Vlahović - Jović

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger
Veljković ce vjerovatno i igrati vs Brazila. Igrao je obje "kljucne" utakmice u poslednjih godinu dana. Onu u Lisabonu i Oslu.Suvorov je napisao/la: ↑18 nov 2022, 19:01Stefan Mitrovic ne smije biti starter. Ovu glupost kao danas je uradio mnogo puta u dresu reprezentacije, kiks igrac i prespor je.
I ova egzibicija sa Gudeljom na stoperu mi nije nesto, nema on karakteristike stopera, ni skok i cvrstinu, to moze nekad pred kraj utakmice kad se ganja rezultat da imamo veznjaka vise koji se povlaci i nazad.
Nisam dugo gledao Veljkovica u Verderu, ali on ili Babic trebaju poceti protiv Brazila.
Ostalo se manje vise zna, mozda je Zivkovic/Lazovic dilema.
Sa Kosticem ce biti druga dimenzija, ali i sa Lukicem.
Jeste, ali je Sevilja uzas ove sezone, 2 pobjede u 14 kola.
Nemas 4-cu, nego 3-cu. Osim ako Tadića ne računaš pod sredinu? Covjek je (ako si provalio) bukvalno all-araunder iza napadaca sa ne bas previse defanzivnih zadataka. Njegovo je da je stavi u sef i pakuje i servira ostalima, bilo da su to krila, napadači ili vezni iz drugog plana...Suvorov je napisao/la: ↑18 nov 2022, 20:33Jeste, ali je Sevilja uzas ove sezone, 2 pobjede u 14 kola.![]()
To mi je logicno da igra kad budemo igrali sa 2 napadaca jer tad imamo veznjaka manje u sredini, pa da on onda bude tu iza.
Ali protiv Brazila gdje 99% igramo sa jednim napadacem, imamo svakako cetvoricu u sredini. Pa bi bilo puno i tog petog forsirati.
Da, racunao sam njega za sredinu kao ofanzivnog veznog, a slazem sa tobom oko toga da nema defanzivnih zadataka.marconato je napisao/la: ↑18 nov 2022, 20:40Nemas 4-cu, nego 3-cu. Osim ako Tadića ne računaš pod sredinu? Covjek je (ako si provalio) bukvalno all-araunder iza napadaca sa ne bas previse defanzivnih zadataka. Njegovo je da je stavi u sef i pakuje i servira ostalima, bilo da su to krila, napadači ili vezni iz drugog plana...Suvorov je napisao/la: ↑18 nov 2022, 20:33Jeste, ali je Sevilja uzas ove sezone, 2 pobjede u 14 kola.![]()
To mi je logicno da igra kad budemo igrali sa 2 napadaca jer tad imamo veznjaka manje u sredini, pa da on onda bude tu iza.
Ali protiv Brazila gdje 99% igramo sa jednim napadacem, imamo svakako cetvoricu u sredini. Pa bi bilo puno i tog petog forsirati.
Kamerun - Panama 1:1
Igramo cesto u drugom poluvremenu ako rezultat nije zeljen. Igrali je u Beogradu protiv Portugalaca prvo poluvrijeme (bezuspjesno, bilo preotvoreno, gubili 0:2), pa u Lisabonu istu formaciju u drugom poluvremenu gdje samo dali gol na kraju sa sva tri spica na terenu, igrali je i danas u nastavku u Manami. Piksi cesto varira formacije tokom utakmice. Licno smatram da je pitanje formacije manje vazno. Postoji jedna otpocetka u Piksijevom mandatu sa tri pozadi, sve drugo su varijacije koje se primjenjuju i stalno mijenjaju. Vazniji su kvalitet i forma igraca. Ako toga nema ne pomaze ni jedna formacija.Cipiripiblicblic je napisao/la: ↑18 nov 2022, 23:44Dok vam gledam najbolje igrače, čini mi se da bi vam jedna formacija bila savršena, ne znam igrate li s njom inače: 3-4-1-2?
Kostić na lijevog wingbacka, Tadić na polušpicu, Mitrović i Vlahović naprijed.
To bukvalno i igramo vs osrednjih i iznadprosjecnih ekipa: Slovenija, Švedska, Norveška...S Portugalom nismo mogli tako, nego Mitar na klupi, a 3 u sredini, Tadić odmah iza Vlahovića.Cipiripiblicblic je napisao/la: ↑18 nov 2022, 23:44Dok vam gledam najbolje igrače, čini mi se da bi vam jedna formacija bila savršena, ne znam igrate li s njom inače: 3-4-1-2?
Kostić na lijevog wingbacka, Tadić na polušpicu, Mitrović i Vlahović naprijed.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.