Formula 1

Moderator/ica: rio_Ferdy88

jose
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la jose » 03 dec 2023, 19:32

Čuj do 2029!? Pa nije NBA.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 03 dec 2023, 20:22

Sta ono prica Toto da ce W-15 biti 2,5 sekude brzi od W-14

Gledao sam Alisonove intervjue gdje u svakom kaze da nema nista sa W-14 i da od njegovog povratka sve je usmjerio prema W-15

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 03 dec 2023, 20:28

Tako su mislili i sa onim no-sidepods dizajnom, pa je realnost bila totalno drugacija.

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 03 dec 2023, 20:40

AshburtonG je napisao/la:
03 dec 2023, 20:28
Tako su mislili i sa onim no-sidepods dizajnom, pa je realnost bila totalno drugacija.
Jeste ali zna se da je to bila Shovlinova ideja i katastrofalna greska u citavom konceptu nakon promjena pravila. James Alison je nesto drugo kada su ova pravila u pitanju. Uglavnom slazem se sa tobom da Toto voli seruckati ali sumnjam da bi bez dobre osnove nesto takvo izjavio. Vec fali u pm

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 03 dec 2023, 20:51

Ma ja mislim da oni rade vec na testiranju za ta nova pravila od 2026. godine. Hamilton vjerovatno radi na testiranju kao sto je radio Michael za njega i Rosberga. Dobit ce onda jednu godinu kao vozac broj jedan 2026 u tom bolidu i mislim da ce mu to bit zadnja godina. Na njegovo mjesto dolazi jedan od ovog McLarenovog dvojca ili Lec. Iako mislim da je nalogicnije i najprirodnije rjesenje Norris, volio bih da to bude Leclerc. Cisto da vidimo, je li samo baksuz ili je fkt previse hajpa oko njega. Sve to pod uslovom da Mercedes izadje iz kanala i napravi bolid dostojan borbe za WDC.

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 03 dec 2023, 22:28

Evander je napisao/la:
28 nov 2023, 21:16
Desi se naravno izuzetak da solidan vozac dobije super bolid i dodje do titule, tipa Raikonen
Kimi u svom primeu bi školovao Maxa. On se nosio rame uz rame sa dotada nepobjedljivim Schumacherom i Ferrarijem i Alonsom koji je nosio Renault do titula, pa kasnije opet sa Alonsom i Hamiltonom koji su bili u McLarenu. Samo što čovjek nije mario za brojke, rekorde itd. Jedan je od posljednjih vozača starijih generacija koji su živjeli živote koje danas niko ne želi/ne smije. Od famoznog "I was having a", prolazak kroz dim u Belgiji punom brzinom, do Monaca, DNFa i skidanja odijela i odlaska na jahtu na cuganje, pa DTSa i "This is more like a hobby". Pa je čak i takav, nezainteresovan, uspio primamiti dosta fanova širom svijeta. Danas ljudi žive u treningu i simulatoru, a za odmor imaju mjesec ljeti i nek bude mjesec zimi, mada je to dosta manje.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 04 dec 2023, 10:18

MrAmarOsim je napisao/la:
03 dec 2023, 22:28
Kimi u svom primeu bi školovao Maxa. On se nosio rame uz rame sa dotada nepobjedljivim Schumacherom i Ferrarijem i Alonsom koji je nosio Renault do titula, pa kasnije opet sa Alonsom i Hamiltonom koji su bili u McLarenu. Samo što čovjek nije mario za brojke, rekorde itd. Jedan je od posljednjih vozača starijih generacija koji su živjeli živote koje danas niko ne želi/ne smije. Od famoznog "I was having a", prolazak kroz dim u Belgiji punom brzinom, do Monaca, DNFa i skidanja odijela i odlaska na jahtu na cuganje, pa DTSa i "This is more like a hobby". Pa je čak i takav, nezainteresovan, uspio primamiti dosta fanova širom svijeta. Danas ljudi žive u treningu i simulatoru, a za odmor imaju mjesec ljeti i nek bude mjesec zimi, mada je to dosta manje.
slika

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 04 dec 2023, 10:25

Kimi jeste bio strašno brz u McLarenu. Eh sada šta bi i kako bi niko ne zna.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 04 dec 2023, 12:34

Kimi je Ronaldinjo formule 1, (po)najbolji sredinom 2000-ih (03-07) i onda relativno dug ostanak u sportu ali bez da je prikazao nivo iz tog perioda. Svakako uz očiglednu paralelu kur.cobolje kod obojice
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 04 dec 2023, 17:45

jose je napisao/la:
03 dec 2023, 19:32
Pa boje se da ga neko drugi ne pokupi kao Mercedes ili Meklaren.
Ima i Maksmilijan do 2028. godine, mada on ima klauzulu da može otići kad gd hoće ako bolid nije konkurentan. A vjerovatno neće biti 2026., jer je RedBul uzeo na sebe da pravi pogonsku jedinicu što je ravno katastrofi. Mercedes će top izaći za 2026. godinu, kao i za 2014 jer im je FIA dala sve inpute kakav motor da naprave :D

Mogao mi Maksmilijan Hamu zamijeniti vrlo lahko :mrgreen: jer će realno RedBulov motor biti najgori, čak gori i od Reno motora.
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 04 dec 2023, 18:03

Dan kad ode u Mercedes je dan kad prestajem navijat za njeg. Ferrari i/ili Mclaren se može progutati, to je dječački san svih vozača. Al zamijenit plastiku plastikom….
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 05 dec 2023, 13:06

Još jedna ulična trka, malo li je

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 05 dec 2023, 13:23

BocaJuniors1905 je napisao/la:
04 dec 2023, 17:45
jose je napisao/la:
03 dec 2023, 19:32
Pa boje se da ga neko drugi ne pokupi kao Mercedes ili Meklaren.
Ima i Maksmilijan do 2028. godine, mada on ima klauzulu da može otići kad gd hoće ako bolid nije konkurentan. A vjerovatno neće biti 2026., jer je RedBul uzeo na sebe da pravi pogonsku jedinicu što je ravno katastrofi. Mercedes će top izaći za 2026. godinu, kao i za 2014 jer im je FIA dala sve inpute kakav motor da naprave :D

Mogao mi Maksmilijan Hamu zamijeniti vrlo lahko :mrgreen: jer će realno RedBulov motor biti najgori, čak gori i od Reno motora.
RB su syebali Japanci, to jest Honda jer su mislili da se nece vise vracati. Vole Japanci tako iza ledja. RB pravi mehanicke komponente, a Ford ce biti zaduzen za elektroniku. Fordu to nije jaca strana, tako da je malo nejasno zasto su njih izabrali. Ajd kontam da nece ovisiti o tvornickim ekipama, ali opet su mogli naci bolju kompaniju od Forda.

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 05 dec 2023, 21:58

Jabroni je napisao/la:
04 dec 2023, 10:18
MrAmarOsim je napisao/la:
03 dec 2023, 22:28
slika
Koliko to godina ti imaš momak pa smatraš da sam neki dedo od 60 godina :mrgreen:
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 06 dec 2023, 09:00

Zato i ima 1 titulu...kog boli qurac sto je bio "mozda" talentovani kad je taj talenat protracio i zbog toga ne moze u istu recenicu s Maxom ...

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 06 dec 2023, 09:13

jelle je napisao/la:
06 dec 2023, 09:00
Zato i ima 1 titulu...kog boli qurac sto je bio "mozda" talentovani kad je taj talenat protracio i zbog toga ne moze u istu recenicu s Maxom ...
Nema to veze sa protraćio, ne protraćio. Jedino šta je protraćio je ono vrijeme sa Vettelom u Ferrariju jer se baš vidjelo da mu je svejedno, a opet i da nije bilo oni su Vettela tretirali kao prvog vozača a Raikkonena kao drugog. Drugo je danas i u novije vrijeme kada ti bolid skroje po vozaču, da mu odgovara u potpunosti. Sa tolikom količinom podataka to je danas moguće. Prije nije bilo u tolikoj mjeri i imao si izjednačenije bolide i timove. Recimo Ferrari, Mclaren, Renault sredinom 2000-tih. Još ti svaku drugu utrku eksplodira motor. Danas Verstappen nema konkurencije, jer nema bolida koji može parirati Red Bullu. Još gore je bilo kada je plačonja osvajao, pa pravili od Bottasa nekakvu vozačinu, a ono Mercedes bio sekund brži od konkurencije. Raikkonenu je jedna titula mjera, nije ni zaslužio više. A zašto? Pa jer nije imao konstantu dobrih rezultata. On je jedan dan bio strašno brz, a onda drugi ga nigdje nije bilo.

RedBlue
Kontakt:

Post Postao/la RedBlue » 15 dec 2023, 11:42

Alfa Romeo promjenio ime u nesto pa Sauber, od 2026. ide Audi.

RedBlue
Kontakt:

Post Postao/la RedBlue » 17 dec 2023, 14:03

Otrpilike ovako.

slika

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 23 dec 2023, 15:19

Brown i Vasseur se bune zbog odnosa RB-a i Alpha Taurija (s razlogom). Već krajem već prošle sezone je Alpha Tauri sumnjivo debelo podigao performanse tako što su uzimali gotove dijelove RB-a, a sada premještaju dosta tehničkog osoblja iz Italije u Milton Keynes kako bi što bliže sarađivali sa RB-om. Preuzet će identično prednje vješanje sa RB 19 iduće sezone kao i još dosta drugih dijelova. Ovo ako nije sukob interesa, ne znam šta je. Ali glupa FIA opet sa svojim generičnim izjavama uvjerava da je to sve ok, pod kontrolom bla bla. Jedan tim ne smije posjedovati drugi, to se mora izmijeniti kako znaju i umiju. Ne mogu spriječiti razmjenu podataka iz zračnog tunela jer uvijek postoji način da se preko aplikacija dijele podaci koje FIA ne može kontrolisati.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 29 dec 2023, 08:56

danas je 10 godina od šumaherovog pada na skijanju :(
kako vrijeme leti ...

Odgovori

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.