Za Kuzmića sam ti već ranije pisao i sve stoji. I dalje je jedini centar nema zamjene konkretne. Po meni večeras će BB- CZV bit najbolja timska utakmica jer obje ekipe igraju timski. Bamberg puno vremena igra sa niskom peticom u vidu Melija i u tim situacijama Kuzmić bi trebao da izdominira ga, još ako uzmemo da je trenutno najprecizniji igrač u EL for two points trebao bi i večeras da ide na 10+.Willy je napisao/la:Šta mislite za ovu dvojicu: Osman (9,5) više i Kuzmić (9,5) više?
A po meni iz Efesa je sigurniji Dunston, svima je vidljivo da Unicks je tanak pod košem, a ovaj to fino koristi. Ove sezone takođe bilježi fine brojke u zadnje dvije utakmice 12 i 17 poena ubacio i općenito je na prosjeku od 10,2 ppg. A što se tiče mlađahnog Osmana, on će dobiti svoje minute i ići ne Kaimakoglua, Banića i svakako da su ovi visoki igrača Efesa u plusu u odnosu na Unicks. Brži su, skočniji, dok su ovi skoro svi teškaši. Tako da su i mnogi krilni centri profitirali sa tih pozicija protiv Unicksa: Doelman 20-tak, Simonović, L.Mitrović po 9, Datome 12, D.Miller 15. Eh sad Efesu je jedino luksuz što na toj poziciji imaju 3 kvalitetna igrača koji su skoreri u vidu D.Browna, DS.Thomasa i C.Osmana dok i Honeycutt nije za odbaciti. Tako da ono ja njih nekako izbjegavam, ali pošto će se ovi niski igrači Heurtel, Cotton, Granger umoriti sa Langfordom i stalnom odbranom pika Colom-Parahuski mogli bi baš oni profitirati u napadu. Osman je strašan atleta, skočan, dobro i kontru povuče i mislim da bi on najprije večeras mogao pokazati koliko vrijedi. Po meni još dva dobra pika za večeras uz Kuzmića i Dunstona su Larkin i Dixon. Prvi je baš ubica prošlu tekmu sa Fenerom došao do 13 jer nije bilo potrebe više da se igra i više je razigravao kad je bio u igri, a pošto se večeras očekuje utakmica na veliki broj poena u Milanu ovi skoreri tricaši, trkači bi trebali da se pokažu. S druge strane prošle sedmice spomenuo sam da Maccabi loše brani ove plejeve i večeras Dixon ne smije da podbaci. U prošlom kolu komplet je ekipa podbacile ali je on opet ubacio 8 poena, doduše i mašio je par otvorenih trica, ali večeras nadam se da to neće biti tako. U prvenstvu su lako dobili Galatu i večeras se nadam da će biti u elementu, jer i večeras je Fener sa 7 i ako Pero nastupi 8 igrača u rosteru. Na ovim niskim rotiraju se on i Sloukas, uvijek je jedan u igri i tu su još Nunali i onaj Turčin mladi ali on slabo dobije prilike.