti domaćih igračica. Dosta je u timu pored odličnih Poljakinja i reprezentativkih Srbije, tu je odlična Maja Ognjenović, Ana Bjelica, Veljković, Sanja Malagurski itd. Tim sa izuzetno bogatom historijom inače. S druge strane Italijanke su do grupne faze lige prvaka, morale proći kvalifikacije, što su i učinile uspješno. Modena ima solidan tim, igraju toplo-hladno, a u zadnje vrijeme bilježe dosta loše igre i rezultate, i u padu su forme, tako da mislim da im u Poljskoj ni čudo ne može pomoći, ovo je za mene tip dana po relativno finoj kvoti.
100% sportski i krajnje opušten potpis.

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 15 dec 2016, 14:48

Raonffa je napisao/la:
po'marke je napisao/la:Real Madrid travels to Istanbul without Llull, Thompkins and Randolph. Llull has not recovered from injury, as well as Thompkins, while Randolph has hamstring injury.

http://planetacb.es/index.php/europa-y- ... c-son-baja
Koga trpamo over, Carrolla ili Rudija, ko nas bolje može povaliti? :lol:
A ne znam druze, trebao bi mali Kerol. Ali opet prije bi Ajona, trenutno im je prva opcija pod kosem, nema Rendolfa. Opet ne ide meni nesto ova kosarka. :D

gonzales
Kontakt:

Post Postao/la gonzales » 15 dec 2016, 14:50

@edoo

Dobra analiza, samo jel Pribram vrlo dobra ili prosjecna ekipa? :D
OTIŠAO SAM DA PRONAĐEM SEBE, AKO DOĐEM PRIJE NEGO ŠTO SE VRATIM, ZADRŽITE ME!

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 15 dec 2016, 16:01

Ja sam ovo razradio za danas kosarku a ostalo je sa prijedloga sigurice sto mi se svidja:

slika
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 15 dec 2016, 16:34

Once again last week ended with a plus sign for Eurohoops’ betting column, with 3 out of 4 successful points. The first games of this round are rather hard to predict, since many important players are in doubt…

Unics Kazan – Baskonia

Unics Kazan are in last place with just three wins and are looking for consistency in their performance and more protagonists beyond Langford. Baskonia are going to play again without Bargnani, Larkin is in doubt because of a virus infection and Prigioni still hasn’t arrived. A lot will depend on the shape Larkin is going to be in, because without him the Basques are going to be a different team. In that case, Unics will have an advantage for the win, but the Under at 160,5 points (@OPAP 1,75) seems even likelier, since both teams are playing with less possessions lately.

Darussafaka – Real Madrid

Darussafaka have four consecutive defeats and have now dropped out of the top eight. Real Madrid, on the other side, are in second place with 8-3 wins and have only lost to Baskonia at home, and away to Fenerbahce and CSKA. Llull is still in doubt and it’s certainly best not to bet on the winner of the game, which seems ambiguous. Real’s point limit, though, is 84,5 points (@Stoiximan 1,83) and we’re betting in favor of the “tradition” of the Over, since they’ve scored less only twice in a total of eleven games.

Zalgiris – Olympiacos

Zalgiris are on the rise and in the last five games they have lost only to CSKA and Real in the details. The Lithuanians are doing excellent teamwork and they’ve made things hard for almost all of their opponents this year. In theory, Olympiacos could have an advantage for the win, but Hackett is out, while Georgios Printezis’s participation is also going to be decided at the last moment and a lot will depend on this. The point limit for the red-and-whites is very high (79,5 points) based on the problems and the good defensive attitude of the Lithuanians, so we’re going with the Under (@Sportingbet 1,95).

Crvena Zvezda – Maccabi Tel Aviv

Crvena Zvezda are not in good shape, losing their last three games by a wide margin. At home, though, the Serbs always have an extra incentive. Maccabi are perhaps in even worse shape, with two defeats in a row at home, and also a defeat in the Israeli championship. In theory, because of their quality, the Israelis have a small advantage for the win, but it’s better to bet on the Over. At the beginning of the season, Crvena Zvezda had the best defense in the competition, but now they’ve dropped to fifth place. And now, four of the Serbs’ last five games have a total of more than 154,5 points (@Bet365 1,80). Something similar is happening with Maccabi as well, even though the Israelis have improved defensively.

Bamberg – Anadolu Efes

The emphatic win over Maccabi Tel Aviv can uplift Bamberg mentally after the consecutive lost games in the final minutes. Efes, however, are in form counting three wins in a row, but they won’t have Bryce Cotton anymore as he was replaced by Brandon Paul. The game is hard to call in terms of the winner, but it’s worth betting on the Over, even though the limit is quite high (163,5 points). Both teams are among the best offensively per possession and among the worst defensively per possession. So, they can go over the limit (@Stoiximan 1,75).

The choices
Unics Kazan – Baskonia Under 160,5 points
Darussafaka – Real Madrid Real Madrid Over 84,5 points
Zalgiris – Olympiacos Olympiacos Under 79,5 points
Crvena Zvezda – Maccabi Tel Aviv Over 154,5 points
Bamberg – Anadolu Efes Over 163,5 points
Mozda nekome pomogne.

eedo
Kontakt:

Post Postao/la eedo » 16 dec 2016, 00:07

Jedan dubl:

01:oo Bains/Myers - Aiava/Smith 1 @1,53 wwin

Bains i Myers dosta kvalitetnije dubl igračice, ovdje akcenat posebno ide na Abbie Myers koja je svoju karijeru bazirala na igri parova, ima par titula u dubl konkurenciji, doduše ne sa Bains kao suparnicom. Ali da bi njih dvije mogle biti dobar par pokazale su već u Septembru ove godine, kada su zaigrale prvi put zajedno, te odma dogurale ni manje ni više, nego do finala jednog ITF turnira. A i za njenu kolegicu Bains, koja ima svega 18 godina imam samo riječi hvale, posebice jer je ona u paru sa Tere Apisah, također u Septembru ove godine, osvojila jedan izuzetno jak turnir u konkurenciji parova, te su samim time priredile ogromno iznenađenje, nanizale su dublove kao što su Galfi/Kuzmova, Cabrera/Ellie, Glushko/Liu, sve izuzetno dobre igračice parova. S druge strane mreže juniorka Aiava, koja je tek 2000. godište i tri godine mlađa također Australka Smith. Njih dvije za razliku od protivnica su se više bazirale na singl karijeru, ali eto znaju i zaigrati dubl. Nemaju rezultata vrijednih pomena, tako da se nema šta puno pričati o njima na ovom polju. Dovoljno je reći podatak da je sama Myers odigrala ukupno 130 mečeva u karijeri, dok su ove dvije Aiava i Smith, jedva uspjele skupiti po 20. Što je još zanimljivo jeste da su se ove dvije kombiancije sastale već jednom ove godine, a bolje su tada bile Aiava i Smith, na opšte iznenađenje, pobjedile su više spretno, nego sretno sudeći po rezultatu, bilo je 6:3 1:6 10:7. Do finala ovog Wildcard Playoffa su se Bains i Myers prošetale, nisu ni sat vremena provele na terenu, u 1. kolu su bile ubjedljive, dok su u drugom trebale odigrati samo jedan set da bi im Patterson i Peers predale meč nakon toga. Ove druge dvije su imale nešto teži put, ali ipak su uspjele izboriti finale. Velika stvar za sve četiri Australke, nije mala stvar zaigrati na Australian Openu, a ako se uzme u obzir iskustvo, kvalitet, želja za osvetom, sve to ide na stranu Myers i Bains.

01:30 Toronto - Arizona 1 @1,73 wwin

Vrijeme ja da Toronto prekine crni niz, ovdje sam se više vodio logički i tradicijom... Zadnje tri utakmice kući Toronto bilježi 3 poraza, San Jose, Minnesota, Coloradu, redom su ih tukli. Hajde San Jose i Minesota, ekipe koje su u samom vrhu, ali Colorada su morali dobiti, i što je zanimljivo za njih veći dio ove sezone tako igraju, sa ekipama iz vrha igraju odlično, često odu i u produžetke, pa znaju i iznenaditi, pa dobiti, dok sa ovim slabijim ekipama „koje moraju dobiti“ muku muče, to će morati promijeniti ako žele sebi dobro... Jedan zanimljiv podatak za Arizonu jeste da oni u gostima nisu uspjeli vezati dvije pobjede, pa mogli bi se reći otkad znaju za sebe haha, prošlu tu dobili Detroita ni manje ni više nego u gostima, samim time su sebi ovdje upisali poraz. Šalu na stranu, Toronto je kvalitetnija ekipa, ima bolje igrače, i vrijeme je da i njih krene, očekujem laganu pobjedu domaćina.

Ukupna kvota: 2,65
100% sportski i krajnje opušten potpis.

crnobijeli21
Kontakt:

Post Postao/la crnobijeli21 » 16 dec 2016, 02:26

[quote="eedo"]Jedan dubl:

01:oo Bains/Myers - Aiava/Smith 1 @1,53 wwin

Bains i Myers dosta kvalitetnije dubl igračice, ovdje akcenat posebno ide na Abbie Myers koja je svoju karijeru bazirala na igri parova, ima par titula u dubl konkurenciji, doduše ne sa Bains kao suparnicom. Ali da bi njih dvije mogle biti dobar par pokazale su već u Septembru ove godine, kada su zaigrale prvi put zajedno, te odma dogurale ni manje ni više, nego do finala jednog ITF turnira. A i za njenu kolegicu Bains, koja ima svega 18 godina imam samo riječi hvale, posebice jer je ona u paru sa Tere Apisah, također u Septembru ove godine, osvojila jedan izuzetno jak turnir u konkurenciji parova, te su samim time priredile ogromno iznenađenje, nanizale su dublove kao što su Galfi/Kuzmova, Cabrera/Ellie, Glushko/Liu, sve izuzetno dobre igračice parova. S druge strane mreže juniorka Aiava, koja je tek 2000. godište i tri godine mlađa također Australka Smith. Njih dvije za razliku od protivnica su se više bazirale na singl karijeru, ali eto znaju i zaigrati dubl. Nemaju rezultata vrijednih pomena, tako da se nema šta puno pričati o njima na ovom polju. Dovoljno je reći podatak da je sama Myers odigrala ukupno 130 mečeva u karijeri, dok su ove dvije Aiava i Smith, jedva uspjele skupiti po 20. Što je još zanimljivo jeste da su se ove dvije kombiancije sastale već jednom ove godine, a bolje su tada bile Aiava i Smith, na opšte iznenađenje, pobjedile su više spretno, nego sretno sudeći po rezultatu, bilo je 6:3 1:6 10:7. Do finala ovog Wildcard Playoffa su se Bains i Myers prošetale, nisu ni sat vremena provele na terenu, u 1. kolu su bile ubjedljive, dok su u drugom trebale odigrati samo jedan set da bi im Patterson i Peers predale meč nakon toga. Ove druge dvije su imale nešto teži put, ali ipak su uspjele izboriti finale. Velika stvar za sve četiri Australke, nije mala stvar zaigrati na Australian Openu, a ako se uzme u obzir iskustvo, kvalitet, želja za osvetom, sve to ide na stranu Myers i Bains.

Fala care za ovaj par ;)
Andrea Pirlo
Alessandro Del Piero

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 16 dec 2016, 12:01

Simon 11.5 manje
Vesely 12.5 manje
Tomić 10.5 manje
Kopponen 7.5 manje
Pleiss 8.5 manje
Rivers 8.5 manje
Kalinić 7.5 manje

:mrgreen: :mrgreen:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

ado899
Kontakt:

Post Postao/la ado899 » 16 dec 2016, 12:19

Sinoc sam slican prosao listic pa da probam i danas slab sam oko kosarke pogotovo igraca, na zajednickim me nece biti.

Barcelona (74.5) manje poena
De Colon -17.5 vise poena
Dortmund 3+
Saric -9.5 manje
Cousins D -28.5 manje

Kvota 16

Ako prodje prodje :D
"Nogomet je moj život, moja strast. Teško mi je nogomet doživljavati kao posao, ne vidim ga tako i nikada neću reći da se bavim nogometom. Naravno, postoje plaća, ugovor, ali nogomet nikada neću definirati kao posao" Thierry Henry

kakanj84
Kontakt:

Post Postao/la kakanj84 » 16 dec 2016, 14:02

slika

Jedan rani na osjećaj bez neke analize pošto ova dva prethodna dana se para uzelo baš na osjećaj :opaopa: .
Sretno ko isprati :thumbup: :mrgreen: :salut:
zdravko mamić maminjo institucija balkanska!!!

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 16 dec 2016, 17:08

slika
domacini sa drugom postavom, pa eto vrijedi probati
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 16 dec 2016, 17:55

Jedan neambiciozni....

Hoffenheim- Dortmund 2
Norwich- Huddersfield 1
Alaves- Betis ddg
Willem- Heerenveen odg
Ruch- Wisla 3+
Angers- Nantes 2+
Panathinaikos- Fenerbahce 1x
Vichy- Denain 1

Koef.: 43

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 16 dec 2016, 19:52

de grašak i almere 3+ 1.pol. i 6+ na utakmicu

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 16 dec 2016, 23:08

dugo nije bilo mufljaže i sutra bi mogli rijeka i istra zamutiti malo, probajte 2/1 kvota su 30 uglavnom, sutra ujutro očekujem veći pad pa valja odigrati već večeras pa ako doleti kakva pinkica u džepenku neće škoditi a marka dvije će ionako očamugariti večeras ili sutra ujutro na nešto drugo

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 17 dec 2016, 10:52

Kolika je sansa da BiH/18 pobijedi? Dobar je koeficijent na nas pravo 3,14?
🔵⚪

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 17 dec 2016, 11:35

Nemam obicaj ovdje postavljati listice, jer uglavnom kad postavim ide debakl, znaci slobodno udarite kontru :mrgreen:
slika
Chelsea ima 10 pobjeda u nizu, ima 6 bodova vise od prvih pratilaca, koji imaju teske utakmice, Liverpool ide u goste gradskom rivalu, a Arsenal i City igraju međusobno, tako da je vrijeme da Chelsea jednu kiksa, previse bi bilo da opet pobijede, i naprave jos vecu prednost, a u srijedu su englezi dosli po kvotama, vrijeme je da danas bude "iznenađenja", jedan srednji ulog na CP 1x
slika
Jedan onako :D
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

risingforce
Kontakt:

Post Postao/la risingforce » 17 dec 2016, 11:55

Nurkic 10,5 manje @1,85 bhplay

trpajte :lol:

risingforce
Kontakt:

Post Postao/la risingforce » 17 dec 2016, 11:57

Litva - BiH kp2 @ 3

Zaključano

Natrag na “Kladionica”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.