Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
Ako niko nece ispasti, nece se proglasiti prvak. Ako se proglasi prvak, onda ce se igrati kup. Ne moze Borac dobiti sve sto pozeli.
Do velicine kluba, ne vazi isto za svakog
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Moze.
Tako smo dogovorili

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Odigrat ce se kup cisto da se dodijeli pehar, nece uticati na odlazak u Evropu jer ce taj spisak biti prijavljen ranije, a dozvola za odigravanje kupa naknadno. U suprotnom, kup ostaje gdje mu je i mjesto.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
- Beduin
- Kontakt:
Zasto Sloboda nikad nije napravila pravu reviziju? Azmir je nesto pokusao, mislio da je odradio reviziju i onda iz sedmice u sedmicu su iskakale nekakve potraznje koje su prelazile u pravosnazne tuzbe. Eto sad je i ova nova Uprava napravila reviziju i rekli su da ce svaka 4 mjeseca objavljivati stanje u klubu po pitanju dugovanja i uradjenog posla, zasad to i rade, ali je opet bilo nekih nelogicnosti kad su prvi put objavili spisak duznika i visine duga pojedinacno.tuzlak1987 je napisao/la: ↑30 maj 2020, 09:45Celik je trebao uraditi pravu reviziju da se utvrdi u marku koliko je tacan dug (a ni tada opet ne znas jer nesto izleti). Ovako nemas plana gdje potrositi i ono sto imas, a da sutra nemas 4-5 isplata koje moras izvrsiti u roku od 15 dana.
Onda isto za poreski dug bi se znalo koliko je tacno jer sigurno 3 4 godine bez placanja doprinosa tu rupa ima. Samo od ovog Turcina sigurno ima 1 mil na poreski dug za ove dvije godine jer on to nije placao.
Celik se moze izvuci ako se donese pravi zakon o privatizaciji jer preko ovih upravljackih prava to nije to ili da grad kaze kao Tuzla sto je, davati cemo 1 mil godisnje kako bi klub krpio reprogram i tuzbe.
Taj rezim je u Slobodi par godina, lakse se malo dise u odnosu na 2016. kada se to postepeno cisti. Igracima ako dodjes Boze moj kada nadjes isplatis, bitno je skidati one repove od prije 15 godina pa do danas.
Prvo Azmiru su prikazali oko 600k duga prema papirologiji koju oni posjeduju. A Azmir kad je otisao objavio je kako mu se duguje 3 mil prema trenutnim papirima u klubu, ali da je on ulozio znatno vise ali da halali to. Prevelika je to razlika 600k i 3 mil, tako da sutra mozes ocekivati neke papire da iskoce i da tih 600k preraste u daleko vecu cifru.
Sa druge strane nikad pametan biti po pitanju dugovanka igracima, da li su svi igraci ubrojani u nasu posljednju reviziju ili ce opet se pojaviti neki od prije 5 ili vise godina i traziti pare, a po pravilu svi oni dobiju na sudu.
Tako i u Celiku, zamisli koliko ce trajati i kostati ta revizija da se odradi i opet je pitanje da li ce biti tacna, kad vidis da im svako malo obiju klubske prostorije i nestanu neki papiri, sutra ih iskoriste da uzmu pare kako im se prohtije.
To je nevidjena mafija, a nemamo pravnu drzavu koja je na strani istine, na strani zastite interesa gradjana, zastite sporta, nemamo zakon o j3benom sportu, nemas kapacitete, volju, pravni tim sposoban i spreman provjeriti svaku tuzbu i svaki papir koliko ima osnove da se presudi u korist igraca, odnosno kluba. Zato mesetari zajedno sa igracima to koriste i po pravilu igraci i ostali dobijaju presude, a klubovi nemocni.
A ocito ni klubovi nemaju volje ili sredstava da okupe i plate kvalitetan tim advokata koji ce precesljati svaku tuzbu, svaki papir i pokrenuti kontratuzbu u korist kluba.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Allah Razi Olsun.Whiteredangel je napisao/la: ↑30 maj 2020, 09:42Svim hrvatskim državljanima, sretan dan državnosti. Lp
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
JaštaOsim13 je napisao/la: ↑30 maj 2020, 10:27Allah Razi Olsun.Whiteredangel je napisao/la: ↑30 maj 2020, 09:42Svim hrvatskim državljanima, sretan dan državnosti. Lp
Na prvo mjesto stani i ostani!
Moze ba i eto vama titula iz 45e... Moze tako?
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
Nek Sarajevo proglase prvakom onda nek ostane i Celik i Zvijezda. Ali onda ide liga na 14 klubova.Ja bi ovako. Sarajevo prvak Zeljo Zrinjski evropa a Siroki Borac Gosk da razgibaju za Evropu jer ipak su Siroki i Gosk isto imali sanse skroz kup. Nek razigraju na neutralnom terenu.
Ne likujem nad situacijom Celika, ligi je potreban taj klub, ali za njih same je bolje da vec jednom ispadnu i krenu od nule. Ne mozes se odraziti prema gore, dok ne dotaknes dno. Ovo unazad deset godina kod njih, samo je presipanje iz supljeg u prazno i padanje u veci ambis.
Najmanji problem je ova vasa titula. Vi biste bili favoriti i da se nastavi sezona. Znam da ima i Zeljovaca koji bi ovakvu titulu objerucke prihvatili, ali ona ce uvijek biti krnjava. Politika iz manjeg entiteta je odlucila da ovo sve ovako zavrsi. Mene boli sto mi Bosnjaci niti imamo ponosa niti imamo muda. Jedan klub nam kroji sudbinu cijele lige i na njihove maksimalne zahtjeve pristaje se. Ja se nadam da ce klubovi koji najvise gube probati preko Uefe uraditi nesto, ako nista bar poslati zajednicki dopis, zalbu, nije bitno. Tu prvenstveno mislim na Tuzla city, Siroki i Velez. Ko je Borac koji se juce vratio u ligu da ucjenjuje citavu drzavu, a nazalost neki nasi mu pomazu u tome. Jadno je ovo sve.
-
- Kontakt:
Cao GalaktikosiDenchi je napisao/la: ↑30 maj 2020, 09:19To je preglupo, ne moze savez odlucivat o sigurnosnom stanju nakon pandemije jer ni za fudbal nisu eksperti a kamoli medicini...
Realno, ko ne moze Velez dobit i ne zasluzuje titulu i to je to, previse mentalno slaba ekipa, bez golmana i golgetera sa trenerom koji vise baca suplje nego ista....nemaju sta trazit i u evropi al eto.....Vico im je to omogucio....
Napokon i Celiku ce biti prekracene muke, kad lopovi dignu sidro neka pravi navijaci donesu novi statut gdje nece dozvolit svakakvim lopovima i profiterima ulazak u klub.....
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
Ovi su najjaci sto tvrde da dolaze na celo saveza zlikovci iz RS-a, mrzitelji i rusitelji da ce se njihovim imenovanjem sve srusiti. A presucuju cinjenicu da je prosli saziv rukovodstva saveza izigrano rukovodstvo iz RS a i tada je Begic imenovan po drugi put za predajendika izbjegavsi potrebno rotaciju...
Jasta moj brate, svi lopovi svi ruse drzavu osim njihovih, caooo zlatnomalinaske patriote
Jasta moj brate, svi lopovi svi ruse drzavu osim njihovih, caooo zlatnomalinaske patriote
HŠKZ
Svaka odluka o nepriznavanju titule bi bila nepravedna.
Svaka odluka o neigranju kupa u FBIH bi bila nepravedna.
Svaka odluka o ispadanju bi bila opravdana, i da se ne ispadne (prosirenje lige) i da se ispadne (odigrana 22 kola)
Ako ce licenca olaksati odluku to je druga stvar.
Svaka odluka o neigranju kupa u FBIH bi bila nepravedna.
Svaka odluka o ispadanju bi bila opravdana, i da se ne ispadne (prosirenje lige) i da se ispadne (odigrana 22 kola)
Ako ce licenca olaksati odluku to je druga stvar.
Hase je opalio loptu sa tridesetak metara, pa kad je lopta polomila prećku, Hase se okrenuo Željovcima i rekao: ‘Neću vam ja više ni dolazit’ na Grbavicu. Šutaću vam s Vratnika.
I na Wikipediji su stavili da je Sarajevo prvak,a da su Celik i Zvijezda ispali
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Jeli frankenstajn iz ZDK ispao??
Ovaj klub mozda najvise dobija, ispali bi, kako im je krenulo osipanje igrackog kadra, plus mentalitet gubitnika. Oni se nece zaliti.ZaZelju je napisao/la: ↑30 maj 2020, 10:44Najmanji problem je ova vasa titula. Vi biste bili favoriti i da se nastavi sezona. Znam da ima i Zeljovaca koji bi ovakvu titulu objerucke prihvatili, ali ona ce uvijek biti krnjava. Politika iz manjeg entiteta je odlucila da ovo sve ovako zavrsi. Mene boli sto mi Bosnjaci niti imamo ponosa niti imamo muda. Jedan klub nam kroji sudbinu cijele lige i na njihove maksimalne zahtjeve pristaje se. Ja se nadam da ce klubovi koji najvise gube probati preko Uefe uraditi nesto, ako nista bar poslati zajednicki dopis, zalbu, nije bitno. Tu prvenstveno mislim na Tuzla city, Siroki i Velez. Ko je Borac koji se juce vratio u ligu da ucjenjuje citavu drzavu, a nazalost neki nasi mu pomazu u tome. Jadno je ovo sve.
Dobar post, nema sta. Na stranu nase likovanje ako bude titula, nije u redu da Borac ima ovakvu moc i da je u stanju ovo prekinuti, a sve pod krinkom odluka vlasti RS-a...Ali mi nemamo savez kako treba od njegovog nastanka.
Hase je opalio loptu sa tridesetak metara, pa kad je lopta polomila prećku, Hase se okrenuo Željovcima i rekao: ‘Neću vam ja više ni dolazit’ na Grbavicu. Šutaću vam s Vratnika.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.