FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
Uprava tuzlanske Slobode pokrenut će kod nadležnih tijela N/FS BiH arbitražni postupak da bi se ustanovilo da li su golmani Adnan Bobić i Kenan Pirić na propisan način dobili ispisnice iz NS Tuzlanskog kantona.
Predsjednik UO Senad Mujkanović, Bobić je dobio saglasnost za odlazak s Tušnja zato što je objasnio da se zbog porodičnih problema želi vratiti u Mostar.
U međuvremenu, Bobić je potpisao novi ugovor sa Željezničarom, a u Slobodi smatraju da ih je izigrao, te će tražiti da se do kraja ispoštuje ugovor s ovim čuvarom mreže. Što se tiče Kenana Pirića, dobio je 'papire' iz NS TK s objašnjenjem da Sloboda prema njemu nije izvršila uplatu doprinosa za zdravstveno i mirovinsko osiguranje. Mujkanović kaže da to nije tačno.
'Koliko znam, Pirić je prije formiranja nove uprave najavio da će sam uplaćivati doprinose za zdravstveno osiguranje, ali je nakon tri mjeseca prekinuo. Vjerujem da je to bio dogovor s njegovim menadžerom kako bi imali opravdanje da bez naše saglasnosti napusti klub', kaže Mujkanović, najavljujući pokretanje arbitraže i za 'slučaj Pirić'.
U međuvremenu je Pirić najavio pokretanje sudskog spora protiv Slobode zbog neizmirenih obaveza, dok će Sloboda pod hitno tražiti barem još jednog vratara s obzirom na to da su trenutno na popisu jedino Filip Erić i junior Azir Muminović koji u prvom dijelu sezone često nisu bili niti među rezervama.
Uprava Slobode nije još riješila niti problem suspendovanih igrača Aldina Đidića, Mahira Karića i Damira Mehidića koji su, nakon ostavke bivšeg predsjednika kluba Azmira Husića, odbili dalje trenirati i nastupati za Slobodu. 'Đidić je najavio prestanak igračke karijere i tu se nema šta odlučivati.
Mahir Karić ima sa Slobodom ugovor i on je naš igrač. S obzirom da je izrazio želju da nastupa za Čelik, mi ćemo sa zeničkim klubom pokušati dogovoriti njegov povratak u klub, moguće i da nam ustupe nekog drugog igrača u zamjenu za Karića', najavio je Mujkanović.
Naposljetku, i Mehidić je zatražio ispisnicu iz Slobode, a s obzirom da je pod ugovorom s tuzlanskim klubom, navodno će 'slučaj' rješavati Arbitražna komisija N/FSBiH. Naime, Mehidić smatra da Sloboda nije izvršila sve obaveze prema njemu, te samim tim ima pravo da karijeru nastavi drugdje prije isteka ugovora.
Predsjednik UO Senad Mujkanović, Bobić je dobio saglasnost za odlazak s Tušnja zato što je objasnio da se zbog porodičnih problema želi vratiti u Mostar.
U međuvremenu, Bobić je potpisao novi ugovor sa Željezničarom, a u Slobodi smatraju da ih je izigrao, te će tražiti da se do kraja ispoštuje ugovor s ovim čuvarom mreže. Što se tiče Kenana Pirića, dobio je 'papire' iz NS TK s objašnjenjem da Sloboda prema njemu nije izvršila uplatu doprinosa za zdravstveno i mirovinsko osiguranje. Mujkanović kaže da to nije tačno.
'Koliko znam, Pirić je prije formiranja nove uprave najavio da će sam uplaćivati doprinose za zdravstveno osiguranje, ali je nakon tri mjeseca prekinuo. Vjerujem da je to bio dogovor s njegovim menadžerom kako bi imali opravdanje da bez naše saglasnosti napusti klub', kaže Mujkanović, najavljujući pokretanje arbitraže i za 'slučaj Pirić'.
U međuvremenu je Pirić najavio pokretanje sudskog spora protiv Slobode zbog neizmirenih obaveza, dok će Sloboda pod hitno tražiti barem još jednog vratara s obzirom na to da su trenutno na popisu jedino Filip Erić i junior Azir Muminović koji u prvom dijelu sezone često nisu bili niti među rezervama.
Uprava Slobode nije još riješila niti problem suspendovanih igrača Aldina Đidića, Mahira Karića i Damira Mehidića koji su, nakon ostavke bivšeg predsjednika kluba Azmira Husića, odbili dalje trenirati i nastupati za Slobodu. 'Đidić je najavio prestanak igračke karijere i tu se nema šta odlučivati.
Mahir Karić ima sa Slobodom ugovor i on je naš igrač. S obzirom da je izrazio želju da nastupa za Čelik, mi ćemo sa zeničkim klubom pokušati dogovoriti njegov povratak u klub, moguće i da nam ustupe nekog drugog igrača u zamjenu za Karića', najavio je Mujkanović.
Naposljetku, i Mehidić je zatražio ispisnicu iz Slobode, a s obzirom da je pod ugovorom s tuzlanskim klubom, navodno će 'slučaj' rješavati Arbitražna komisija N/FSBiH. Naime, Mehidić smatra da Sloboda nije izvršila sve obaveze prema njemu, te samim tim ima pravo da karijeru nastavi drugdje prije isteka ugovora.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
-
- Interni moderator
- Kontakt:
O BozeIraola je napisao/la:Pozdrav svima. 30.12. je u Lukavcu premijerno prikazana "Monografija Sioux Lukavac" u kojoj se između ostalih pojavio Suljo Dorić i kroz koju se između ostalog opisivalo i prikazivalo rivalstvo Radničkog sa Slobodom. Ono što mene fascinira je to kako je došlo do narušavanja bratskih odnosa. Prije rata je bilo poznato da su na nekim utakmicama Fukare i Siouxi zajedno navijali, družili se, poklon Fukara Siouxima dimna bomba koju do tada niko nije imao na bh tribini itd. a i u nekim periodima nije bilo međusobne potpore i druženja, ali nije bilo nikakvih sukoba, ma ni blizu sukoba. Mislim da je sve počelo od nekog ratnog perioda, kada se djevojka iz Tuzle zaljubila u momka iz Lukavca. Tad su je njeni tuzlaci kritikovali kako se može zaljubiti u seljaka iz Lukavca. Nakon toga u Tuzlu dolazi 12ak momaka iz Lukavca u neki lokal na Ircu gdje su se sukobili sa tuzlacima koji su navodno izvukli deblji kraj. Tad je počela priča da je to bio sukob Siouxa i Fukara i od tada je prekinut taj "bratski" odnos između ove dvije navijačke grupe.

DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Citam i ne vjerujemIraola je napisao/la:Pozdrav svima. 30.12. je u Lukavcu premijerno prikazana "Monografija Sioux Lukavac" u kojoj se između ostalih pojavio Suljo Dorić i kroz koju se između ostalog opisivalo i prikazivalo rivalstvo Radničkog sa Slobodom. Ono što mene fascinira je to kako je došlo do narušavanja bratskih odnosa. Prije rata je bilo poznato da su na nekim utakmicama Fukare i Siouxi zajedno navijali, družili se, poklon Fukara Siouxima dimna bomba koju do tada niko nije imao na bh tribini itd. a i u nekim periodima nije bilo međusobne potpore i druženja, ali nije bilo nikakvih sukoba, ma ni blizu sukoba. Mislim da je sve počelo od nekog ratnog perioda, kada se djevojka iz Tuzle zaljubila u momka iz Lukavca. Tad su je njeni tuzlaci kritikovali kako se može zaljubiti u seljaka iz Lukavca. Nakon toga u Tuzlu dolazi 12ak momaka iz Lukavca u neki lokal na Ircu gdje su se sukobili sa tuzlacima koji su navodno izvukli deblji kraj. Tad je počela priča da je to bio sukob Siouxa i Fukara i od tada je prekinut taj "bratski" odnos između ove dvije navijačke grupe.

Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
Sta ovo Fatic izjavi,ipak ima dugovanja prema igracima..
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
- Pasha_car_aga
- Kontakt:
Sretna Vam nova 2017 crveno crna braćo!
PS Prvo pojačanje zimskog prelaznog roka, Fatić se neće pojaviti na prozivci [emoji3]
Nadam se da će nas i Zec pojačati na isti način [emoji3]
Sent from my SM-A310F using Tapatalk
PS Prvo pojačanje zimskog prelaznog roka, Fatić se neće pojaviti na prozivci [emoji3]
Nadam se da će nas i Zec pojačati na isti način [emoji3]
Sent from my SM-A310F using Tapatalk
Fatic na terenu je igrac manje, tako da je bolje da se i ne pojavljuje.
A na oficijalnoj napisano da je ugovor produzen, a ne duguje se samo Faticu.harry_90 je napisao/la:Sta ovo Fatic izjavi,ipak ima dugovanja prema igracima..
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
mačak nam čestita novu godinuharry_90 je napisao/la:Sta ovo Fatic izjavi,ipak ima dugovanja prema igracima..

The ones who love your dark are the only light you'll ever need.
I samo da sumiram ovdje je najmanje Fatic bitan, ili neko drugi od igraca kome se duguje. Ovdje se prica da je sve cisto i nikome se ne duguje, a ovamo samo zamazivanje ociju na veliko i srozavanja nase Slobode.
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
KK Sloboda Tuzla
-
- Kontakt:
Neka nam je sretna Nova 2017. godina
- Beduin
- Kontakt:
Ja vam prije sedmicu-dvije govorim da je Karic rek'o da jedva ceka da nogira Fatica jer je, kako kaze, zvijer od igraca, ali nece nikako da se bori i zalaze. Vjerujem da ce ga se htjeti rijesiti s obzirom da je preskup, na osnovu onoga sto pruza u Slobodi.
Djidica bih ja tuzio da plati odstetu Slobodi jer nas je napustio svojevoljno u po nicega, bez ikakve osnove. Tako i od Karica, izuzev da se dogovore sa njim i Celikom da nam oni ustupe Popovica, jer u tom slucaju ne bi morali previse strepiti od odlaska Subica, iako bih volio da ostane do kraja sezone, barem.
Sretna vam NG svima.
Djidica bih ja tuzio da plati odstetu Slobodi jer nas je napustio svojevoljno u po nicega, bez ikakve osnove. Tako i od Karica, izuzev da se dogovore sa njim i Celikom da nam oni ustupe Popovica, jer u tom slucaju ne bi morali previse strepiti od odlaska Subica, iako bih volio da ostane do kraja sezone, barem.
Sretna vam NG svima.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Pripreme za istok trebaju da pocnu, pa da vidimo
Bilo kako bilo, u Tuzli nikad nece postojat' gradski derbi, u Tuzli postoji samo jedan klub, nasa Svetinja, Sloboda!
NS BiH mafia!
Savez napolje!
NS BiH mafia!
Savez napolje!
. . u januaru počinje Istok. Ispod Istoka je tržni centar
. . koji je ovo januar do sad

Kazu Tehnograd Inžinjering izvođač radova, oni što su "izgradili" i sjevernu tribinu.Tuzlak04 je napisao/la:. . u januaru počinje Istok. Ispod Istoka je tržni centar![]()
Čuj 5 miliona za istok. I da hoće dat tolike pare, jel ima smisla pravit istok pored neuslovne divje tribine...
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
obzirom da je tribina mnogo veca i sa vise sadrzaja, odnosno da ce biti glavna tribina stadiona Tusanj, logicno je i da je skuplja, al ne mnogo, posto je sjever kostao 4 mil ako se ne varam! ne znam kako je cijena priblizno ista, a tribine se bas razlikuju, po svemu..
Zadnja izmjena: Chinaglia, dana/u 01 jan 2017, 19:03, ukupno mijenjano 1 put.
Pocece oni nju praviti a ako je zavrse do polovine 2018 (znaci godinu i pol hej. )ja se pospem benzinom na sonom i zapalim.
Pravice se 10 godina i vise.Pa ni sjever nisu zavrsili jos sace haman deset godina.Haha
Dok ima ovaca bice i vune.ima ovdje dosta mladje raje koji su imali po 10 godina kada se poceo sjever pa iz njihove perspektive sve je relevantno i ima vremena.A ima nas koji te supljake i sranja slusamo od izbora do izbora pa evo dvije decenije.
Ucini Jasmine svima uslugu i ubij se hibridu....
Sretna vam nova godina.
Pravice se 10 godina i vise.Pa ni sjever nisu zavrsili jos sace haman deset godina.Haha
Dok ima ovaca bice i vune.ima ovdje dosta mladje raje koji su imali po 10 godina kada se poceo sjever pa iz njihove perspektive sve je relevantno i ima vremena.A ima nas koji te supljake i sranja slusamo od izbora do izbora pa evo dvije decenije.
Ucini Jasmine svima uslugu i ubij se hibridu....
Sretna vam nova godina.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
solinasu, stavljeno je u bookmark, cisto da vidimo jesi li covjek od rijeci :kafa:solinas je napisao/la:Pocece oni nju praviti a ako je zavrse do polovine 2018 (znaci godinu i pol hej. )ja se pospem benzinom na sonom i zapalim.
Sprdaj se bez mene.Chinaglia je napisao/la:solinasu, stavljeno je u bookmark, cisto da vidimo jesi li covjek od rijecisolinas je napisao/la:Pocece oni nju praviti a ako je zavrse do polovine 2018 (znaci godinu i pol hej. )ja se pospem benzinom na sonom i zapalim.
Ako nemas sta pametnije zaobidji.
Sit sam lazi i lafine i svega od vlasti ovog grada.
"Modra boja,na bijelome platnu,
- RollingPaper
- Kontakt:
Kad procitam vijest za Istocnu tribinu place mi se .
Pa kako ih nije stid?
Da hoce makar pocet radit, svaki mjesec vijest o tribini a nigdje bagera
Pa kako ih nije stid?
Da hoce makar pocet radit, svaki mjesec vijest o tribini a nigdje bagera
- RollingPaper
- Kontakt:
Rekli su tokom Januara pocinju, ajde iskopajte barem nesto
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.