Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Donnie Darko
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Donnie Darko » 22 sep 2016, 18:03

Asteriks je napisao/la:
PostPostao/la Donnie Darko » 22 sep 2016, 17:56
Klikni na taj kernel power od 10:51, uslikaj i postavi ovdje (znaci moras otvorit da vidim o cemu se radi), takodjer taj App error i Distributed com.
slika

slika

slika

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 22 sep 2016, 18:17

Postao/la arelinho » 22 sep 2016, 18:02
Ev ti rjesenje za taj treci error.

Click Controlpanel -> and click Administrative Tools

b) Now You can see shortcut icon for performance monitor. Click that icon

c) On the left panel of the Performance Monitor window, expand Data Collector Sets.

d) Click on Startup Event Trace Sessions.

e) Open ReadyBoot Trace Session Property Sheet.

f) Click on the Stop Condition tab and increase the Maximum Size to 40.

g) Click on Apply and OK.

Ostali nisu opasni, a mozes skinuti glary utilities, skeniras, repariras i onda obavezno deinstal taj program.
PostPostao/la Donnie Darko » 22 sep 2016, 18:03
Ovako, prvi korak, ides u device manager (desni klik my computer, manage) i trazis display adapter, pa onda ides na uninstal. Ponovo skines drivere grafe sa stranice proizvodjaca. Kad ga skines, desni klik na taj driver, properties, ides compatibility tab, run this program... i odaberes sistem koji ti je instaliran.

Drugi metod, nije povezan sa prvim al ne stete jedan dr, skines windows repair all in one, instaliras, cekiras sve stavke, onda start il repair zavisi sta ti nudi, i cekas oko 30-ak minuta.

Nakon toga deinstaliraj avast il avg ak ih koristis kao antivirusne i nabaci 360 total security (avast deinstaliras pomocu avast uninstaler). Onda skini iobit uninstaler i sve nepotrebne programe deinstaliras.

Tek tada si iskljucio bilo kakav softwer konflikt i ak se ponovi problem mozes biti siguran da se radi o erroru hardwer prirode.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 22 sep 2016, 18:40

Uradio sam kako si rekao. Skinuo i ovaj program odradio sa njim. Samo jedan error mi se pojavio u posljednja 3 sata. http://prntscr.com/cl3psx

Vezan je za framework. Šta bi moglo biti?

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 22 sep 2016, 18:49

Framework ti je sustav za programere (nadogradjuje OS) ali neki programi i igre traze da ga imas instaliranog.

Ak te zeza, probaj ga repair, a msm da imas ovdje http://wiki-errors.com/dealing-with-a-n ... ork-error/ il drugu kompatibilnu verziju, ali u sustini ga ne bi trebao dirati ak ti ne izbacuje na desktop il u toku rada striktno error vezan za ovaj NET Fram...

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 22 sep 2016, 18:51

Asteriks je napisao/la:Framework ti je sustav za programere (nadogradjuje OS) ali neki programi i igre traze da ga imas instaliranog.

Ak te zeza, probaj ga repair, a msm da imas ovdje http://wiki-errors.com/dealing-with-a-n ... ork-error/ il drugu kompatibilnu verziju, ali u sustini ga ne bi trebao dirati ak ti ne izbacuje na desktop il u toku rada striktno error vezan za ovaj NET Fram...
Onda neću ništa dirati. Samo nakon korištenja onog programa poremetio mi se browser. Vjerovatno je zbog programa. Kada hoću da otvorim neku stranicu ne očita mi je odmah kako treba. I to ne baš stalno, ali se desi. Očita mi je da imam tekst na lijevoj strani, ali mi je bijela podloga. Onda uradim refresh i očita mi je kako treba. I to baš nakon korištenja ovog programa. Isto je neko imao ovaj problem pa je pitao na ovoj temi i ti si mu pomogao. Kako ću ovo popraviti?

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 22 sep 2016, 18:54

Koji browser koristis ?

Kao prvo, skini iobit uninstaler i detaljno izbrisi pomenuti browser i onda indes na powerful scan il tako nekako i sve stavke vezane za browser ides na delete.

Onda ponovo ga skines preko internet explorera, instal i ne bi trebalo biti problema.

I sve ove programe - windows repair all in one, glary itd., obavezno deinstaliraj nakon upotrebe.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 22 sep 2016, 18:56

Asteriks je napisao/la:Koji browser koristis ?

Kao prvo, skini iobit uninstaler i detaljno izbrisi pomenuti browser i onda indes na powerful scan il tako nekako i sve stavke vezane za browser ides na delete.

Onda ponovo ga skines preko internet explorera, instal i ne bi trebalo biti problema.

I sve ove programe - windows repair all in one, glary itd., obavezno deinstaliraj nakon upotrebe.
Da da. Svaki put ih deinstaliram kako si rekao. Hajde vidjet ću kad mi se ovo pojavi na browseru da ti slikam problem pa da onda ako bude trebalo ga brišem skroz i ponovo instaliram.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 22 sep 2016, 19:13

Asteriks je napisao/la:
Evo druže ovaj problem. Slikao sam na forumu. Yt snimak na temi chat. Ne pokazuje kako treba. http://prntscr.com/cl44o2

browser je chrome

LaVecchiaSignora
Kontakt:

Post Postao/la LaVecchiaSignora » 22 sep 2016, 19:14

Iduci put kad ti laptop nece da se upali, pogledaj na nacin kako blinka CAPS lock, koliko puta ce da blinka i jesu li dugi ili kratki. Tu ti se krije poruka koji dio hardwarea nece da boota.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 22 sep 2016, 19:28

arelinho je napisao/la:
Asteriks je napisao/la:
Evo druže ovaj problem. Slikao sam na forumu. Yt snimak na temi chat. Ne pokazuje kako treba. http://prntscr.com/cl44o2

browser je chrome
Brises cijelu historiju, il preko Ccleanera.

Vidi da li ti je Adobe Flash Player updejtovan, jednostavno ides na njihovu stranicu i skini zadnju verziju.

Ides na chrome, gore u desnom uglu klik na one tacke, trazi settings, dole pod advances settings, i pri kraju odcekiraj use hardwer acceleration when available.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 22 sep 2016, 19:38

Asteriks je napisao/la:
arelinho je napisao/la:
Asteriks je napisao/la:

browser je chrome
Brises cijelu historiju, il preko Ccleanera.

Vidi da li ti je Adobe Flash Player updejtovan, jednostavno ides na njihovu stranicu i skini zadnju verziju.

Ides na chrome, gore u desnom uglu klik na one tacke, trazi settings, dole pod advances settings, i pri kraju odcekiraj use hardwer acceleration when available.
:thumbup: :thumbup: Uradio sve osim tog brisanja historije. Valjda bude sada sve uredu.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 22 sep 2016, 21:35

Kakav je ovo update za 10ku izasao? Pola sata radi tek na 32%. Instalaciju sistema za 15 zavrsio. :crazy:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

LaVecchiaSignora
Kontakt:

Post Postao/la LaVecchiaSignora » 22 sep 2016, 21:59

Kawhi je napisao/la:Kakav je ovo update za 10ku izasao? Pola sata radi tek na 32%. Instalaciju sistema za 15 zavrsio. :crazy:
Veliki update je u pitanje , dosta novih stvari ima.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 22 sep 2016, 22:06

LaVecchiaSignora je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:Kakav je ovo update za 10ku izasao? Pola sata radi tek na 32%. Instalaciju sistema za 15 zavrsio. :crazy:
Veliki update je u pitanje , dosta novih stvari ima.

Evo konačno je završilo. Da vidimo šta je novo.

U 3 dana novi android i ovo.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

High

Post Postao/la High » 23 sep 2016, 11:59

Stalno mi pokazuje da ažuriranje nije uspjelo. Ponovo sam pokretao laptop, bar pet-šest puta, ali opet isto.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

LaVecchiaSignora
Kontakt:

Post Postao/la LaVecchiaSignora » 23 sep 2016, 12:12

High je napisao/la:Stalno mi pokazuje da ažuriranje nije uspjelo. Ponovo sam pokretao laptop, bar pet-šest puta, ali opet isto.
Imas li dovoljno prostora na sistemskoj particiji ?

High

Post Postao/la High » 23 sep 2016, 12:13

LaVecchiaSignora je napisao/la:
High je napisao/la:Stalno mi pokazuje da ažuriranje nije uspjelo. Ponovo sam pokretao laptop, bar pet-šest puta, ali opet isto.
Imas li dovoljno prostora na sistemskoj particiji ?
Slobodno: 174 GB.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

LaVecchiaSignora
Kontakt:

Post Postao/la LaVecchiaSignora » 23 sep 2016, 12:14

Ima li neki error code , nesta ?

High

Post Postao/la High » 23 sep 2016, 15:29

LaVecchiaSignora je napisao/la:Ima li neki error code , nesta ?
Mislio sam da se to može ažurirati preko tzv. internog updatea, ali sam instalirao ovaj Assistant i, evo, sve je super.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 23 sep 2016, 19:58

Zasto ne mogu na Mozilli nikako da update Flash. Znaci skinem npr.poslednju verziju, manuelno sa njihove stranice, instaliram, udjem na Firefox medjutim i dalje me upozorava da je dodatak zastario, a na plugins tabu stoji verzija 10.1.82.76 ?

Verzija Mozille je 49.0, Windows 7 64-bit.

Morat cu instalirati Chrome ili Operu da vidim stanje.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Invincibles14 i 12 gostiju.