Formula 1
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Formula 1
Max Verstappen je uzeo 92.1 % mogućih bodova ove sezone. Nerealne brojke, kakva sezona, kakav vozač. 

- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Lik je sila, nema govora

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Max Verstappen in 2023:
• 19 Wins
• 21 Podiums
• 12 Poles
• 4 Sprint Wins
• 575 Points
• 9 Fastest Laps
• 1003 Laps Lead
• 2 Grand Slams
• 10 Win Streak
• 290 points ahead of P2
• a 3rd World Championship
The greatest season of all time.
• 19 Wins
• 21 Podiums
• 12 Poles
• 4 Sprint Wins
• 575 Points
• 9 Fastest Laps
• 1003 Laps Lead
• 2 Grand Slams
• 10 Win Streak
• 290 points ahead of P2
• a 3rd World Championship
The greatest season of all time.
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
Ja nisam sprint bodove uračunao, tako da je postotak manji. 

- BosniaBoston
- Kontakt:
Veći, uzeo je 92.7% ako se sprint računa
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Saniz unisti bolid ovaj vikend i vozi na razini Sargenta...kosta Ferrari u svim segmentima ...levat zivi ..
-
- Kontakt:
Mijenjaj ovog levata Sainza, **** ih za P2. Kreten.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
• Max completes the greatest individual season in Formula 1 history with his 54th career victory at the #AbuDhabiGP
• He stands alone as third for number of race wins, only Hamilton and Schumacher ahead.
• Max sets the benchmark for most wins in a year at 19.
• Max is the first driver to win 7 consecutive races twice.
• He is the first driver since Button 2012 to win the first & last race of the season.
• He scored his 11th career hat-trick, tying Clark for third OAT.
• He is the first driver to have 6 hat-tricks in a year.
• After a record-breaking 21 podiums in a season, Max's career total stands at 98.
• Max scores Netherlands' 100th podium in Formula 1.
• Red Bull finish fifth OAT for number of podiums in a year with 30, only Mercedes have scored more.
• Max took his 32nd pole position, tying Mansell for seventh OAT.
• Abu Dhabi is the only Grand Prix Max has been on pole at 4 times.
• Red Bull join Williams in fourth OAT for most wins from pole with 70.
• He also ties Mansell for career fastest laps with 30.
• He ties Hakkinen in second for most fastest laps in a year with 9, one short of the record held by Schumacher and Raikkonen.
• He took win & fastest lap 8 times this season, joint-most in a year with Schumacher 2004.
• 52 laps led at Abu Dhabi brings Max's career total to 2,858.
• It is enough to achieve the incredible feat of leading 1,000 laps in a year.
Doing so, he sets the record for leading 75.70% of the season.
• Max breaks the record for different GP led in a year with 20.
• 26 points brings his career total to 2,586.50.
• He finally surpasses Hamilton for average points per GP with 13.98.
• Max is the third driver to score points at every race in a season, with Schumacher and Hamilton x3.
2023 is the first year two drivers have both done it.
+
Postao je prvi vozač u historiji koji je uzastopno osvojio 1004 poena od Imole 2022. do današnje utrke

GOATSTAPPEN
MANIJACI JUG 1987
- ferroviario
- Kontakt:
I to sve sa 26 godine jbt. Lik će da srusi svaki mogući rekord. Nevjerovatna kombinacija tima i vozača.BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑26 nov 2023, 20:14STATS:
• Max completes the greatest individual season in Formula 1 history with his 54th career victory at the #AbuDhabiGP
• He stands alone as third for number of race wins, only Hamilton and Schumacher ahead.
• Max sets the benchmark for most wins in a year at 19.
• Max is the first driver to win 7 consecutive races twice.
• He is the first driver since Button 2012 to win the first & last race of the season.
• He scored his 11th career hat-trick, tying Clark for third OAT.
• He is the first driver to have 6 hat-tricks in a year.
• After a record-breaking 21 podiums in a season, Max's career total stands at 98.
• Max scores Netherlands' 100th podium in Formula 1.
• Red Bull finish fifth OAT for number of podiums in a year with 30, only Mercedes have scored more.
• Max took his 32nd pole position, tying Mansell for seventh OAT.
• Abu Dhabi is the only Grand Prix Max has been on pole at 4 times.
• Red Bull join Williams in fourth OAT for most wins from pole with 70.
• He also ties Mansell for career fastest laps with 30.
• He ties Hakkinen in second for most fastest laps in a year with 9, one short of the record held by Schumacher and Raikkonen.
• He took win & fastest lap 8 times this season, joint-most in a year with Schumacher 2004.
• 52 laps led at Abu Dhabi brings Max's career total to 2,858.
• It is enough to achieve the incredible feat of leading 1,000 laps in a year.
Doing so, he sets the record for leading 75.70% of the season.
• Max breaks the record for different GP led in a year with 20.
• 26 points brings his career total to 2,586.50.
• He finally surpasses Hamilton for average points per GP with 13.98.
• Max is the third driver to score points at every race in a season, with Schumacher and Hamilton x3.
2023 is the first year two drivers have both done it.
+
Postao je prvi vozač u historiji koji je uzastopno osvojio 1004 poena od Imole 2022. do današnje utrke![]()
GOATSTAPPEN
Ovo što je Max uradio ove sezone teško da će ikad iko nadmašiti. Nisam mislio da će ikad biti ovoliko dobar obzirom koliko je divlji bio na početku karijere, ali je nevjerovatno sazrio i sredio bubice u glavi. Porušiće sve rekorde ovog sporta.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
Ma sredio je on bubice u glavi zato sto nema konkurencije.
Cim se neko pojavi tko mu moze parirat vidjet ces kad pokaze oni svoje pravo lice , pocne udarat i gurat van staze.
Kao vozac je klasa i ima najdominantniji bolid Odkad postoji F1
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
Nije on sredio bubice u glavi jer da jest ne bi prestizao ljude u boxu bez ikakvog razloga
-
- Kontakt:
Evo malo team mate dvoboja za sezonu 2023

Golemo je Lawson skolovao Tsunodu a ovaj Ricciarda i De Vriesa

Golemo je Lawson skolovao Tsunodu a ovaj Ricciarda i De Vriesa

I dalje je on isto ono derište kao i prije, i isti Max od kojeg je Hamilton bježao na stazi u Brazilu. Vidjelo se to i evo sezone u par momenata, tipa u duelu s Checkom u Austriji.
I imao je par olakšavajućih okolnosti, poput lošeg timskog kolege koji mu nije skidao poene, nije postojala konstantna konkurencija nego se drugi najbolji tim konstantno smjenjivao između AM, Mercedesa Ferrarija i Mclarena, i uspio je završiti sezonu bez ijednog tehničkog DNF-a.
Ne bez obzira na sve to, ovakva sezona se neće dugo ponoviti i ne mislim da bi iko iz ovog bolida izvukao više nego što je on.
Skontaj da lik nije uzeo 3 trke: Baku, Jeddah i Singapur.
Baku bio prvi do safety cara. (ova trka je recimo pokazatelj da je imao boljeg timskog kolegu, da bi mu uspio otkinuti pobjede na par trka gdje Maxu okolnosti nisu išle na ruku)
Jeddah postavio najbolje vrijeme u Q1 prije nego što mu je bolid otkazao. Startao s 15-og mjesta i završio drugi
Singapur kao totalni clusterfuck i njega i ekipe. Što je najgore, i tu je zamalo bio u nekoj borbi, da safety cars nisu došli u najgorem periodu.
Ova sezona je, po meni, potvrdila da
- da Russel nije ni blizu Hamiltona, što se moglo već vidjeti prošle godine nakon što se Ham prestao zaje.bavati s eksperimentalnim setupovima. U kvalifikacijama mu i uspije parirati, ali na trci su nebo i zemlja.
- da Norris nije kalibar za šampiona. Imali su skoro on-par bolid s RB-om na par trka, i svaki put je uspio zaje.bati kvalifikacije, ili praviti greške u trci s Maxom u retrovizoru. Sam je svjestan toga, više puta je isto spomenuo u intervjuima
- da je uloga Sainza u Ferrariju besmislena. Nije dovoljno dobar da bude prvi vozač, a ne želi da prihvati ulogu drugog vozača. Smiješno je da uspio završiti iza Leclerca uzevši u obzir da je ovaj imao 2 DNF-a u prve tri trke, DSQ i imao DNS s druge pozicije (Sainz imao DNS s 12-te). Da nije imao one dvije trke (Monza, Singapur) gdje je djelovao fenomenalno, pričalo bi se o zamjeni
Samo što su to sad momenti, a prije je bilo svaki vikend. Mislim da je, bez obzira na sve, uspio malo srediti glavu i ne biti luđak iz utrke u utrku.Jabroni je napisao/la: ↑27 nov 2023, 12:04I dalje je on isto ono derište kao i prije, i isti Max od kojeg je Hamilton bježao na stazi u Brazilu. Vidjelo se to i evo sezone u par momenata, tipa u duelu s Checkom u Austriji.
I imao je par olakšavajućih okolnosti, poput lošeg timskog kolege koji mu nije skidao poene, nije postojala konstantna konkurencija nego se drugi najbolji tim konstantno smjenjivao između AM, Mercedesa Ferrarija i Mclarena, i uspio je završiti sezonu bez ijednog tehničkog DNF-a.
Ne bez obzira na sve to, ovakva sezona se neće dugo ponoviti i ne mislim da bi iko iz ovog bolida izvukao više nego što je on.
Skontaj da lik nije uzeo 3 trke: Baku, Jeddah i Singapur.
Baku bio prvi do safety cara. (ova trka je recimo pokazatelj da je imao boljeg timskog kolegu, da bi mu uspio otkinuti pobjede na par trka gdje Maxu okolnosti nisu išle na ruku)
Jeddah postavio najbolje vrijeme u Q1 prije nego što mu je bolid otkazao. Startao s 15-og mjesta i završio drugi
Singapur kao totalni clusterfuck i njega i ekipe. Što je najgore, i tu je zamalo bio u nekoj borbi, da safety cars nisu došli u najgorem periodu.
Ova sezona je, po meni, potvrdila da
- da Russel nije ni blizu Hamiltona, što se moglo već vidjeti prošle godine nakon što se Ham prestao zaje.bavati s eksperimentalnim setupovima. U kvalifikacijama mu i uspije parirati, ali na trci su nebo i zemlja.
- da Norris nije kalibar za šampiona. Imali su skoro on-par bolid s RB-om na par trka, i svaki put je uspio zaje.bati kvalifikacije, ili praviti greške u trci s Maxom u retrovizoru. Sam je svjestan toga, više puta je isto spomenuo u intervjuima
- da je uloga Sainza u Ferrariju besmislena. Nije dovoljno dobar da bude prvi vozač, a ne želi da prihvati ulogu drugog vozača. Smiješno je da uspio završiti iza Leclerca uzevši u obzir da je ovaj imao 2 DNF-a u prve tri trke, DSQ i imao DNS s druge pozicije (Sainz imao DNS s 12-te). Da nije imao one dvije trke (Monza, Singapur) gdje je djelovao fenomenalno, pričalo bi se o zamjeni
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
- akisarajevo92
- Kontakt:
kad se bude opet morao zaista truditi da obidje nekoga na stazi i kad ne bude u ovako dominantnom bolidu, e onda ce se moci pricati da li je Max sazrio i izbacio sve bubice, ove sezone nije imao konkurencije i samim tim ni razloga za nervozu
ono sto je meni ove sezone falilo je borba u sredini grida, proslih sezona nekako je to bilo daleko zanimljivije za pratiti, pa cak i ove najlosije ekipe ne stvaraju vise headlines kao ranije, a fali i neki kloc tipa Latifi i Mazepin
ono sto je meni ove sezone falilo je borba u sredini grida, proslih sezona nekako je to bilo daleko zanimljivije za pratiti, pa cak i ove najlosije ekipe ne stvaraju vise headlines kao ranije, a fali i neki kloc tipa Latifi i Mazepin
Don't believe the hype.
Ipak mislim da je Merc od 16-18 bio dominantni bolid ....ovaj RB u rukama Pereza mi ne djeluje toliko dominantno ...cak sta vise ...Max bas izvlaci sve iz njega i vozi bez greske citavu sezonu ..
- akisarajevo92
- Kontakt:
ma tanak skroz RB ove sezone, cak i Perez o kojem se tokom citave sezone pricalo kako je los, uzasan itd., frajer na kraju lagano zavrsio sa titulom vicesampiona lol
Don't believe the hype.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.