Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Amsterdam1312
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Amsterdam1312 » 28 sep 2016, 23:11

Da li neko zna kako da riješim problem sa PES 2016 i steamom, nakon što mi je stigla centralna sa servisa morao sam skinuti ponovo pes ali sam prije toga skinuo steam da probam pes 17 demo i sada kada 16-ku hoću da otvorim neće nego otvara odmah steam i kao ne može pokrenuti jer steam ne može naći igricu a nigdje veze sa 16kom... Da li neko zna u čemu je prob ?

Quinlan
Kontakt:

Re: RE: Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Quinlan » 29 sep 2016, 08:40

juanitomaravillaa je napisao/la:Pozdrav ljudi,nije u vezi PC ali slicno je i ne znam gdje pitat drugo,tv mi je prikljucen na net wfi,sad me zanima da li mogu gledati stream na njemu i koji program je za to potreban?
Da ti nije slučajno android TV?
Amsterdam1312 je napisao/la:Da li neko zna kako da riješim problem sa PES 2016 i steamom, nakon što mi je stigla centralna sa servisa morao sam skinuti ponovo pes ali sam prije toga skinuo steam da probam pes 17 demo i sada kada 16-ku hoću da otvorim neće nego otvara odmah steam i kao ne može pokrenuti jer steam ne može naći igricu a nigdje veze sa 16kom... Da li neko zna u čemu je prob ?
Pa offline mode izaberi na patchu ili skini crack i moći ce, to ko da je kod tebe online mode pa pokreće steam, ali i to možeš sredit dodas PES na steam.tako nešto ;)

juanitomaravillaa
Kontakt:

Re: RE: Re:

Post Postao/la juanitomaravillaa » 29 sep 2016, 11:14

Quinlan je napisao/la:
juanitomaravillaa je napisao/la:Pozdrav ljudi,nije u vezi PC ali slicno je i ne znam gdje pitat drugo,tv mi je prikljucen na net wfi,sad me zanima da li mogu gledati stream na njemu i koji program je za to potreban?
Da ti nije slučajno android TV?

Panasonic LED TX-40C320E, 40 inča

Rezolucija: 1920x1080
Dijagonala: 101 cm / 40 inča
Ekran: LED FHD TV
Smart: da
Tip tunera: DVB-T/C
Frekvencija: 200 Hz
Povezivanje: HDMI, USB, COMPONENT, DIGITAL AUDIO, SCART

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 29 sep 2016, 16:25

Je li moguce da mi baterija na laptopu otkaze u toku noci? Do jucer sve bilo OK, mogao raditi minimum pola sata bez punjaca, maloprije upalim nije proslo ni 10 minuta ugasi se laptop. Pokrenem ga opet na indikatoru dole u taskbaru prvo signalizira 30% ostalo, pa se popne na 100%, pa opet na nekih 45, pa opet se popne skoro do vrha i to sve u roku od 2 minute. :roll:
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 29 sep 2016, 19:26

Kakav je računar moguće uzet/sastavit za 190KM u 2016. godini? Neupućen sam totalno u trenutne cijene, nadam se da su spale za barem 30-40% u odnosu na 2013. godinu :mrgreen: Ne tražim očigledno nikakvu zvijer, samo alternativu u slučaju da laptop rikne, ne zeza me od prošlog četvrtka ali sumnjiv mi je :mrgreen:

Mislim na centralnu samo.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 29 sep 2016, 20:14

Jesu li na ovom novom updateu Win10 stavili da nije cijeli touchpad lijevi klik miša nego da se mora pritiskati predviđeni lijevi klik miša na touchpadu? Ili sam ja nešto usrao? Valjda neko shvata pitanje. :mrgreen:

Btw starci su mi na svom accountu uspjeli nešto uraditi pa sad svaki put kad kliknu na lijevi klik otvore action centar. :rol: Kako da im popravim to?
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 sep 2016, 23:34

Puma je napisao/la:Je li moguce da mi baterija na laptopu otkaze u toku noci? Do jucer sve bilo OK, mogao raditi minimum pola sata bez punjaca, maloprije upalim nije proslo ni 10 minuta ugasi se laptop. Pokrenem ga opet na indikatoru dole u taskbaru prvo signalizira 30% ostalo, pa se popne na 100%, pa opet na nekih 45, pa opet se popne skoro do vrha i to sve u roku od 2 minute. :roll:
Ako mu ima par godina, onda je to normalno.

Inače preporuke, ako imate laptop, stavljajte mjesečno jednom bateriju 24 sata i to je to. Najbolje je držati laptop bez baterije u slučaju prodaje ili ako negdje putujete, tako da ćete po par sati imati vremena da nešto radite na njemu.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 sep 2016, 23:36

Donnie Darko je napisao/la:Kakav je računar moguće uzet/sastavit za 190KM u 2016. godini? Neupućen sam totalno u trenutne cijene, nadam se da su spale za barem 30-40% u odnosu na 2013. godinu :mrgreen: Ne tražim očigledno nikakvu zvijer, samo alternativu u slučaju da laptop rikne, ne zeza me od prošlog četvrtka ali sumnjiv mi je :mrgreen:

Mislim na centralnu samo.
Možeš uzeti solidan pc. Nađi na piku rbcomputers, tu traži, sigurno ćeš naći nešto za te pare. Imaju i svoju stranicu i kako znam nikad niko nije imao problema s njima.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 06 okt 2016, 17:46

Kada ugasim laptop koji je priključen na struju i kliknem da ga ugasim on se ugasi i sve, ali ostane ova prva lampica na laptopu upaljena i osjetim da radi ventilator. I kada hoću da upalim laptop ne mogu ga upaliti sve dok ga ne isključim iz struje. Šta bi mogao biti problem da se ne ugasi skroz laptop? :hmmmmm: :hmmmmm:

nokee95
Kontakt:

Post Postao/la nokee95 » 06 okt 2016, 18:52

Sklapam sebi pc i evo napravio sam sebi nesto pa ako moze neko da prokomentarise :

Intel Core i5-6400
VGA GIGABYTE GTX 1060 WindForce2 OC 3GB DDR5
Asus H110M-K
LC 600W
Kingston HyperX Fury DDR4-2400 8GB
WD 3,5" 1TB 7200RPM 64MB SATA-III Caviar Blue
MS voyager
1300 KM sveukupno

Da li je cijena ok sa obzirom na komponente ili se moze mozda i bolje za ove pare?? Ako moze neko iskusniji da mi da prijedlog, hvala :D

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 06 okt 2016, 19:24

Hitno mi je potrebna pomoc.. Naime sinoc sam normalno iskljucio komp, nikakvih problema nije bilo.. Sad se vratio kuci i nece da se pokrene windows.. Koristim Windows 7 i prilikom pokretanja izbaci mi ovaj sistem error :

slika

Kliknem ok i onda mi stoji samo crni ekran sa opcijama da ga iskljucim restart itd..

Pokusao sam vise puta, ali uvijek isto.. Ne znam gdje bi mogao biti problem, ugl ne mogu raditi system repair jer nemam cd a ni usb za windows 7, a kako stvari stoje ne mogu ni doci do desktop ekrana.. Ima li neko ideju sta je problem i kako ga rijesiti..
Inace komp je kupljen prije godinu dana, i manje..

Sent from my E5603 using Tapatalk
Sometimes it's only madness that makes us what we are.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 06 okt 2016, 19:32

nokee95 je napisao/la:Sklapam sebi pc i evo napravio sam sebi nesto pa ako moze neko da prokomentarise :

Intel Core i5-6400
VGA GIGABYTE GTX 1060 WindForce2 OC 3GB DDR5
Asus H110M-K
LC 600W
Kingston HyperX Fury DDR4-2400 8GB
WD 3,5" 1TB 7200RPM 64MB SATA-III Caviar Blue
MS voyager
1300 KM sveukupno

Da li je cijena ok sa obzirom na komponente ili se moze mozda i bolje za ove pare?? Ako moze neko iskusniji da mi da prijedlog, hvala :D
sve je OK, samo ubaci bolje napajanje

npr. ovo

http://www.olx.ba/artikal/19066976/napa ... pply-500w/
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Asteriks
Kontakt:

Re:

Post Postao/la Asteriks » 06 okt 2016, 19:35

MirsoNi je napisao/la:Hitno mi je potrebna pomoc.. Naime sinoc sam normalno iskljucio komp, nikakvih problema nije bilo.. Sad se vratio kuci i nece da se pokrene windows.. Koristim Windows 7 i prilikom pokretanja izbaci mi ovaj sistem error :

slika

Kliknem ok i onda mi stoji samo crni ekran sa opcijama da ga iskljucim restart itd..

Pokusao sam vise puta, ali uvijek isto.. Ne znam gdje bi mogao biti problem, ugl ne mogu raditi system repair jer nemam cd a ni usb za windows 7, a kako stvari stoje ne mogu ni doci do desktop ekrana.. Ima li neko ideju sta je problem i kako ga rijesiti..

Cim upalis pc svake sekunde pritisci F8. Tada ce ti izbaciti advanced start up, izaberes safe mode. Kada si usao u SM, ides Start, trazi System Restore, izaberi neki datum (minimalno tri dana unazad il onaj koji ti je preporucen) ides next i pustis da se odradi.

To ti je jedini nacin da pokusas spasiti sistem prije same reinstalacije.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

MirsoNi
Kontakt:

Re: RE: Re:

Post Postao/la MirsoNi » 06 okt 2016, 19:40

Asteriks je napisao/la:
MirsoNi je napisao/la:Hitno mi je potrebna pomoc.. Naime sinoc sam normalno iskljucio komp, nikakvih problema nije bilo.. Sad se vratio kuci i nece da se pokrene windows.. Koristim Windows 7 i prilikom pokretanja izbaci mi ovaj sistem error :

slika

Cim upalis pc svake sekunde pritisci F8. Tada ce ti izbaciti advanced start up, izaberes safe mode. Kada si usao u SM, ides Start, trazi System Restore, izaberi neki datum (minimalno tri dana unazad il onaj koji ti je preporucen) ides next i pustis da se odradi.

To ti je jedini nacin da pokusas spasiti sistem prije same reinstalacije.
Probao sam evo opet isti error izbacuje.. IMM32.dll..
Moze li se taj restore iz boota pokrenuti ikako evo koje imam opcije sve

slika

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 06 okt 2016, 19:43

Probaj nemas sta izgubiti.

U slucaju da nastavi sa navedenim errorom znas sta ti je ciniti, novi cd i nabacuj sistem.

Pomenuti error je lako reparirati kada imas pristup OS al obicno to zakoci na slican nacin, cemu je uzrok virus il manuelno brisanje.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 06 okt 2016, 19:56

Nista drug hvala ti.. Sta god sam pokusao izbaci navedeni error.. Tako da cu sutra morat naci nekog da mi nabaci sistem novi.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 06 okt 2016, 20:00

MirsoNi je napisao/la:Nista drug hvala ti.. Sta god sam pokusao izbaci navedeni error.. Tako da cu sutra morat naci nekog da mi nabaci sistem novi.

Ma možeš sam staviti win 10. Uopšte nije teško. I ja sam mislio da je to neka komplikovana stvar i nisam je nikad radio sve do prije mjesec dana. I meni izbacivalo neki problem i iznerviram se pa na kraju sam oborim i dignem sistem. Samo zamolio jednog prijatelja da mi aktivira win i to je to. I sam sam mislio da je to teško odraditi. :mrgreen: :mrgreen:

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 06 okt 2016, 21:17

Hvala arelihno,znam da je win 10 jednostavno install, ali nemam cd, a ne mogu doci do početnog ekrana, tj. Desktopa.. Moram naci nekog sto ima cd, pa cu rijesiti nadam se :)

muhamed121
Kontakt:

Post Postao/la muhamed121 » 07 okt 2016, 09:42

Na laptopu mi se pojavilo na gornjem dijelu "ekrana" ko plava boja od hemijske sta mu je?dosao i njegov haman kraj

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 okt 2016, 12:29

arelinho je napisao/la:Kada ugasim laptop koji je priključen na struju i kliknem da ga ugasim on se ugasi i sve, ali ostane ova prva lampica na laptopu upaljena i osjetim da radi ventilator. I kada hoću da upalim laptop ne mogu ga upaliti sve dok ga ne isključim iz struje. Šta bi mogao biti problem da se ne ugasi skroz laptop? :hmmmmm: :hmmmmm:
Da ti nije fast start up uključen, tad se ne isključi cijeli računar. Ideš system and security ----> power option ---> choose what the power button does ---> change settings that are currentrly unavailable i isključi Turn on fast startup pa na save change.

Ako ovo ne bude radilo, napojna otišla.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: leo1946 i 9 gostiju.