master44 je napisao/la:Zasto nismo pokusali ???
Kraj prvog poluvremena, gubimo 2:1 sa katastrofalnom igrom i jednim sutem u okvir gola ali opet imamo povoljan rezultat i na psiholoskom planu ulazimo jaci u 2 pol. Portugalci su sigurno imali u podsvijesti da jedan gol ih izbacuje ali onda Susicev potez koji je rijesio utakmicu. Krecemo sa centra a na njemu nema Ibisevica sa kojim smo stvorili vise sansi nego prethodna 3 poluvremena. Ocigledno je da su Portugalci shvatili tada da nastavljamo sa istom taktikom i odlucili rijesiti utakmicu a mi cekati bijednu 60 - 70 minutu pa krenuti po taj gol ako ga prije toga ne primimo sto se i desilo a u istom trenutku i crveni karton. Medjutim opet nam se sreca okrece i iz drugog suta dajemo gol i opet smo u igri, znatno oslabljeni sa igracem manje ali do kraja je 20 minuta. Pa kada cemo krenuti po taj gol ako ne tad ? Onda savrsenstvo od izmjene, izlazi Pjanic a umjesto njega gledaj cuda defanzivac Muhamed Besic od 19 godina koji ce preokrenuti tok utakmice i odvesti nas konacno na EP. Na kraju bez ispaljenog metka izgubismo 4 gola razlike, mnogi govore da bi sa Ibisevicem to bilo i vise ali ubjedjen sam da to ne bi bilo tako, jer ne bi Portugalci jurnuli prema nasem golu bez razmisljanja znajuci sta nama znaci taj gol. Ocigledno da Susic nije vjerovao u pobjedu, jer i sam kaze da nije bilo crvenog opet bi izgubili, strasan optimizam. Ovim postom ne ukazujem na njegov otkaz, sto se mene tice nek ostane jos 5 ciklusa kvalifikacija ali nemojte zatvarati oci na njegove pogreske kao da ih nije bilo !
bas tako..