FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Mokes
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Mokes » 25 nov 2018, 13:09

Blejzer10 je napisao/la:Probati ove sezone osvojiti lp. Igraci su nalozeni na taj trofej, i nece se vuci po terenu, to su vec pokazali. Od Messija takodjer ocekujem Tottenham zalaganje u KO.

Liga bi se mogla osvojiti jer je konkurencija ocajna. Ko te pita za igru, nek se smanji prednost trofeja.

Kup se nadam il ranom ispadanju il da koristi sve do finala mlade i klupu. Apsolutno nikakve potrebe nema da iko iz prve igra je.bo te trofej osvojili smo ga koliko vec puta zaredom

Ali onda na kraju sezone povuci crtu, zahvaliti se Piqueu i Busquetsu, krenuti s novim mesom jer je staro postalo preveliki teret. Suarezu dovesti opasnu konkurenciju, da zna da mu je klupa kad ovako igra. Messija odmarat kao sto je Zidane Ronalda. Ne vodit ga na neka gostovanja koja svakako preseta. I onda kad igra nek igra brate a ne da se vuce ko smlata kakva.

Ne mogu Arthur, Coutinho, Dembele, Malcom i potencijalna nova mlada pojacanja ista novo donijeti dok u timu imas ove starosjedioce.

Blizimo se novoj 2008. godini.
Manje-više to je to. Odličan post (kao i uvijek kad odlučiš da budeš ozbiljan :kafa: ).
Samo osim ovog dijela za Busija. Jest da nije više kao dobar kao nekad i da mu ovaj sistem baš i ne paše, ali da ima ulogu Xavija kao iz njegove zadnje zadnje sezone, apsulutno da. Treba uvijek jedan takav iskusan igrač, da smiri igru kad se prelama. Usto je i veliki profi i na terenu i izvan njega.
Za Pique iskreno ne znam, zna nekad odigrati odlično, ali većinu vremena je u Dani Alves modu. A i dobar je kad se ganja rezultat pa treba kampirati u protivničkom šesnaestercu :mrgreen:
Od opasne konkurencije za velikog Suareza nema ništa, a i realno teško se može uklopiti, a da svi budu zadovoljni. Radije više rotirati njega i Lea. Svakako ulaze u pozne godine, treba im više odmora.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 25 nov 2018, 13:52

Gotova sezona za Rafinhu. Ligamenti, operacija. E dugo je izdrzao. :urnebes:

Roberto 3-4 sedmice out.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 25 nov 2018, 14:41

messilla je napisao/la:Gotova sezona za Rafinhu. Ligamenti, operacija. E dugo je izdrzao. :urnebes:

Roberto 3-4 sedmice out.
Koga li će nosati moron sad gurati?
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 25 nov 2018, 14:48

Dobro je. Nije ni bilo neke koristi od njega svakako. Kad ga gledas imas osjecaj da ne zna hodat, kamoli trcat.
27.10.2020

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 25 nov 2018, 15:10

Blejzer10 je napisao/la:Kako se Demba popisao po leoreyu, Evanderu, enobarci i ostalim to nisu istine
Ja sam rekao da tu ima i do Valverdea jer ne zna raditi sa mladim igracima, nije se po meni skroz popisao :mrgreen:

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 25 nov 2018, 15:34

Zahvaliti se Busquetsu :tokralju: :rol:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 25 nov 2018, 15:55

Blejzer10 je napisao/la:Probati ove sezone osvojiti lp. Igraci su nalozeni na taj trofej, i nece se vuci po terenu, to su vec pokazali. Od Messija takodjer ocekujem Tottenham zalaganje u KO.

Liga bi se mogla osvojiti jer je konkurencija ocajna. Ko te pita za igru, nek se smanji zaostatak trofeja.

Kup se nadam il ranom ispadanju il da koristi sve do finala mlade i klupu. Apsolutno nikakve potrebe nema da iko iz prve igra je.bo te trofej osvojili smo ga koliko vec puta zaredom

Ali onda na kraju sezone povuci crtu, zahvaliti se Piqueu i Busquetsu, krenuti s novim mesom jer je staro postalo preveliki teret. Suarezu dovesti opasnu konkurenciju, da zna da mu je klupa kad ovako igra. Messija odmarat kao sto je Zidane Ronalda. Ne vodit ga na neka gostovanja koja svakako preseta. I onda kad igra nek igra brate a ne da se vuce ko smlata kakva.

Ne mogu Arthur, Coutinho, Dembele, Malcom i potencijalna nova mlada pojacanja ista novo donijeti dok u timu imas ove starosjedioce. I to ponajvise zbog konformizma, a ne kvalitete (problem Sergija)

Blizimo se novoj 2008. godini.
jbg Blejz, ne možeš porediti Busija sa Piqueom. Nikako.
Shakirin plejboj je odavno posvecen nekim vanfudbalskim stvarima: pokeru, tenisu, privatnom biznisu itd. Ja vjerujem da trenira preko qrca, lik je potupuno van forme i boli ga q za sve...a opet je nezamjenjiv jer ziheraš nema petlju da ga otjera na tribine.
Busi je i dalje klasa za sebe na svojoj poziciji.

Za ostatak posta se slažem :thumbup:

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 25 nov 2018, 16:18

Rajaz je napisao/la:Zahvaliti se Busquetsu :tokralju: :rol:
Itekako. Već sam napisao da glavni problem kod njega nije kvalitet. Ali i tu je osjetan pad. I ne stavljam ga u koš s Piqueom.(@let3) Ili mu dati ulogu Xavija što je Mokes napisao. Ali svakako van prve.

Čovjek čita igru kao niko, ali trenutno se nalazi u ekipi koja nema igru. Spor je i trom u sistemu koji mu ne maskira te mane kao što je Guardiolin. NE iskorištava se skoro ništa od arsenala u kojem prednjači u odnosu na druge dmf. Svaka ekipa zadnje tri godine koja je agresivno i s presingom ušla kontra naše sredine je pojela tu istu sredinu.Već dugo nam svaka ozbiljna ekipa razvlači sredinu i na velikom prostoru je ubija. Istina, redovno bljesne s nekim potezom, koji se vrti onda po youtubeu, ali generalno igra, tanko. Gradnja napada je spora i nepostojeća pod presingom. U odbrani je ostavljen s previše prostora i gubi se u njemu zbog svojih mana. Ima onaj pas između linija Messiju, to mu je možda i najveći ofanzivni plus.

Zanimljivo je vidjeti kada ga Rakitić mijenja na toj poziciji. Gotovo se i ne primjeti njegov nedostanak, a Ivan puno češće šalje duge korisne lopte naprijed. I mnogo je pokretniji na toj poziciji. Pa čak je Gvardo znao koristiti Yayu Tourea prvu sezonu ispred njega (2-6 tipa).

No ponavljam, najveći je problem konformizma igrača koji dolaze. Svi se prilagođavaju sistemu, koji je već odavno umro. Dodaju se bespotrebno, hiljade pasova koji nikad ne stvaraju nikakav prostor. Nije to više brza tika taka koju odbrana ne može upratiti nego prebacivanje lopte desno lijevo koje je smor i sterilno. Prostor stvori ili Messi ili neko drugi na individualnost. Presinga nema, i ako ima, to je 10 minuta plafon. I svaki igrač koji dođe s vremenom se tome prilagodi i tako igra. Pa pogledaj samo Coutinha i uporedi mu partije s onim kad je tek došao.

I dok Messi, Pique i Bus vode glavnu riječ na terenu, ništa se neće promjeniti na nivou igre, koga god doveli jer će se isti utopiti u sivilo. Eto dr.kali smo na Kutinja, pa evo kreativna nam igra ista s njim i bez njega. A čovjek je itekako kvalitetan.

I naravno treba trener s idejom, ali to je druga priča.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 25 nov 2018, 17:01

ja ne znam da je ikad kod mene postojala manja zelja za gledanjem ekipe nego pod ovim klocem, pa vise od pola utakmice gledam u mobitel, zanimljivije gledati farbu kako se susi

za ove sto ocekuju LP, sto bi rekli I have a bridge to sell you
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

FCBlaugrana
Kontakt:

Post Postao/la FCBlaugrana » 25 nov 2018, 17:06

Blejzer10 je napisao/la:
Rajaz je napisao/la:Zahvaliti se Busquetsu :tokralju: :rol:
Itekako. Već sam napisao da glavni problem kod njega nije kvalitet. Ali i tu je osjetan pad. I ne stavljam ga u koš s Piqueom.(@let3)

Čovjek čita igru kao niko, ali trenutno se nalazi u ekipi koja nema igru. Spor je i trom u sistemu koji mu ne maskira te mane kao što je Guardiolin. NE iskorištava se skoro ništa od arsenala u kojem prednjači u odnosu na druge dmf. Svaka ekipa zadnje tri godine koja je agresivno i s presingom ušla kontra naše sredine je pojela tu istu sredinu.Već dugo nam svaka ozbiljna ekipa razvlači sredinu i na velikom prostoru je ubija. Istina, redovno bljesne s nekim potezom, koji se vrti onda po youtubeu, ali generalno igra, tanko. Gradnja napada je spora i nepostojeća pod presingom. U odbrani je ostavljen s previše prostora i gubi se u njemu zbog svojih mana. Ima onaj pas između linija Messiju, to mu je možda i najveći ofanzivni plus.

Zanimljivo je vidjeti kada ga Rakitić mijenja na toj poziciji. Gotovo se i ne primjeti njegov nedostanak, a Ivan puno češće šalje duge korisne lopte naprijed. I mnogo je pokretniji na toj poziciji. Pa čak je Gvardo znao koristiti Yayu Tourea prvu sezonu ispred njega (2-6 tipa).

No ponavljam, najveći je problem konformizma igrača koji dolaze. Svi se prilagođavaju sistemu, koji je već odavno umro. Dodaju se bespotrebno, hiljade pasova koji nikad ne stvaraju nikakav prostor. Nije to više brza tika taka koju odbrana ne može upratiti nego prebacivanje lopte desno lijevo koje je smor i sterilno. Prostor stvori ili Messi ili neko drugi na individualnost. Presinga nema, i ako ima, to je 10 minuta plafon. I svaki igrač koji dođe s vremenom se tome prilagodi i tako igra. Pa pogledaj samo Coutinha i uporedi mu partije s onim kad je tek došao.

I dok Messi, Pique i Bus vode glavnu riječ na terenu, ništa se neće promjeniti na nivou igre, koga god doveli jer će se isti utopiti u sivilo. Eto dr.kali smo na Kutinja, pa evo kreativna nam igra ista s njim i bez njega. A čovjek je itekako kvalitetan.

I naravno treba trener s idejom, ali to je druga priča.
100% tacno
Treba ostaviti emocije i realno razmisliti... Biskets vise ne moze ponuduti barceloni ono sto je ranije pruzao a ni barcelona njemu ne moze ponuditi igru za koju je on najbolji...
Kao sto sam prije napisao nazalost danas on vise odnosi nego doprinosi kvaliteti igre...
Jedino kad igramo 4:4:2 on izgleda ok, cim predjemon4:3:3 on se gubi jer je prespor za svoju poziciju i zato betis i sve ostale ekipe redaju kontre kao na traci...
Mozda ga ne treba prodati ali ne treba imati nedodirno mjesto u ekipi...cak u nekim utakmica i rakitic umjesto njega be bi bilo lose...
Iduce godine kupis stopera i zafnjeg veznog inpreselis pique i njega na klupu da kao sto je neko napisao da budu kao xavi...imas kvalitetnu klupu a i toliko je ocigledno da oni ne mogu igrati kontinuirano na visokom nivou...
Problem je isto ako cemo klupirati nor iduce godine piquea, busketsa, suareza su njihovi veliki ugovori...

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 25 nov 2018, 17:35

HankMoody je napisao/la:Koga li će nosati moron sad gurati?
Vrijeme je da Munjara dobije šansu. :rol: :mrgreen:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 26 nov 2018, 10:17

Napokon kvalitetni postovi na temi.

Meni drob pojede kad trebamo napasti a samo Suarez u 16m, skupe se trojica oko njega i nema te šanse da on do lopte dođe. Onda se on isfrustriran izvuče napolje, pa gubi lopte, dribla sam sebe.
Takođe, desni bek nam je skoro neupotrebljiv u napadu.
Po meni, trebalo se sa Semedom pokušati što i ALba radi, duboko unutra, neko da gurne loptu. Bio bi veliki rizik kontre, ali i to se može iznivelisati.
Takođe, Arturo Vidal izgleda smiješno u ovom sistemu. Možda bi on mogao trenutno na poziciju Busketsa, ako ništa drugo, brži je, i tri put luđi za potući se :mrgreen:

Interesantno, ne znam do čega je, ali mi smo u Londonu i Milanu izgledali TOP, a onda u Španiji ko neka ekipa iz bh lige. Ajd da to prpišem što potcjenjivanju protivnika, što nekom zasićenju, ali opet znamo smjehotresno izgledati što je Valverde najviše kriv.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 26 nov 2018, 11:25

Ma igraju preko qurca u ligi, ide se na LP. Sve je do tog pristupa, jer kad vidiš mečeve u LP, totalno druga ekipa, nebo i zemlja u odnosu na ovu u ligi.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 26 nov 2018, 12:56

Al fakat, evo ja kao neutralac sam uvijek sa guštom volio sjesti i pogledati Barcu, mislim zašto propuštati svaku moguću priliku za gledanje najboljeg igrača današnjice. Al ibogam, ovo pod ovim levatom je horor.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

MrHc
Kontakt:

Post Postao/la MrHc » 26 nov 2018, 13:51

Sport je napisao nesto " sto ne smije biti napisano " :

Zasto je nestala Barcina igra povratkom Messija ?
"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 26 nov 2018, 14:00

MrHc je napisao/la:Sport je napisao nesto " sto ne smije biti napisano " :

Zasto je nestala Barcina igra povratkom Messija ?
Čuj igra :rol: :urnebes: :urnebes:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 26 nov 2018, 14:25

Suarez, Arthur i Cillessen otpali zbog povreda.
Rakitić i Coutinho na spisku

slika

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 26 nov 2018, 14:34

Znaci drustvo Messiju u napadu činiće Munir.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 26 nov 2018, 14:38

Ajde Arthur je vjerovatno izasao zbog povrede, ali kad se Suarez povrijedi, nije potrcao kako treba. :mrgreen:

Idealna prilika za Messija na F9 i Dembu i Malcoma na krila. Iza Coutinho, Rakitic i Bus pa nek gori hala. :mrgreen: Ali ne, igrat ce Munjara.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 26 nov 2018, 14:42

Biće da je Suarez vukao onu povredu od ranije i da ga je to stiglo sad.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.