Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

ljubav
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la ljubav » 26 dec 2009, 15:22

"I am really p****d off with Barcelona and all that nonsense," Hill-Wood

Bravo, druze, predsjednice!
Blue is the color!

Turbofolk je moja furka!

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 26 dec 2009, 15:36

Predsjednik Arsenala kritizirao Barcelonu
Subota, 26.12.2009.
Predsjednik Arsenala Peter Hill-Wood je oštro kritizirao čelnike Barcelone zbog konstantnih pokušaja da u svoje redove dovedu španjolskog reprezentativca Cesca Fabregasa, iako on ima višegodišnji ugovor sa londonskim klubom, koji je u više navrata jasno dao do znanja da gane želi prodati.

22-godišnji nogometaš je 2003. godine iz omladinske škole katalonskog kluba preselio u Arsenal, a u posljednje dvije sezone konstantno ga se povezuje sa povratkom u Španjolsku. Iako se povremeno spominje i interes Reala, čini se kako je Barcelona puno više zainteresirana za njegov povratak.

Hill-Wood je ovog puta javno odgovorio na posljednje špekulacije, koje su krenule nakon komentara predsjednika Barcelone Joana Laporte.

"Dosta mi je više i Barcelone i tih besmislenih špekulacija. Cesc ima jako dobar dugotrajni ugovor i mislim da ga nema nikakvu namjeru prekidati. Ovo nije prvi put da su ovo napravili, ali radi se o stvari koja pokazuje nedostatak poštovanja i koja zamara. Pomislili biste da postoji neka akcija koju možemo pokrenuti protiv njih, ali pretpostavljam da ne možete spriječiti nikoga da priča koliko hoće. Naš stav, a mislim i Cescov, je jasan. On je kod nas sedam godina i nema razloga da to mijenja. Ne vjerujem da ću sa njim razgovarati o onome što pričaju u Barcelonu, jer ne vjerujem da on želi razgovarati o tome. Prema svemu što sam čuo, on je jako zadovoljan u Arsenalu. Ima dugotrajni ugovor i ne vidim apsolutno nijedan razlog zašto ne bi ostao ovdje." rekao je Hill-Wood.

Wenger bi mijenjao nogometno pravilo

subota, 26.12.2009. 11:47
Nogomet | Europske lige | Engleska

Francuski stručnjak na klupi Arsenala, Arsene Wenger, nezadovoljan je načinom na koji se u nogometu izvodi aut. Smatra da se ne bi trebale upotrebljavati ruke...

Pitate li Arsenea Wengera, nogometno pravilo koje bi prvo zahtijevalo promjenu ticalo bi se izvođenja auta. On vjeruje da neke momčadi nepravedno dolaze u prednost zato što njihovi igrači mogu dalje baciti loptu rukom.

"Primjerice, Rory Delap može rukom poslati loptu jednako daleko kao i kada je udara nogom. To nije pravedno jer koristi svoju vrlinu koja se u nogometu ne bi trebala mjeriti", izjavio je francuski trener.

"Ja bih to promijenio tako da se aut izvodi nogom. Osim toga, mislim da bi to ubrzalo igru", dodao je Arsenalov strateg.

Wenger smatra da je ta promjena sasvim izvediva te da nipošto ne bi predstavljala najradikalniji zaokret u nogometnoj povijesti.
FK Pjetlovi

Cesc Fabregas 4
Kontakt:

Post Postao/la Cesc Fabregas 4 » 26 dec 2009, 15:43

Stvarno je Barca pretjerala i bez obzira na njihovo odlicnu igru i njene odlicne igrace ovim samo unistavaju sebi ime i ruse svoj autoritet u svijetu fudbala.Sto jedan Xavi/Laporta/Pique/Iniesta mora 10 puta u sezoni izlazit u medije i govorit da Cesc mora da se vrati u Barcu,stvarno sramotno i mislim da klubu poput Barci to stvarno ne treba kao ni igracima kao sto su Xavi,Iniesta... :roll:
Question: "Why do you shoot so many Threes?"

Antoine Walker: "Because there are no Fours."

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 26 dec 2009, 18:16

Puste želje Laporte i Xavi-a... Cesc može simpatisati Barcu al njegova ljubav je Arsenal... Kapiten je tog kluba, ima lovu, ima minutažu, dobro mu ide u vođenju kluba, klub je na finoj poziciju u finoj situaciji... A koliko je puta rekao da neće i ne želi se vratit u Barcu... Tako da, ja više i ne čitam te "istine" o povratku Cesc-a u Barcu...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 26 dec 2009, 18:49

GunnerS je napisao/la:Puste želje Laporte i Xavi-a... Cesc može simpatisati Barcu al njegova ljubav je Arsenal... Kapiten je tog kluba, ima lovu, ima minutažu, dobro mu ide u vođenju kluba, klub je na finoj poziciju u finoj situaciji... A koliko je puta rekao da neće i ne želi se vratit u Barcu... Tako da, ja više i ne čitam te "istine" o povratku Cesc-a u Barcu...
Nije nikada rekao da se ne zeli vratiti u Barcelonu , rekao je da uziva u Arsenalu i nema potrebe da ide u Barcelonu.
A ti mi nadji clanak gdje pise da je rekao da NE ZELI ici u Barcelonu ja cu ti se onda ispricati :D

Cesc Fabregas 4
Kontakt:

Post Postao/la Cesc Fabregas 4 » 26 dec 2009, 18:53

Furymaker je napisao/la:
GunnerS je napisao/la:Puste želje Laporte i Xavi-a... Cesc može simpatisati Barcu al njegova ljubav je Arsenal... Kapiten je tog kluba, ima lovu, ima minutažu, dobro mu ide u vođenju kluba, klub je na finoj poziciju u finoj situaciji... A koliko je puta rekao da neće i ne želi se vratit u Barcu... Tako da, ja više i ne čitam te "istine" o povratku Cesc-a u Barcu...
Nije nikada rekao da se ne zeli vratiti u Barcelonu , rekao je da uziva u Arsenalu i nema potrebe da ide u Barcelonu.
A ti mi nadji clanak gdje pise da je rekao da NE ZELI ici u Barcelonu ja cu ti se onda ispricati :D
Pa normalno kad je covjek posten,kulturan i pun respekta prema drugim klubovima(pogotvo prema klubu gdje je poceo karijeru).Logicki je da nece reci da se ne zeli vratiti u Barcu,svi znamo kako bi mediji prenijeli tu vijest i kako bi onda reagovali ljudi u Barci i sirom Spanije :roll:

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 26 dec 2009, 18:53

ljubav
Kontakt:

Post Postao/la ljubav » 26 dec 2009, 18:54

Furymaker je napisao/la:

Ako covjek kaze da zeli ostati u Arsenalu, to automatski znaci da ne zeli da ide u drugi klub, a samim tim niti
u Barcelonu.
Blue is the color!

Turbofolk je moja furka!

Cesc Fabregas 4
Kontakt:

Post Postao/la Cesc Fabregas 4 » 26 dec 2009, 18:56

GunnerS je napisao/la:Fabregas odgovara na medijske špekulacije

Fabregas- Ostajem u Arsenalu

Mislim, ne trebam ništa više reč...
Sto ga provali... :? :mrgreen:

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 26 dec 2009, 19:02

Ti mislis da ce ostati u klubu jos jednu godinu ako ne osvoji niti jedan trofej ?
Vjeruj mi i Rivaldo je isto tako izjavljivao da obozava Barcelonu , da uziva , ... al opet je otisao , a to je jer nije uspio osvojiti LP s njima .
Ja vjerujem da ce Cesc na kraju otici iz Arsenala , ne bitno Barca ili Real Madrid , ali ako ne osvoji trofej ove sezone cisto sumnjam da ce ostati.

btw. ja sam rekao da mi das clanak gdje je rekao " NE ZELIM U BARCELONU ! "
i Kaka je ovako pricao pa gdje zavrsi ?
I Rivaldo i Ronaldinho isto
Henry , ...

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 26 dec 2009, 19:06

Bit će zanimljivo pratiti kako će se razviajti Fabregasova karijera. On je veoma dobar igrač, a i mlad je. Veliki klubovi se interesuju za njega, ali mislim da je on svjestan da Wenger gradi jednu novu generaciju Arsenala i da uveliko računa na njega.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 26 dec 2009, 19:07

Ja ne znam šta tebi treba... Da ispred tebe dođe momak i kaže, znaš šta, **** i ti i Barca... Jel to ti treba da shvatiš da je on igrač koji je zahvalan Wengeru jer je od njega napravio igrača, čovjeka... Jednog od najboljih vezista na svijetu ?! Aaaa, kome ja pričam... Ne možeš ti to shvatit...

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 26 dec 2009, 19:12

el-fighter je napisao/la:Bit će zanimljivo pratiti kako će se razviajti Fabregasova karijera. On je veoma dobar igrač, a i mlad je. Veliki klubovi se interesuju za njega, ali mislim da je on svjestan da Wenger gradi jednu novu generaciju Arsenala i da uveliko računa na njega.
Sa ovim se slazem , ali isto tako mislim da je ovo odlucujuca sezona za Cesca dal ostaje u Arsenalu.
Ako Wenger dovede igraca i zavrse na 2-3 ili pak 1. poziciji Cesc ostaje , jer ide na bolje , al ukoliko ostane kao prosle sezone sumnjam da ce ostati -.-

Wenger napravio od njega igraca , covjeka , najboljeg vezistu na svijetu ?
Momak je dosao u Arsenal s 16godina , imao je vec kvalitete , a oni u Arsenalu su ga prilagodili svojim potrebama.
Ne mozes reci da je Arsenal napravio od njega igraca , on je pomogao njegovom razvoju , usavrsio ga .
I prema tome pola zasluga ide Arsenalu pola Barci .

Bi li Arsenal napravio od njega igraca da on nije bio u Barceloninom omladinskom pogonu ?

ljubav
Kontakt:

Post Postao/la ljubav » 26 dec 2009, 19:14

Evo ga opet tusi sa ovom ocajnom izlizanom pricom.

cuj Arsenal ga prilagodio potrebama, nije krampa.
Blue is the color!

Turbofolk je moja furka!

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 26 dec 2009, 19:14

Hehehehehe, smiješno ocam'... Došao je u Arsenal sa 15 godina, ispravka... Prvi put za Arsenal nastupao za 16 godina... ;)

Ma, jok ba, on je bio već najbolji u tim godinama, i igra eto iz kurtoazije za Arsenal, niđe veze... heheheheh

Nasmija me, hvala ti... i ti ne vjeruješ u to što si napisao...

Ja ti garantujem da Cesc ostaje još najmanje 3-4 godine u Arsenalu... A do tad, Arsenal će sigurno da osvoji barem 2 puta EPL

Cesc Fabregas 4
Kontakt:

Post Postao/la Cesc Fabregas 4 » 26 dec 2009, 19:18

Polako mijenjas misljenje,prvo je bilo da Arsenal mora osvojit trofej kako bi Cesc ostao, a sada vec moze i 2.-3. mjesto... :roll:
Mozda jest vec imao kvalitete u Barci, al ocigledno je da ih Barca nije prepoznala i da nije vejrovala u njega cim su ga pustili u Arsenal. 90% zasluga ide Arsenalu,a 10% Barci.
Normala da bi Arsenal napravio od njega igraca,bez obzira dal je on bio u Barcinom,Sevillinom ili Cadizovom omladinskom pogonu.Ko je ionako kriv Barci sto nisu prepoznali njegov kvalitet,sad je kasno da ispravljaju gresku!!!! :roll:

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 26 dec 2009, 19:21

Mah ba, ne možeš to dokazat nekome. Jednostavno, njima je toliko krivo što je Cesc sada jedan od najboljih igrača na svijetu u veznom redu al nije kod njih i neće bit... Guardiola je sam izjavio da neće doć ove godine sigurno, nemoj da ti i taj članak tražim :)

Ugl. sutra, očekujem tešku ali zasluženu pobjedu na našoj strani...i da se približimo Chelsea-u na 4 boda plus zaostala tekma za nas :D

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 26 dec 2009, 19:27

Hajd bjez bgti , necu da se raspravljam s vama.

Ljubav ti se ne javljaj ti govoris da Xavi nema viziju i da svaki igrac moze odigrati na njegovoj poziciji.
Ja ti garantujem da Cesc ostaje još najmanje 3-4 godine u Arsenalu... A do tad, Arsenal će sigurno da osvoji barem 2 puta EPL
Vjerovatno ce ostati jer je Arsenal na najboljem putu ka vrhu EPL , ovaj zimski prelazni rok je kljucni za njihov uspjeh
Ukoliko dovedu potrebne igrace oni osvajaju EPL a mogu i CL.

Nadji postove prije pocetka sezone vidit ces da sam rekao da ce Arsenal osvojiti EPL , zbog cinjenice jer su isti igraci na okupu 5sezona i postali su iskusniji .
Normala da bi Arsenal napravio od njega igraca,bez obzira dal je on bio u Barcinom,Sevillinom ili Cadizovom omladinskom pogonu.Ko je ionako kriv Barci sto nisu prepoznali njegov kvalitet,sad je kasno da ispravljaju gresku!!!!
Arsenal je preduhitrio Barcelonu s ugovorom , a ne to da Barcelona nije prepoznala njegove kvalitete .
A Fabregas sigurno ne bi bio isti da je izasao iz necije druge skole , zar ne ?

Arsenal sutra Villu pobjedjuje 2:0 ili 2:1 , Diaby i Arshavin daju golove .
Samo treba paziti na prekide gdje je Villa opasna , pogotovo Dunne.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 26 dec 2009, 19:30

Jarane, ja shvatam šta ti hočeš da kažeš, al ne možeš reć da je ovog sada Cesc-a "napravila" barca, jer je on igrao kao dječak za nju a u Arsenalu igra profesionalno... Isto da ja kažem Messi je sve svoje igračke kvalitete dobio u Argentini, gdje je već poćeo se bavit sa fudbalom, a to bi bila notorna laž...

Nadam se da će bit sa 0 jer nam trebaju takve pobjede, što više takvih bit će bolje za Arsenal... Ugl.ako bude Cesc igrao ( šanse 50:50 ) bit će Arsenal puno opasniji iako i bez njega smo opasni, jer ima ga ko zamjenut, Nasri, Arshavin, Rosicky ( iako sumnajm da će i on igrat, lakša povreda :( )

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 26 dec 2009, 19:39

Drago mi je da smo se sporazumili :)
A i bez Cesca vi mozete pobjediti Villu , samo me zanima moze li igrati Song zbog one kazne kao sto je Nasri dobio pa mu ponistili ?

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.