Svaka čast druže na analizama.Civa je napisao/la:Hellou evribadi![]()
Nakon jučerašnjih 6/8 da danas pokušamo bar na isti level doći ili možda čak na 7/8.
Moj prvi prijedlog za danas bi bio: Darušafaka-CSKA tip 2 (1,40-1,5) i zbroj koševa 167,5 više
Večeras u EL u Istanbulu se sastaju druga i prva ekipa na tabeli. Rusi su na učinku 6-0, dok domaći su dobri sa 4-2 sa porazim od trenutno možda uigranijih ekipa od njih a to su Efes i Milano i oba poraza su doživjeli pred svojim navijačima. Večeras je možda i pravi ispit za domaće jer im dolazi Ruska mašinerija predvođena maštovitim De Colom i kraljem asistencija i ove sezone u EL u vidu Teodosića. Darušafaka je za vikend imala težak meč protiv Bešiktaša koji je izgubila sa 2 razlike, dok su gosti lagano dobili Parmu iz Perma i u toj utakmici DeColo nije nikako ni nastupio, dakle odmoran je za večerašnji susret, a Teodosić i ostala klapa iz prve su igrala 15-20 minuta i nisu se previše trošili. Ono što još ima u vidu zašto će gosti više povući ovdje jeste zbog toga što u idućem susretu u petak dočekuju Žalgiris i neće biti neke velike potrebe da se u tom meču troše, a Doguš ide u goste Galati gdje ih očekuje pravi pakao. Zbog svega navedenog mislim da bi dvica po ovoj solidnoj kvoti trebala biti poklon, još ako se uzme u obzir da je CSKA imao susrete i sa Panatom, Olijem, Realom ne vjerujem da će večeras pokvariti svoje 100% učinak.
Što se tiče margine za koševe, jest me malo strah jer do sada u sezoni Darušafaka je samo jednom prešla ovu marginu koševa, dok CSKA ipak je u više navrata. Ipak treba uzeti u obzir da je Darušafaka igrala protiv ekipa poput CZV, Brose i oni igraju tu sporiju košarku, dok su u ostalim susretima bili blizu margine. Večeras ako se uzme obzir da CSKA mislim sama ide preko 90 koševa, i ako Doguš doda svojih 80 to bi trebalo doći a potencijala za to svakako imaju. J.Anderson, Bertans, Moerman, Wilbekin, Wanameker, Clyburn i Batuk svi oni znaju pogodit tricu u ekipi Darušafake, dok u CSKA treba li spomenuti da su A.Jackson i Voronthsijević iznad 70 % uspješnosti, a tu su još DeColo, Teo, Fridzon, Kurbanov... Nadam se samo da Blatt neće pokušati usporiti tekmu, već da se igra normalnim ritmom i ova bi margina trebala da dođe.
Što se tiče igrača sa ove utakmice izdvojio bih pa one najbolje: B.Wanamekera i De Coloa.
CSKA jako slabo brani tu poziciju organizatora igre i svaki plej se naigrao protiv njih ove sezone. Pošto Bredlij ima najveću minutažu u Darušafaki očekujem da večeras pokaže koliko zaista vrijedi protiv najbolji. U prosjeku uzme 4-5 trica, par prodora, a ono što je jako bitno sa linije za slobodna bacanje je nepogriješiv. Msm jest da nekako igra više na organizaciju napada, ali kad ne bude ideja on će morati preuzeti stvar u svoje ruke. Sa druge strane šta napisati za ovog umjetnika, čovjek je ostao ispod margine samo protiv Unicksa kada je utakmica već bila riješena. Jednostavno klasa koju imamo luksuz gledati u Europi nešto poput Langforda. Margine za njih su 13,5 odnosno 20,5.
Još su mi izgledni sa ove utakmice W.Clyburn 10,5(ukoliko neće nastuputi Harnagodi) i K.Hines 9,5
Sa druge utakmice nemam neke specijalne analize ali izgledni su mi overi L.Westerman 10,5 i A.Tyus 10,5 i mislim da bi i ova utakmica mogla doći u over poena 164,5 jer i jedna i druga ekipa igra napadački Žalgiris daje 77 koševa, a prima 83,5 a Galata daje 85, a prima 95.
Oly-Barca
Prvi pik svakako A.Tomić 11,5 manje
Tomić je ove sezone na prosjeku 9,5 u EL. Njega biram manje zbog toga što Oly ima strašne defanzivce na centarskoj liniji u vidu Bircha-Younga-Milutinova. Iz ove kombinacije jedino bi protiv Milutinova imao nekih šansi dok su ova dvojica daleko jača od njega a i visinski su tu negdje. Dalje, protiv Olija samo je K.Hines od centara prebacio 10 poena, to je 13 je dao, a bilo je tu izuzetno kvalitetnih centara u vidu Dunstona, Raduljice, Tyus, Hunter svi su oni ostali ispod 10 poena i ne vidim na koji način će Barsa tražiti svoju šansu preko Tomića.
Iz Barce mi se još sviđa Koponen više od 10,5
Ovaj Finski bek šuter se vratio nakon povrede zadnje 3 utakmice je stalno +10. I večeras bi trebao uzeti svojih 4-5 trica, i 2-3 prodora mislim da bi mogao doći. Doć iz Olija ne bih nikoga previše izdvajao. Najviše mi se sviđa dr. Spanulis 13,5 over.
Real- Panata
S.Lul 16,5 više
Doktor igra doktorski na prosjeku od 18,5 ppg. Do sada ima omjer 4-2 što se tiče overa i undera. Te utakmice kada je ostao ispod je najviše zbog toga što nije dao nijednu tricu! Večeras im dolazi Panata predvođena Paskalom koji svakako njegove kvalitete jako dobro poznaje. Svaka čast Calathesu ali večeras pored ovog majstora teško da će imati u odbrani šta da ponudi.
KC Rivers 11,5
Bek šuter se vraća u Real da igra protiv svojih. Ove sezotrice. Večeras se očekuje brza košarka kako Real i zna da igra i tako mislim da će KC Rivers imati šansi da ispali bar 5-6 trica. Ima fin i prodor i mislim da će nas večeras obradovati.
ne na prosjeku ko i margina ali s tim da ima 4 overa i 2 undera i baš kao i Llull u underu je ostao zbog nijedne pogođene
Dakle glavni taj tiket bi bio:
Cska 2, De colo 20,5 i Llull 16,5 više
Ove ostale analize prepuštam na vaš slobodan izbor da mixate kako se kome sviđa, a od svih ostalih meni je najizgledniji under Tomića. Ako budem imao inspiracije možda šta iz Eurocupa predložim

Ja sam za sada izdvojio 11 igrača i to sve overi koje bi igrao. Za sada su izdvojeni samo na osnovu broja šuteva i broja minuta provedenih na parketu. Sada idem po drugim osnovama da ih analiziram. Pa ću i ja onda nakon toga malo na eurocup da pređem.
11 igrača koje sam izdvojio su:De Colo,Clyburn,Wanamaker,Birch,Printezis,Koponen,Motum,Jankunas,Ayon,Llul,Singelton,Gist. Ti si sa ovog spiska izdvojio neke igrače sa kojima se slažem. Dobar ti je i par za pobjedu CSKA. Realno najbolja su ekipa u Europi.