BiH - Finska/Grčka - BiH (12.10./15.10)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: BiH - Finska/Grčka - BiH (12.10./15.10)
Ne pratim detaljno, zašto nam ne paše kiks Armenije u Lihtenštajnu?
Samo da ostane ovako i onda navijat za x Finske i Armenije što nije nemoguce.
Danas se opet pokazalo da je volja i momentum igrača glavni faktor uspjeha naše reprezentacije, barem protiv slabijih reprezentacija od naše, što bi u suštini značilo da je odlazak na EP samo i isključivo zavisio od raspoloženja igrača.
Naravno selektorov posao je da motiviše svoju ekipu, ali mislim da je kod nas specifična situacija, kod nas to zavisi isključivo od samih igrača, prosto jer je većina nekih stvari na vrlo slabašnom nivou za razliku od ostalih repki našeg ranga ili jačih, a tu mislim na ozbiljnost, organizaciju i ostale stvari vezane za jednu reprezentativnu utakmicu.
Robertu skidam kapu na izbacivanju Zukanovića i to je otprilike to što je bilo do njega, ovo ostalo je plod nekih slučajnosti odnosno očajničkih poteza tipa pozivanje Hajrovića.
Što se tiče 'novajlija', tj. Hodžića i Kovačevića, odlične partije obojice, Ara je par puta bio sebičan, Adnan se jednom okliznuo i jednom ga je Pukki laganao 'prošao' al' sve u svemu odradili su odličan posao.
Kvržića namjerno stavljam solo, maestralna partija od strane desnog beka za naše uslove i sigurno će poslužiti do kraja ovog ciklusa (računajući i baraž).
Ostali igrači, šta reći, sve ste vidjeli, pristup danas i pristup u Finskoj i Armeniji nebo i zemlja, danas svi trče, bore se, kidaju, recimo Bičakčić je bio skoro neprelazan danas, a prije mjesec dana je bio k'o mlohava qita u Jerevanu i to je čisto i isključivo stvar njegovog ličnog pristupa meču. Recimo Cimirot, večeras je momak bio na svakom dijelu terena, partija u maniru vrhunskih veznjaka (onih radilica na terenu što ima svaki veći klub), Kolašinac nestvarno dobar u defanzivi i tako dalje i tako dalje.
Uglavnom, stvar je pristupa i to mora biti jasno svakome od nas, da se ovako igralo u Finskoj i Armeniji, mi bi iz ta dva meča izvukli barem četiri boda više nego što smo izvukli i to bi u principu možda bilo i dovoljno za Euro, al' kod nas je uvijek tako, "da smo ovdje, da smo ondje" i tako 25 godina.
Naravno selektorov posao je da motiviše svoju ekipu, ali mislim da je kod nas specifična situacija, kod nas to zavisi isključivo od samih igrača, prosto jer je većina nekih stvari na vrlo slabašnom nivou za razliku od ostalih repki našeg ranga ili jačih, a tu mislim na ozbiljnost, organizaciju i ostale stvari vezane za jednu reprezentativnu utakmicu.
Robertu skidam kapu na izbacivanju Zukanovića i to je otprilike to što je bilo do njega, ovo ostalo je plod nekih slučajnosti odnosno očajničkih poteza tipa pozivanje Hajrovića.
Što se tiče 'novajlija', tj. Hodžića i Kovačevića, odlične partije obojice, Ara je par puta bio sebičan, Adnan se jednom okliznuo i jednom ga je Pukki laganao 'prošao' al' sve u svemu odradili su odličan posao.
Kvržića namjerno stavljam solo, maestralna partija od strane desnog beka za naše uslove i sigurno će poslužiti do kraja ovog ciklusa (računajući i baraž).
Ostali igrači, šta reći, sve ste vidjeli, pristup danas i pristup u Finskoj i Armeniji nebo i zemlja, danas svi trče, bore se, kidaju, recimo Bičakčić je bio skoro neprelazan danas, a prije mjesec dana je bio k'o mlohava qita u Jerevanu i to je čisto i isključivo stvar njegovog ličnog pristupa meču. Recimo Cimirot, večeras je momak bio na svakom dijelu terena, partija u maniru vrhunskih veznjaka (onih radilica na terenu što ima svaki veći klub), Kolašinac nestvarno dobar u defanzivi i tako dalje i tako dalje.
Uglavnom, stvar je pristupa i to mora biti jasno svakome od nas, da se ovako igralo u Finskoj i Armeniji, mi bi iz ta dva meča izvukli barem četiri boda više nego što smo izvukli i to bi u principu možda bilo i dovoljno za Euro, al' kod nas je uvijek tako, "da smo ovdje, da smo ondje" i tako 25 godina.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- JavierBosnia
- Kontakt:
Jer se tako udaljavaju od drugog mjesta. Sa pobjedom oni imaju isto bodova ko Finska s kojom igraju u utorak.ovisnik je napisao/la:Ne pratim detaljno, zašto nam ne paše kiks Armenije u Lihtenštajnu?
Tako da bi tek tad zapeli da ih pobjede jer bi izbili na drugo mjesto.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Armenija ce morati da grize protiv Finske ako zele da odrze nade za plasman. Pritisak ce biti i na jedne i na druge, rodilo se za 0:0.
- kontrasviju
- Kontakt:
Zato što će drugačije igrati sljedeću protiv Finaca znajući da imaju realne šanse za drugo mjesto u ovoj grupi.ovisnik je napisao/la:Ne pratim detaljno, zašto nam ne paše kiks Armenije u Lihtenštajnu?
1921
2-0 Grandddeeeee Itallliiiiaaaa

I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Mozda bas sad budu dali 100 posto...znajuci da im je pobjeda jedina sansa za plasman na prvenstvokontrasviju je napisao/la:Zato što će drugačije igrati sljedeću protiv Finaca znajući da imaju realne šanse za drugo mjesto u ovoj grupi.ovisnik je napisao/la:Ne pratim detaljno, zašto nam ne paše kiks Armenije u Lihtenštajnu?
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
Ma ovo ponovit u barazu i vozdra.
Ma nije vala da nam ne paše, sa čisto kalkulativnog i bodovnog aspekta ovo je bolje nego da dobiju Lihtenštajn, ali ne valja u smislu toga da ako ne mogu da dobiju Lihtenštajn, kako će izvući bod/ove u Finskoj, što opet ne mora značiti ništa.ovisnik je napisao/la:Ne pratim detaljno, zašto nam ne paše kiks Armenije u Lihtenštajnu?
Uglavnom, ako ostane neriješeno ovdje i ako Armenci ne izgube u Finskoj, to je najidealnije za nas, jer u slučaju takvog raspleta + naše pobjede u Atini, mi smo opet u pol poziciji za direktan odlazak na Euro.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Sto je najgore. Grci i nakon ovog poraza imaju matematicke sanse, jer sa 3 pobjede idu na 14 bodova. 
Ja sam mislio jer se oduzimaju bodovi protiv najlošijeg pa će nama oduzeti 3 a njima 1 ako ostane neriješeno, po meni imali 10 ili 12 bodovi, oni će zagristi da pobijede Finsku jer im u oba stanja treba pobjeda za ostanak u trci, obje ekipe su pod imperativom tako da ima šanse za egal
X izmedju Finske i Armenije uz nasu pobjedu u Grckoj i mi smo u najboljoj poziciji prije utakmica u novembru.
Mi i Finci bi imali po 13 bodova i potrebno bi bilo da uzmemo isto bodova kao oni u posljednje dvije utakmice zbog boljeg medjusobnog omjera. Mi bi imali Italiju (kuci) i Lihtenstajn, oni Grcku (vani) i Lihtenstajn.
Armenija sa 11 bodova (nakon eventualnog remija u Finskoj) ne bi mogla uzeti Italiju i Grcku u novembru, definitnivno.
Mi i Finci bi imali po 13 bodova i potrebno bi bilo da uzmemo isto bodova kao oni u posljednje dvije utakmice zbog boljeg medjusobnog omjera. Mi bi imali Italiju (kuci) i Lihtenstajn, oni Grcku (vani) i Lihtenstajn.
Armenija sa 11 bodova (nakon eventualnog remija u Finskoj) ne bi mogla uzeti Italiju i Grcku u novembru, definitnivno.
Zadnja izmjena: Unknown3, dana/u 12 okt 2019, 22:30, ukupno mijenjano 1 put.
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles
Liverpool - 67 titles
Sto nam treba pobjeda Armenije? Bice X u Finskoj garant, Armeniji nece nedostajati nade i ako remiziraju veceras.
A mi ako nam neko treba onda smo vec ispali, ako nam niko ne treba onda cemo i Italiju pobjediti. Prvo Grcku rijesiti pa onda se moze dalje spekulisati. Ja vjerujem da je skroz drugacije igrati protiv Italije kod kuce, pogotovo kad sebi veceras osiguraju prvo mjesto. Treba im fino cestitati na kvalifikaciji kad dodju na Bilino Polje, pa ih onda gospodinski pobjediti.
A mi ako nam neko treba onda smo vec ispali, ako nam niko ne treba onda cemo i Italiju pobjediti. Prvo Grcku rijesiti pa onda se moze dalje spekulisati. Ja vjerujem da je skroz drugacije igrati protiv Italije kod kuce, pogotovo kad sebi veceras osiguraju prvo mjesto. Treba im fino cestitati na kvalifikaciji kad dodju na Bilino Polje, pa ih onda gospodinski pobjediti.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
- BosniaBoston
- Kontakt:
Moze i remi na BP protiv italije ako finci odigaju x protiv armenije i grcke u gostima
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Pa, oni ce bas u slucaju remija morati maksimalno zapeti, jer nakon ove tekme sigurno nece dici ruke od plasmana na prvenstvo. Ako dobiju Fince, svakako idu na drugo mjesto.JavierBosnia je napisao/la:Jer se tako udaljavaju od drugog mjesta. Sa pobjedom oni imaju isto bodova ko Finska s kojom igraju u utorak.ovisnik je napisao/la:Ne pratim detaljno, zašto nam ne paše kiks Armenije u Lihtenštajnu?
Tako da bi tek tad zapeli da ih pobjede jer bi izbili na drugo mjesto.
Nikad vise u zivotu necemo dobiti ovako laganu grupu, ali kakve nam je koristi kad gubimo od A M A T E R A.
Dobra izvedba Kvržića nije nikakavo iznenađenje jer je ove sezone uvjerljivo najbolji igrač Rijeke, bar u onim utakmicama što sam ga gledao. Čudi me da ga Robi nije i ranije ubacio u prvu postavu.
Sto ja volim ovo vrijeme kad svi izvade digitrone i sabiraju.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....