Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
PAPE MI TE VOLIMO
Dok nam je predsjednik bio bravar,sva su nam vrata bila otvorena!
Bayern & Željo & Hajduk
Nasa najveca mana je sto smo muslimani!
Bayern & Željo & Hajduk
Nasa najveca mana je sto smo muslimani!
da smo kojim slucajem prosli, susic SVETAC , ovo ono, vako svi stručnjaci i kritičari. a što rekoste da je trebalo smirit igrače, iskreno džeko mi je uljepšo veče onim potezom publici
i kad se smierene glave odgleda sve, dzeko je barem trojicu vuko za sobom 90 minuta. to braco moja ne moze niko. a safet je stvarno trebo uvest ibiševića kad smo gubili 2:1 il 3:2 nema tu filozofije 'vako 'nako, sve il ništa. ova utakmica je značila sve za 4 miliona ljudi i 11 na terenu i jednostavno je trebo to uradit. uvijek se sjetim kad je wenger protiv mancester uveo 5 napadača. napad je najbolje odbrana to se zna. i portugal je tehnički potkovana ekipa vjerovatno najbolje na svijetu, i takva ekipa se ne zna branit, oni znaju napadat i vole kad se protivnik brani sa 11 igrača. da smo ih napali bio bi raspad sistem ko barsa protiv celzija, kad im je sudija donio prolaz, u kojem ih je celzi razvalio u svakom smislu. znači nedostatak hrabrosti jeb.iga. i stvarno bi trebo ostat da se pokaze mentalitet barem jednom u nasoj zemlji

Vođa zna.
jao bolida... likovi svakih 30 sec u sansi a oni bi vadili nekog iz odbrane, iako imamo igraca manje i uveli velikog napadaca vedada ibisevica
realno, ako vec serete susicu, mozete komotno pljuvati i spahica za onu gresku u francuskoj, ibisevica za sansu u zenici..
realno, ako vec serete susicu, mozete komotno pljuvati i spahica za onu gresku u francuskoj, ibisevica za sansu u zenici..

ser del barça es el millor que hi ha !
Izašao opet harry iz mišje rupe, ovo je najniže što se čovjek može spustiti. Al takvi su oni koji u stvarnom životu ne smiju nikom prigovoriti i niko ih ne sluša.
Igrali s jednim napadačem? A kad smo u Parizu igrali s jednim napadačem, valjalo je? Branili se? Pa nismo se htjeli braniti, levati, ljudi su nas pritisnuli, bolji su individualno i to je to, ne možemo mi još uvijek igrati s ovakvim reprezentacijama.
Izjava Emira Spahića:
"...Apeliram da ostane Sušić na klupi, donio je nešto novo i mislim da treba ostati na klupi, no ne odlučujem ja, imaju ljudi koji su zaduženi za to."
Ali, hajde pametnjakovići, vi poznajete bolju situaciju u reprezentaciji i znate šta je bolje za istu od samog kapitena.
PAPE, OSTANI!
Igrali s jednim napadačem? A kad smo u Parizu igrali s jednim napadačem, valjalo je? Branili se? Pa nismo se htjeli braniti, levati, ljudi su nas pritisnuli, bolji su individualno i to je to, ne možemo mi još uvijek igrati s ovakvim reprezentacijama.
Izjava Emira Spahića:
"...Apeliram da ostane Sušić na klupi, donio je nešto novo i mislim da treba ostati na klupi, no ne odlučujem ja, imaju ljudi koji su zaduženi za to."
Ali, hajde pametnjakovići, vi poznajete bolju situaciju u reprezentaciji i znate šta je bolje za istu od samog kapitena.
PAPE, OSTANI!
Seks je užitak, a gol je ekstaza.
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
Ok,evo ti odgovor ne mora ostati niti ce ostati.Cartman je napisao/la:Ok, hoces ti onda meni odgovorit kasnije? I molim bez poezije, samo jasno odgovori.harishp je napisao/la:I ja cekam odgovor @cartman.harishp je napisao/la:Imam samo jedno pitanje za ove vjecne kriticare i pljuvace.
Zasto se morala napraviti tolika stanka,pauza u izrazavanju svog ''misljenja i kritika''
Ako mi nesto ne pase ja cu to napisati,taman u to vrijeme teklo med i mlijeko.
Ali ne, prvo se usutili neko vrijeme da bi se cekala prva prilika.
Nista drugo vec golemo licemjerstvo.
Prestao sam ga (jako) kritikovat nakon Bjelorusije jer sam vidio da smo igru poboljsali. Znaci bili smo bolji u odbrani, dok je u napadu jos bilo dosta problema. Rek'o sam davno da je minimum baraz i onda sta bude. Ali on je u ovom barazu pogrijesio sa taktikom totalno. Zasto uvodi Besica i zasto ga je uopste pozvao? Zasto Zahirovic igra na beku kad u zivotu nije igrao tu poziciju? Isto tako nije igrace uspio smirit, Dzeko se svadja sa publikom, Lulic dobije crveni za prigovre, izmedju se svadjaju itd. Pa izgledali smo jadno. To ide na njegov racun.
Da ne pricam o spisku igraca. Sta tu radi jedan Muslimovic ili Zec? Isto vazi za Avdukica i Maletica. Da si Barbarez, ako nemas kluba, ne mozes igrat i gotovo. To sam pisao i prije ove blamaze.
Doci ce drugi,da bi se opet napravila grupa hljakatora i nakon poraza preseravala.
Mjenjace se selektori poput carapa a mi cemo se vazda pitati pa zasto nama fali trunka da odemo negdje.
A niko na primjer ne vidi da nam defanzivni red recimo gledajuci po imenima kluba isao sa Nalcikom,Kiparskim Apoelom,Aktobeom itd i sad mi hocemo da karamo levate iz tamo nekog Reala itd.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
Vratite nam Ciru.
Isti Spahic je identicnu stvar govorio i za Ciru. Kao i svaki drugi igrac. Pa je li treba da trazi ostavku selektora? Igraci definitivno nemaju sta petljat svoje ruke u te stvari. U najmanju ruku, treba dovest asistente sa iskustvom i koji mogu donjet nesto novo. A ne Piplica i njemu slicni.gollum je napisao/la:Izašao opet harry iz mišje rupe, ovo je najniže što se čovjek može spustiti. Al takvi su oni koji u stvarnom životu ne smiju nikom prigovoriti i niko ih ne sluša.
Izjava Emira Spahića:
PAPE, OSTANI!
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Kad ćemo prestati biti toliki hipokriti?
Vi mrzitelji, vi vječiti ljudi iza ćoška, koji samo vrebate pogrešku, da je učinite većom i okrenete na neku svoju besmislenu korist, svi vi koji se osjećate prozvanim, šta imate od toga što ste prije mjesec dana ljepili Olivera i njegovog Papeta, danas u podne pisali hvalospjeve, a večeras čekali prvi gol da se prihvatite vašeg najvećeg oružja, miša i tipkovnice da možete osuti rafal po najvećem igraču BiH kojeg je ikad imala?
Ekipa BiH nikad nije bolje igrala, nikad nije imala bolju atmosferu i ovakav profesionalizam. Ekipa BiH u ovom sastavu može samo napredovati. Safet Sušić Pape je čovjek koji ju je napravio takvu i svakim danom, svojom vizijom, svojim blagim pogledom punim ideja, čini još boljom. Safet Sušić Pape je čovjek koji je potreban ovoj ekipi.
Kad naši igrači budu trčali po brazilskim terenima 2014. godine, Bosanci i Hercegovci će trošiti ovako nešto. Neka bude od 500!

OPROSTI IM, PAPE. OSTANI!
Vi mrzitelji, vi vječiti ljudi iza ćoška, koji samo vrebate pogrešku, da je učinite većom i okrenete na neku svoju besmislenu korist, svi vi koji se osjećate prozvanim, šta imate od toga što ste prije mjesec dana ljepili Olivera i njegovog Papeta, danas u podne pisali hvalospjeve, a večeras čekali prvi gol da se prihvatite vašeg najvećeg oružja, miša i tipkovnice da možete osuti rafal po najvećem igraču BiH kojeg je ikad imala?
Ekipa BiH nikad nije bolje igrala, nikad nije imala bolju atmosferu i ovakav profesionalizam. Ekipa BiH u ovom sastavu može samo napredovati. Safet Sušić Pape je čovjek koji ju je napravio takvu i svakim danom, svojom vizijom, svojim blagim pogledom punim ideja, čini još boljom. Safet Sušić Pape je čovjek koji je potreban ovoj ekipi.
Kad naši igrači budu trčali po brazilskim terenima 2014. godine, Bosanci i Hercegovci će trošiti ovako nešto. Neka bude od 500!

OPROSTI IM, PAPE. OSTANI!
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
Nadam se ostanku Susica na klupi nase selekcije, i mislim da ce on donijeti ispravnu odluku i da ce odraditi i kvalifikacije za SP. Takodjer smatram da reprezentacije nije "praksa" za trenere tipa Barbareza, Kodru i ostalu ekipu.
No ukoliko Susic odbije da produzi ugovor sa FSBiH, moja zelja bi bio - znam da ce ovo sada zavrsiti u najsmijesnim postovima - Bernd Stange.
No ukoliko Susic odbije da produzi ugovor sa FSBiH, moja zelja bi bio - znam da ce ovo sada zavrsiti u najsmijesnim postovima - Bernd Stange.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
ne moramo to tamo plasirati, evo možemo se i ovdje smijati.amerosm je napisao/la: No ukoliko Susic odbije da produzi ugovor sa FSBiH, moja zelja bi bio - znam da ce ovo sada zavrsiti u najsmijesnim postovima - Bernd Stange.

Vom Jäger zum Gejagten
Bernd Stange: Ja bi sa BiH pobjedio 6:0 u Lisabonu. A sa Portugalom 10:0. Znaci i Bento i Susic su amateri.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
- Principatus
- Kontakt:
Hmm Turci su poceli o tome pricati kako bi im Pape pasao kao selektor. A Hiddink je valjda uskoro slobodan.
Mozda da se zamjenimo?
Salu na stranu. Treba nam kontinuitet. Licno sam za to da Pape ostane.
A mislim, da ima podrsku u vidu Osima.
Danas smo izgubili i Pape mora trpiti pojedine kritike. Pojedine opravdane, druge ne.
Mozda da se zamjenimo?

Salu na stranu. Treba nam kontinuitet. Licno sam za to da Pape ostane.
A mislim, da ima podrsku u vidu Osima.
Danas smo izgubili i Pape mora trpiti pojedine kritike. Pojedine opravdane, druge ne.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Dakako.Principatus je napisao/la: Danas smo izgubili i Pape mora trpiti pojedine kritike. Pojedine opravdane, druge ne.

Nego, pošto ne stignem da čitam ostale teme, interesuje me šta ti misliš gdje je Pape pogriješio, odnosno, gdje mu možeš uputiti opravdanu kritiku?

Vom Jäger zum Gejagten
Susicu ostani! odlicno si vodio reprezentaciju kroz kvalifikacije,zamalo smo bili prvi u grupi,i ti si nas najbolji selektor!
kod tebe nema foliranja,mesetarenja,stele,nego samo posteno i profesionalno,zato i jesmo dovde dogurali!
jedino nas ti mozes odvesti na SP u Brazil!
Moras ostati,Zmaju!
kod tebe nema foliranja,mesetarenja,stele,nego samo posteno i profesionalno,zato i jesmo dovde dogurali!
jedino nas ti mozes odvesti na SP u Brazil!
Moras ostati,Zmaju!
- Principatus
- Kontakt:
@geronimo
LIcno sam pro-Susic, bio to od utakmice protiv Elf-a.
Kratko da se osvrnem na pozive: Muslimovic i Besic naprimjer ne zasluzuju poziv. Jedan nema kluba, drugi upravo ne igra ni za HSV2. Maletic nam moze pomoci pri kraju meca. Jedan igrac tipa Cocalic, koji bude barem jednom igrac kola, zasluzuje poziv ipred Besica,definitivno. Vranjes isto tako.
Moja kritika sto se tice same igre je tipa "general poslije bitke". Najkasnije u 2. poluvremenu bih ubacio Ibisevica, jer se odslikavala ista, ako ne gora situacija, nego na BP. Pali smo i na psihickom planu. Mozda napisem sutra navece vise, nerado bih sada kratko poslije utakmice i u ovo doba.
LIcno sam pro-Susic, bio to od utakmice protiv Elf-a.
Kratko da se osvrnem na pozive: Muslimovic i Besic naprimjer ne zasluzuju poziv. Jedan nema kluba, drugi upravo ne igra ni za HSV2. Maletic nam moze pomoci pri kraju meca. Jedan igrac tipa Cocalic, koji bude barem jednom igrac kola, zasluzuje poziv ipred Besica,definitivno. Vranjes isto tako.
Moja kritika sto se tice same igre je tipa "general poslije bitke". Najkasnije u 2. poluvremenu bih ubacio Ibisevica, jer se odslikavala ista, ako ne gora situacija, nego na BP. Pali smo i na psihickom planu. Mozda napisem sutra navece vise, nerado bih sada kratko poslije utakmice i u ovo doba.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Greska veceras je bila sto odmah na poluvremenu nije zamjenio Pjanica sa lucidnim Ibisevicem koji bi puno vise trcao i stvarao sebi prostor, jer je ocigledno bilo u prvom poluvremenu da se Pjanic us*ao u gace, sto je i normalno, ali Susic je to morao primjetiti i riskirati...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Uredu mogu shvatiti umjerene kritike na račun Sušića ( jer ko radi taj i griješi
), ali da neki miševi budu u rupama mjesecima i onda se onako licemjerno izvlače i pokazuju svoje "ljudske" osobine, e to je Bogami dno dna. Dalje pa takvi kako se može primjetiti jedva čekaju kiks reprezentacije da bi rekli u fazonu "eto je sam vam ja rekao", jadno!
Sušiću je mozda pogriješio što je malog Bešića ubacio, jer se on izgubio, ali to nije toliko ni bitno jer smo mi od crvenog Lulića izgubili i svaku šansu, bio je poslije tračak nade, ali realno sa igračem manje i sa onakvom igrom protiv ovakvih Portugalaca nismo imali šanse.
Ali ja bi volio da Susšić ostane i da dobije šansu da nas odvede na SP, jer je ugradio neki novi stil ovoj reprezetaciji, takodjer uveo je neke nove momke u ekipu, odnosno nekima dao veću minutažu u odnosu na prošli ciklus kvalifikacije. Rahimić sigurno neće moći odigrati cijeli slijedeći ciklus kvalifikacija za SP, ali dobili smo Zahirovica koji to moze odigrati. Nadam se da će još neki novi kvalitetni igrači "isploviti" u slijedećim kvalifikacijama.

Sušiću je mozda pogriješio što je malog Bešića ubacio, jer se on izgubio, ali to nije toliko ni bitno jer smo mi od crvenog Lulića izgubili i svaku šansu, bio je poslije tračak nade, ali realno sa igračem manje i sa onakvom igrom protiv ovakvih Portugalaca nismo imali šanse.
Ali ja bi volio da Susšić ostane i da dobije šansu da nas odvede na SP, jer je ugradio neki novi stil ovoj reprezetaciji, takodjer uveo je neke nove momke u ekipu, odnosno nekima dao veću minutažu u odnosu na prošli ciklus kvalifikacije. Rahimić sigurno neće moći odigrati cijeli slijedeći ciklus kvalifikacija za SP, ali dobili smo Zahirovica koji to moze odigrati. Nadam se da će još neki novi kvalitetni igrači "isploviti" u slijedećim kvalifikacijama.
1992-1995 nikad zaboraviti...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
Ima istine u svemu tome što si naveo. Ali pred kraj kvala izbaciti jednog (zaslužnog i miroljubivog) Muslimovića ne bi bilo fer. Bešić je prije pozivan i kao takav je imao neko povjerenje. Greška ili ne, ne znam. Vjerovatno nakon svega, ovo prvo.Principatus je napisao/la: Kratko da se osvrnem na pozive: Muslimovic i Besic naprimjer ne zasluzuju poziv. Jedan nema kluba, drugi upravo ne igra ni za HSV2. Maletic nam moze pomoci pri kraju meca. Jedan igrac tipa Cocalic, koji bude barem jednom igrac kola, zasluzuje poziv ipred Besica,definitivno. Vranjes isto tako.
U pravu si. Jutro je uvijek pametnije, pa makar ono čekalo do sumraka.Principatus je napisao/la: Moja kritika sto se tice same igre je tipa "general poslije bitke". Najkasnije u 2. poluvremenu bih ubacio Ibisevica, jer se odslikavala ista, ako ne gora situacija, nego na BP. Pali smo i na psihickom planu. Mozda napisem sutra navece vise, nerado bih sada kratko poslije utakmice i u ovo doba.

Ibi bi sigurno ušao da nije došlo do onog crvenog kartona, gdje smo još uvijek bili na korak do cilja, ali...znaš ti to i sam.
Nas (mene, tebe i ostale

Ipak se i protivniku mora nešto priznati, jer uvijek se kaže igraš onoliko koliko ti protivnik dopusti.
Nisu nam dali disati.
Vom Jäger zum Gejagten
- ZELJO DO GROBA
- Kontakt:
Susic mora ostati, jednostavno mora iz razloga sto ga sa boljim ne mozemo zamjeniti,
a bolji je Osim. Hoce li on biti selektor? nece 100%...naravno ovdje mislim na Ivicu...
ostali su manje ili vise losi ili iste kvalitete kao on...
dalje, ono sto on radi uslovno receno van fudbalskog terena je stvarno za svaku pohvalu...mnogi igraci su sad u reprezentaciji zahvaljujuci samo i iskljucivo njemu, ovdje prije svega mislim na Mujdzu i Lulica, a dalje moze i Zahirovic, pa i mali Besic...u svakom slucaju ja se za nasu buducnost ne brinem sve dok je Pape selektor i to je puno vaznije od neke pobjede, pa cak i plasmana na EP...jer kad imas igrace i kad radis konstantno na njihovom "dovodjenju" u reprezentaciju rezultati ce doci sami po sebi, ali to nece biti jednom otisli na neko veliko takmicenje, vec ce biti da cemo biti konstantni na istim...
e sad sto se tice same postavke i stila igre, ne bih se osvrto samo na ovu zadnju utakmicu, vec na citave kvalifikacije...
bilo je boljih i losijih momenata, to je cinjenica, i isto tako je cinjenica da vecina utakmica od osamostaljenja BiH igramo lose, dosta puta pobjedimo, nekad i zijanimo, al igra je vrlo losa...e sad misljenja sam da odkad je Pape selektor smo broj losih utakmica smanjili na minimum, pobjedjujemo i jake i uslovno receno slabe reprezentacije, igramo ofanzivno, moze se reci i lijepo, al pusta odbrana i cinjenica je da smo takticki vrlo losi...
takodjer, posljedica ovoga mozda lezi i u stalnim promjenama selektora, pa se igraci vrlo cesto moraju navikavati na drugacije postavke igre...
u svakom slucaju ja sam za opciju da se Safetu produzi ugovor na bar jos jedne kvalifikacije, jer mislim da sa njim na celu i Osimom kao velikom potporom mozemo dogurati do plasmana na SP...
a bolji je Osim. Hoce li on biti selektor? nece 100%...naravno ovdje mislim na Ivicu...
ostali su manje ili vise losi ili iste kvalitete kao on...
dalje, ono sto on radi uslovno receno van fudbalskog terena je stvarno za svaku pohvalu...mnogi igraci su sad u reprezentaciji zahvaljujuci samo i iskljucivo njemu, ovdje prije svega mislim na Mujdzu i Lulica, a dalje moze i Zahirovic, pa i mali Besic...u svakom slucaju ja se za nasu buducnost ne brinem sve dok je Pape selektor i to je puno vaznije od neke pobjede, pa cak i plasmana na EP...jer kad imas igrace i kad radis konstantno na njihovom "dovodjenju" u reprezentaciju rezultati ce doci sami po sebi, ali to nece biti jednom otisli na neko veliko takmicenje, vec ce biti da cemo biti konstantni na istim...
e sad sto se tice same postavke i stila igre, ne bih se osvrto samo na ovu zadnju utakmicu, vec na citave kvalifikacije...
bilo je boljih i losijih momenata, to je cinjenica, i isto tako je cinjenica da vecina utakmica od osamostaljenja BiH igramo lose, dosta puta pobjedimo, nekad i zijanimo, al igra je vrlo losa...e sad misljenja sam da odkad je Pape selektor smo broj losih utakmica smanjili na minimum, pobjedjujemo i jake i uslovno receno slabe reprezentacije, igramo ofanzivno, moze se reci i lijepo, al pusta odbrana i cinjenica je da smo takticki vrlo losi...
takodjer, posljedica ovoga mozda lezi i u stalnim promjenama selektora, pa se igraci vrlo cesto moraju navikavati na drugacije postavke igre...
u svakom slucaju ja sam za opciju da se Safetu produzi ugovor na bar jos jedne kvalifikacije, jer mislim da sa njim na celu i Osimom kao velikom potporom mozemo dogurati do plasmana na SP...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Ne volimo ga baš svi !HuX je napisao/la:PAPE MI TE VOLIMO

Pod prečku u devet banki.... :)
Trenutno korisnika/ca: Proximic i 1 gost.