Safet Sušić - Pape

secer
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la secer » 02 mar 2010, 20:31

mah, svasta bi mi voljeli, ali... citajuci saftove izjave, gotovo sam pa ubjedjen da ce sajo kopirati svirinu taktiku.
mozda ce doci do malih izmjena, ali, na zalost, kostur ce ostati svirin. eto, jos malo pa smo docekali da vidimo i safeta na djelu.
volio bih da grijesim..
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 02 mar 2010, 20:35

[/quote]

Tesko je drugacijim argumentima odgovoriti na kritike kad su vam kritike nejasne, ja jos uvijek ne kontam sta zamjerate Susicu? Mozete li konkretno reci gdje je pogrijesio za ovih nekoliko mjeseci od kako je postao selektor?[/quote]
Raja navikla na oratora tipa ''ebat cemo im mater'' pa im neobicno.
Ili mozda da zna umotati sarenu lazu kad daje intervjue.[/quote]

Tesko im se presaltati sa humoriste Cire na profesionalca Susica. Mozda smo prenaglo promjenili, trebao je mozda prvo doci Ismet Horo za selektora neko vrijeme da se raja postepeno navikne na promjenu.[/quote]

ti kazes po cemu znamo da nije dobar e pa po cemu onda ti znas da je profesionalac?

Lara
Kontakt:

Post Postao/la Lara » 02 mar 2010, 20:45

I trebao nam je neko ovakav. Neko ko nije nimalo brzoplet u svojim izjavama ("mi smo najjaci na svijetu","Bit cemo prvi u grupi" itd. ) i neko ko zna sta i kako radi.
I dok spavam, tebe sanjam
Samo ti si, u srcu mom !

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 02 mar 2010, 21:09

secer je napisao/la:mah, svasta bi mi voljeli, ali... citajuci saftove izjave, gotovo sam pa ubjedjen da ce sajo kopirati svirinu taktiku.
mozda ce doci do malih izmjena, ali, na zalost, kostur ce ostati svirin. eto, jos malo pa smo docekali da vidimo i safeta na djelu.
volio bih da grijesim..
Svirina taktika dva ili tri spica protiv Spanije,Portugalije.Papetova jedan protiv Gane.
Jaje jajetu,jelde @seceru moj ;)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 02 mar 2010, 21:33

harishp je napisao/la:Svirina taktika dva ili tri spica protiv Spanije,Portugalije.Papetova jedan protiv Gane.
cekaj maaalo, i mi konja za trku imamo ;)

-sta je rekao susic, u kojim ce utakmicama igrati sa jednim spicem?
-pitanje koje se nadovezuje na ovo, prvo: kakav je sastav izveo sviro u utamici spanija-mi?

-zasto je sajo pozvao muratovica i mislis li da isti nece igrati?

-jesi li procitao safetov izjavu u kojoj kaze kako ce mu salihovic igrati na beku(on ili jaha)?

-na kojoj poziciji je igrao pjanic kod svire, a na kojoj ga vidi susic?
ps
u prethodnom postu sam napisao kako ce susic izvrsiti neke blage korekcije ;)
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 02 mar 2010, 21:48

secer je napisao/la:
harishp je napisao/la:Svirina taktika dva ili tri spica protiv Spanije,Portugalije.Papetova jedan protiv Gane.
cekaj maaalo, i mi konja za trku imamo ;)

-sta je rekao susic, u kojim ce utakmicama igrati sa jednim spicem?
-pitanje koje se nadovezuje na ovo, prvo: kakav je sastav izveo sviro u utamici spanija-mi?

-zasto je sajo pozvao muratovica i mislis li da isti nece igrati?

-jesi li procitao safetov izjavu u kojoj kaze kako ce mu salihovic igrati na beku(on ili jaha)?

-na kojoj poziciji je igrao pjanic kod svire, a na kojoj ga vidi susic?
ps
u prethodnom postu sam napisao kako ce susic izvrsiti neke blage korekcije ;)
Ako imas istu ekipu,mijenjati taktiku za 100 % ni Tulic to ucinio nebi.
Muratovic je tu kad vidi ove ostale kakvi su mu Muratovic ce opet biti tu,i opet tu.
Na beka koga da stavi Medunjanina nemoj zaebavati a i sam je rekao da poslije tekme prvi trolejbus hvata da Papca za usi dovede na to famozno mjesto.Jedino ako ovaj Skot ostane nenormalan onda bi Baljic tu bio dobar jelde.
Pjanica i Sviro i Susic i onaj iz lyiona svi vide na istoj poziciji to mu je zapisano a i grah mu pao da Misketa isped sebe ima.
Sastav u Spaniji je ciro izveo sa jednim spicem pa mu pola nacije oko vaditi htijelo.Sviri je na kraju puko film pa protiv Portugala tri spica ko biva eto vam sad.Nemoj da Papetu puca film,rano je. :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 02 mar 2010, 21:56

harishp je napisao/la:
secer je napisao/la:mah, svasta bi mi voljeli, ali... citajuci saftove izjave, gotovo sam pa ubjedjen da ce sajo kopirati svirinu taktiku.
volio bih da grijesim..
Svirina taktika dva ili tri spica protiv Spanije,Portugalije.Papetova jedan protiv Gane.
Ma Ćiro je čeznuo da igra sa samo jednim napadačem i uvijek je to spominjao, samo nije bio toliko lud da i Ibiševića, pored prejakog Muslimovića stavi na klupu. Ali eto, ima ko će i to da uradi.
Veliki je grijeh igrati sa jednim špicem kad imaš barem dva natprosječna napadača(u odnosu na ostatak tima). A kamoli tri. To treba da piše i u svetim Knjigama :mrgreen:
Stvarno ne kontam. 99% timova na svijetu igra sa 2 napadača, a Sušić će sa jednim. Baš k'o da smo najtanji u napadu. Tada bi imalo savršene logike. Vjerovatno mu je lakše Ibiševića staviti na klupu, nego vršnjaka Rahimića, jer "mladi nas neće odvesti ne Euro". Znam samo da neće dugo tako da igra. Biće pritisaka zbog ove odluke, ako ih već nema. Od mene prvog! :mrgreen:
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 02 mar 2010, 22:00

Veliki je grijeh igrati sa jednim špicem kad imaš barem dva natprosječna napadača(u odnosu na ostatak tima). A kamoli tri. To treba da piše i u svetim Knjigama :mrgreen:
Stvarno ne kontam. 99% timova na svijetu igra sa 2 napadača, a Sušić će sa jednim. Baš k'o da smo najtanji u napadu.
Mnogo toga istinitog si napisao Zeljovac.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 02 mar 2010, 22:00

seceru jarane, nije blaga korekcija preci sa petorice u liniji na cetvoricu, tj iskljuciti libera. to je ogromna promjena za moj pojam koja ce se odraziti i na vezni red sigurno. samom tom promjenom cemo dobiti "igraca vise" naprijed. salihovic nije siguran na beku, covjek se dvoumi izmedju njega i jahica.

uglavnom, formacija bi se trebala drasticno promijeniti a time i koncept igre nadam se, ponovo cemo imati tu igru preko krila koja nam je prije cire uvijek bila jaka... sjecam se da je jos Baka sa bartolovicem i slicnima upravo to forsirao... ja ovdje vidim ogromne promjene u sistemu, no mislim da se to nece sutra dati primjetiti, potrebno je par utakmica da igraci shvate od trenera sta zeli, a s druge strane je i papetu potrebno vremena da uhaviza gdje kojeg igraca najbolje da upotrijebi... zato sutra i ne treba ocekivati neku igru protiv uigrane gane...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 02 mar 2010, 22:01

željovac¸@ zato ces igrati sa dva ofanzivna vezna,odnosno tri IBRICIC,MISIMOVIC,PJANIC...al iskreno i meni je draze sa dva al valjda ce u ove tri tekme isprobati Safet sve mogucnosti pa cemo vidjeti koja je najbolja
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 02 mar 2010, 22:03

Ako bude rezultata,onda ce se vecina smijati grohotom ovoj manjini :mrgreen:
A ovi ce cekati da nas Njemacka ili Francuska odbije i onda reci eto jesam rekao.duhovito nema sta :roll:
Kad imas onako losu odbranu samo budala moze da pici sa dva tri spica.To jest sam sebi presudi.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 02 mar 2010, 22:18

Odbrana pocinje napadom.
Ko stavlja jace igrace na klupu, a slabijima (osim Spahica) stavlja vecu tovaru i odgovornost na ledja, po meni grijesi. Dzeko je cesce govorio da mu je (naravno) lakse sa dodatnim napadacem, treba mu neko ko ce odbranu razrijediti. Misimovic i Pjanic iza Dzeke i Ibisevica su nase najjace oruzje, to ne iskoristiti je skoro pa grijeh.

Dabogda mi porazili i Francusku i Brasil sa ovom taktikom, necu se zaliti. Samo kazem da sumnjam u to.
Ali posto nam je ova utakmica kao nebitna po rezultatu, onda je ok. Na kraju krajeva pravu postavu cemo tek sutra znati.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

biskitt
Kontakt:

Post Postao/la biskitt » 02 mar 2010, 22:27

Principatus je napisao/la:Odbrana pocinje napadom.
Ko stavlja jace igrace na klupu, a slabijima (osim Spahica) stavlja vecu tovaru i odgovornost na ledja, po meni grijesi. Dzeko je cesce govorio da mu je (naravno) lakse sa dodatnim napadacem, treba mu neko ko ce odbranu razrijediti. Misimovic i Pjanic iza Dzeke i Ibisevica su nase najjace oruzje, to ne iskoristiti je skoro pa grijeh.

Dabogda mi porazili i Francusku i Brasil sa ovom taktikom, necu se zaliti. Samo kazem da sumnjam u to.
Ali posto nam je ova utakmica kao nebitna po rezultatu, onda je ok. Na kraju krajeva pravu postavu cemo tek sutra znati.
Zato su tu prijateljske utakmice, pa cemo vidjeti i mi i pape.
Neka isproba, neka izgubimo sutra, nije strasno. A i ako dobijemo, to opet ne znaci da je pronasao dobitnu kombinaciju. Imamo tri utakmice sa jakim protivnicima prije kvalifikacija, sto je dobro, pape ce moci vidjeti gdje skripi.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 02 mar 2010, 22:44

Principatus je napisao/la:Odbrana pocinje napadom.

Probalo se ne ide sad nas ocekuju mnogo zeznutije ekipe od Armenije ili Estonije.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

MaliMemo
Kontakt:

Post Postao/la MaliMemo » 02 mar 2010, 22:48

Polako ljudi, ovo je prva utakmica Papetu. ;)
× Plava krv ispod koze ×

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 02 mar 2010, 22:58

Nazalost se bas to nikad nije ozbiljno probalo, tek u zadnjih 20-30 minuta protiv Turske kod kuce.
Da smo tada igrali defenzivno, ni baraza ne bi vidjeli, Turci bi nas pojeli. Ovaku su treperili svaki put kad je lopta isla naprijed. U novoj grupi ne ocekuju nas Armenija ili Estonija, ali budimo iskreni, bez potcjenjivanja, ocekuju nas ekipe slabije od Spanije i Turske. Ako se budemo pravili manjim i slabijim ( drugi su jaci, igrajmo sa jednim napadacem) nego sto jesmo i uvlacili u jazbinu, nahebacemo. Ali to je samo moje misljenje, moze biti da se varam.

Kako god:
Mnogo puteva vode do Rima.

huha
Kontakt:

Post Postao/la huha » 02 mar 2010, 23:11

svi ste vi strucnjaci pape je **** :evil: sacekajte bar do sutra pa iznesite svoje misljenje! ;)

bosanac723
Kontakt:

Post Postao/la bosanac723 » 02 mar 2010, 23:26

Budi te svjesni da je ovo tek prva prijateljska i debi Safeta. Imamo jos dvije jake tekme gdje moze isprobat jos dvije formacije i gdje sam siguran da ce biti novih imena na spisku. Covjek se prvo mora upoznat sa sta vec ima prije nego sto pocne pravit promjene, a nema nista bolje za to kao prijateljske. Siguran sam do pocetka kvalifikacija da ce pronaci tu "pravu" formaciju i da ce samo najbolji biti na spisku.
When my time on earth is gone, and my activities here are passed, I want them to bury me upside down, and my critics can kiss my ass!

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 03 mar 2010, 13:47

S p o r t i n je prije par dana prenio da je Sušić na press konferenciji izjavio sljedeće: "U mečevima protiv jakih reprezentacija dosta je riskantno igrati s dva klasična napadača. Mislim da ću se odlučiti na taktiku s jednim napadačem, uz Misimovića koji će biti polušpic"
Prema sporsport.ba je rekao sljedeće: "Bliže sam opciji da počnemo sa jednim klasičnim napadačem, dok bi drugi bio više na krilu."

Obje prenesene izjave su sa iste konferencije, a vrlo su različite. Ili su ovi prvi izostavili ovaj dio o drugom napadaču na krilu, ili su ga ovi drugi izmislili. Prije da je ovo prvo. Zna Pape šta radi! :mrgreen:
Ali i dalje mi se ne sviđa ideja o nekom strahovanju od taktike sa 2 klasična napadača. Ostaje da vidimo da li će i gdje biti taj drugi danas.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 mar 2010, 22:50

Sta je......... :shock:
Pojela maca jezik,pa nigdje komentara.
''E necemo tako Dino'',sto bi Sintor rekao. :mrgreen:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.