Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

19vendetta87
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la 19vendetta87 » 13 okt 2023, 00:17

Epidaurus je napisao/la:
13 okt 2023, 00:08
Pa de mi onda strucnjak reci koje je rjesenje ako se Izrael nema pravo braniti i odgovoriti na teroristicki napad u kom niko na koga je Hamas naisao nije bio postedjen? Pustit Hamas da se na miru povuce u Gazu nakon cega bi ovakvi napadi tek uzeli maha? Evo stvarno me zanima sta mislis koje je najbolje rjesenje ovdje koje ce omoguciti da Hamas nestane jer dok god postoje njihov cilj ce biti unistenje Izraela i istrebljenje Jevreja kao naroda.
Kakav je to odgovor kad zaspes dio grada granatama koji je svakako prenaseljen i gdje svakom ispaljenom granatom ces sigurno oduzeti bar 20 zivota? Koliko znam, Rusi se pljuju zbog tog istog nacina ratovanja, a Izraelcima je to izgleda opravdano?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 13 okt 2023, 00:21

19vendetta87 je napisao/la:
13 okt 2023, 00:17
Epidaurus je napisao/la:
Pa de mi onda strucnjak reci koje je rjesenje ako se Izrael nema pravo braniti i odgovoriti na teroristicki napad u kom niko na koga je Hamas naisao nije bio postedjen? Pustit Hamas da se na miru povuce u Gazu nakon cega bi ovakvi napadi tek uzeli maha? Evo stvarno me zanima sta mislis koje je najbolje rjesenje ovdje koje ce omoguciti da Hamas nestane jer dok god postoje njihov cilj ce biti unistenje Izraela i istrebljenje Jevreja kao naroda.
Kakav je to odgovor kad zaspes dio grada granatama koji je svakako prenaseljen i gdje svakom ispaljenom granatom ces sigurno oduzeti bar 20 zivota? Koliko znam, Rusi se pljuju zbog tog istog nacina ratovanja, a Izraelcima je to izgleda opravdano?
U Ukrajini je dosad poginulo manje od 10 hiljada civila.

Izrealaca i Palestinaca u par dana 3 hiljade gotov. I jedni i drugi rokaju iskljucivo civile, a samo Hamas zovemo teroristima, dok su Palestinci koleteralna steta
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 13 okt 2023, 00:25

Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 13 okt 2023, 00:31

Epidaurus je napisao/la:
Pa koja je opcija evo stvarno me zanima? Podrucje je prenaseljeno, cak da svaki put pogodis perfektno Hamasovo uporiste opet ce zbog naseljenosti biti ogroman broj zrtava. Kopnena invazija bi tek bila krvava jer vecina stanovnika tamo podrzava Hamas i napadali bi IDF sto ih po pravilima ratovanja cini legitimnim vojnim metama. Jednostavno ne postoji ovdje rjesenje koje nece biti izuzetno krvavo i to je realnost koliko god se nikom normalnom ta realnost ne bi svidjala.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 13 okt 2023, 00:38

Epidaurus je napisao/la:
13 okt 2023, 00:31
Epidaurus je napisao/la:
Pa koja je opcija evo stvarno me zanima? Podrucje je prenaseljeno, cak da svaki put pogodis perfektno Hamasovo uporiste opet ce zbog naseljenosti biti ogroman broj zrtava. Kopnena invazija bi tek bila krvava jer vecina stanovnika tamo podrzava Hamas i napadali bi IDF sto ih po pravilima ratovanja cini legitimnim vojnim metama. Jednostavno ne postoji ovdje rjesenje koje nece biti izuzetno krvavo i to je realnost koliko god se nikom normalnom ta realnost ne bi svidjala.
koje je rjesenje za 75 godina teroristickih napada i ubistava od strane chifuta, ciscenja palestine od palestinaca, otimanja zemlje palestinske, naseljavanja chifuta i protjerivanje palestinaca sa svoje djedovine od strane teroristicke zemlje chifuta
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 13 okt 2023, 00:40

Jos jedan kojem bi nestanak Izraela kao drzava i Jevreja kao naroda bio najbolja opcija.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 13 okt 2023, 00:40

Ah te realnosti gdje su ljudi odsjeceni od vode, struje, nafte, gdje se bombarduju zabranjenim oruzjem, gdje im je blokirana sva humanitarna pomoc.
Ti se bas pravis slijep. Nista od nabrojanog nece povrijediti teroriste u Gazi, nego obican narod, al to je za tebe "sta ces mora se"
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 13 okt 2023, 00:41

⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 13 okt 2023, 00:47

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
13 okt 2023, 00:41
U Francuskoj vodenim topovima rastjerali ljude koji su bili sa zastavama Palestine. To je ta sloboda govora, demokratska EU.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 13 okt 2023, 00:48

Brokula je napisao/la:
13 okt 2023, 00:40
Ah te realnosti gdje su ljudi odsjeceni od vode, struje, nafte, gdje se bombarduju zabranjenim oruzjem, gdje im je blokirana sva humanitarna pomoc.
Ti se bas pravis slijep. Nista od nabrojanog nece povrijediti teroriste u Gazi, nego obican narod, al to je za tebe "sta ces mora se"
Ja vrlo jasno napisah da niko ne podrzava takve stvari i da je to pun u genocid koji ce napraviti samo jos vece probleme na Bliskom Istoku, a posljedicno i sire. Citaj malo, ne stancaj non stop iste stvari i ne podmeci da iko podrzava masovni zlocin koji ce dovesti do genocida.

Koliko obicnog naroda u Gazi ustvari ne podrzava Hamas i metode koje koriste? Koliko civilnih objekata Hamas dole koristi kao svoje celije cineci ih time legitimnim vojnim metama? Zasto je taj isti Hamas koristio cijevi za vodu kao materijal za rakete za sto imas snimak na Twitteru? Ovo i Ukrajina su neuporedive stvari jer ovaj sam konflikt je mnogo dublji nego sto se pokusava predstaviti.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 13 okt 2023, 00:53

Cuj zasto su teroristi radili stvari protiv dobra svog naroda, pa jer su teroristi.

Sta bolan ne branis Izrael, ljudi cine textbook ratne zlocine i ti govoris sta ces moraju. Zavrnuli vodu i struju 2 miliona ljudi i javno to objavili. Jel mozes svariti koja je to bolest u pitanju ili i za to imas opravdanje? Tako ce natjerati Hamas, koji je poznat po koristenju naroda kao stit, da se predaju?

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 13 okt 2023, 00:56

Evo danima doslovno se hvale ratnim zlocinima javno i samo dobijaju sve vecu podrsku. Ko ovo moze podrzavati?

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 13 okt 2023, 00:59

Epidaurus je napisao/la:
13 okt 2023, 00:48
Brokula je napisao/la:
Ja vrlo jasno napisah da niko ne podrzava takve stvari i da je to pun u genocid koji ce napraviti samo jos vece probleme na Bliskom Istoku, a posljedicno i sire. Citaj malo, ne stancaj non stop iste stvari i ne podmeci da iko podrzava masovni zlocin koji ce dovesti do genocida.

Koliko obicnog naroda u Gazi ustvari ne podrzava Hamas i metode koje koriste? Koliko civilnih objekata Hamas dole koristi kao svoje celije cineci ih time legitimnim vojnim metama? Zasto je taj isti Hamas koristio cijevi za vodu kao materijal za rakete za sto imas snimak na Twitteru? Ovo i Ukrajina su neuporedive stvari jer ovaj sam konflikt je mnogo dublji nego sto se pokusava predstaviti.
Koliko chifuta ne podrzava teroristicki IDF ?

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 13 okt 2023, 00:59

Kao da Izrael godinama ne radi ovo Palestincima praviti ćemo se ludi, Hamas je teroristička organizacija, a Benjamin dobrotvor koji godinama radi na miru, Israel godinama pravi veći teror nego što je Hamas uradio, naravno osuđujem ubistva civila.

Ko će fašiste iz Izraela smiriti sve i da se Hamas očisti to ne garantuje mir, non stop ti isti cionisti vrše provokacije i ubijaju, samo jbg tad civili nisu Jevreji pa su nebitni.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 13 okt 2023, 01:01

Epidaurus je napisao/la:
Jos jedan kojem bi nestanak Izraela kao drzava i Jevreja kao naroda bio najbolja opcija.
Sad ce braća palestinska da objasne kako izrael ne smije da gađa terorist targets i kako su oni stvorili Hamas.
Do sutra ce bit da je Izrael sam sebe raketirao pošto su već napravili narativ da nema veze sto je Hamas klao civile to im ne daje pravo da uzvrate iako su svi znali da oće.

Oboje su ovdje krvavi do glave i nažalost isteijebit ce se ukoliko neko ne krene s evakuacijom gaze.

Prolazi dan za danom i kao da cekaju da se samo završi.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 13 okt 2023, 01:03

Epidaurus je napisao/la:

Opcija je da se onda i IDFovci nazovi teroristima koji ubijaju zene, djecu i starce, a ne samo Hamasovce da zoves tako, i zavrnes im vodu, naftu, struju i dotok humanitarne pomoći
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 13 okt 2023, 01:04

Tebi se izgleda mora 5 puta ista stvar napisati da bi shvatio. Vise puta naglasavam da je apsolutno morbidno zavrtati dotok osnovnih zivotnih potreba i da to nije nikakvo rjesenje niti da to iko moze opravdati. Vecina stanovnika Gaze ocito podrzava stvari koje Hamas radi jer bez toga ne bi tamo imali moc kakvu imaju. Bajke o zlim diktatorima koji tlace narod koji ih kao ne podrzava ostavi za nekog drugog. Pravo Izraela da odgovori na teroristicki napad niko ne moze osporiti. Mozemo svi sporiti metode tog odgovora sto i radimo. Izrael sta god da uradi nece dovesti do predaje Hamasa, ako budu suvise radikalni to ce im se kad tad vratiti kao bumerang jer kakvu god podrsku trenutno imali na Zapadu, ista ce se smanjivati ako odgovor pocne poprimati razmjere genocida. Pored toga samo ce stvoriti jos dodatne ekstrmiste, puno krvolocnije i u puno vecem broju od Hamasa, koji ce cekati prvu priliku da im se osvete.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 13 okt 2023, 01:09

Epidaurus je napisao/la:
13 okt 2023, 01:04
Tebi se izgleda mora 5 puta ista stvar napisati da bi shvatio. Vise puta naglasavam da je apsolutno morbidno zavrtati dotok osnovnih zivotnih potreba i da to nije nikakvo rjesenje niti da to iko moze opravdati. Vecina stanovnika Gaze ocito podrzava stvari koje Hamas radi jer bez toga ne bi tamo imali moc kakvu imaju. Bajke o zlim diktatorima koji tlace narod koji ih kao ne podrzava ostavi za nekog drugog. Pravo Izraela da odgovori na teroristicki napad niko ne moze osporiti. Mozemo svi sporiti metode tog odgovora sto i radimo. Izrael sta god da uradi nece dovesti do predaje Hamasa, ako budu suvise radikalni to ce im se kad tad vratiti kao bumerang jer kakvu god podrsku trenutno imali na Zapadu, ista ce se smanjivati ako odgovor pocne poprimati razmjere genocida. Pored toga samo ce stvoriti jos dodatne ekstrmiste, puno krvolocnije i u puno vecem broju od Hamasa, koji ce cekati prvu priliku da im se osvete.

Slazemo se, samo podcjenjujes i pojednostavljujes price o diktatorima. I kod nas je SDA vladala 20 godina, a 90% osobe koje poznajemo su protiv njih i to je samo ultra light varijanta kako diktatori funkcionisu

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 13 okt 2023, 01:14

13 okt 2023, 01:03
Epidaurus je napisao/la:

Opcija je da se onda i IDFovci nazovi teroristima koji ubijaju zene, djecu i starce, a ne samo Hamasovce da zoves tako, i zavrnes im vodu, naftu, struju i dotok humanitarne pomoći
IDF i Hamas nisu jednaki. Da su jednaki ne bi danas imao oko 2 miliona Arapa u drzavi Izraelu plus jos par miliona u Gazi i Zapadnoj Obali. IDF-u nije cilj istrebljenje svih Arapa na podrucju Izraela plus Gaza i Zapadna Obala dok je Hamasov cilj istrebljenje Jevreja i nestanak drzave Izrael.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 13 okt 2023, 01:22

Šta je cilj IDF **** terorističke vojske onda sa stvaranjem konc logora od 2 miliona ljudi ogradjenih zicom pod raketnom paljbom i oduzimanjem vode, struje, hrane i lijekova i to sve nakon decenijskog terorisanja kako bi im oduzeli svu zemlju.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.