Ne mogu ljudi da nazovu stvari pravim imenom samo zato sto to Izrael radi
Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
-
- Kontakt:
Ma de bolan, vidis da su Zidovi dobri ljudi koji hoce suzivot sa Palestincima...
Bukvalno su ih satjerali u logor, jos se nasilno naseljavali u njihove kuće i tjerali ih sa njihovih posjeda.
Sutra bi oni sve Palestince protjerali da mogu, a kako je krenulo, svijet ce im to i dopustiti
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- RollingPaper
- Kontakt:
Pa ne možeš napravit državu istrjebljivanjem, genocidima i etničkim čišćenjem i to još na tuđoj teritoriji onda zahtjevat da te neko prizna i pregovara s tobom. Nakon formiranja izraelske države, uz pomoć obavještajne i vojne moći SAD-a, uništena je svaka islamska država u okruženju Izraela, pa i na cijelom Bliskom istoku, koja je predstavljala pretnju po Izrael.Epidaurus je napisao/la: ↑13 okt 2023, 01:14IDF i Hamas nisu jednaki. Da su jednaki ne bi danas imao oko 2 miliona Arapa u drzavi Izraelu plus jos par miliona u Gazi i Zapadnoj Obali. IDF-u nije cilj istrebljenje svih Arapa na podrucju Izraela plus Gaza i Zapadna Obala dok je Hamasov cilj istrebljenje Jevreja i nestanak drzave Izrael.19vendetta87 je napisao/la: ↑13 okt 2023, 01:03Opcija je da se onda i IDFovci nazovi teroristima koji ubijaju zene, djecu i starce, a ne samo Hamasovce da zoves tako, i zavrnes im vodu, naftu, struju i dotok humanitarne pomoćiEpidaurus je napisao/la: ↑13 okt 2023, 00:31
Pa koja je opcija evo stvarno me zanima? Podrucje je prenaseljeno, cak da svaki put pogodis perfektno Hamasovo uporiste opet ce zbog naseljenosti biti ogroman broj zrtava. Kopnena invazija bi tek bila krvava jer vecina stanovnika tamo podrzava Hamas i napadali bi IDF sto ih po pravilima ratovanja cini legitimnim vojnim metama. Jednostavno ne postoji ovdje rjesenje koje nece biti izuzetno krvavo i to je realnost koliko god se nikom normalnom ta realnost ne bi svidjala.
Redom se čistilo državnim udarima i revolucijama, destabilizacija Iraka, Sirije, Egipta, Afganistana, Libanona itd. To su sve bile stabilne države prije formiranja Izraela.
Neke od najznačajnih arapskih zemalja poput Saudijske Arabije su imali kao saveznika, tek od skoro, poslije rata u Ukrajini, SAD i Arabija ne pušu u isti mlin i samim tim Izrael dobija novu prijetnju sa Bliskog istoka.
Jedino nisu uspjeli nikad destabilizovat Iran, mada svi znamo šta je sve radila CIA dole, kako su zaustavljali iranske nuklearne programe itd. To je sve da bi se destabilizovala jedina ozbiljna vojna sila u okruženju koja bi mogla zaprijetiti Izraelu.
Formiranje jevrejske države na teritoriji Palestine, još si bukvalno okružen muslimanskim zemljama, je bio sulud potez i osuđen na propast. Međutim, bilo kakav poraz Izraela bi svijet odvukao u treći svjetski rat.
Izrael ima spremne dalekometne rakete da gađa bukvalno cijeli svijet zbog svog geografskog položaja, a oni neće više da trpe bilo kakve selidbe i istrjebljenja, i njihova je politika da ako bude gorio Izrael, ima da gori cijeli svijet.
-
- Kontakt:
Izrael se brani tako što ljudima isključuje vodu, struju i onemogućuje humanitarne konvoje. Ovi na nivou četnika sa propagandom.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Cuj not aware
Kaže sve su to bile stabilne države prije formiranja Izraela, ja mislim da je suvišno spominjati na šta su te države ličine 1948 i kakvog su standarda bile. Da je sreće tolike islamske zemlje ne bi tada ni dopustile da se jevreji tu nasele, reagovalo bi se na neki način ali ih je očito bolio qrac
Ti inace bivsi uposlenik IDF-a i Hamasa pa nam sad prenosis filozofiju i strategiju jednih i drugih? Ciji je Hamas pokret ? Ko pumpa parama taj Hamas ? Ko je izvrsio teroristicki napad 11.9 ? Ko je nahuskao brata na brata ? Ko je zapoceo 99% svih ratova zadnjih 40 godina ? Ko je razyebao Yugoslaviju ? Ko je od Iraka,Libije,Afganistans napravio groblje? Ko upravlja Amerikom ? Ko su mocnici u Americi ? Koje su religije ? Ko je najveci partner Izraela?Epidaurus je napisao/la: ↑13 okt 2023, 01:14IDF i Hamas nisu jednaki. Da su jednaki ne bi danas imao oko 2 miliona Arapa u drzavi Izraelu plus jos par miliona u Gazi i Zapadnoj Obali. IDF-u nije cilj istrebljenje svih Arapa na podrucju Izraela plus Gaza i Zapadna Obala dok je Hamasov cilj istrebljenje Jevreja i nestanak drzave Izrael.19vendetta87 je napisao/la: ↑13 okt 2023, 01:03Opcija je da se onda i IDFovci nazovi teroristima koji ubijaju zene, djecu i starce, a ne samo Hamasovce da zoves tako, i zavrnes im vodu, naftu, struju i dotok humanitarne pomoćiEpidaurus je napisao/la: ↑13 okt 2023, 00:31
Pa koja je opcija evo stvarno me zanima? Podrucje je prenaseljeno, cak da svaki put pogodis perfektno Hamasovo uporiste opet ce zbog naseljenosti biti ogroman broj zrtava. Kopnena invazija bi tek bila krvava jer vecina stanovnika tamo podrzava Hamas i napadali bi IDF sto ih po pravilima ratovanja cini legitimnim vojnim metama. Jednostavno ne postoji ovdje rjesenje koje nece biti izuzetno krvavo i to je realnost koliko god se nikom normalnom ta realnost ne bi svidjala.
Nadam se da si dobio neke odgovore.
I ovi protesti po Eu kao podrska Palestini su mi
Mislim da pola ovih ljudi nisu svjesni da ovako daju podrsku Hamasu, jer ne mozes nakon onakvog napada na civile izlaziti na ulice i davati podrsku.
Eno 300.000 izraelaca ide da se bori a ovi iz tople EU kao brane Palestinu?
Meni nije drazi Izrael od Palestine al jest od Hamasa, nazalost narod u Gazi nije jak da se odupre Hamasu.
I nije mi Palestina draza zbog toga sto su muslimani vec jednostavno mi smo navikli da smo na strani manjeg to jest slabijeg. Kao sto smo na strani Ukrajine, Kosova, itd. Jer smo to i sami prosli…
Mislim da pola ovih ljudi nisu svjesni da ovako daju podrsku Hamasu, jer ne mozes nakon onakvog napada na civile izlaziti na ulice i davati podrsku.
Meni nije drazi Izrael od Palestine al jest od Hamasa, nazalost narod u Gazi nije jak da se odupre Hamasu.
I nije mi Palestina draza zbog toga sto su muslimani vec jednostavno mi smo navikli da smo na strani manjeg to jest slabijeg. Kao sto smo na strani Ukrajine, Kosova, itd. Jer smo to i sami prosli…
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
- LegendKiller
- Kontakt:
već drugi ili treću puta ponavljaš ovo za Jugoslaviju. Odakle ti ta ideja uopće da su Ameri razvalili Jugoslaviju. Veze to sa istinom nema. Jugoslavija je čak bila saveznik SAD, vjerovatno najstabilnija i najuređenija zemlja trećeg svijeta ili ako hoćeš pokreta nesvrstanih. Kao takva Juga je trebala Amerima. Juga je uzela kredite od zapada, dakle kretala se u potpunosti ka zapadu, odbacujući Ruse i istok. Niti jedan razlog Ameri nisu imali da unište Jugoslaviju.JoeBleck je napisao/la: ↑13 okt 2023, 07:48
Ti inace bivsi uposlenik IDF-a i Hamasa pa nam sad prenosis filozofiju i strategiju jednih i drugih? Ciji je Hamas pokret ? Ko pumpa parama taj Hamas ? Ko je izvrsio teroristicki napad 11.9 ? Ko je nahuskao brata na brata ? Ko je zapoceo 99% svih ratova zadnjih 40 godina ? Ko je razyebao Yugoslaviju ? Ko je od Iraka,Libije,Afganistans napravio groblje? Ko upravlja Amerikom ? Ko su mocnici u Americi ? Koje su religije ? Ko je najveci partner Izraela?
Nadam se da si dobio neke odgovore.
Jugoslaviju je uništio Slobodan Milošević uz podršku Rusije, trenutno u svijetu poznata kao Mordor. Ako treba da ti taksativno nabrojim kako je to išlo nije problem, ali prije toga ti navedi neke činjenice koje idu u prilog tvojoj tvrdnji.
- Goalgetter
- Kontakt:
Jako zabrinjavajuce da se svaka podrska narodu Palestine u medjuvremenu u Europi klasificira kao anti-semitizam ili podrska teroristima iz Hamasa. Niko normalan (napominjem, normalan i razuman) ne opravdava ovo su ucinili divljaci iz Hamasa, ali ovo sto se trenutno desava sa milionima ljudi u Gazi i sto ih tek ceka je brutalno i nema nikakvog opravdanja ovakvo nesto sprovoditi nad civilima.
- Goalgetter
- Kontakt:
Ma zavadila nas Amerika bre, ne bi nas nasa dojucerasnja braca Srbi nikad klali da im nisu Ameri i zapad isprali mozgove i okrenuli ih protiv nas.LegendKiller je napisao/la: ↑13 okt 2023, 08:26već drugi ili treću puta ponavljaš ovo za Jugoslaviju. Odakle ti ta ideja uopće da su Ameri razvalili Jugoslaviju. Veze to sa istinom nema. Jugoslavija je čak bila saveznik SAD, vjerovatno najstabilnija i najuređenija zemlja trećeg svijeta ili ako hoćeš pokreta nesvrstanih. Kao takva Juga je trebala Amerima. Juga je uzela kredite od zapada, dakle kretala se u potpunosti ka zapadu, odbacujući Ruse i istok. Niti jedan razlog Ameri nisu imali da unište Jugoslaviju.
Jugoslaviju je uništio Slobodan Milošević uz podršku Rusije, trenutno u svijetu poznata kao Mordor. Ako treba da ti taksativno nabrojim kako je to išlo nije problem, ali prije toga ti navedi neke činjenice koje idu u prilog tvojoj tvrdnji.
300 hiljada do zuba naoružanih likova idu da se bore protiv likova na čijoj teritoriji živi 50% stanovništva ispod 18 godina. Mislim, ako ne znaš o čemu pišeš onda i ne moraš.GG3 je napisao/la: ↑13 okt 2023, 08:21I ovi protesti po Eu kao podrska Palestini su mi![]()
Danas su saopštili da će izvršiti genocid ako se milion ljudi ne preseli 40 kilometara niže, čisto da se zna.
Niko nije izasao na prosvjede prije napada Hamasa vec nakon. I jos dijele slatkise i Slave. Ne moze jedno s drugom… kukavicki je onako napadat.
Prije napada Hamasa ne bi nitko nista rekao, al nakon sto su ubijali civile ti izadjes i slavis. Ne moze to.. ako radis ono sto i izrael onda si isti kao oni.Goalgetter je napisao/la: ↑13 okt 2023, 08:29Jako zabrinjavajuce da se svaka podrska narodu Palestine u medjuvremenu u Europi klasificira kao anti-semitizam ili podrska teroristima iz Hamasa. Niko normalan (napominjem, normalan i razuman) ne opravdava ovo su ucinili divljaci iz Hamasa, ali ovo sto se trenutno desava sa milionima ljudi u Gazi i sto ih tek ceka je brutalno i nema nikakvog opravdanja ovakvo nesto sprovoditi nad civilima.
Jedno je sigurno da je onaj Konj Netanjahu zavrsio svoju politicku karijeru i mozda se nesto promijeni malo…
Vijest iz 2014.Human Rights Watch accused Israel of committing war crimes by attacking three U.N.-run schools in the Gaza Strip in fighting in July and August, killing Palestinian civilians who had sheltered there.
Mogla bi se ovako naslagati pozamasna lista optuzbi medjunarodnih organizacija protiv ovog agresora.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Negdje sam nezvanicno procitao da kao nijedna arapska zemlja nece da preuzme eventualni egzodus Palestinaca sto je mozda krajnji cilj Izraela. Steta, mozda bi to bilo jedino rjesenje da se okonca patnja Palestinaca i stavi tacka na ovo sve jer vojno, kao i politicki i medijski nemaju sanse da pobjede, izadju na kraj te da opstanu na tom teriotirju i zive naredne generacije. Price Allah ce pomoci treba ostaviti sa strane.
Izrael naredio evakuaciju milion ljudi u sjevernoj Gazi u roku od 24h. Zamisli tog cinizma i podlosti.Asteriks je napisao/la: ↑13 okt 2023, 08:58Vijest iz 2014.Human Rights Watch accused Israel of committing war crimes by attacking three U.N.-run schools in the Gaza Strip in fighting in July and August, killing Palestinian civilians who had sheltered there.
Mogla bi se ovako naslagati pozamasna lista optuzbi medjunarodnih organizacija protiv ovog agresora.
Ovo ce zavrsiti aneksiranjen jos vise teritiruje Palestine i jos vecim ugnjetavanjem naroda, a svijet ce aplaudirat i govoriti demokratija je pobijedila
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- Beduin
- Kontakt:
Bice zanimljivo za 24h kad teroristi iz Izraela kroce cizmom u Gazu, sta ce biti sa preko 1mil ljudi, gdje ce, kako ce.
Da se bore nema fajde, sve i da imaju dovoljno oruzja i volje nemaju nikakvih izgleda jer su Amerika i UK tu sa naoruzanjem vec krenuli pomagati. A da idu dalje, gdje ce kojeg vraga vise. Za par mjeseci ocekujem nova naselja izraelaca na tom tlu.
Da se bore nema fajde, sve i da imaju dovoljno oruzja i volje nemaju nikakvih izgleda jer su Amerika i UK tu sa naoruzanjem vec krenuli pomagati. A da idu dalje, gdje ce kojeg vraga vise. Za par mjeseci ocekujem nova naselja izraelaca na tom tlu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Više puta dokazano, da je etničko čiščenje jedno od boljih alatki za širenje teritorije.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ono što je Izrael prežiivo u 2-3 dana to Palestinci preživljavaju 70 godina. Konstantno ih napadajju, ne dozvoljavaju da žive normalno, očekivati da se Palestinci okrenu protiv Hamasa, masovno, je jako teško, prosto oni su jedini koji se na kakav takav način bore protiv Izraela. Da li bi trebali, naravno da bi ali ne može se to očekivati dok god Izrael radi ovo što radi.
Pravo na odbranu ne znači pravo da nekog tareš, da mu uništiš sve moguće životne potrepštine. Ravnanje grada nije odbrana to je zločin. Nažalost, kao što sam već rekao mi kao civilizacija smo pali na testu još jednom, dvostruki aršini su tu.
Pravo na odbranu ne znači pravo da nekog tareš, da mu uništiš sve moguće životne potrepštine. Ravnanje grada nije odbrana to je zločin. Nažalost, kao što sam već rekao mi kao civilizacija smo pali na testu još jednom, dvostruki aršini su tu.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 252 gosta.