FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

tuzlak1987
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 jan 2017, 00:12

I sta je za vas idealan model za Slobodu?

Da stave mjesto u skupstini 2000 KM za godinu, mozda bi doslo neke dobre raje. I onda bi carsija pricala sta ovaj hoce, uplatio novac i misli da je neko i nesto, on bi da odlucuje, a da ne odlucuju stari navijaci koji su prosli sa Slobodom sve i svasta kuknjava

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 19 jan 2017, 00:16

tuzlak1987 je napisao/la:I sta je za vas idealan model za Slobodu?

Da stave mjesto u skupstini 2000 KM za godinu, mozda bi doslo neke dobre raje. I onda bi carsija pricala sta ovaj hoce, uplatio novac i misli da je neko i nesto, on bi da odlucuje, a da ne odlucuju stari navijaci koji su prosli sa Slobodom sve i svasta kuknjava
Dosao bi Chini i rekao neki seljak platio 2k i odlucuje nesto u klubu.
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 19 jan 2017, 00:24

staragarda je napisao/la:I ne j e d i t e **** sa prozivkama Sloboda 72.... imate macka i Cickovo ulje pa po njima izdrkavajte,ako smijete
Jel to onaj lik kojeg ste svi redom pljuvali kad poslije utakmice s Drinom objavi clanak o utjecaju kladionica na sport, kako se namjesta i sl., a imao je jos slicnih postova.
Ja nemam protiv njega nista nit sam ga kad vrijedjao i pljuvao, ni sad a ni prije, samo mi smijesno kako je sad legenda a dok je bio Azmir ismijavali tog istog forumasa
Nad tobom sunce najljepše sja

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 19 jan 2017, 00:26

Idealan scenario je promjena statuta,i neki vid privatizacije.

Drugi scenario je djelimicna promjena statuta,placanje stolice u skupstini 2000 km godisnje,kao i to da clanovi UO moraju dati minimum 30 000 godisnje klubu BESPOVRATNO.
Moramo zaustaviti pozajmice i daljne zaduzivanje i propadanje kluba.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

MejdanTz
Kontakt:

Post Postao/la MejdanTz » 19 jan 2017, 00:28

Samo DD je spas naseg sporta!
Prihvataš drugačije ljude i boje, al' crna i crvena najbolje ti stoje.
FK Sloboda Tuzla since 1919

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 19 jan 2017, 00:29

pinoglavi je napisao/la:
staragarda je napisao/la:I ne j e d i t e **** sa prozivkama Sloboda 72.... imate macka i Cickovo ulje pa po njima izdrkavajte,ako smijete
Jel to onaj lik kojeg ste svi redom pljuvali kad poslije utakmice s Drinom objavi clanak o utjecaju kladionica na sport, kako se namjesta i sl., a imao je jos slicnih postova.
Ja nemam protiv njega nista nit sam ga kad vrijedjao i pljuvao, ni sad a ni prije, samo mi smijesno kako je sad legenda a dok je bio Azmir ismijavali tog istog forumasa
Kako se postaje clan skupstine,koji su kriteriji,i ko bira to,znas li ti :?:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 19 jan 2017, 00:30

Pa da znam napisao bi

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 jan 2017, 00:32

Kako znati uopste jesul Azmir, Tom Cat, Alic dali toliko i toliko novca u Slobodu. Oni samo kazu dali smo toliko i toliko, priloze papire, a jel to uredu ne pitaju. Mogu dovesti svog igraca i dati mu ugovor kakav zele i samo za to sto su ulozili vratiti novac, a uhljebiti igraca. Da igrac dobija po ugovoru 50 hiljada, a da pola od tog novca daje onom ko mu je sredio potpis. I takve stvari, svakakve malverzacije se mogu izvrsiti..A samo nekolicina svakih 10 godina dobije neki izvjestaj, a nekada ni to. 99,9% navijaca nikada nije vidjelo nikakav dokument o kretanju novca u zadnjih mjesec dana ili godinu.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 19 jan 2017, 00:37

solinas je napisao/la:Idealan scenario je promjena statuta,i neki vid privatizacije.

Drugi scenario je djelimicna promjena statuta,placanje stolice u skupstini 2000 km godisnje,kao i to da clanovi UO moraju dati minimum 30 000 godisnje klubu BESPOVRATNO.
Moramo zaustaviti pozajmice i daljne zaduzivanje i propadanje kluba.
Bojim se da je prekrasno...Po nekom mom skromnom mišljenju Husic i njegovo ubrizgavanje zive love je bila zadnja slamka spasa jer je izlascima u Evropu i transferima mogao izvući klub iz zivog blata u narednih recimo 3 godine...Ovi sad sto vode klub ne zele svoj ziv novac da troše na bolesnika u samrtnickoj postelji i plaćaju samo toliko da mu morfijumom olakšaju kraj... Baktat Ce se oni jos malo oko kluba i to je to....Zovi bili pa vidjeli....Inače,gdje ostali clanovi UO.... Macak iz pastete iskace i tu i tamo Mensur... Boni se skroz povukao a on je Slobodas teski i kad se on drzi na distanci to nije dobar znak.. takodje sam cuo da je Deling bukvalno namoljen u UO da bi preko njegovog brenda i imena probali jos nekoga na foru uvalit u UO tipa evo i Deling je tu hajde i ti....Nece ovo na Dobro
Zadnja izmjena: staragarda, dana/u 19 jan 2017, 00:40, ukupno mijenjano 3 puta.
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 19 jan 2017, 00:38

solinas je napisao/la: Kako se postaje clan skupstine,koji su kriteriji,i ko bira to,znas li ti :?:
Faraon te izabere. :mrgreen:
U većini zemalja se bira tako što najstariji članovi skupštine, tj. koji su tu najduže, žrijebanjem biraju nove članove.

Intrigantno je da statuta, koji bi trebao biti na web stranici, gdje bi trebalo sve biti objašnjeno - NEMA.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 19 jan 2017, 00:40

Staragarda moze pitanje al ozbiljno, sto su Delinga molili ako im je cilj krasti iz kluba? Ne vidim logiku tu nikako

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 19 jan 2017, 00:42

pinoglavi je napisao/la:Staragarda moze pitanje al ozbiljno, sto su Delinga molili ako im je cilj krasti iz kluba? Ne vidim logiku tu nikako
Objasnio sam već

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 19 jan 2017, 00:44

Ne ide ti to dvoje nikako, vise ljudi u UO onda vise ljudi zna sta se desava sto naravno ne ide u korist ako hoce neko krasti.
Sto se tice ostalih u UO realno niko pojma nema sta ko i koliko radi, to sto ne idu po medijima ne znaci da ne rade.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 19 jan 2017, 00:55

pinoglavi je napisao/la:Ne ide ti to dvoje nikako, vise ljudi u UO onda vise ljudi zna sta se desava sto naravno ne ide u korist ako hoce neko krasti.
Sto se tice ostalih u UO realno niko pojma nema sta ko i koliko radi, to sto ne idu po medijima ne znaci da ne rade.
Vidi,ne moraju oni direktno krasti...Macak dodje kod faraona i kaze...Evo ja bi preuzeti vruc krompir Slobode i vuci ga sebi na grbaci jedno vrijeme da rastereti pritisak na grad i faraona a ti ces lagano meni zavrsit x,y narednih tendera... Uostalom mozda i ja fantaziram i oni svi rade u tišini i za dobrobit kluba.... Mozda al samo mozda u masti sam iskonstruisao da je mikica teski jaran sa cickovim uljem pa mu je ovaj zavrsio da nogiraju Ragiba a uvale ovu pijanicu u SŠ....Nemam u stvari ja ba pojma sta se dešava al vidim sljedeće.... vidim Jahu iz svatovca i ADU iz Sloge kako ih trenira polupijani Mikica u borbi za evropu i dovoljno je da se skonta koliko je sati....A znam da vidis i ti

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 19 jan 2017, 02:07

Vidim brate i ja da se nema kesa kao prije sto opet ne mora znacit da su ovi dusmani i da nas zele ugasit. Sto se tog dogovora tice meni ne smeta ako je tako cisto jer me ne dotice, sto opet ne znaci da je to uredu.

Ja smatram da nas samo Europa ove sezone moze izvuc, velike pare se dobiju za prvo pretkolo a moze se proci i drugo samo smo qurate srece bili prosle godine. Uz to bi mozda i prodali nekog igraca. I od tih para se moze graditi ekipa koja ce se boriti za vrh i izboriti Europu i naredne sezone. Ali ako ne izborimo Europu ove sezone i ja ocekujem standardnu sredinu tabele u godinama poslije

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 19 jan 2017, 07:29

pinoglavi je napisao/la:Vidim brate i ja da se nema kesa kao prije sto opet ne mora znacit da su ovi dusmani i da nas zele ugasit. Sto se tog dogovora tice meni ne smeta ako je tako cisto jer me ne dotice, sto opet ne znaci da je to uredu.

Ja smatram da nas samo Europa ove sezone moze izvuc, velike pare se dobiju za prvo pretkolo a moze se proci i drugo samo smo qurate srece bili prosle godine. Uz to bi mozda i prodali nekog igraca. I od tih para se moze graditi ekipa koja ce se boriti za vrh i izboriti Europu i naredne sezone. Ali ako ne izborimo Europu ove sezone i ja ocekujem standardnu sredinu tabele u godinama poslije
Husic je stanje Slobode jednom onako narodski jednostavno opisao... Sloboda je voz koji je decenijama stojao...On ga je ocistio, podmazao, dotegnuo sarafe, nabacao cumur i pokrenuo ga...Sad se on zahuktao a ovi jednostavno nemaju cumura...On ce sad usporavati i pitanja je dana, mjeseca kad ce stati...To je prosto tako....Ja svaki dan molim Boga da debelo grijesim... Bojim se da za stotu godišnjicu kluba necemo na Tusnju gledat neke druge momke u plavo bijelim dresovima jer Tusanj je Secerov i Faraonov te je na rentanje kao i sve drugo

strujasamo
Kontakt:

Post Postao/la strujasamo » 19 jan 2017, 09:07

Kad se završila skupština gdje je izabran novi upravni odbor predsjednik skupštine je rekao POŠTO SU UPRAŽNJENA MJESTA U SKUPŠTINI ULASKOM JEDNIH ČLANOVA U UPRAVNI ODBOR DAJTE PRIJEDLOGE NOVIH ČLANOVA I DOSTAVITE KOD IBRIĆA TAKO SE BIRAJU ČLANOVI SKUPŠTINE Ali ja bi nešto drugo rekao Nije samo kriv upravni odbor za ovolika zaduženja i nebranim ih ali i skupština snosi odgovornost morali su znati o muljanjima prijašnjih predsjednika

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 19 jan 2017, 09:28

pa to sam i ja rekao,formiraju komiziju za izbor i imenovanje sto je ja mislim i po statutu, i onda ide na prijedlog.
glavni problem je lova. i tu sv prica pocinje i zavrsava.
a love tek nema kad je nesto i svacije i nicije. na ho ruk i haj ba, nema hepi enda na kraju balade.
mislim sloboda je sviju nas, bila i ostace, sloboda do groba, i svi ovde sto pisete na ovaj ili onaj nacin slicno ramzisljate. al neki red mora se zna.
samo ce vrijeme pokazat ko je bio u pravu.
volio bih da ovi sto su skepticni grijese. ko ne bi.

**** i to vise ne mos nista promijenit, opustite se i uzivajte, otegla se i pauza. :lol:

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 19 jan 2017, 10:13

Mora se znati red neki,ta skupstina cemu sluzi trenutno....nicemu.
Ne doprinose aktivno radu i funkcionisanju kluba,sjede i odlucuju potpuno besplatno i bez ikakvog osnova o buducnosti kluba.
Cijelu skupstinu da istreses naopacke neces skupiti za 10 lopti.
Skupstina placanjem stolice moze obezbijediti dva puta u godini bogovske pripreme klubu.
Vrijeme je da se slobodini "patrioti"okupe oko jedne takve ideje potpuno nezavisno od kluba ili UG ,fukara bilo koga,i na sledecoj skupstini izadju sa prijedlogom djelimicne izmjene statuta i sa zahtjevom da se stolica u skupstini placa 2000 km godisnje...
Traziti da se skupstina o tom pitanju izjasni po hitnom postupku tj momentalno stavi tacku na glasanje.
Naravno sve uredno snimati da se vidi sta je i ko uradio i kako je glasao.
Pred skupstinu iznijeti sledece zahtjeve.
1.predsjednik kluba mora godisnje obezbijediti 70 000 km (bezpovratno tj halaliti klubu)
2.svaki clan UO po istom modelu mora obezbijediti 35 000 km godisnje.
3.Stolica u skupstini da se placa godisnje minimum 1500 km.
4.U najkracem mogucem roku rjesavanje pitanja omladinskog pogona i gasenje fantomskog kluba 1919,te djecu vratiti pod SLOBODIN krov.
5.Pokretanje clanstva u klubu,uz za pocetak,simbolicnu cijenu od 20 km.
To su neka od gorucih pitanja naseg kluba i sa tim stvarima klub bi se stabilizovao i konacno imao BUDZET siguran,koliki toliki,i stvorio temelje za njegovo uvecavanje,rjesilo bi se pitanje pozajmica i daljnje gusenje kluba tuzbama od istih.
Primjer(idem minimum minimuma )
UO-5 ljudi 4x35=140 000
Predsjednik 70 000
Skupstina 30 ljudi x 1500 =45 000
Transa grada prema klubu 15 000x12=180 000
Clanstvo 1000 ljudi po 20 km=20 000
Dolazimo do sigurne cifre od 455 000 km SIGURNOG BUDJETA bez pozajmica.
Na to dodajmo barem 20 000 od sezonskih i 100 000 za sezonu od ulaznica dobijamo (barem okvirno planirani budzet)iznos od 575 000 km.
Naravno,treba forsirati clanstvo i bilo bi puno rada da se skupi 1000 potpisa ali nece nam nista past sa neba moramo dici dupe.
Podsjecam da je Radnik sa budzetom od 380 000 uzeo kup....

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 19 jan 2017, 10:22

i zabranit pozajmice, to je samo put do novog duga

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, fukara87 i 11 gostiju.