Odlucili su da šilje za Lakerse i Kliperse i tu nema puno price.anonymousHD je napisao/la: ↑18 avg 2020, 09:20Mark Cuban mora reagovati, ovo nema smisla, ovako čovjeka u PO izbaciti to je van svake pameti. Krađa. Mogli smo dobiti ovo da KP nije izbačen šteta. Luka novi rekord PO, brutalno, najbolji igrač svijeta.
Dallas Mavericks
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: Dallas Mavericks
Bogme dobismo, odlična šuterska noć i doprinos sa klupe (Burke, Curry, Boban). Odbrana na znatno boljem nivou nego u regularnoj sezoni, sreća pa Kleber koliko toliko smeta Kawhiju inače bi nam čovjek trpao 40 bez problema. Mi još nismo svjesni kakvog smo igrača dobili, strašno. KP veliki doprinos, ono što je najbitnije iskontrolisali smo defanzivni skok što nam je bio problem protiv fizički dominantnijih ekipa. Ova pobjeda nije slučajna i mislim da možemo uzeti još jednu minimalno.
Btw posljednjim put kad smo dobili PO utakmicu najbolji strijelac i skakač nam je bio Felton
Btw posljednjim put kad smo dobili PO utakmicu najbolji strijelac i skakač nam je bio Felton

Zadnja izmjena: dirkules, dana/u 20 avg 2020, 06:04, ukupno mijenjano 1 put.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
Dobro je. Mada je moglo biti dosta teže nego što je trebalo. 10 napada nam završavaju u roku od 5 sekundi i to sve lagani poeni. Sreća onog faula u napadu harrella i lošeg šuta na otvorenim trojkama. Međutim, ne može to pokvariti dobru partiju cijele ekipe od početka do kraja. Nisam očekivao da ćemo ovako izgledati ali svi rade svoj posao na obje strane parketa. Do sad prezadovoljan. 

41.21.1.
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
- anonymousHD
- Kontakt:
We got a chance. That's it.
I prije ove serije sam se potajno nadao da mozemo nesto uciniti, sada sam uvjeren u takvo nesto. Cak i da zavrsi 4 - 1, vidi se da imamo mogucnost da se borimo protiv najboljih i da smo jednu - dvije karike udaljeni od borbe za naslov. Klupa je kljuc ove serije, prvenstveno Curry.
Let's go Mavs!!!
Let's go Mavs!!!
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Nekoliko zanimljivih podataka nakon ove dvije utakmice:
Mavs offensive rating with Doncic OFF the floor: 120.0
Mavs defensive rating with Doncic ON the floor: 106.1
Def rating with Boban on: 87.0
Off rating with Curry on: 128.7 (!) in 60 minutes (!!)
Net rating with Trey Burke on: 16.5
Clippers net rating with Kawhi OFF: -38.1
Dakle sinoć Rivers pravi defansive adjustment i stavlja Kawhija na KP, tj.Zubac čuva DFSa i to je bilo ključna izmjena u odnosu na prve dvije tekme. Rivers je morao reagovati i na neki način zaustaviti/smanjiti produkciju koja nastaje iz picka Luka/KP jer Zubac je igrač manje u branjenju istog. Nakon te promjene u koncepciji imali smo situacije gdje Zubac (svaki put kada je bio na terenu) preuzima Luku i veoma loše je to eksploatisano. Potencijalno napadanje Zubca je bilo pomagano timskom odbranom tako da se svjesno puštao šut za tri (Luka 1/6). Nadalje nakon timske odbrane u preuzimanjima/pomaganjima dva igrača koja su imala dosta otvorenih šuteva Kleber i DFS (1/9) nisu bili u stanju da ubace otvorene trice što je donekle razumljivo jer brane Kawhija i PGa gdje se dosta troše, prvi im je PO. Što se tiče defanzive ne može se puno uraditi oko Kawhija, čovjek je nezaustavljiv, ne može se puno bolje od onoga što Kleber radi, jedino je pitanje da li će u nekim momentima biti udvajanja, čime se kockamo sa otvorenim šutevima ostalih. DFS je do sad dobro radio oko PGa i to treba pohvaliti, njegove dvije loše partije nisu došle same od sebe.
Luka je questionable za sutra, čeka se MRI da potvrdi da nije ništa dugoročno, sumnjam da će igrati sutra jer je i rani termin utakmice, manjak vremena.
Edit:
Luka je questionable za sutra, čeka se MRI da potvrdi da nije ništa dugoročno, sumnjam da će igrati sutra jer je i rani termin utakmice, manjak vremena.
Edit:
Luka Doncic will most likely be a game-time decision and will be receiving treatment on his ankle until then, Carlisle says. no MRI results yet.
Ma prebacujem, mijenjam avatare, tražim streamove... Ne znam gdje udaram. Ali vidim kad pada onda pljušti, makar kad je treća četvrtina u pitanju.

41.21.1.
Samo da ne prospemo i ovu kao mnoge...
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
I hajde ti sad zaspi, a ponedjeljak, posao... 

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Samo da vam svima kazem da vas mrzim!!
Ko ce vas gledati svake godine u divizini i konferenciji sada!!

Ko ce vas gledati svake godine u divizini i konferenciji sada!!

Doslo je i nasih 5 minuta, konacno nakon 2011. Uvijek sam volio serije protiv SA, jos uvijek se sjecam polaganja uz faul Nowitzkog 2006. godine, kao i one nesretne serije 4-3 za vas, a tada je Carter na jednom mecu pogodio ovo sto je veceras Luka. Cini mi se da je SA tad osvojio, zar ne, @NEZALAGANJE?
Samo da provjerim je li sve ok? Još se nekako držim.

Nagledali se mi SAS-a i previše. Neka.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑24 avg 2020, 00:52Samo da vam svima kazem da vas mrzim!!![]()
Ko ce vas gledati svake godine u divizini i konferenciji sada!!![]()

41.21.1.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
@SYLAR Samo se nadam da cemo imati dovoljno defanzivaca.
Novi epski dueli su na pomolu.

Novi epski dueli su na pomolu.

- Nail for Real
- Kontakt:
Rick Carlisle od "otpadaka" pravi respektabilne plejof igrace, auu kakva trenercina.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ziva istina.U zadnjoj tituli SA ispade da je serija sa DAL u 1.rundi bila daleko najteza, a ekipu predvodili Eliis, sjena Nowitzkog, Marion van prajma, Blair, Harris....Odlican trener!Nail for Real je napisao/la: ↑24 avg 2020, 01:10Rick Carlisle od "otpadaka" pravi respektabilne plejof igrace, auu kakva trenercina.
Mi smo se nagledali vas kako ste pojam konstantnosti za sve u ligi, Spursi su liga za sebe po tome. Ali ne sumnjam da ćemo svjedočiti epskim duelima vas i nas u skoroj budućnosti. Moram reći ova serija protiv LaC me u mnogome podsjeća na naš zadnji okršaj kada ste uzeli tituluNEZALAGANJE je napisao/la: ↑24 avg 2020, 00:52Samo da vam svima kazem da vas mrzim!!![]()

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Da, upravu si.Lici ova serija na tu nasu iz 2014.Jedna bitna razlika je da DAL sad ima 2 nadolazece zvijezde koje daju realnu sansu da se ovo i dobije.Doduse, treba vidjeti sta ce biti sa Porzingisom!?Citam evo da i on ima danas MRI zakazan.Ako on bude mogao igrati, po ovome prikazanom u dosadasnje 4 tekme, ispasti mozete samo na neiskustvo.Carlisle je razliku u sveukupnoj kvaliteti eliminisao.dirkules je napisao/la: ↑24 avg 2020, 01:20Mi smo se nagledali vas kako ste pojam konstantnosti za sve u ligi, Spursi su liga za sebe po tome. Ali ne sumnjam da ćemo svjedočiti epskim duelima vas i nas u skoroj budućnosti. Moram reći ova serija protiv LaC me u mnogome podsjeća na naš zadnji okršaj kada ste uzeli tituluNEZALAGANJE je napisao/la: ↑24 avg 2020, 00:52Samo da vam svima kazem da vas mrzim!!![]()
![]()
Ovako ću

Gledao sam Bayern i nisam bio nervozan sekunde, jednostavno osjećaj da ova cijela sezona i ove partije u LP ne mogu proći bez konačne nagrade. E onda prebacim na Dallas, i ne mogu doći sebi kako se držimo bez drugog najboljeg igrača KPa, kako Luka igra s obzirom na upitnost nastupa. Morat ću pogledati snimku da dobijem konačnu sliku utakmice, ali kakva noć za nas dvojicu

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.