NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: NK Čelik Zenica
Izvinite na upadanju
Ako moze da mi odgovorite na par pitanja.
Kad ste ispali iz lige kako je tekao vas oporavak, je li na pocetku bilo ono muk tisina niko nista, pa tek kasnije se ljudi digli ? Kako je to islo?
Kako ste uspjeli sklonit klub iz ruku politike ? Ovdje kod nas pola toga nije transparentno..
Nadam se da cete dobit licencu i da igramo opet crveno crni derbi, nazalost u federalnoj a aBd za koju godinu i u PL ..
Kad ste ispali iz lige kako je tekao vas oporavak, je li na pocetku bilo ono muk tisina niko nista, pa tek kasnije se ljudi digli ? Kako je to islo?
Kako ste uspjeli sklonit klub iz ruku politike ? Ovdje kod nas pola toga nije transparentno..
Nadam se da cete dobit licencu i da igramo opet crveno crni derbi, nazalost u federalnoj a aBd za koju godinu i u PL ..
Evo sad pred svima tebi kunem se da ću sve do kraja biti uz tebe i kad Bog na nebo sebi uzme me s'neba ću da bodrim crno crvene...
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫
NK Čelik - FK Unis
Uručenje trofeja i medalja prvacima Druge lige FBiH - Centar, nogometnom klubu Čelik.
04.06.2023. u XX:XXh
XXX kolo Druge lige FBiH - Centar
Stadion Bilino polje
Uručenje trofeja i medalja prvacima Druge lige FBiH - Centar, nogometnom klubu Čelik.
04.06.2023. u XX:XXh
XXX kolo Druge lige FBiH - Centar
Stadion Bilino polje
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.
Čelik je još 2015. godine izglasao statut kakav je dans. Jedan član jedan glas statut, su najviše zaslužni neformalna grupa građana Za Čelik i Robijaši, zatim ostali simpatizeri kluba. Te godine kada smo odlučili se za taj statut i sistem poslovanja smo još bili zaluđeni da će "neki investitor" doći i uložiti neke pare u klub. Politika je i tada imala svoje piune i kada smo dovedeni pred zid izlgasali smo na skupštini turskog lopva. Kada smo nakon sezone ili dvije uvidjeli da je to havarija i put ka gašenju kluba i kada smo rezulatski izbačeni iz PL BiH organizovali smo skupštinu te jednoglasno se povukli u Kantonalnu ligu kako bi smanjili troškove i pokušali sanirati dugove. Par sedmica prije je turski lopov povukao iz kluba i doslovno nije bilo nikoga. Kada je skupština odlučila ići putem kojim je odlučila, navijači su se organizovali i pogledal ism ose svi u oči. Ono što me već godinama raduje i čini sretnim da imamo jedni u druge povjerenje, da i pored pojedinih teških situacija nema trzavica. Ponekad se ne slažemo svi sa svim odlukama ali trudimo se gurati svi u istom pravcu. Organizovali smo razne akcije kao što su 12. igrač i vjerni navijač(1200 KM i 600 KM po licu): jednostavno ekipa koja je preuzela klub napravila je dugogodišnji plan, prikazala članovima kluba koliki je zaista dug i koliko i šta nam treba da bi se vratili u okvire normalnog poslovanja. Kantonalnu ligu smo doigrali sa izaznom generacijom juniora i par starijih igrača. Korak po korak ide se ka stabilizaciji. Plan se prati, vjerujemo jedni u druge. Svjesni smo da pojedini nogometaši nisu za nekog velikog nivoa, pola nam igrača ima poslove, pojedini idu u školu još ali nikako više nećemo dopustiti da nam neka politika upravlja klubom i da ga zadužuje kako bi se pravile vikendice, prale pare i skupljali politički poeni. Sve ovo što sam napisao nije ni 10% problema koje smo prošli i počeli rješavati.mk1008 je napisao/la: ↑29 maj 2023, 11:57Izvinite na upadanju
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
Nogometni klub Čelik dobio je licencu za učešće u m:tel Prvoj ligi FBiH za predstojeću sezonu 2023/24.
Na osnovu dostavljene dokumentacije u sklopu procesa licenciranja, Drugostepena komisija Nogometnog saveza Federacije BiH potvrdila je da NK Čelik ispunjava sve potrebne uslove (sportski, infrastrukturni, administrativni, zakonski i finansijski kriterij) za učešće u m:tel Prvoj ligi Federacije BiH za sezonu 2023/24.
Ovim putem želimo da se zahvalimo svim navijačima na ukazanom velikom povjerenju i razumijevanju nakon odluke Prvostepene komisije.
Slijedi doigravanje, naprijed Čelik!
Na osnovu dostavljene dokumentacije u sklopu procesa licenciranja, Drugostepena komisija Nogometnog saveza Federacije BiH potvrdila je da NK Čelik ispunjava sve potrebne uslove (sportski, infrastrukturni, administrativni, zakonski i finansijski kriterij) za učešće u m:tel Prvoj ligi Federacije BiH za sezonu 2023/24.
Ovim putem želimo da se zahvalimo svim navijačima na ukazanom velikom povjerenju i razumijevanju nakon odluke Prvostepene komisije.
Slijedi doigravanje, naprijed Čelik!
Aaaajmooooooooo
PS. Jel Iskra dobila licencu?
PS. Jel Iskra dobila licencu?
Kako sam saznao i oni su dobili licencu
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
Žrijebanje parova bi prema svemu sudeći trebalo biti obavljeno već u srijedu (31.05.)
Pokusat cu biti sto kraci, a ako sta propustim nek isprave. Prvo 3 godine je trajala borba za novi statut kluba, da maknemo politiku iz kluba i gdje je u novom statutu postavljena opcija investitora, nesto kao u sarajevu. U te tri godine protesti po Zenici, gdje bude 7-8000 ljudi i tako to. Uspjeli pritisnuti sda gdje su mislili da ce uvijek vladati (kao u vas sdp). Mogu reci da su izgubili Zenicu na Čeliku. Dosao faking kasumovic sa obecanjima, na protestima prvi u redu bio... sve ok dok nije dosao na vlast, nametnuo investitora, gdje smo mi linijom manjeg otpora isli i pristali. Nakon par godina, u rasulu kluba i u koroni nas izbace iz lige. Turcin digne sidro, klub bukvalno ostavljen bez igdje ista, bez osobe u klubu. To je bio za nas sve vjerovatno najgori period od kako postoji klub, kad je turcin digao sidro i bukvalno 98% nas mislilo to je to, gasimo se. Yeblo majku kakav je to tezak period bio. Uskacu momci koji vode sada klub i jos par njih, uzimaju klub u svoje ruke, sreca statut smo imali da smo to mogli odmah izvesti. Glasa se da ne igramo federalnu, nego idemo u kanton. To je svakome tesko palo, trebalo nam je vremena da dodje u glavu svima da je to pravi potez. Pojedincima jos nije jasan taj potez. Onda krece lagano borba, uz sve to opstrukcije gradonacelnika na svakom cosku iz dana u dan. Istog onog sto je dobio izbore na Čeliku, al helem nejse i njega smo rijesili, gdje je moram ispuniti sta je dogovoreno.mk1008 je napisao/la: ↑29 maj 2023, 11:57Izvinite na upadanju
U junu ocekujemo odblokiran racun nakon 20 godina i plasman u federalnu. Dug kluba koji nam moze "praviti" probleme jos nekih 250-300k, (reprogram placa grad, tako da oni naslovi da je Čelik najveci duznik ostaju samo na naslovima, izmiruje se to sve.)
Sve u svemu, konkretno po nas odlazak u kanton potez stoljeca. Posebno sto nismo imali pomoc od grada/kantona.
Da je bilo tesko, bilo je, ali da se isplatilo, definitivno jeste. U sljedecih godinu dana ocekujem puno, ne mislim samo na rezultate, nego na dizanje kluba na visi nivo. Cisto sumnjam da cemo odmah u pl, jedino ako se bas put otvori.
Evo i licenca je tu, jos taj playoff protiv rahica i kompanije i to je to.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
31.05 zrijebanje
Koga bi za protivnika?
Meni licno Iskra bi bila po mjeri.
Koga bi za protivnika?
Meni licno Iskra bi bila po mjeri.
J*bo dugove i licencu igrajte za nas Čelik i Zenicu.
Kakva smo mi bili indijanština
ps. Čestitke Upravi na ispunjavanju uslova za licencu.

Kakva smo mi bili indijanština

ps. Čestitke Upravi na ispunjavanju uslova za licencu.

Zadnja izmjena: avenija, dana/u 29 maj 2023, 12:32, ukupno mijenjano 1 put.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
redbull93 je napisao/la: ↑29 maj 2023, 12:28Pokusat cu biti sto kraci, a ako sta propustim nek isprave. Prvo 3 godine je trajala borba za novi statut kluba, da maknemo politiku iz kluba i gdje je u novom statutu postavljena opcija investitora, nesto kao u sarajevu. U te tri godine protesti po Zenici, gdje bude 7-8000 ljudi i tako to. Uspjeli pritisnuti sda gdje su mislili da ce uvijek vladati (kao u vas sdp). Mogu reci da su izgubili Zenicu na Čeliku. Dosao faking kasumovic sa obecanjima, na protestima prvi u redu bio... sve ok dok nije dosao na vlast, nametnuo investitora, gdje smo mi linijom manjeg otpora isli i pristali. Nakon par godina, u rasulu kluba i u koroni nas izbace iz lige. Turcin digne sidro, klub bukvalno ostavljen bez igdje ista, bez osobe u klubu. To je bio za nas sve vjerovatno najgori period od kako postoji klub, kad je turcin digao sidro i bukvalno 98% nas mislilo to je to, gasimo se. Yeblo majku kakav je to tezak period bio. Uskacu momci koji vode sada klub i jos par njih, uzimaju klub u svoje ruke, sreca statut smo imali da smo to mogli odmah izvesti. Glasa se da ne igramo federalnu, nego idemo u kanton. To je svakome tesko palo, trebalo nam je vremena da dodje u glavu svima da je to pravi potez. Pojedincima jos nije jasan taj potez. Onda krece lagano borba, uz sve to opstrukcije gradonacelnika na svakom cosku iz dana u dan. Istog onog sto je dobio izbore na Čeliku, al helem nejse i njega smo rijesili, gdje je moram ispuniti sta je dogovoreno.mk1008 je napisao/la: ↑29 maj 2023, 11:57Izvinite na upadanju
U junu ocekujemo odblokiran racun nakon 20 godina i plasman u federalnu. Dug kluba koji nam moze "praviti" probleme jos nekih 250-300k, (reprogram placa grad, tako da oni naslovi da je Čelik najveci duznik ostaju samo na naslovima, izmiruje se to sve.)
Sve u svemu, konkretno po nas odlazak u kanton potez stoljeca. Posebno sto nismo imali pomoc od grada/kantona.
Da je bilo tesko, bilo je, ali da se isplatilo, definitivno jeste. U sljedecih godinu dana ocekujem puno, ne mislim samo na rezultate, nego na dizanje kluba na visi nivo. Cisto sumnjam da cemo odmah u pl, jedino ako se bas put otvori.
Evo i licenca je tu, jos taj playoff protiv rahica i kompanije i to je to.
Bgm ja se jezim dok citam mogu misliti kako je vama ovo sve bilo proci....
Kod nas nisu problemi to da ne daju pare, daju oni pare ali kreteni daju pare svakakvim budalama i ubacuju kretene u klub i kriminalce i to je onda kao da su bacili pare ..
Kod nas je trenutno muk. Tisina. Niko nista ne zna Bog sami zna sta ce se odigrati.
Predsjednik kluba otpustio sve u klubu i ponudio ostavku skupstini. Mi cak ne znamo ni ko sve cini skupstinu . Et gdje dalje...
Tuzno je sta nam ova yebena politika radi od velikana bivse Juge a i BH velikana ..
A yebeno Posusje i Gabela igraju PL BiH...
Evo sad pred svima tebi kunem se da ću sve do kraja biti uz tebe i kad Bog na nebo sebi uzme me s'neba ću da bodrim crno crvene...
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Pa i kod nas je to bio slučaj. Ne znaš ko je u skupštini, kako se biraju, čak smo imali situacija gdje skupština ne zasjeda jer je ramazan. Bilo para, ali bilo i ovih sto su na tome vikendice, stanove i auta uzeli. Ostali dužni svima, račun blokiran. Iz godine u godinu. Tek kad je politika mislila da je gotovo i da se Čelik ne može izvući, tad su ga i prepustili navijačima.
Recimo Grad plaća reprogram, ali nije htio da ga plaća kad je tu bio UO sačinjen od navijača, već kada je došao njihov "investitor" i onda mi samo preuzeli to na sebe kada je investitor napustio. Da se Grad pita, oni to ne bi plaćali. Ovako imaju ugovornu obavezu, mi moramo na vrijeme riješavati obaveze prema državi i reprogram se ne može prekinuti.
Pored toga, momci su redom zvali sve povjerenike. Dogovarali umanjenja i oprastanja duga, isplacivali gdje su mogli. 30% našeg budžeta je prošle godine otišlo na isplate dugovanja.
Recimo Grad plaća reprogram, ali nije htio da ga plaća kad je tu bio UO sačinjen od navijača, već kada je došao njihov "investitor" i onda mi samo preuzeli to na sebe kada je investitor napustio. Da se Grad pita, oni to ne bi plaćali. Ovako imaju ugovornu obavezu, mi moramo na vrijeme riješavati obaveze prema državi i reprogram se ne može prekinuti.
Pored toga, momci su redom zvali sve povjerenike. Dogovarali umanjenja i oprastanja duga, isplacivali gdje su mogli. 30% našeg budžeta je prošle godine otišlo na isplate dugovanja.
Celik!3,2,2.
Samo jos da dodam o ovoj genezi spasavanja Celika. Iako je cijeli ovaj period tezak i mukotrpan i jos ima prepreka koje treba preskociti, ipak mislim da je najveci teret podnio NGG u samim pocecima. Jer realno trebalo je skupiti m.da, sto mnogi od nas nisu, pa "stati na crtu" tadasnjoj bulumenti koja je bila u Skupstini. Bilo je tu svega i prijetnji i maltretiranja ali su momci sve to hrabro izdrzali i izgurali svoju ideju. Da njih tad nije bilo, danas bi se pricalo o Celiku kao reliktu proslosti.
Celik je jedan od rijetkih svijetlih primjera sta koliko mladi i pametni mladi ljudi mogu uraditi u ovoj drzavi uz sve opstrukcije i saplitanja.
Sloboda je trenutno tamp gdje smo mi bili prije donosenja Statuta. Nimalo vam ne zavidim, ali sve je na vama. Niko vam nece spasiti Slobodu osim vas navijaca. Morate naci tu pozitivnu energiju medju vama. Nema nikakvih investitora i carobnih stapica koji cerijesiti nagomilane probleme. Tuzno je da Sloboda ne igra elitu kao ni Celik, ali mozda je ovako i bolje da se naptavi reset i da jednog dana klub bude cist i na zdravim temeljima, sto je glavni preduslov za dalji rast. Svako dobro ( ovo ce me sa Truhlom posvadjati, predosjecam hahaahah)
Celik je jedan od rijetkih svijetlih primjera sta koliko mladi i pametni mladi ljudi mogu uraditi u ovoj drzavi uz sve opstrukcije i saplitanja.
Sloboda je trenutno tamp gdje smo mi bili prije donosenja Statuta. Nimalo vam ne zavidim, ali sve je na vama. Niko vam nece spasiti Slobodu osim vas navijaca. Morate naci tu pozitivnu energiju medju vama. Nema nikakvih investitora i carobnih stapica koji cerijesiti nagomilane probleme. Tuzno je da Sloboda ne igra elitu kao ni Celik, ali mozda je ovako i bolje da se naptavi reset i da jednog dana klub bude cist i na zdravim temeljima, sto je glavni preduslov za dalji rast. Svako dobro ( ovo ce me sa Truhlom posvadjati, predosjecam hahaahah)
Moramo Bgm zbiti redove i realno postupiti onako kako je najbolje.. Klub postoji zbog navijaca, bilo i ostalo.phillies je napisao/la: ↑29 maj 2023, 12:42Samo jos da dodam o ovoj genezi spasavanja Celika. Iako je cijeli ovaj period tezak i mukotrpan i jos ima prepreka koje treba preskociti, ipak mislim da je najveci teret podnio NGG u samim pocecima. Jer realno trebalo je skupiti m.da, sto mnogi od nas nisu, pa "stati na crtu" tadasnjoj bulumenti koja je bila u Skupstini. Bilo je tu svega i prijetnji i maltretiranja ali su momci sve to hrabro izdrzali i izgurali svoju ideju. Da njih tad nije bilo, danas bi se pricalo o Celiku kao reliktu proslosti.
Ja cu dat sve od sebe licno sto mogu ali pojedinac ne moze nista, vidjet cemo pratiti desavanja sta i kako, bude li opet kakvih petljanja, a mi ostanemo sutiti onda neka nas ugase..
Sad kad budemo igrali crveno crni derbi Truhlo javi se da te pocastimo kafom, zasluzio je koliko je pratio rezultate slobode ove godine hahaha
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫
U kvalifikacijama za ulazak u m:tel Prvu ligu FBiH igrat će:
FK Gornji Rahić (5. na tabeli )
NK Čelik Zenica (1. na tabeli )
NK Iskra Bugojno (5. na tabeli )
FK Klis (1. na tabeli )
Žrijebanje parova će se održati u srijedu (31.05.2023. godine) u prostorijama NS FBiH sa početkom u 12:00 sati.
FK Gornji Rahić (5. na tabeli )
NK Čelik Zenica (1. na tabeli )
NK Iskra Bugojno (5. na tabeli )
FK Klis (1. na tabeli )
Žrijebanje parova će se održati u srijedu (31.05.2023. godine) u prostorijama NS FBiH sa početkom u 12:00 sati.
Ako krenete u borbu sa politikom, ovo sto su gore forumasi pisali je samo mali dio desavanja u zadnjih 8,9 godina borbe za klub. U toj borbi je bilo strasni stvari, clanovi bivse skupstine su pucali na navijace, prijetnje razne, slanje reketasa na navijace, ma nema sta nije bilo. I kada se u januaru 2017 usvojio statut, jos zesca je borba krenula.mk1008 je napisao/la: ↑29 maj 2023, 13:03Moramo Bgm zbiti redove i realno postupiti onako kako je najbolje.. Klub postoji zbog navijaca, bilo i ostalo.phillies je napisao/la: ↑29 maj 2023, 12:42Samo jos da dodam o ovoj genezi spasavanja Celika. Iako je cijeli ovaj period tezak i mukotrpan i jos ima prepreka koje treba preskociti, ipak mislim da je najveci teret podnio NGG u samim pocecima. Jer realno trebalo je skupiti m.da, sto mnogi od nas nisu, pa "stati na crtu" tadasnjoj bulumenti koja je bila u Skupstini. Bilo je tu svega i prijetnji i maltretiranja ali su momci sve to hrabro izdrzali i izgurali svoju ideju. Da njih tad nije bilo, danas bi se pricalo o Celiku kao reliktu proslosti.
Ja cu dat sve od sebe licno sto mogu ali pojedinac ne moze nista, vidjet cemo pratiti desavanja sta i kako, bude li opet kakvih petljanja, a mi ostanemo sutiti onda neka nas ugase..
Sad kad budemo igrali crveno crni derbi Truhlo javi se da te pocastimo kafom, zasluzio je koliko je pratio rezultate slobode ove godine hahaha
Za vas postoje tri scenarija:
Prvi da ne uradite nista, nego da vam SDP nastavi silovati klub uz podrsku grada. Oni daju para, ali oni i krcme. To vam je sto danas imate.
Drugo investitor. Iskreno nece ni jedan doci, jer nemate nista ponuditi. Ni imovine, trening kampa, samo milionska dugovanja. Uz to bih jos dodao nas zakon o udruzenjima koji to ne regulise po PSu, tako da je jako tesko privuci ljude da investiraju.
Trece: Navijaci da preuzmu. Evo i da iskopirate nas model, budite spremni da ce vam grad odmah zavrnuti pipu i nema vas nigdje. U tom slucaju kanton vam je jedina opcija kao i nama pa polako dizati klub da zivi od svojih prihoda.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Jos bi dodao da sve ovo kroz sto smo prosli, zblizili i ujedinili su nas jos vise. Osjeca se jednostavno, da smo blizi jedni drugima nego prije.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.