Mislio sam i dalje, nece se nista znacajno desiti ni u sledecoj sezoni.
Formula 1
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Formula 1
Trebaju mu se svi skloniti kad ga vide u retrovizoru, jel to? Ni u jednom momentu nije bio ispred sve do krajne tacke krivine. Uf kako bi volio da Okon sjedne bar jednom u neki brzi bolid, letio bio Max u paramparcad u prvoj krivini sa ovakvim bacanjem.AA23 je napisao/la: ↑19 nov 2023, 09:06U kojem svijetu je ono kazna za Maxa?
Pogledaj onboard malo bolje. Max jest dobio zasluženo 5s na početku jer je istjerao Leclerca sa staze, a ovo drugo ako misliš da je kaznu trebao da dobije onda se nema šta mnogo razgovarati.
Mogao bi Russell malo bolje retrovizore koristiti, djelovao je kao Lance Stroll ovdje.
P. S.
Gledam sad par prethodnih stranica i ljudi tvrde da je trebao vratiti poziciju, a ne 5 sekundi što je standardna kazna za onakav manevar
Imao je 7.7 pit stop i harakiri Russella i opet je pobijedio.
Leclerc je imao grozno stajanje od 3.9 i nije otišao u box na drugom stajanju, pa nek se zahvali Ferrariju što nije kapitalizirao prednost.
Max je zaslužio kaznu i za prestizanje Ocona poslije boxa, trebao je ostati iza, on je odlučio prestići Francuza iako je bio aktivan SC.AA23 je napisao/la: ↑19 nov 2023, 09:06U kojem svijetu je ono kazna za Maxa?
Pogledaj onboard malo bolje. Max jest dobio zasluženo 5s na početku jer je istjerao Leclerca sa staze, a ovo drugo ako misliš da je kaznu trebao da dobije onda se nema šta mnogo razgovarati.
Mogao bi Russell malo bolje retrovizore koristiti, djelovao je kao Lance Stroll ovdje.
P. S.
Gledam sad par prethodnih stranica i ljudi tvrde da je trebao vratiti poziciju, a ne 5 sekundi što je standardna kazna za onakav manevar
Leclerc je imao grozno stajanje od 3.9 i nije otišao u box na drugom stajanju, pa nek se zahvali Ferrariju što nije kapitalizirao prednost.
Ovo protiv Russella je mogla biti kazna a i nije. Protiv Leclerca je bila glupost +5 sec jer se tu mjenjaju pozicije baš kao i u Arabiji protiv Lewisa. Ali dobro jasno je koga FIA mazi, a koga je.be. Prvo najgluplja kazna ikad za Sainza zbog koje Ferrari treba tužit organizatora, dalje prva krivina pa i ovo poslije. Sva sreća ne igra ulogu u borbi za prvaka, ma da bi sa pobjedom Ferrari ovdje preuzeo drugo mjesto u konstruktorima.
Što se Leca tiče, na drugom potencijalnom stajanju su se odlučili za track position što je po meni bila dobra odluka. Da je ostao iza Pereza, ovaj bi mu pobjegao to sam siguran jer je imao bolji tempo prvih par krugova poslije SC, a onda bi ga i Max lako obišao. To bi bilo P3, a ko zna možda i manje od toga. Prvi pit je bio nešto sporiji ali nije igrao ulogu. SC je sje.bao Leclerca najviše.
Pogledaj koliki je apex, a sad vidiš da je Max tik uz Russella čak nije ni ušao u zavoj duboko Max ovdje - toliko prostora je bilo, ali Russell kao Stroll nekada, mogao je samo da bude kontakt, kao što je i bio.RedBlue je napisao/la: ↑19 nov 2023, 09:13Trebaju mu se svi skloniti kad ga vide u retrovizoru, jel to? Ni u jednom momentu nije bio ispred sve do krajne tacke krivine. Uf kako bi volio da Okon sjedne bar jednom u neki brzi bolid, letio bio Max u paramparcad u prvoj krivini sa ovakvim bacanjem.AA23 je napisao/la: ↑19 nov 2023, 09:06U kojem svijetu je ono kazna za Maxa?
P. S.
Čovječe Max nije ni divebombao u zavoj i ovaj je uspio da izazove kontakt na istom.

Ferrari je stvarno taraba koja radi dobro samo kad nije pod pritiskom.
@Cristal
Prvi penal za Maxa zakucan ko kuća, drugi za Russella ko kuća, dosta jednostavno.
Što se tiče Ferrarijeve odluke, i da je izašao iza Pereza imao bi svježije gume u završnici sa već dobrim paceom i vještinom koju posjeduje, ne bi Max tek tako došao do pobjede, bila bi borba za P1.
koliko su smijesni ovi navijaci ferarija i luzera iz monaka haha, kakav plac kao da nije luzercina citavu karijeru
Ma teško brate. Realnost je bila P2. Mislim da bi i čak u normalnim okolnostima bez SC Max to uspio da stigne. Ovdje je Ferrari itekako parirao. Ali vozačke vještine Maxa su umjetnost, treba biti i realan. Da je zaslužio više od 5 sec kazne to jeste, ali jbg sad. Leclerc mora još da poradi na sebi. Ne možeš se boriti za pobjedu i 2x onako puštati da te drugoplasirani pojede. To je jedina stvar koju bi trebao od Sainza učiti. Odbrana i muda da narastu.AA23 je napisao/la: ↑19 nov 2023, 09:19Pogledaj koliki je apex, a sad vidiš da je Max tik uz Russella čak nije ni ušao u zavoj duboko Max ovdje - toliko prostora je bilo, ali Russell kao Stroll nekada, mogao je samo da bude kontakt, kao što je i bio.RedBlue je napisao/la: ↑19 nov 2023, 09:13Trebaju mu se svi skloniti kad ga vide u retrovizoru, jel to? Ni u jednom momentu nije bio ispred sve do krajne tacke krivine. Uf kako bi volio da Okon sjedne bar jednom u neki brzi bolid, letio bio Max u paramparcad u prvoj krivini sa ovakvim bacanjem.AA23 je napisao/la: ↑19 nov 2023, 09:06
U kojem svijetu je ono kazna za Maxa?
P. S.
Čovječe Max nije ni divebombao u zavoj i ovaj je uspio da izazove kontakt na istom.![]()
Ferrari je stvarno taraba koja radi dobro samo kad nije pod pritiskom.
@Cristal
Prvi penal za Maxa zakucan ko kuća, drugi za Russella ko kuća, dosta jednostavno.
Što se tiče Ferrarijeve odluke, i da je izašao iza Pereza imao bi svježije gume u završnici sa već dobrim paceom i vještinom koju posjeduje, ne bi Max tek tako došao do pobjede, bila bi borba za P1.
-
- Kontakt:
Koliko se sralo na Vegas ispade strasna trka
Nadam se bar desetak sljedecih godina u kalendaru

Zasigurno najbolja od ulicnih staza.
Odnosno, poprilicno slicna Saudiji.
Odnosno, poprilicno slicna Saudiji.
Meni su sve ove utrke u USA top. I Austin i Miami i Vegas.CampobelloDiMazara je napisao/la: ↑19 nov 2023, 09:35Koliko se sralo na Vegas ispade strasna trka![]()
Ako bi išta izbacio to je predosadni i negledljivi Monaco. Zatim Qatar staza za Moto GP. Vratio bih Kinu, Maleziju i Tursku.
Max po starom
A hinju Russela treba udarat na svakoj krivini

A hinju Russela treba udarat na svakoj krivini

There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
I ove stare staze, postaju sve monotonije. SPA recimo. Godinama mi je bila staza broj 1, ali kad je zadnji put bila dobra utrka tamo? Monca isto. Monako ne bih ni komentarisao, kao i Melburn. Ovi bolidi jednostano nisu pravljeni za stare staze.
Generalno, ne volim ulicne utrke, ali ova je bila zaista dobra.
Generalno, ne volim ulicne utrke, ali ova je bila zaista dobra.
-
- Kontakt:
Imam osjecaj da Mercedes svjesno ide na trece mjesto radi vise vremena za razvoj u aerotunelu 

Pa nove staze su pravljenje za ove nove gromade od bolida, a stare za starije logicno. Ja se samo nadam da ce se ici ka smanjenju gabarita bolida.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Rasel je žešći debil, sto posto njegova krivica, lik po peti put u sezoni ne gleda u retrovizor, mota ko debil misli sam na stazi.
Što se tiče incidenta sa Leklerom, to je Maksmilijan kriv, nije imao gripa i ušao duboko, razlog što je dobio pet sekundi a ne da vrati poziciju je taj što je start trke gdje sudije malo više praštaju kao i do sada.
Sve u svemu mrzili ga ima više pobjeda u sezoni nego ijedan vozač u historiji podijuma tokom trkačke godine
GOATŠTAPEN
Idemo jako i u Abu Dabiju.
Što se tiče incidenta sa Leklerom, to je Maksmilijan kriv, nije imao gripa i ušao duboko, razlog što je dobio pet sekundi a ne da vrati poziciju je taj što je start trke gdje sudije malo više praštaju kao i do sada.
Sve u svemu mrzili ga ima više pobjeda u sezoni nego ijedan vozač u historiji podijuma tokom trkačke godine

GOATŠTAPEN

Idemo jako i u Abu Dabiju.
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
-
- Kontakt:
Razlog sto se ne vracaju vise pozicije je taj sto je FIA tu odluku prebacila na timove (od pocetka prosle godine), zbog toga je i GP rekao da nece vracati poziciju i da sve ostavljaju na sudije.
Max kao i mnogi drugi vozaci ove sezone je pokusao to iskoristit, ali medium nije bio guma za to.
Uz sve nedace i drugi najbrzi bolid na gridu svejedno covjek pobjedi, jos na kraju probao pomoci j Perezu.
Max kao i mnogi drugi vozaci ove sezone je pokusao to iskoristit, ali medium nije bio guma za to.
Uz sve nedace i drugi najbrzi bolid na gridu svejedno covjek pobjedi, jos na kraju probao pomoci j Perezu.
-
- Kontakt:
Pa od 2026 idu dosta manji bolidi, već izašle slike kako će otprilike izgledati. Ima dosta dobrih stvari, samo će akumulator ili baterija u njima biti težak jer idu više na elektroniku.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Pravilo je ili vrati poziciju, ili 5 sec kazne.
Max je procijenio da mu je bolje odraditi 5 sec.
Da li je pravilo samo po sebi glupo, vjerovatno jeste, ali nije prvi put da ovakvo sto vidimo.
Max je procijenio da mu je bolje odraditi 5 sec.
Da li je pravilo samo po sebi glupo, vjerovatno jeste, ali nije prvi put da ovakvo sto vidimo.
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 19 nov 2023, 11:01, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Btw Vegas je Jeddah sa dužim pravcem i lošijim gripom.
I am not yet born; O hear me.
-
- Kontakt:
Kako se zove ona precjenjena djevojka strateg u timu Red Bulla, Hana(h) ili tako nešto???
Draga Hanči, u jednom Monte Carlu nećeš vratit poziciju jer je nemoguće preteći, stisnut ćeš gas i pokušat da napraviš prednost od 5+ sekundi.
Ovdje u Vegasu gdje smo vidjeli 101 preticanje vratiš poziciju jer sa jednako brzim ili malo bržim automobilom već sljedeći krug možeš ponovo da se vratiš tamo gdje si bio.
Draga Hanči, u jednom Monte Carlu nećeš vratit poziciju jer je nemoguće preteći, stisnut ćeš gas i pokušat da napraviš prednost od 5+ sekundi.
Ovdje u Vegasu gdje smo vidjeli 101 preticanje vratiš poziciju jer sa jednako brzim ili malo bržim automobilom već sljedeći krug možeš ponovo da se vratiš tamo gdje si bio.
Sta mislite koliko je kostalo da Max otpjeva Viva Las Vegas u pobjednickom krugu, **** cirkus i United Media.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.