koliko me sjecanje sluzi cuo sam ili procitao da oko 50% od Fifinog novca dobijaju fudbaleri i strucni štabCartman je napisao/la:Pa naravno da ce igraci dobit svoje, to i zasluzuju. Ali vecina para se treba ulozit u domaci nogomet.zizu1991 je napisao/la:Ako mislite da će se novci od odlaska na SP podjeliti premijerligašima, živite u velikoj zabludi. Taj novac, odnosno, jedan njegov dobar dio će podjeliti nogometaši između sebe / reprezentativci.
Tačno je da je ovo pretpostavka, ali, " furajući " se na ostale sile, zašto da igraju " za čavle " i izbore za naciju SP, a da ne dobiju ništa osim " vječne zahvale ", " ta neće oni od zahvale živit' ". :ugeek:
Preostali dio novca ako se uloži u naš nogomet, u njegovo restruktuiranje, ja ću biti zadovoljan ... prezadovoljan.
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B
- DonCorleone
- Kontakt:
Kada dodje Kolasinac bice, ramba camba
.
Ja bih zelio vidjeti nas nekada u 4-2-3-1 formaciji u jednom friendly-u protiv Argentine na primjer u sledecem sastavu:
-----------------------------------Begovic-------------------------------------
---------Mujdza---------Bicak-------------Spahic-------Kolasinac----------
--------------------Besic/Salihovic-------Medunjanin-----------------------
--------Hajrovic-----------Pjanic/Misimovic-----------Lulic---------------
---------------------------------Dzeko/Ibisevic-------------------------------
Po ovoj postavi bi konkurisali Besic i Salihovic i Zahirovic za mjesto def. veznog.
Medunjanin mora igrati jer spaja odbranu sa sredinom i napadom, on je nas Schweinsteiger i vrlo bitna karika u nasem timu, jedna od najbitnijih vjerovatno.
Kolasinca bi koristio na ljevom beku, jer je tvrd ko beton, zaista, ali poprilicno limitiran u igri prema naprijed i nije mi pravo rjesenje za def veznog koji mora znati i iznjeti loptu u modernom fudbalu. Snjim bi konacno rijesili problem odbrane za sva vremena.
Pjanic neka se mjenja sa Misimovicem i po formi neka igra jedan ili drugi. Ja bih dao trenutno prednost Pjanicu, jer je Miske za sada preslab. Naprijed Dzeko ili Ibisevic, nikako obadvojica.
Mislim da bi ovako parirali pofino svakoj reprezentaciji na svijetu i sto je najbitnije, imali bi dobar balans izmedju napada i odbrane. Prodorna krila, ubojit napad, kreativnost i dobro spajanje izmedju odbrane i sredine i napada kroz Medunjanina plus betonsku odbranu. Znaci po meni, daleeeekoooo najbolja postava igraca za Brazil na primjer
.

Ja bih zelio vidjeti nas nekada u 4-2-3-1 formaciji u jednom friendly-u protiv Argentine na primjer u sledecem sastavu:
-----------------------------------Begovic-------------------------------------
---------Mujdza---------Bicak-------------Spahic-------Kolasinac----------
--------------------Besic/Salihovic-------Medunjanin-----------------------
--------Hajrovic-----------Pjanic/Misimovic-----------Lulic---------------
---------------------------------Dzeko/Ibisevic-------------------------------
Po ovoj postavi bi konkurisali Besic i Salihovic i Zahirovic za mjesto def. veznog.
Medunjanin mora igrati jer spaja odbranu sa sredinom i napadom, on je nas Schweinsteiger i vrlo bitna karika u nasem timu, jedna od najbitnijih vjerovatno.
Kolasinca bi koristio na ljevom beku, jer je tvrd ko beton, zaista, ali poprilicno limitiran u igri prema naprijed i nije mi pravo rjesenje za def veznog koji mora znati i iznjeti loptu u modernom fudbalu. Snjim bi konacno rijesili problem odbrane za sva vremena.
Pjanic neka se mjenja sa Misimovicem i po formi neka igra jedan ili drugi. Ja bih dao trenutno prednost Pjanicu, jer je Miske za sada preslab. Naprijed Dzeko ili Ibisevic, nikako obadvojica.
Mislim da bi ovako parirali pofino svakoj reprezentaciji na svijetu i sto je najbitnije, imali bi dobar balans izmedju napada i odbrane. Prodorna krila, ubojit napad, kreativnost i dobro spajanje izmedju odbrane i sredine i napada kroz Medunjanina plus betonsku odbranu. Znaci po meni, daleeeekoooo najbolja postava igraca za Brazil na primjer

Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
^^
Slažem se da trebamo igrati s jednim centralnim veznim, dva zadnja vezna i jednim napadačem. Ali zaista ne razumijem po čemu su Salihović i Bešić zaslužili da igraju ispred Zahirovića.
S druge strane mislim da nam je pozicija zadnjeg veznog deficitarnija od pozicije beka, pa bih radije tu iskoristio Kolašinca a na beka stavio veoma solidnog Zukanovića.
Dakle
.......Medunjanin Kolašinac
Zukanović Bičakčić Spahić Mujdža
Slažem se da trebamo igrati s jednim centralnim veznim, dva zadnja vezna i jednim napadačem. Ali zaista ne razumijem po čemu su Salihović i Bešić zaslužili da igraju ispred Zahirovića.
S druge strane mislim da nam je pozicija zadnjeg veznog deficitarnija od pozicije beka, pa bih radije tu iskoristio Kolašinca a na beka stavio veoma solidnog Zukanovića.
Dakle
Zadnja izmjena: Edol, dana/u 12 sep 2013, 19:56, ukupno mijenjano 1 put.
Svakako da Kolasinca treba staviti na poziciju zadnjeg veznog, to je njemu zapravo i prirodna pozicija!Edol je napisao/la:^^
- DonCorleone
- Kontakt:
U sustini moze i tako, ali onda ispada Salihovic na primjer kompletno iz prve postave.Edol je napisao/la:^^
Dakle
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Super.DonCorleone je napisao/la:U sustini moze i tako, ali onda ispada Salihovic na primjer kompletno iz prve postave.
Pa to je konacno ta situacija koju godinama prizeljkujemo da nam igracine poput Salihovica, Mismovica i Ibisevica sjede cak na klupi pa da imamo koga ubaciti po potrebi kada se ili ganja ili cuva neki rezultat.DonCorleone je napisao/la:U sustini moze i tako, ali onda ispada Salihovic na primjer kompletno iz prve postave.Edol je napisao/la:^^
Dakle
- Blaszczykowski
- Kontakt:
što se tiče hrgote, kao i svih hrvata i srba koji mogu igrati za bih, mislim da treba probati. bih sada ima puno više za ponuditi, među ostalim i kontinuitet velikih natjecanja (računam da bi plasman na prošireni euro 2016 trebao biti zicer).
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

momčiluk se očekuje da dobije sportsko državljanstvo

Vođa zna.
.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 13 mar 2020, 19:20, ukupno mijenjano 1 put.
Sudić, Sudić ... šteta za momka. Tako je obećavao. Kad se sjetim tekme protiv Šveda, došao da priča sa Papetom, i tada je ozlijeđen bio.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
gdje to???TMovac je napisao/la:Nista se ne kosta da probamo.Sa Izom smo uboli samo tako.Pa makar vise nikad ne zabio gola,isplatio se.samson je napisao/la:Koliko sam skontao iz citanja, njemu je Swe prva opcija. Mi i Hrvati iste sanse. Komsije, da su ga privolili, bi vec urlikale na sav glas kako je njihov ...
PS. Evo citam da bi Kolasinac mogao debitovat sad protiv Lihtenstajna.
jooj ljudi moji da nam se docepati ovog Kolasinca vise zabetonirali bi totalno lijevu stranu, strahota ga pogledati sa onakvim misicima a kamoli uci u duel sa njim

"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
Kolasinac ce nam odlicno doc, jer moze igrat tri pozicije gdje smo dosta tanki, pogotovo na dvije od tih. To jest ljevi bek, defanzivni i stoper. Za stopere i mozemo nekako, ali za ove dvije ostale ce odlicno doc jos jedan igrac.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
samo sto nije dosao momciluko. Nema jaceg, legenda je momak. Inace mislim na SEA 

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Jedan portal na fejsu,isti je objavio prvi vijest da je momciluk dobio nase drzavljanstvo,sto je i kasnije potvrdjeno.To nije ni nemoguce.Drzavljanstvo je dobio prije utakmice sa Slovacima,tako da ukoliko su odmah nakon toga predali zahtjev za promjenu sportskog drzavljanstva Fifa mu je obavezna promjeniti sportsko drzavljanstvo prije naredne zvanicne utakmice repke (ukoliko su svi papiri ok,a ne sumnjam da je tako),a to je upravo utakmica sa LihtenštajnomKonzerva je napisao/la:gdje to???TMovac je napisao/la:Nista se ne kosta da probamo.Sa Izom smo uboli samo tako.Pa makar vise nikad ne zabio gola,isplatio se.samson je napisao/la:Koliko sam skontao iz citanja, njemu je Swe prva opcija. Mi i Hrvati iste sanse. Komsije, da su ga privolili, bi vec urlikale na sav glas kako je njihov ...
PS. Evo citam da bi Kolasinac mogao debitovat sad protiv Lihtenstajna.
jooj ljudi moji da nam se docepati ovog Kolasinca vise zabetonirali bi totalno lijevu stranu, strahota ga pogledati sa onakvim misicima a kamoli uci u duel sa njim
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
- Goalgetter
- Kontakt:
Jos je momciluk tanak, treba njemu iskustva, kao i za Ermina. Ne volim ove komentare tipa bicemo beton, Spanci nam nece moci nista sa ovom odbranom i slicno.
Ermin i Seo su jako perspektivni igraci, sa velikim talentom, i vazno je da standardno igraju u svojim klubovima i da se razvijaju. Naravno, za Sea ima svakako mjesta u repci na lijevom beku ili DM, momak igra srcem, i nadam se da ce pruzati dobre partije u reprezentaciji, medjutim, na pocetku ne ocekujem puno od njega.
Ermin i Seo su jako perspektivni igraci, sa velikim talentom, i vazno je da standardno igraju u svojim klubovima i da se razvijaju. Naravno, za Sea ima svakako mjesta u repci na lijevom beku ili DM, momak igra srcem, i nadam se da ce pruzati dobre partije u reprezentaciji, medjutim, na pocetku ne ocekujem puno od njega.
reci nam da se zezas, KOlasinac je daleko bolji od ermina, nije dzabe kolasinac proglasen najboljim debitantom u prosloj sezoni.Goalgetter je napisao/la:Jos je momciluk tanak, treba njemu iskustva, kao i za Ermina. Ne volim ove komentare tipa bicemo beton, Spanci nam nece moci nista sa ovom odbranom i slicno.
kolasinac je drogbu stavio u mali dzep, ako nevjerujes pogledaj ovaj video i reci jeli momciluk tanak
Sead Kolasinac vs Galatasaray
" onclick="window.open(this.href);return false;
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
[youtube][/youtube]
Edit.Ipak nista od njega u ovim kvalama,al ce bar biti tu prije SP-a
Edit.Ipak nista od njega u ovim kvalama,al ce bar biti tu prije SP-a
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
- Goalgetter
- Kontakt:
Ja ne kazem da je Seo los, ili nesto slicno, daleko od toga. Gledao sam obje tekme protiv Galatasaraya i Seo me je odusevio. Imao je sada zayebanu povredu, i poprilicno je ispao iz forme. Kao sto sam pisao, momak igra srcem, i to mu je veliki plus.
Samo sto se previse ocekiva od njega, kao i sto se od Ermina ocekivalo. Komentari tipa beton odbrana, mogu reci da nije u redu tako euforicno ocekivati puno toga od 19godisnjeg momka. Sretan sam sto cemo dobiti Sea, jer je sigurno veliko pojacanje za sljedecu deceniju u reprezentaciji, samo hoce li u prvoj godini pokazati ono sto svi od njega ocekuju to je upitno.
Samo sto se previse ocekiva od njega, kao i sto se od Ermina ocekivalo. Komentari tipa beton odbrana, mogu reci da nije u redu tako euforicno ocekivati puno toga od 19godisnjeg momka. Sretan sam sto cemo dobiti Sea, jer je sigurno veliko pojacanje za sljedecu deceniju u reprezentaciji, samo hoce li u prvoj godini pokazati ono sto svi od njega ocekuju to je upitno.
Tacno tako. Generalno se previse dizu ovi igraci koji cekaju drzavljanstvo. Opet ponavljam primjer Atajica. Pa nije bilo granica kakav je to mega-talenat. Na terenu je to bilo nesto sasvim drugo.Goalgetter je napisao/la:Ja ne kazem da je Seo los, ili nesto slicno, daleko od toga. Gledao sam obje tekme protiv Galatasaraya i Seo me je odusevio. Imao je sada zayebanu povredu, i poprilicno je ispao iz forme. Kao sto sam pisao, momak igra srcem, i to mu je veliki plus.
Kolasinac je talenat koji se jos mora razvijat i bice kikseva kao i kod svakog mladog odbrambenog igraca. Ali potencijal je tu i igra prave pozicije za nasu ekipu.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"