Davis Cup

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Re: Davis Cup

Post Postao/la _dreamer_ » 12 feb 2012, 23:01

Pasodzigera je napisao/la:
Limuntos je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:TUGA!

slika
ja nista ne kontam ovdje...
Je li Turci placu sto su izgubili?
pa taj sto se pokrio peskirom je Herr Ilhan :D
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 feb 2012, 23:16

Edin TM87 je napisao/la:Tesko je bilo sta ocekivat, prosle godine historijska sanse, protiv onih jadnih Danaca, koje su Slovenci isprasili 5:0 mi izgubimo, Bjeloruse uzimamo, al' opet u 3. kolu padamo, Kubot i jedan od najboljih Dubla svijeta, jedino da se nadamo da ce nasi prijatelji iz Tuzle, Estonci izbacit ove Poljake, sve nade polazemo u Zoppa :D

http://www.daviscup.com/en/results/grou ... frica.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Bjeloruse bi trebali tući ;)
A Kubot prošle mečeve nije igrao za Poljake ,možda ne bude ni sad ,ako ne bude možemo proći i to.
A ko zna možda se do tada Džumhur ,Amer i Mirza plasiraju u TOP 100 pa budemo favoriti :mrgreen:

A i da uđemo u ovu prvu grupu,odmah bi ispali :P
Treba čekati da Mirza i Damir dođu do TOP 10 i onda krenuti na titulu DAVIS CUPA :mrgreen: :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 12 feb 2012, 23:51

E vidis, Bjelorusi imaju momka 90' godiste vec oko 200. mjesto, i 87' godiste, sta cemo kad oni sazriju? :roll:

Ma mora Kubot igrat', ako bude kljucni mec protiv nas igrat' ce, dzaba nama Basic, kad nece da igra, dzaba i Dzumhur kad Brkic igra, treba dovest neke stvari u red...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 13 feb 2012, 13:00

Edin TM87 je napisao/la:E vidis, Bjelorusi imaju momka 90' godiste vec oko 200. mjesto, i 87' godiste, sta cemo kad oni sazriju? :roll:

Ma mora Kubot igrat', ako bude kljucni mec protiv nas igrat' ce, dzaba nama Basic, kad nece da igra, dzaba i Dzumhur kad Brkic igra, treba dovest neke stvari u red...
Brkic je morao igrati jer je Dzumhur dobio povredu na Futuresu u Turskoj.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 13 feb 2012, 13:21

Cudno mi je tu nesto, jer Setkic u kakvoj god da je formi, umire kad igra za repku, i sigurno bi nas'o motiva i svoju igru, zatim Gorcic, koji bi mogao dubl odigrat, al' eto igr'o je Brkic i dobili su dubl i hvala Bogu prosli...

Sad ostaje da skupimo najjace, idealno bi bilo Delic, Dzumhur, Basic i Brkic/Setkic (zavisi od forme i rankinga), al' Basica mozemo halalit...

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 13 feb 2012, 16:20

Edin TM87 je napisao/la:Tesko je bilo sta ocekivat, prosle godine historijska sanse, protiv onih jadnih Danaca, koje su Slovenci isprasili 5:0 mi izgubimo
Slovenci imaju 2 top 100 igraca. Da BiH ima 2 Delica, bilo bi 5:0 protiv Danske.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 13 feb 2012, 17:41

Razbojnik je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:Tesko je bilo sta ocekivat, prosle godine historijska sanse, protiv onih jadnih Danaca, koje su Slovenci isprasili 5:0 mi izgubimo
Slovenci imaju 2 top 100 igraca. Da BiH ima 2 Delica, bilo bi 5:0 protiv Danske.
Pa sta bi lani?

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 13 feb 2012, 17:50

Prosle godine smo imali sansu,ali nisu ni Danci toliko naivan tim.Ima li su Nielsen-a koji je bio bolje rangiran od svih nasih igraca,igrali su na domacem terenu (bilo je par sumknjivih odluka u dubl mecu,bas kao i sada u Turskoj,samo kod nas u Tuzli sudije idu protiv nas),i ne znam po meni je greska sto je selektro stavio Dzumhura u taj zadnji mec,jer iako je bio u boljoj formi od Setkica,Damir je tada bio jos mladji nego sada,imao je manje iskustva i odmah ga gurnuti u tako vazan mec.. Dokaz tome je i Damirovi slijedeci mecevi,kada je u jednom protiv Androic-a vodio sa 6:3,4:1 i 30:00,da bi izgubio taj mec,sto je dokaz koliko je to psihicki utjecalo na njega.I mi bi lagano protiv Slovenaca izgubili sa nekih 4:1 ili mozda cak 5:0 :S
ZELJEZNICAR 1921!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 13 feb 2012, 18:03

hamzaTM87 je napisao/la:Prosle godine smo imali sansu,ali nisu ni Danci toliko naivan tim.Ima li su Nielsen-a koji je bio bolje rangiran od svih nasih igraca,igrali su na domacem terenu (bilo je par sumknjivih odluka u dubl mecu,bas kao i sada u Turskoj,samo kod nas u Tuzli sudije idu protiv nas),i ne znam po meni je greska sto je selektro stavio Dzumhura u taj zadnji mec,jer iako je bio u boljoj formi od Setkica,Damir je tada bio jos mladji nego sada,imao je manje iskustva i odmah ga gurnuti u tako vazan mec.. Dokaz tome je i Damirovi slijedeci mecevi,kada je u jednom protiv Androic-a vodio sa 6:3,4:1 i 30:00,da bi izgubio taj mec,sto je dokaz koliko je to psihicki utjecalo na njega.I mi bi lagano protiv Slovenaca izgubili sa nekih 4:1 ili mozda cak 5:0 :S
U Tuzli sudije za nas siljile pravo. Pa nije mu prvi put da igra tako vazan mec, igrao je vec 5. mec protiv Ivanova cini mi se, i to u Tallinu kad smo igrali, nije u tom stvar, i ja mislim da bi izgubili od Slovenaca 5:0, tako da je bolje sto nismo prosli, jer bi odma' ispali, ovako nam igraci sazrijevaju, i moze se ocekivat nesto od njih, al' nije sve do njih, nego i do saveza, treba dovest Basica sto prije!!!

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 13 feb 2012, 21:18

Edin TM87 je napisao/la:
Razbojnik je napisao/la:
Pa sta bi lani?
Delic je dobio 2 meca.

Ali, nije bilo 2. Delica pa je umjesto 5:0 zavrsilo 2:3 :mrgreen:

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 20 feb 2012, 20:58

ITF je objavio da će se četvrtfinalni susret Davis Cupa između Argentine i Hrvatske od 6. do 8. travnja održati u Buenos Airesu.

Igrat će se na stadionu Parque Roca, otvorenom 2006. godine, na kojem ima mjesta za 14.510 gledatelja. Podloga će biti crvena zemlja.

Bit će to treći susret ovih reprezentacija u Davis Cupu, a Argentina vodi 2:0. Posljednji susret koji je Argentina u ovom natjecanju izgubila kao domaćin kad se igralo na zemlji bio je davne 1998. godine, kad ju je svladala Slovačka.
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 24 feb 2012, 19:02

Davis Cup ‏ @DavisCup
The Venue for #France vs #USA #daviscup quarter-final has been announced - it's Monte Carlo! Venue is just inside French border :-)
slika

8-)
Genius, outrageous, the best ever! RF!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 04 apr 2012, 03:04

neke izjave srpskih tenisera pred meč u pragu

B92
JANKO:
Tipsarević: "Psihom do pobede"

Reprezentativac Srbije Janko Tipsarević izjavio je da bi psihološka snaga i smirenost mogli da budu ključ uspeha protiv Češke u četvrtfinalu Dejvis kupa.

"Moramo da se izborimo sa protivnikom, podlogom i navijačima. Ukoliko pokažemo da nam ništa od tih detalja ne smeta, moći ćemo da pobedimo", objasnio je Tipsarević.

Srpski teniser je rekao da uslovi u praškoj "O2" Areni nisu najbolji, jer je teren nov i vlažan.

"Ima dosta krivih odskoka, ali kako nama tako i njima. Česi udaraju dosta ravno zato me čudi što su izabrali šljaku. Moramo da budemo strpljivi, ne smemo da žurimo jer podloga je spora", rekao je Tisparević, koji je bio duhovitiji na Tviteru.

On je dodao da je Češka blagi favorit, zbog domaćeg terena i publike.

"Gledajući plasman prva dva igrača, skoro da smo izjednačeni. Podloga odgovara Berdihu i Štepaneku, Viktor i ja znamo da igramo na šljaci, ali malu prednost dao bih njima samo zbog domaće publike", rekao je Tipsarević.

Od juče osmi teniser na svetu otkrio je da mu prija napredak na ATP listi i da sa većim samopuzdanjem ulazi u naredne mečeve.

"Zadovoljan samo zbog osmog mesta, to je bio jedan od mojih ciljeva ove godine - da što brže napredujem na listi. Sigurno da sa takvim renkingom sa više samopouzdanja ulazim u ovaj, ali i u sve naredne mečeva", zaključio je Tipsarević.

Susret između Češke i Srbije igraće se od 6. do 8. aprila.
VIKOTOR:
Troicki: "Česi blagi Favoriti"

Teniser Srbije Viktor Troicki izjavio je u Pragu da Češka ima odličnu Dejvis kup ekipu, koja je "možda blagi favorit", jer igra kod kuće.

Dejvis kup reprezentacija Srbije odradila je prve treninge u "02 Areni" u Pragu gde će od 6. do 8. aprila igrati meč četvrtfinala Svetske grupe.

"Ne osećam nikakav pritisak. Igrali smo protiv Čeha. Znamo šta nas očekuje. Oni imaju iskusnu ekipu i jako dobro igraju. Možda su čak i blagi favoriti, jer igraju kod kuće", rekao je Troicki.

Prema njegovim rečima, sigurno je da će dati sve od sebe, kao i Janko Tipsarević.

"Janko i ja igramo sjajno u Dejvis kupu i uvek pružamo svoj maksimum. Videćemo šta će da bude", kaže Troicki.

On je dodao da češki teniseri imaju odličnu publiku, što su pokazali i na prošlom Dejvis kup meču u Beogradu.

"Ovde će biti još teže. Iskreno mene to motiviše. Osećam manji pritisak kada igram u gostima nego kod kuće. Borićemo se i nadam se da ćemo uspeti da pobedimo", rekao je 27. teniser sveta.

Teniser Srbije ocenio je da je podloga na terenu "dobra za prvi dan".

"Nema loših odskoka, ali je odskok loptice prilično nizak što njima odgovara. Teren je malo blatnjav i mokar i nadam se da će se to popraviti u narednih par dana", smatra treći reket Srbije.

Prema njegovim rečima, nije dugo igrao na šljaci, od Rolan Garosa prošle godine.

"Došli smo sa betona i nismo igrali na šljaci. Svi smo u istoj situaciji, svima će biti isto. Videće se koliko smo spremni u toku meča, a što se mene tiče mislim da imam snage", zaključio je Troicki.

Mečevi četvrtfinala Svetske grupe igraće se u petak od 15.00, u subotu od 15.00 i u nedelju od 13.00.
A DA PODLOGA IPAK NIJE NAJBOLJA KAŽE JANKELA:
Tipsarević: “Sa Česima u blatu”

Srpski teniser Janko Tipsarević odlučio je malo da se našali pred duel četvrtfinala Dejvis kupa sa selekcijom Češke u Pragu.

Osmi reket sveta tako je na svoj profil na društvenoj mreži Twitter postavio sliku uz koju je stajao komentar: “Mislim da je češki tim izmislio novu podlogu – blato”.

Na slici je Jankova patika kojom je ugazio u blato, a gde ju je tačno uslikao nije poznato.

Ipak, duel Češke i Srbije, koji je na programu od petka do nedelje, se neće igrati u blatu, već na šljaci, a upravo Janko će predvoditi naš tim. Pored njega, boje Srbije protiv Čeha braniće i Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, Ilija Bozoljac i Dušan Lajović.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 04 apr 2012, 11:16

Cesi su zajebani kuci uvijek, pogotovo dubl koji Stepanek i Berdych ne gube, Berdyc ce dobiti Viktora, a Janko bi mogao dobiti oba svoja singla i da odlucuje duel Vikora i Radeka.

Spanija - Austrija

Branioci titule opet kuci docekuju svoje protivnike, naravno na prasini, a opet ne bi trebali imati problema da se plasiraju u polufinale, iako nema Rafaela Nadala.
Nadal je odlucio da propusti meceve Davis Cupa ove godine zbog nikada gusceg rasporeda, Spaniju ce predvoditi Ferrer i Almagro, uz njih tu su Granollers i Marc Lopez, koji igra odlicnu u dublu ove godine.
Sasvim dovoljno da se dobije Austrija koja ima jednog singl igraca, a i on ne moze napraviti probleme Almagru i Ferreru na sjaci, Austrijanci bi mogli uzeti bod u dublu, jer Melzer i Marach su dobar dubl.

Francuska - USA

Francuzi docekuju Amerikance na najsporijoj sljaci na svijetu u Monte Carlu, teren se nalazi na granici Francuske i Monte Carla.
Francuska oslabljena neigranjem Monfilsa, koji opet ima problema sa povredama, ali sastav Francuske u kojem se nalaze Tsonga, Simon, Benneteau i Llodra sassvim bi trebao biti dovoljan za Amere.
Nema Fisha, Roddicka, koji su unazad nekoliko godina cinili okosnicu tima, tu su Isner i Harrison, kao i braca Bryan u dublu.
Iako je dobio Federera na sljaci ove godine, tesko ce Isner protiv bilo kojeg Francuskog igraca, a mislim da ce igrati Simon i Bennetau. Dubl bi trebali dobiti Ameri, ali s obzirom da je podloga izuzetno spora i da Llodra/Benneteau/Tsonga uvijek dobro igraju za Francuze ne bi me cudilo i da u dublu uzmu bod.
Uglavnom Francuzi veliki favoriti, tesko ce Ameri i do jednog boda.

Argentina-Hrvatska

Argentina u najjacem mogucem sastavu, Del Potro, Nalbandian, Monaco, Schwank i apsolutni su favoriti protiv Hrvatske u Buenos Airesu.
Argentinci izabrali sljaku, ocekivano s obzirom da ce kod Hrvatka singl ciniti Cilic i Karlovic, a tu su jos Zovko i Veic.
Argentina ima sirinu, selektor ima slakte muke, jer koga kod da stavi da igra, bit ce dobar izbor, vjerujem da ce singl igrati Del Potro i Monaco, a da ce Nalbia cuvati za dubl, kojim ce osigurati pobjedu, vec drugog dana.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 05 apr 2012, 02:17

"Još uvijek želim napredovati, treniram mnogo i u kontinuitetu što prije nije bio slučaj. Moj cilj je osvajanje Davis Cupa", rekao je Nalbandian, nekada treći tenisač svijeta.

Ako sad ne uzmes i neces nikad. :lol: Po meni je Argentina prvi favorit ove sezone, mislim da im je Srbija sa Djokovicem najtezi rival. Ukoliko Srbija ispadne od Ceske (a dobre su sanse da hoce) Argentina ima velike sanse za salataru. ;)

schwarcgelbfantom
Kontakt:

Post Postao/la schwarcgelbfantom » 05 apr 2012, 11:13

potrebno je sutra odma na startu meč započeti sa dvije pobjede,te sutra riješiti parove,dakle,u subotu bi trebalo sve biti gotovo - nije nemoguće ;) ;) ;)

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 05 apr 2012, 11:28

Sve je otvoreno u davis cupu.

Mozda Austrija nema nikakve sanse protiv Spanjolske, a ostali se mogu nadati prolazu.

Po meni, cak niti Argentina nije 100% favorit. Neka Cilic dobije Nalbandiana, onda Del Potro ima veliki pritisak protiv Karlovica, a nje lako igrati protiv covjeka koji servira sa vrha nebodera i de facto mozes izgubiti set zbog jedne greske...

schwarcgelbfantom
Kontakt:

Post Postao/la schwarcgelbfantom » 05 apr 2012, 12:26

AMER ima pobjedu u ruci to je sigurno,bit će glatkih 3 : 0
DAMIR u izvrsnoj formi i gledajući protivnike i njihove položaje na ljestvici dobija 100 %
DVOBOJ bez obzira na staru tenisku legendu Myrnog ipak recimo da je on već za staro željezo koje uopće ne predstavlja nekakvu prevagu,i DAMIR i AMER su u mnogo boljoj kondiciji i igraju u životnoj formi

tako dakle idemo u polufinale bez ikakvih problema jer je najteža prepreka pređena a to je turska,i red bi bio da u finalu dobijemo NPR Estonce pa da i nas malo sreča pomazi 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 05 apr 2012, 14:33

Svi navijamo za Estoniju protiv Poljske. Hajde Jurgene Zoppu, stari druze nas. :D

btw. Igra li Kubot za Poljsku protiv Estonaca?

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 05 apr 2012, 15:18

BegAx je napisao/la: btw. Igra li Kubot za Poljsku protiv Estonaca?
Igra Kubot.
A uz Kubota, tu je i ponajbolja svjetska dubl kombinacija Fyrstenberg/Matkovski.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.