AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Claus
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Claus » 02 apr 2012, 20:12

crvenocrni je napisao/la:
Claus je napisao/la:Ne znam, ja ne bih bio spreman kockati se u Scudettu, bez obzira na Ligu prvaka. Jednostavno, takav rizik bi bilo suludo podnijeti. Još jedan kiks u prvenstvu bi značio raspad sistema, a to bi Juventusu otvorilo vrata ka osvajanju titule koju toliko dugo čekaju. :mrgreen: I da se prođe Barcelona, opet se Milan mora suočiti sa Chelsea-om, iako sam uvjeren da bi Rossoneri tu bili veliki favoriti, te da bi imali realne šanse za prolazak dalje. Međutim, nije problem ni Chelsea, koliko bi bilo to finale s Realom, gdje je sve moguće. Poznato je da je Milanu (ali i nama) draže takmičenje CL, no na može se lako desiti da Milan ostane kratkih rukava u pomenutom takmičenju, dok u Seriji A onda ne bi bilo povratka. Ufff, kompleksna situacija, da Bog kaže... :mrgreen:
ma nista drugo onda ne preostaje nego u napad na duplu krunu pa sta bude :D
Jah, svako bi to volio, ja prvi, ali realnost je da nemamo toliko kvalitetan i spreman igrački kadar za tako nešto. Trenutno su za nešto tako sposobni jedino Real i Barca, ali u punom smislu te riječi, a Milan, Bayern Chelsea (redoslijedom poredano) čekaju šansu iz prikrajka. No, da ne otpisujemo sve mogućnosti prerano, sve je moguće...

JavierPortillo
Kontakt:

Post Postao/la JavierPortillo » 02 apr 2012, 20:18

Izvinjavam se sto upadam kao padobranac :D Nasao sam zanimljivu novost vezanu za onaj potencijalni gol protiv Catanije. Neka TV kuca je napravila kompjutersku analizu prema kojoj ono nije gol :D
slika

http://www.tuttosport.com/video/calcio/ ... +gol%C2%BB" onclick="window.open(this.href);return false;

Ej da, sretno sutra :D
"Preferiram poraz u odnosu na pobjedu sa golom iz penala" - Marcelo Bielsa

Mecong
Kontakt:

Post Postao/la Mecong » 02 apr 2012, 20:39

Claus je napisao/la:Ne znam, ja ne bih bio spreman kockati se u Scudettu, bez obzira na Ligu prvaka. Jednostavno, takav rizik bi bilo suludo podnijeti. Još jedan kiks u prvenstvu bi značio raspad sistema, a to bi Juventusu otvorilo vrata ka osvajanju titule koju toliko dugo čekaju. :mrgreen: I da se prođe Barcelona, opet se Milan mora suočiti sa Chelsea-om, iako sam uvjeren da bi Rossoneri tu bili veliki favoriti, te da bi imali realne šanse za prolazak dalje. Međutim, nije problem ni Chelsea, koliko bi bilo to finale s Realom, gdje je sve moguće. Poznato je da je Milanu (ali i nama) draže takmičenje CL, no na može se lako desiti da Milan ostane kratkih rukava u pomenutom takmičenju, dok u Seriji A onda ne bi bilo povratka. Ufff, kompleksna situacija, da Bog kaže... :mrgreen:
Imas Ibru imas osvojeno prvenstvo (Scudetto). U osvajanje Scudetta ni malo ne sumnjam (jos smo uvijek prvi) ali bi bilo dobro i da prodjemo Barcu. Prije prve utakmice sa Barcom davao sam jedva 20% sansi Milanu za prolaz dalje, ali sada dajem Milanu 60-70% (pa i vise) sansi za prolaz. Ma, skoro sam siguran da Milan ide dalje.
Per aspera ad astra!

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 02 apr 2012, 20:56

Mecong je napisao/la:Imas Ibru imas osvojeno prvenstvo (Scudetto). U osvajanje Scudetta ni malo ne sumnjam (jos smo uvijek prvi) ali bi bilo dobro i da prodjemo Barcu. Prije prve utakmice sa Barcom davao sam jedva 20% sansi Milanu za prolaz dalje, ali sada dajem Milanu 60-70% (pa i vise) sansi za prolaz. Ma, skoro sam siguran da Milan ide dalje.
Đesi neutralni :mrgreen:
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 02 apr 2012, 21:11

dajte ljudi šta vam je? malo realzima ne bi škodilo. čuj 70% za prolaz pa ne igra milan protiv makabija tel aviv. znate li da allegri još nema pobjedu na strani sa milanom u ligi prvaka a evo sad će 2 sezone pune kako je trener. barcelona je veliki favorit, igraju kući pred punim stadionom. ispade ko da je milan dobio barcu 3-0 prvu tekmu pa da se ovakva euforija diže. na nou campu je teško i remi izvući i bit će jaaako nezgodno sutra.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Mecong
Kontakt:

Post Postao/la Mecong » 02 apr 2012, 21:17

ahmad_tz je napisao/la:@Mecong: kakvih nas, kolko se sjecam ti si na temi Juventusa piso da si neutralan tj da ne navijas za Milan.

Druga je stvar moje misljenje kako bi ja postavio taktiku protiv Barce. Malo je mozda glupo od mene sto o tome pisem jer nema nikakvog uticaja na nista. To je jednostavno moje misljenje, koje je po vama pogresno i to je ok. Allegri nece ostavit Ibru na klupi jer u slucaju ispadanja svi ce rec da je pglu sto ga je ostavio na klupi, a ovako ce ispast trudili smo se, dali sve od sebe ...
O toj neutralnosti nije bilo rijeci i ne znam zasto je pominjes!?

Ali, nije mi jasno da bi ti igraca koji je u prvenstvu Italije ove sezone na 23 utakmice dao 22 gola i imao 8 asistencija a u LS na 6 utakmica dao 5 golova i 4 puta asistirao ostavio na klupi i pretpostavljam (na osnovu tvog avatara) po tebi bi bilo bolje da igra igrac koji je u ovoj sezoni u prvenstvu odigrao (naravno ne cijelih) 11 utakmica, dao 1 gol i nijednom asistirao a u LS odigrao 4 utakmice, dao 2 gola i, naravno (zbog izrazene sebicnosti) nijednom asistirao. A, osim svega jos rovit. Ili si ti mozda mislio da napad Milana na sutrasnjoj utakmici postavis drugacije. Bas me interesuje kako?
Per aspera ad astra!

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 02 apr 2012, 21:19

Boateng nakon što je dugo vremena koristio Nike Tiempo kopačke sutra će da bude u novim Mercurialkama

slika

Samo se nadam da se ne obrukamo kao i u svakoj utakmici do sada u kojoj smo igrali protiv Barcelone. Sve osim poraza je iznenađenja.

Ko zna možda se desi neki bljesak pa naši odigraju kako valja ;) kad bi prošli Barcelonu imamo velike šanse za osvojiti čak LP ... treba pametno odigrati i forsirati lopte na Ibrahimovića. Naravno ništa bez doktorskih izdanja Seedorfa i Neste 8-)

S hajrom nek nam je :P
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 02 apr 2012, 21:26

nije mi cilj da provociram samo nije mi jasno na osnovu čega pojedinci temelje taj svoj optimizam...

pa protiv Arsenala ste imali odličnu prednost a opet je tako malo falilo da letite napolje...

sada imate remi bez golova protiv strašne ekipe i neki kažu sigurni u prolaz 70 posto...

lopta je okrugla sigurno i Milan ima šanse za oprolaz ali veće od Barcelone nema...svidjelo mi se prvo poluvrijeme koje je Milan odigrao u prvoj utakmici...šteta je samo što Robinho nije postigao gol...

treba pokušati nešto slično i tamo...bit će teško...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 02 apr 2012, 21:30

Mecong je napisao/la:Potpuno sam neutralan. Ne navijam ni za koga. Citam sta pisu i Milanisti i Interisti, i…al’ ovdje, na zalost, citam nejvece gluposti. Ovdje kod vas je sve sama djecurlija koja zivi u oblacima i nema veze sa realnmoscu. Pa Juve osim Buffona, Chiellinija i Pirla koji je glavni igrac a koji u Milanu nije imao stalno mjesto u prvih 11, nema cestitog igraca. Del Piero i ne igra a Vucinic odigra 1 ili 2 solidne utakmice a onda se 5 narednih ne vidi kao i u Romi. Cuj, Juve bolji od Milana?!?! Pobijedili ih jednom u prvenstvu i jednom u kupu i bolji, ma duplo bolji. Kao sto neko rece u derbijima je sve moguce, nema boljeg i slabijeg. Derbi je inspiracija, koncentracija, zelja, motivacija, splet okolnosti, …i vrlo cesto pobijedi realno slabija ekipa kao sto je Juve slabiji i to za klasu od Milana. Da je sudija priznao ocigledan gol Muntarija sada bi razlika izmedju Milana i Juventusa bila +10 sto bi bio realan odnos s obzirom na kvalitet timova. Najlosiji napadac Milana od njih 5 (Ibra, Robinho, Pato, Cassano, El Shaarawy) je bolji od najboljeg napadaca Juvea. Del Piera ne racunam kao sto ne racunam ni Pipa Inzaghia. Eto vam odgovora zasto Milan ima toliko penala. Od 10 Milanovih penala 5 je napravljeno na Ibri kojeg mozes zaustaviti samo ako ga srusis. Milan ima Ibru, Pata, Robinha, Cassana, Thiaga Silvu, Boatenga, van Bomela, Mexesa, Nestu, Abatea, Seedorfa, Nocerina, Aqvilania, El Shaarawya, Maxi Lopeza,… Pa vi uporedite ove igrace sa igracima Juvea.

evo ovdje si reko da si neutralan nemoj me pravit budalom i jos si rekao za Pirla da nije imao mjesta u prvih 11 milana tako da ne zelim da diskutujem sa tobom u vezi formacija i taktike.

Mecong
Kontakt:

Post Postao/la Mecong » 02 apr 2012, 21:30

baresi#6 je napisao/la:dajte ljudi šta vam je? malo realzima ne bi škodilo. čuj 70% za prolaz pa ne igra milan protiv makabija tel aviv. znate li da allegri još nema pobjedu na strani sa milanom u ligi prvaka a evo sad će 2 sezone pune kako je trener. barcelona je veliki favorit, igraju kući pred punim stadionom. ispade ko da je milan dobio barcu 3-0 prvu tekmu pa da se ovakva euforija diže. na nou campu je teško i remi izvući i bit će jaaako nezgodno sutra.
Ne mogu s tobom realistom, prije bih rekao pesimistom, da se upustam u diskusiju.

Samo cu reci da je rezultat O:O iz prve utakmice dobro zajeban za domacina pa eto, da kazemo, i za favorita. Treba dati gol, al' treba ga i ne primiti. Pa ne igra sutra ni Barcelona sutra protiv Makabia Tel Aviv.
Per aspera ad astra!

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 02 apr 2012, 21:33

IlPrincipino je napisao/la:nije mi cilj da provociram samo nije mi jasno na osnovu čega pojedinci temelje taj svoj optimizam...

pa protiv Arsenala ste imali odličnu prednost a opet je tako malo falilo da letite napolje...

sada imate remi bez golova protiv strašne ekipe i neki kažu sigurni u prolaz 70 posto...

lopta je okrugla sigurno i Milan ima šanse za oprolaz ali veće od Barcelone nema...svidjelo mi se prvo poluvrijeme koje je Milan odigrao u prvoj utakmici...šteta je samo što Robinho nije postigao gol...

treba pokušati nešto slično i tamo...bit će teško...
Nije @baresi to rekao , nego mu čudno što drugi daju toliko šanse Barsi .

Što se mene tiče Barca 90%-10% Milan :mrgreen: protiv Barce ne bi bili sigurni ni sa 5:0 rezultatom jer jednostvano takva su ekipa,kad je onaj Real.M primao po 5-6 komada prošlih sezona koji je i tad bio jači od ovog Milana x puta ,onda stvarno ne znam šta da mi očekujemo :mrgreen:
-RIVALDO-

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 02 apr 2012, 21:40

ma ovaj 'neutralac' reče 70 posto pa se sjeb*h...

da Milan nema ovoliko problema sa povredama i da ima na raspolaganju sve igrače opet bi Barcelona bila veliki favorit a sada imaju toliko povreda i toliko problema...dosta igrača iz odbrane fali...

da je Antonio spreman kao i Silva i da je Pato na sto posto sigurno bih vam dao malo više šanse za prolaz medjutim ovako baš kao i ti @senade dajem 10 posto..možda i 15 posto maksimalno...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Mecong
Kontakt:

Post Postao/la Mecong » 02 apr 2012, 21:46

ahmad_tz je napisao/la:
Mecong je napisao/la:Potpuno sam neutralan. Ne navijam ni za koga. Citam sta pisu i Milanisti i Interisti, i…al’ ovdje, na zalost, citam nejvece gluposti. Ovdje kod vas je sve sama djecurlija koja zivi u oblacima i nema veze sa realnmoscu. Pa Juve osim Buffona, Chiellinija i Pirla koji je glavni igrac a koji u Milanu nije imao stalno mjesto u prvih 11, nema cestitog igraca. Del Piero i ne igra a Vucinic odigra 1 ili 2 solidne utakmice a onda se 5 narednih ne vidi kao i u Romi. Cuj, Juve bolji od Milana?!?! Pobijedili ih jednom u prvenstvu i jednom u kupu i bolji, ma duplo bolji. Kao sto neko rece u derbijima je sve moguce, nema boljeg i slabijeg. Derbi je inspiracija, koncentracija, zelja, motivacija, splet okolnosti, …i vrlo cesto pobijedi realno slabija ekipa kao sto je Juve slabiji i to za klasu od Milana. Da je sudija priznao ocigledan gol Muntarija sada bi razlika izmedju Milana i Juventusa bila +10 sto bi bio realan odnos s obzirom na kvalitet timova. Najlosiji napadac Milana od njih 5 (Ibra, Robinho, Pato, Cassano, El Shaarawy) je bolji od najboljeg napadaca Juvea. Del Piera ne racunam kao sto ne racunam ni Pipa Inzaghia. Eto vam odgovora zasto Milan ima toliko penala. Od 10 Milanovih penala 5 je napravljeno na Ibri kojeg mozes zaustaviti samo ako ga srusis. Milan ima Ibru, Pata, Robinha, Cassana, Thiaga Silvu, Boatenga, van Bomela, Mexesa, Nestu, Abatea, Seedorfa, Nocerina, Aqvilania, El Shaarawya, Maxi Lopeza,… Pa vi uporedite ove igrace sa igracima Juvea.
evo ovdje si reko da si neutralan nemoj me pravit budalom i jos si rekao za Pirla da nije imao mjesta u prvih 11 milana tako da ne zelim da diskutujem sa tobom u vezi formacija i taktike.
Hahahaha..........djecak, koliko godina ti imas? Pa mi ovdje pricamo i diskutujemo o sutrasnjoj utakmici i tvom misljenju da bi ostavio Ibru na klupi. O tome diskutujemo. I kakve veze sad ima sta sam ja rekao na Juventusovom topiku. Mali mi ovdje pricamo o Milanu. A, izgleda da tebe i nije potrebno praviti budalom ako skreces s teme i nalazis nesto sto sam ja napisao a nema veze s tobom i sa ovim o cemu diskutujemo. Mali, rijec je o "Ibri na klupi".
Per aspera ad astra!

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 02 apr 2012, 21:51

Joj kad je dosao sa tim postom o neutralnosti vriska :)
Zadnja izmjena: delpiero20, dana/u 02 apr 2012, 22:02, ukupno mijenjano 1 put.

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 02 apr 2012, 21:56

Jarane ti si glup haman. Sta ja tebi imam pricat sto bi ja stavio Ibru na klupu kad ti govoris da Pirlo nema mjesta u Milanu i da je Milan favorit protiv barce sa 70% sansi za prolaz. Prije bi reko da si ti nekakav slunto koji nema vezare o bilo cemu i samo beje posten svijet pricajuci kako je neutralan i nekakvim 70% sansi za prolaz na Nou Campu. I plus rekao si da o neutralnosti nije bilo rijeci a ja sam ti samo pokazao da je bilo da ti dokazem kolko si bistar. Il je to il imas neku amneziju pa ne znas sta si reko.

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 02 apr 2012, 21:57

Neki pretjeruju u jednom smjeru a neki u drugom. Po meni Milanove sanse nisu ni 70 a nisu Boga mi ni nekih mizernih 10%. Pa rezultat iz prve utakmice je takav da daje Milanu sansu za prolaz i dok gubi 1-0, 2-1 npr. I kod tog rezultata ja bih rekao da Milan ima nekih 10% da prodje jer to je jedan gol i to je to. Bitno je ne primit brz gol i sto se duze 0 bude cuvala Milanove sanse rastu a kao sto rekoh i ako se bude gubilo sa golom razlike sansa je jos uvijek tu. Znaci prvo pol. 0-0 ili u najgorem slucaju 1-0 za Barcu i Milan je jos uvijek u igri (da ne govorim o nekim jos povoljnijim rezultatima za Milan)
Po meni realno Barca 75% Milan 25%

Glupost
Kontakt:

Post Postao/la Glupost » 02 apr 2012, 22:04

crvenocrni je napisao/la:Neki pretjeruju u jednom smjeru a neki u drugom. Po meni Milanove sanse nisu ni 70 a nisu Boga mi ni nekih mizernih 10%. Pa rezultat iz prve utakmice je takav da daje Milanu sansu za prolaz i dok gubi 1-0, 2-1 npr. I kod tog rezultata ja bih rekao da Milan ima nekih 10% da prodje jer to je jedan gol i to je to. Bitno je ne primit brz gol i sto se duze 0 bude cuvala Milanove sanse rastu a kao sto rekoh i ako se bude gubilo sa golom razlike sansa je jos uvijek tu. Znaci prvo pol. 0-0 ili u najgorem slucaju 1-0 za Barcu i Milan je jos uvijek u igri (da ne govorim o nekim jos povoljnijim rezultatima za Milan)
Tako su i po meni neke sanse 70-30% u korist Barce, mislim da ce se Milan sutra pogubiti i da ce tek negdje oko 20-30 min postaviti fino na terenu. Neka me demantuju pa u prvih 10 zabiju gol :D
Noi Soli !!! Drughi Ultra Curva Sud

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 02 apr 2012, 22:05

crvenocrni je napisao/la:Neki pretjeruju u jednom smjeru a neki u drugom. Po meni Milanove sanse nisu ni 70 a nisu Boga mi ni nekih mizernih 10%. Pa rezultat iz prve utakmice je takav da daje Milanu sansu za prolaz i dok gubi 1-0, 2-1 npr. I kod tog rezultata ja bih rekao da Milan ima nekih 10% da prodje jer to je jedan gol i to je to. Bitno je ne primit brz gol i sto se duze 0 bude cuvala Milanove sanse rastu a kao sto rekoh i ako se bude gubilo sa golom razlike sansa je jos uvijek tu. Znaci prvo pol. 0-0 ili u najgorem slucaju 1-0 za Barcu i Milan je jos uvijek u igri (da ne govorim o nekim jos povoljnijim rezultatima za Milan)
Slazem se sve...ako prezivite prvo poluvrijeme sanse vam rastu, jos ako ga uvalite na konju ste 8-)

Igra li Xavi? nesto sam kao cuo da nece igrati ili je to neka navlakusa

pesmaster
Kontakt:

Post Postao/la pesmaster » 02 apr 2012, 22:13

Ne igra Xavi , igra Fabregas isti nam racku dođe
Sloboda Tuzla !!!

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 02 apr 2012, 22:14

Glupost je napisao/la:
Tako su i po meni neke sanse 70-30% u korist Barce, mislim da ce se Milan sutra pogubiti i da ce tek negdje oko 20-30 min postaviti fino na terenu. Neka me demantuju pa u prvih 10 zabiju gol :D
Ma i mene je strah da se ne pogube u startu i da prime 2-3 gola u 1.pol. Da me toga nije jednim dijelom strah rekao bih cak 35-40 posto sanse ali ovako ipak treba ostati realan.
Jedno je sigurno, piva, kafana i sta bude ;)

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: muxa, Napapijri i 13 gostiju.