Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Šta bi bilo sa Izraelom i dal bi postojao da nije onih koji su im i odlučili dati državu? Izrael se kao sam obračunao sa Arapima ?
Šta bi bilo s Ukrajinom da je prepuštena sama sebi ? Jel su saveznici uz nju jer su žrtve ili što im je strateški bitna zemlja ?
Da je Ukrajina u Ugandi isti ovi što im sada pomažu nebi se ni pocesali?
Ne mora direktno dijeliti granicu sa njima. Zaboravio si Irak, Iran, Sudiju, ostale zemlje Magriba. Sve te zemlje su neprijateljski nastrojene prema Izraelu.let3 je napisao/la: ↑13 okt 2023, 15:18Egipat ima oko 100 miliona, Sirija 22, Jordan 11 i Libanon 5.chily-rz je napisao/la: ↑13 okt 2023, 15:06Pa gdje je ti 400 miliona što im žele uništenje ? Da im taj broj uleti sa sabljama poravnali bi Izrael. Taj Islamski svijet i snosi najvecu odgovornost za Palestinu jer su im glave u pijesku i vecina vlada se prodala zapadnim interesima samo da se nebi sukobili sa istima. U ostalom i da nema Izraela pitanje je kako bi Palestina opstala kad za komšije ima Egipat i Jordan.
Izrael nije sam nit bi ikad mogao sam imati državu, to je jasno svakom. To je isto kao da se pitaš kako Kosovari opstaju a znaš da Amerika stoji iza njih.
I sad se logicno postavlja pitanje kako se uopste doslo zakljucka da Izreal okruzuje 400 miliona ludih đihadista koji ih zele istrijebiti![]()
ne samo da je to nebulozno lupetanje kako im se svaki musliman zeli napiti krvi, vec je i matematicki nemoguce
![]()
Slazem se, ali tako je kako je. Imaju vojnu tehnologiju, intelekt i potporu zapada i time su jaci od Arapa. Nisu za sve potrebni samo brojevi, pa jebte Samuraji Japanski njih 40k je dobilo Mongole cini mi se od 150k tako nesto prvi put ako me sjecanje dobro sluzi. Ako si tehnoloski slabiji onda damu jebga, nema ti druge.chily-rz je napisao/la: ↑13 okt 2023, 15:47Šta bi bilo sa Izraelom i dal bi postojao da nije onih koji su im i odlučili dati državu? Izrael se kao sam obračunao sa Arapima ?
Šta bi bilo s Ukrajinom da je prepuštena sama sebi ? Jel su saveznici uz nju jer su žrtve ili što im je strateški bitna zemlja ?
Da je Ukrajina u Ugandi isti ovi što im sada pomažu nebi se ni pocesali?
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 13 okt 2023, 15:56, ukupno mijenjano 1 put.
Dosta je licemjerstva u islamskih zemljama dole. Mnoge, skoro sve hanjcaju Palestince da se bore za zajedničku stvar, i da se pate kako se pate, a kad bude stani pani onda svi šute, svi su zabrinuti i slično...
Što se tiče izraela, oni nisu jaki toliko da to dole izdrze sve već imaju prave ili pravog saveznika, Ameriku, zbog koje niko ništa ozbiljno i ne pokušava.
Što se tiče izraela, oni nisu jaki toliko da to dole izdrze sve već imaju prave ili pravog saveznika, Ameriku, zbog koje niko ništa ozbiljno i ne pokušava.
Vecina ti "400 miliona" ljudi zive u siromastvu. Ljudi ne znaju sta je wc, nemaju vode kako treba. Eto njima je stalo da se bore protiv nekog za koga su culi samo na tv.
Pa eto, cilj Izraela je da uništi Gazu, pobije sve te ljude - i šta onda slijedi? Hoćemo li imati narativ kako su to Palestinci zaslužili, te kako su Izraelci heroji ili ćemo tek tada, a u prvom redu njihove "bratske" države plakati i kritikovati kako se nešto tako desilo?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
I found freedom. Losing all hope was freedom.
-
- Kontakt:
Uz Holokaust ovo ce biti najvei genocid u historiji. Ko ima opravdanje za ovaj genocid ima opravdanje i za sve druge genocide.
Ni blizu. Prvo mi na pamet pada genocid nad Armenima. Gdje ih je poubijano 1 800 000, a protjerano ko zna koliko miliona.BIHpatriota je napisao/la: ↑13 okt 2023, 16:58Uz Holokaust ovo ce biti najvei genocid u historiji. Ko ima opravdanje za ovaj genocid ima opravdanje i za sve druge genocide.
To je od ovih blizih nama.
Onda Japan, koji je poubijao preko 5 miliona Kineza u vrijeme drugog svjetskog rata.
Zatim Ruaanda, Kambodza...
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- akisarajevo92
- Kontakt:
koliko ova curica sa videa izaziva manje empatije nego neke druge, kao da je njen zivot manje vrijedan od neke curice iz SAD-a, Izraela ili Ukrajine
da je u pitanju curica iz neke od te tri drzave njena slika bi bila na svim medijima a ljudi bi je share na storijima sa pozivom da se rat zaustavi sto prije
Don't believe the hype.
Od reforme Zenovske konvencije 1949-e, moguce top 5.Evander je napisao/la: ↑13 okt 2023, 17:07Ni blizu. Prvo mi na pamet pada genocid nad Armenima. Gdje ih je poubijano 1 800 000, a protjerano ko zna koliko miliona.BIHpatriota je napisao/la: ↑13 okt 2023, 16:58Uz Holokaust ovo ce biti najvei genocid u historiji. Ko ima opravdanje za ovaj genocid ima opravdanje i za sve druge genocide.
To je od ovih blizih nama.
Onda Japan, koji je poubijao preko 5 miliona Kineza u vrijeme drugog svjetskog rata.
Zatim Ruaanda, Kambodza...
Mada i dalje sumnjam da ce uci, jer nije jednostavno ali eto vidjet cemo
Cilj Izraela je bio da se sa tog podrucja odsele Palestinci tako da mogu praviti nova naselja u kojim ce zidovi da zive.Surreal je napisao/la: ↑13 okt 2023, 16:03Pa eto, cilj Izraela je da uništi Gazu, pobije sve te ljude - i šta onda slijedi? Hoćemo li imati narativ kako su to Palestinci zaslužili, te kako su Izraelci heroji ili ćemo tek tada, a u prvom redu njihove "bratske" države plakati i kritikovati kako se nešto tako desilo?
Polako uzimali zemlju, tretiraju ove kao zivotinje. Ne daju im da imaju svoju struju, da se bave bilo cim, polako napravili ogroman zatvor.
Zapad boli ona stvar, Izrael ima lovu i moc.
E sad posto Palestinci nece da se odsele, onda je to preslo na gore udri, ubi. Ako se koji pobuni onda je terorista.
Nema to nista sa muslimanima. Tipicna stvar sto rade okupatori.
Tako je bilo i u Americi sa indijancima. Koji se bune proglaseni su kao savages.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
To ne daje nikome za pravo da radi ratne zlocine, u bilo kojem ratu.ArtemisFowl je napisao/la: ↑13 okt 2023, 12:32Ko je koga napao?chily-rz je napisao/la: ↑13 okt 2023, 12:30Historija sukoba pocinje tako što Britanci i Amerikanci odlučuju pokloniti jevrejima državu na teritoriji Palestine, nemoj da se lažemo.ArtemisFowl je napisao/la: ↑13 okt 2023, 12:20
Pogledaj historiju ratovanja, uvijek su Palestinci prvi napadali i vazda gubili teritorij.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑13 okt 2023, 18:06To ne daje nikome za pravo da radi ratne zlocine, u bilo kojem ratu.

Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
- Centre forward
- Kontakt:
Ovo je jako bitna stavka a malo se potencira.
Na sličan način su Srbi izgubili Kosovo. Jedan od načina. Prodavali su šupe na Kosovu za milion eura i kupovali stanove po Beogradu. Pa sad sa Vračara i Dorćola brane Kosovo.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.