Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

GG3
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la GG3 » 13 okt 2023, 09:07

Sheyi je napisao/la:
13 okt 2023, 09:01
Negdje sam nezvanicno procitao da kao nijedna arapska zemlja nece da preuzme eventualni egzodus Palestinaca sto je mozda krajnji cilj Izraela. Steta, mozda bi to bilo jedino rjesenje da se okonca patnja Palestinaca i stavi tacka na ovo sve jer vojno, kao i politicki i medijski nemaju sanse da pobjede, izadju na kraj te da opstanu na tom teriotirju i zive naredne generacije. Price Allah ce pomoci treba ostaviti sa strane.
Pa zato sto arapskom svijetu odgovara da na racun Palestinaca igraju politicke igre.
2 miliona stanovnika, onako mali prostor kao Gaza Arapske Zemlje mogu napraviti da imaju sve na tom prostoru jer imaju novac ali to njih ne zanima!
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 13 okt 2023, 09:10

50 hiljada trudnica??? Zapad je izgubio kompas definitivno, nema sanse da nisu svjesni ovog
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 13 okt 2023, 09:18

Unofficialpage je napisao/la:
13 okt 2023, 09:06
Ono što je Izrael prežiivo u 2-3 dana to Palestinci preživljavaju 70 godina. Konstantno ih napadajju, ne dozvoljavaju da žive normalno, očekivati da se Palestinci okrenu protiv Hamasa, masovno, je jako teško, prosto oni su jedini koji se na kakav takav način bore protiv Izraela. Da li bi trebali, naravno da bi ali ne može se to očekivati dok god Izrael radi ovo što radi.

Pravo na odbranu ne znači pravo da nekog tareš, da mu uništiš sve moguće životne potrepštine. Ravnanje grada nije odbrana to je zločin. Nažalost, kao što sam već rekao mi kao civilizacija smo pali na testu još jednom, dvostruki aršini su tu.
Rijesenje nije osveta, pogotovo ne na ovaj nacin.
Ako te tvoj Arapski/ Muslimanski svijet ne zeli sta onda ocekivati od Zapada.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 13 okt 2023, 09:27

Kad samo pogledas u proteklih par godina koliko su arapske zemlje bacile para na fudbalere iz Evrope i koliko i dalje bacaju, od Gaze su mogle napraviti najmodernije mjesto za zivot, a da ne govorimo o osnovnim uslovima modernog doba.
Samo jedna takva pozajmica bi sve to uradila. Ali sta ces kad su upravo ti arapi postali najveca **** i bludnici 21. stoljeca.
Imao sam tu cast da zivim u krugu sheikove poslovne palate u Dubaiju (jer druga palata mu je za porodicni zivot), jedan od glavnih ljudi u Dibaiju i nkegov otac je medju 3 glavna covjeka tamo, na svom plakatima vidjas njegovu glavu 😁 stalno u kasne sate dolaze zene u autima, on pijan zna ici voziti sportska auta po Dubaiju, i svi to gledaju i znaju, ali sta ces. Moze mu se.
Sta li onda tek rade takvi ljudi daleko od ociju javnosti.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 13 okt 2023, 09:28

Brokula je napisao/la:
13 okt 2023, 09:10
50 hiljada trudnica??? Zapad je izgubio kompas definitivno, nema sanse da nisu svjesni ovog
Majku bolesnu chifutskuu.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 13 okt 2023, 09:32

BBC kroz čitavu ovu priču :salut:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 13 okt 2023, 09:32

Brokula je napisao/la:
13 okt 2023, 09:03

Izrael naredio evakuaciju milion ljudi u sjevernoj Gazi u roku od 24h. Zamisli tog cinizma i podlosti.

Ovo ce zavrsiti aneksiranjen jos vise teritiruje Palestine i jos vecim ugnjetavanjem naroda, a svijet ce aplaudirat i govoriti demokratija je pobijedila
Pomenuti HRW, UN te EU Parlament, prozivali su Izrael za zlodjela. Dalje, tadasnja sefica diplomatije Mogherini izjavila je kako Izrael krsi medjunarodno pravo, nesto sto je ponovio i sadasnji sef Borell, prije tri dana.

I onda dodje neki pajac i kaze treba da sutimo. Na sav mah treba osuditi sva ova zlodjela Izraela.

Ovdje je na ozbiljnom testu razum, onaj prirodni zakon Lockea, sto je u stvari zakon razuma. Kada kaze:(On) obavezuje svakog, a razum koji je u stvari taj zakon, uci citavo covjecanstvo ko ce ga samo savjetovati. Pa posto su svi jednaki i nezavisni, niko ne treba da nanosi zlo zivotu, slobodi i imetku nekog drugog... :salut:
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 13 okt 2023, 09:35

Beduin je napisao/la:
13 okt 2023, 09:27
Kad samo pogledas u proteklih par godina koliko su arapske zemlje bacile para na fudbalere iz Evrope i koliko i dalje bacaju, od Gaze su mogle napraviti najmodernije mjesto za zivot, a da ne govorimo o osnovnim uslovima modernog doba.
Samo jedna takva pozajmica bi sve to uradila. Ali sta ces kad su upravo ti arapi postali najveca **** i bludnici 21. stoljeca.
Imao sam tu cast da zivim u krugu sheikove poslovne palate u Dubaiju (jer druga palata mu je za porodicni zivot), jedan od glavnih ljudi u Dibaiju i nkegov otac je medju 3 glavna covjeka tamo, na svom plakatima vidjas njegovu glavu 😁 stalno u kasne sate dolaze zene u autima, on pijan zna ici voziti sportska auta po Dubaiju, i svi to gledaju i znaju, ali sta ces. Moze mu se.
Nama su uvijek drugi krivi, ja se uvijek vratim na USK-a na vlasti od rata na ovamo Bosnjaci, nema ni Dodika ni Covica a mi u kurcu , zdravstvo katastrofa, Putna Infrastruktura katastrofa , skolstvo isto itd. Al nam uvijek drugi krivi … onaj tko opravdava ono sto je Hamas napravio taj je isti kao Izrael.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 13 okt 2023, 09:41

GG3 je napisao/la:
13 okt 2023, 09:35
Beduin je napisao/la:
Nama su uvijek drugi krivi, ja se uvijek vratim na USK-a na vlasti od rata na ovamo Bosnjaci, nema ni Dodika ni Covica a mi u kurcu , zdravstvo katastrofa, Putna Infrastruktura katastrofa , skolstvo isto itd. Al nam uvijek drugi krivi … onaj tko opravdava ono sto je Hamas napravio taj je isti kao Izrael.
Nisam primjetio da neko podrzava napad Hamasa na civile. Nije ljudski to podrzati.
Ovdje govorim generalno, a ne o situaciji i zadnjih par dana. Gaza, i Palestina generalno, je u takvoj situaciji da im se moralo i mora pomoci.

Moze se uvijek praviti neka paralela sa nama jer je i nama nametnut ovakav politicki zivot, granice, dejton, da ne mozes nista odluciti kad imas 2 neprijateljska naroda koja ce ti uvijek kontrirati, koji su jednom pokusali u rati, a sad nastavljaju u miru da podijete ti zemlju. Ali mi makar imamo neku slobodu kretanja, mogucnosti odkaska vani, iako ne mogu reci u potpunosti da sami o sebi odlucujemo jer i dalje si ogranicen ovom gore nabrojanim. Ali opet smo najvise sami sebi krivi.

Palestina i sam pojas Gaze su nesto skroz drugo. A hamas nije ovdje 70+ godina.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 13 okt 2023, 09:44

Arvid je napisao/la:
13 okt 2023, 09:32
BBC kroz čitavu ovu priču :salut:
BBC i SkyNews isto. Sto je prilicno cudno obzirom na zvanican stav VB i izjave politicara iz te zemlje
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 13 okt 2023, 09:52

GG3 je napisao/la:
13 okt 2023, 09:18
Unofficialpage je napisao/la:
13 okt 2023, 09:06
Ono što je Izrael prežiivo u 2-3 dana to Palestinci preživljavaju 70 godina. Konstantno ih napadajju, ne dozvoljavaju da žive normalno, očekivati da se Palestinci okrenu protiv Hamasa, masovno, je jako teško, prosto oni su jedini koji se na kakav takav način bore protiv Izraela. Da li bi trebali, naravno da bi ali ne može se to očekivati dok god Izrael radi ovo što radi.

Pravo na odbranu ne znači pravo da nekog tareš, da mu uništiš sve moguće životne potrepštine. Ravnanje grada nije odbrana to je zločin. Nažalost, kao što sam već rekao mi kao civilizacija smo pali na testu još jednom, dvostruki aršini su tu.
Rijesenje nije osveta, pogotovo ne na ovaj nacin.
Ako te tvoj Arapski/ Muslimanski svijet ne zeli sta onda ocekivati od Zapada.
Apsolutno ali znaš i sam kako kad te neko gazi 70 godina, mislim ne znamo ali možemo pretpostaviti.
Šta očekivati od tih Arapa/Muslimana, izgubili su oni pojam Islama, bitno je pozlatiti kuću i slično. Od Zapada očekujem to jer oni propagiraju tu priču o jednakosti i normama civilizacije i gdje je njima cilj tu i bude kako treba ali su ovdje zakazali.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 13 okt 2023, 09:54

Beduin je napisao/la:
13 okt 2023, 09:41
GG3 je napisao/la:
13 okt 2023, 09:35
Beduin je napisao/la:
Nisam primjetio da neko podrzava napad Hamasa na civile. Nije ljudski to podrzati.
Ovdje govorim generalno, a ne o situaciji i zadnjih par dana. Gaza, i Palestina generalno, je u takvoj situaciji da im se moralo i mora pomoci.

Moze se uvijek praviti neka paralela sa nama jer je i nama nametnut ovakav politicki zivot, granice, dejton, da ne mozes nista odluciti kad imas 2 neprijateljska naroda koja ce ti uvijek kontrirati, koji su jednom pokusali u rati, a sad nastavljaju u miru da podijete ti zemlju. Ali mi makar imamo neku slobodu kretanja, mogucnosti odkaska vani, iako ne mogu reci u potpunosti da sami o sebi odlucujemo jer i dalje si ogranicen ovom gore nabrojanim. Ali opet smo najvise sami sebi krivi.

Palestina i sam pojas Gaze su nesto skroz drugo. A hamas nije ovdje 70+ godina.
Onda nisi gledao sta se radi po EU nakon Napada Hamasa i ubijanja civile, ljudi slave i to se ne moze podrzavat. Zasto nisu prije 10 dana izasli na ulice i dali podrsku Palestini ?

Generalno nema dvojbe i svak normalan treba da podrzi Palestinski narod al sutra ce svi zaboraviti opet.

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 13 okt 2023, 10:02

Zapad je u potpunosti izgubio kompas, ovo sto se radi je isto ono sto je zapad radio u Srebrenici a to je podrska zlocincima!!! Da li ima taj islamski svijet da li se iko moze suprostaviti genocidu koji se desava u pojasu Gaze jer sutra ce biti prekasno
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 13 okt 2023, 10:03

Cuj onog ameri izazvali rat u Yugi hahahahahaha ko da gledam Happy TV

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 13 okt 2023, 10:21

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 13 okt 2023, 10:22

Brokula je napisao/la:
Ma sad ce ti ovo par forumasa opravdati jer je Hamas napao muzicki festival sa civilima neki dan. Bolest i jedno i drugo, ne znam kako neko moze zauzeti ijednu stranu, ja sam uz civile s koje god strane a ove dvije vojske bi pustio na kakvu ogromnu livadu da se rokaju medjusobno.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 13 okt 2023, 10:27

enobarca je napisao/la:
13 okt 2023, 10:22
Brokula je napisao/la:
Ma sad ce ti ovo par forumasa opravdati jer je Hamas napao muzicki festival sa civilima neki dan. Bolest i jedno i drugo, ne znam kako neko moze zauzeti ijednu stranu, ja sam uz civile s koje god strane a ove dvije vojske bi pustio na kakvu ogromnu livadu da se rokaju medjusobno.
Problem je bas u tome sto se Hamas kao pickice krivi iza djece i trudnica.
Onaj tko se je stavio na strani Hamasa i slavio ubijanje civila nije normalan.

Problem je sto su ubijeni Americki, Njemacki, Francuski, Austrijski itd civili.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 13 okt 2023, 10:30

FoSte95 je napisao/la:
13 okt 2023, 07:20
Kaže sve su to bile stabilne države prije formiranja Izraela, ja mislim da je suvišno spominjati na šta su te države ličine 1948 i kakvog su standarda bile. Da je sreće tolike islamske zemlje ne bi tada ni dopustile da se jevreji tu nasele, reagovalo bi se na neki način ali ih je očito bolio qrac
Pojma nemas o zivotu. To jesu bile stabilne drzave sabane. Izrael od pocetka osnivanja ima vojnu, politicku i ekonomsku pomoc od najvecih sila svijeta SAD-a i Velike Britanije ( Kao i njihovih saveznika). I reagovalo se itekako, svaka muslimanska zemlja na Bliskom istoku je objavila rat Izraelu nakon proglasenja nezavisne drzave Izrael.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 13 okt 2023, 10:32

GG3 je napisao/la:
13 okt 2023, 10:27
enobarca je napisao/la:
13 okt 2023, 10:22
Brokula je napisao/la:
Problem je bas u tome sto se Hamas kao pickice krivi iza djece i trudnica.
Onaj tko se je stavio na strani Hamasa i slavio ubijanje civila nije normalan.

Problem je sto su ubijeni Americki, Njemacki, Francuski, Austrijski itd civili.
Ti stoji ali nije normalan ni onaj ko se stavi na stranu Izraela, opet kazem neutralan sam jer obje strane rade bolesne stvari. Nadam se da ce se ovo sto prije prekinuti ali cisto sumnjam, vec je otislo predaleko.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 13 okt 2023, 10:38

Kakvo prekidanje. Gaza ce biti unistena, a Palestinci svedeni na gradjane treceg reda bez drzave i bez prava.
Nakon sto Izrael pocini nebrojeno mnogo zlocina zapad ce reci kako trebamo biti ljudi i kako su svi zivoti bitni

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: sirBobbyMoore i 9 gostiju.