Safet Sušić - Pape

Hase10
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Hase10 » 16 nov 2011, 11:11

master44 je napisao/la:Zasto nismo pokusali ???

Kraj prvog poluvremena, gubimo 2:1 sa katastrofalnom igrom i jednim sutem u okvir gola ali opet imamo povoljan rezultat i na psiholoskom planu ulazimo jaci u 2 pol. Portugalci su sigurno imali u podsvijesti da jedan gol ih izbacuje ali onda Susicev potez koji je rijesio utakmicu. Krecemo sa centra a na njemu nema Ibisevica sa kojim smo stvorili vise sansi nego prethodna 3 poluvremena. Ocigledno je da su Portugalci shvatili tada da nastavljamo sa istom taktikom i odlucili rijesiti utakmicu a mi cekati bijednu 60 - 70 minutu pa krenuti po taj gol ako ga prije toga ne primimo sto se i desilo a u istom trenutku i crveni karton. Medjutim opet nam se sreca okrece i iz drugog suta dajemo gol i opet smo u igri, znatno oslabljeni sa igracem manje ali do kraja je 20 minuta. Pa kada cemo krenuti po taj gol ako ne tad ? Onda savrsenstvo od izmjene, izlazi Pjanic a umjesto njega gledaj cuda defanzivac Muhamed Besic od 19 godina koji ce preokrenuti tok utakmice i odvesti nas konacno na EP. Na kraju bez ispaljenog metka izgubismo 4 gola razlike, mnogi govore da bi sa Ibisevicem to bilo i vise ali ubjedjen sam da to ne bi bilo tako, jer ne bi Portugalci jurnuli prema nasem golu bez razmisljanja znajuci sta nama znaci taj gol. Ocigledno da Susic nije vjerovao u pobjedu, jer i sam kaze da nije bilo crvenog opet bi izgubili, strasan optimizam. Ovim postom ne ukazujem na njegov otkaz, sto se mene tice nek ostane jos 5 ciklusa kvalifikacija ali nemojte zatvarati oci na njegove pogreske kao da ih nije bilo !

bas tako..
G BUSSA BUSS

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 16 nov 2011, 11:42

Dali smo 2 gola na guzove. Nismo ni jednu akciju u napadu odigrali. Dzeko sam dodavanja nije imao suta nije imao. Trebalo biti 4:0 samo na poluvremenu.

Apsolutno nista nismo stvorili ni pokazali citavo poluvrijeme. I onda u drugo poluvrijeme udjemo sa istom igrom i istom formacijom i naravno nista ne uradimo. Dovoljno govori o tome ko je krivac. Sjebada vidjeti istu ekipu u istoj formaciji u 2P. Nisam mogao vjerovati svojim ocima.

Valjda je mislio "Vidi dali smo 2 gola sa ovom igrom" i kontao da cemo jos na guzove golova dati apsolutno bez ikakve igre.

Nakon 6:2 sramotnog poraza neki ne zele da vide njegove greske jer je to ipak PAPE.

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 16 nov 2011, 11:48

Zahvaliti se safetu!
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 16 nov 2011, 11:58

gollum je napisao/la:Izašao opet harry iz mišje rupe, ovo je najniže što se čovjek može spustiti. Al takvi su oni koji u stvarnom životu ne smiju nikom prigovoriti i niko ih ne sluša.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nesto smo pametni u zadnje vrijeme,kako on svasta zna,ocajan ti je potez da mi spustis al hajd sta ocekivati od takvih,ja se nikad nisam zavlacio po misjim rupama vec sam govorio od starta da Susic nije za repku,ali kada je bilo dobro znao sam i pohvaliti njegov rad,mada me je sinoc postavkom igre razocarao,kao i mnoge,pa smo dozivjeli ja mislim najvecu katastrofu od postanka nase repke,dobar neki napredni fudbal ;)
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 16 nov 2011, 12:12

raja, mi ne smijemo izgubiti susica.
prvo, ne mozemo si priustiti boljeg trenera jer nemamo dovoljno novaca.
dobar trener za mjesec zaradi vise nogo susic za citavu godinu.
drugo, ne mozemo si dozvoliti taj luksuz da nam jos jedne kvalifikacije prodju u trenerovom upoznavanju sa ekipom, te trazenju i uigravanju novih igraca.
osim toga, safet je prilicno napredovao i napreduje iz utakmice u utakmicu, tako da ne vjerujem da ce u narednom mecu povlaciti katastrofalne poteze kakve je povlacio u sinosnjoj utakmici.
sad par rijeci o sinosnjoj taktici.
nema tog strucnjaka koji bi u revans - utakmicu isao sa drugacijom postavkom od susiceve.
dakle, igrace postavi kao sto si ih postavio i u zenici, odbrani se i pokusaj iznenaditi nekom kontrom.
ronaldo uopste nije toliki bauk kolikim ga mediji i navijaci zele prikazati.
recept za nj. zaustavljanje je prilicno jednostavan: odvoji ga od ostatka ekipe i pusti da trckara i umara se uz aut - liniju. funkcionisalo je u zenici, moralo bi i u portugalu, zar ne?
e, ni portugalski selektor nije blentov. proucio nas je detaljno i nasao nasu najslabiju tacku - medunjanina.
medo je odlican igrac ali pod uslovom da igra blize protivnickom golu, a nikako na najzayebanijoj mogucoj poziciji, poziciji zadnjeg veznog(ok, ima talenta za tu poziciju ali se mora preskolovati a to skolovanje se vrsi u klubu, a nikako repki(zbog nedostatka vremena)). on tu poziciju moze igrati protiv slabijih ekipa, ali nikako protiv jednog portugala.
njihov selektor je izdao naredbu da najbolji igraci sto vise guraju kroz sredinu. ronaldo i nani su vise nogo obicno bili na sredini terena, zar ne?
drugi odlican potez jeste odsjecanje ofanzivnih od defanzivnih veznjaka. zbog toga nismo napravili nijednu ozbiljnu akciju nego smo loptu drzali kod rahimica, stopera i bekova i naravno gubili na vrlo zayebanom mjestu -blizu naseg kaznenog.
ruku na srce, portugal nas je pojeo u prvom poluvremenu.
ali :!: ni portugal nije bauk. oni su i previse oscilirali u ovim kvalifikacijama tako da se nakon svake nase poluakcije mogla vidjeti ta nesigurnost: izbezumljene reakcije nj. zadnje linije, bjesomucno ispucavanje golmana, itd. nerjeseno protiv (valjda)islanda, izgubljene od danske...
safet je to morao iskoristiti, ali prije svega zacepiti rupe u sredini, rupe kroz koje je ´furalo´.
dakle, treneri u tim situacijama pojacavaju vezni red, a safet je to trebao uraditi uvodeci pandzu. pandza na stopera, jahic na svoju prirodnu poziciju, poziciju zadnjeg veznog.
dalje, morao je izvesti pjanica koji je zbog povrede bio ´nevidljiv´.
ibisevic je morao u igru!
svaka odbrana pocinje na protivnickoj polovini tako da bi se ulaskom ibisevica izbila ostrina portugalskih veznjaka koje miske i pjana nisu mogli zaustaviti. ibisevic je trkac, ibisevic je taj koji u svakoj utakmici ganja protivnicke veznjake i uspjesan je u tome. u zenici smo vidjeli kako se portugalska veza raspala nakon nj. ulaska.
to bi bio veliki plus i za samog dzeku jer bi jedan drugom pravili mjesto.
ovo je sasvim jednostavan recept ali izgleda da se pape pogubio gore nego igraci.
umrijecu a necu shvatiti zasto je u igru uveo besica.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 16 nov 2011, 12:14

Ja mislim da je Barbarez bio umjesto Safeta, da bi nas Barba odveo na EP i da bismo u polufinalu izgubili od Njemacke. Safete odlazi!!!
Odlazi jer te ne zasluzujemo!
Odlazi jer smo pokvarena nacija!
Odlazi jer mrzimo svoje!
Odlazi jer nemamo postovanja prema sebi i necemu sto je nase!
Odlazi jer takvu velicinu kao tebe ne zasluzujemo!
Odlazi jer svi mislimo da smo Brazil i da je ovo igrica FM!
Odlazi Pape jer svugdje ce ti biti bolje nego kod nas!
Skidam ti kapu do poda, za sve sto si uradio, za sve sto si pretrpio, za ovo sto si nas do zadnjeg kola kvalifikacija drzao u igri za prvo mjesto, za ovo sto smo u Portugalu mogli rijesiti odlazak na EP! Skidam ti kapu i za Lulica i za Zahirovica i za povratak Papca i za Begovica!
Pape bjezi od nas, jer tvoju velicinu i ugled cemo popljuvati i posrati se na njega, jer je nasa zemlja puna selektora, vunderkindova i ostalih pizdi materina.
PAPE HVALA TI ZA SVE, KAKAV IGRAC TAKAV TRENER!!!
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Rolex312
Kontakt:

Post Postao/la Rolex312 » 16 nov 2011, 12:17

Ili pape ostaje ili dolazi neki strani macak. Nece Ivica dovodit Barbareza, Kranjicara i ove seljake balkanske.. Ako morao ic pape ima da dodje Otomoar Hicveld, Felix Magat, gus Hidink :D
Nad nama nebo ima da gori!

kelner
Kontakt:

Post Postao/la kelner » 16 nov 2011, 12:20

adriano_leite je napisao/la:Ja mislim da je Barbarez bio umjesto Safeta, da bi nas Barba odveo na EP i da bismo u polufinalu izgubili od Njemacke. Safete odlazi!!!
Odlazi jer mrzimo svoje!
Skidam ti kapu do poda, za sve sto si uradio, za sve sto si pretrpio, za ovo sto si nas do zadnjeg kola kvalifikacija drzao u igri za prvo mjesto, za ovo sto smo u Portugalu mogli rijesiti odlazak na EP! Skidam ti kapu i za Lulica i za Zahirovica i za povratak Papca i za Begovica!
Pape bjezi od nas, jer tvoju velicinu i ugled cemo popljuvati i posrati se na njega, jer je nasa zemlja puna selektora, vunderkindova i ostalih pizdi materina.
+1
Svete, vidiš li šta Srbija ima?! Ima Novaka Đokovića, najboljeg svetskog tenisera. Pokori se Rogere, pokori se Rafaele, pokori se Andy! Srbija ima šampiona i zauvek će ga imati!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 16 nov 2011, 12:20

Nemamo mi para za strane trenere. ;)
Pape ce ostati i u narednom ciklusu, to je valjda vec svima jasno.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 16 nov 2011, 12:24

adriano_leite je napisao/la:Ja mislim da je Barbarez bio umjesto Safeta, da bi nas Barba odveo na EP i da bismo u polufinalu izgubili od Njemacke. Safete odlazi!!!
Odlazi jer mrzimo svoje!
8-)
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 16 nov 2011, 12:25, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 nov 2011, 12:25

Sve zavisi ko je protukandidat. Ako su prosjecni treneri kao i on, onda nema potrebe nesto mjenjat. Ako mozemo dovest kvalitetnog trenera onda se zahvalit Susicu. Jer da opet ponovim, nije znacajno popravio igru i nije nikakav znacajan rezultat napravio. Baraz? Been there, done that.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 16 nov 2011, 12:26

Cartman je napisao/la:Sve zavisi ko je protukandidat. Ako su prosjecni treneri kao i on, onda nema potrebe nesto mjenjat. Ako mozemo dovest kvalitetnog trenera onda se zahvalit Susicu. Jer da opet ponovim, nije znacajno popravio igru i nije nikakav znacajan rezultat napravio. Baraz? Been there, done that.
potpis ko kuca ;)

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 16 nov 2011, 12:29

Cartman je napisao/la:Sve zavisi ko je protukandidat. Ako su prosjecni treneri kao i on, onda nema potrebe nesto mjenjat. Ako mozemo dovest kvalitetnog trenera onda se zahvalit Susicu. Jer da opet ponovim, nije znacajno popravio igru i nije nikakav znacajan rezultat napravio. Baraz? Been there, done that.
Sve to stoji kad se kaze" treba dovesti kvalitetnog trenera", ali kada na tu tezu neko odogovori "treba Barbarez da bude selektor" - onda sve pada u vodu.

Evo anketa :arrow: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... 70#1438270
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 nov 2011, 12:32

Bajevic je bez posla i cak u savezu. Samo kazem...

Juve-TZ
Kontakt:

Post Postao/la Juve-TZ » 16 nov 2011, 12:34

ja nez sto neki nece da priznaju da je sinoc nas pristup i nacin igranja onakve utakmice veoma zavisio od toga sta ce pape reci da rade i kako ce ih postaviti....

pa covjek je uradio to da nije bilo nikakve postavke, prvih 10 minuta se vidilo da od toga nema nista...sto nije nista uradio, sto nije reagovao ccc...

covjek je izasao na teren bez ikakvog plana...pa nisu oni francuzi da im uvalis pogodak i odbranis se, ovo je organizovana reprezentacija, a ne raspala francuska...

znaci izveo nas je i prepustio zvjerima da nas trgaju...to sto se desavalo u drugom se vise nije moglo ni zaustaviti jer su nas ubili u pojam,...

igracima nista ne zamjerim, nisu oni ta klasa koja je portgual i nisu nista mogli uraditi u onako otvorenoj i brzoj igri i tempu koji je pape prepustio portugalcima da diktiraju, sto je najgore u svih 90 minuta covjek nije nista uradio i onda na preskonferenciji kaze da se osjeca kao drogiran ccc

e moj pape sreca tvoja pa nemamo boljeg, ovo ti je vec 5-6 put da sjebes stvar da valja, nije sve do tebe i do igraca je kasnije bilo jer su izgubili glavu u onakvoj atmosferi i tempu ali si sve zapoceo, sta je ocekivao da cemo se vratiti od 2:0 ili nez? kk :o
Zadnja izmjena: Juve-TZ, dana/u 16 nov 2011, 12:38, ukupno mijenjano 1 put.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 16 nov 2011, 12:37

Koje su po tebi realne opcije kvalitetnog trenera?

Ako cemo realno, Pape je tek sada upoznao reprezentaciju, odnosno zadnje 3 4 tekme se stvorila ta hemija izmedju igraca i trenera, tako da bi bio nonsense ne produziti ugovor, jer znamo kakva je nasa situacija sa trenerima. Eto ja pitam, ko su po tebi Cartmane realne opcije za buduceg selektora nase repke?

Mes Que Un Club!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 nov 2011, 12:39

Cartman je napisao/la:Bajevic je bez posla i cak u savezu. Samo kazem...
Bajević bi u ovom trenutku bio idealna opcija veliki stručnjak za razliku od Sušića.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 nov 2011, 12:40

adriano_leite je napisao/la:
Koje su po tebi realne opcije kvalitetnog trenera?

Ako cemo realno, Pape je tek sada upoznao reprezentaciju, odnosno zadnje 3 4 tekme se stvorila ta hemija izmedju igraca i trenera, tako da bi bio nonsense ne produziti ugovor, jer znamo kakva je nasa situacija sa trenerima. Eto ja pitam, ko su po tebi Cartmane realne opcije za buduceg selektora nase repke?
Dusan Bajevic.

Juve-TZ
Kontakt:

Post Postao/la Juve-TZ » 16 nov 2011, 12:41

Mehmed Bazdarevic je bio jedina realna opcija za selektora...

Sad kazem sreca Papetova pa on ima posao kao i Faruk Hadzibegic

Ali realno oni su za Papeta majstori zanata...kao i Vaha i Bajevic i jos neki...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 16 nov 2011, 12:42

Juve-TZ je napisao/la:ja nez sto neki nece da priznaju da je sinoc nas pristup i nacin igranja onakve utakmice veoma zavisio od toga sta ce pape reci da rade i kako ce ih postaviti....

pa covjek je uradio to da nije bilo nikakve postavke, prvih 10 minuta se vidilo da od toga nema nista...sto nije nista uradio, sto nije reagovao ccc...

covjek je izasao na teren bez ikakvog plana...pa nisu oni francuzi da im uvalis pogodak i odbranis se, ovo je organizovana reprezentacija, a ne raspala francuska...

znaci izveo nas je i prepustio zvjerima da nas trgaju...to sto se desavalo u drugom se vise nije moglo ni zaustaviti jer su nas ubili u pojam,...

igracima nista ne zamjerim, nisu oni ta klasa koja je portgual i nisu nista mogli uraditi u onako otvorenoj i brzoj igri i tempu koji je pape prepustio portugalcima da diktiraju, sto je najgore u svih 90 minuta covjek nije nista uradio i onda na preskonferenciji kaze da se osjeca kao drogiran ccc

e moj pape sreca tvoja pa nemamo boljeg, ovo ti je vec 5-6 put da sjebes stvar da valja, nije sve do tebe i do igraca je kasnije bilo jer su izgubili glavu u onakvoj atmosferi i tempu ali si sve zapoceo, sta je ocekivao da cemo se vratiti od 2:0 ili nez? kk :o
Fudbal nije football manager 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 niti buduce igre FM, pa da se igraci krecu onako kako ih ti postavis. Nit je Portugal bot niti je sudija idealan kao na igricama. Ako se umanjuju pobjede koje je Pape ostvario, ako su igraci zasluzni za pobjede, a Pape samo za poraze, onda nama i ne treba trener. Pusti igrace nek se igraju i to je to. Kad Pape ne utice taktikom i postavkom, ovi pobjedjuju, pa pustiti ih nek se igraju sami, osvojit cemo i EP i SP, nece nam biti kraja.
Welcome to reality, thank you.

Mes Que Un Club!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.