BIH VS MEKSIKO CHICAGO [MAJ 31, 2012]

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

MrAmani96
Kontakt:

Re: BIH VS MEKSIKO CHICAGO [MAJ 31, 2012]

Post Postao/la MrAmani96 » 01 jun 2012, 07:00

High je napisao/la:Kad se igra ta tekma ?
15/08... prijateljska

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 01 jun 2012, 07:03

High je napisao/la:Nego ? Koliko bolan igrača mediji sami ''napumpaju'' ? Sjeti se Hasagića, kojeg su svi naši mediji smatrali kao najboljeg golmana na svijetu, u galaksiji, a čovjek nije ni branio u Turskoj ? Ni Edin nije odigrao Bog zna kako, kao ni Ibišević, niko osim Begovića i Pandže nisu zaslužili prolaznu ocjenu. Mi smo gori i od Hrvata što se dizanja euforije tiče. Uvijek smo najbolji, uvijek tekstovi kako je Džeko skuplji od ove, one reprezentacije, kako ćemo ih zgaziti, kako se oni boje nas, na kraju nas opale po ušima.
hasagic je odlican golman,momak ima poblema sa povredama i to je to, dzeko igra u prvaku engleske itd itd, nidje veze ti konstatacija al et
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

High

Post Postao/la High » 01 jun 2012, 07:06

Ma da, to je tipična Bošnjačka teza. Čim igra u velikanu Engleske, pa makar i ne bio standardan igrač, već se vrtio po klupi, odmah je to dobro. Ne pamtim kad je odigrao neku bolju utakmicu, što se tiče reprezentacije. Bilo je pogodaka, ali da je blistao, i nije baš. Malo realnosti nam ne bi bilo na odmet.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 01 jun 2012, 07:07

High je napisao/la:
SamoZeljo je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Realno,mislim da je od svih selektorskih pozicija u citavom svijetu najteza ova nasa! Kada pored jednog kompetentnog selektora imamo jos 46.223 neregistrirana i na to sve mnogo kompetentnija od ovog glavnog!Da ne spominjem da su nam ocekivanja uvijek na nivou navijaca koji navijaju za tim koji ima roster od 25 vrhunskih igraca! Bravo Bosanci,krupnim koracima koracamo ka elitnim natjecanjima...
Pa, da zatvorimo forume i profile na Fejsu i sve ostalo?
Diskutujemo covjece, zar je to nesto lose?

Sta fali nasim igracima? Meksiko sigurno nema bolje igrace pa nas ljudi uzese (opet)!

Pape je imao priliku, nije je iskoristio ali su mu ipak produzili ugovor i sad opet dokazuje da nije za reprezentacije.
Shvatas li ti da se on na reprezentaciji BiH uci raditi. Eee ba, on se na nasoj reprezentaciji uci raditi!

DOKLE VISE?
A koga mi imamo ? Begovića, Edina Džeku, Pjanića ? Ostali ? Jedan Jahić, koji je izgubljen slučaj? Jedan Rahimić koji ne igra uopće, halo, ne igra ? Jedan Medunjanin, koji uopće i nema status aktivnog igrača, buvaklno nema ? Čim je nama Pandža najbolji pojedinac, mi možemo shvatiti neke stvari. Ako ništa, ali ako ništa, Meksikanci imaju kontinuitet, fizičku spremu, stabilnost, formu, psihu. Mi nemamo ništa. Jedino što je valjalo večeras su odbrane Begovića, poneka intervencija Pandže, i to je to ! Možda imamo ta ''zvučna imena'',ali su na terenu velike nule ! Ibišević nije ništa pokazao, Pjanić izgubio bezbroj lopti, Jahić katastrofalan...
Pa trener je taj koji iz igraca treba da izvuce maksimum a ne minimum.
Sto se tice igrackog kadra, Misimovic je klasa igrac, Pjanic isto tako, Ibisevic naravno, Dzeko da ne govorim, Lulic dobar, Begovic odlican.....
Naravno da nedostaju Salihovic, Papac i Spahic ali to nije i ne moze biti izgovor.

Problem i jeste u tome sto Meksikanci sa slabijim igracima igraju bolje. Nesto ne stima. Mozda bi mi i sa drugim trenorom bili ovakvi, ali to necemo saznati ako tom drugom ne damo priliku.

Pape je imao 24 utakmice, pobjedio je 8 utakmica, znaci samo trecinu. Igrao je nerjeseno 6 puta i izgubio 10 utakmica.
Pored toga, fali mu jos jedan poraz da stigne rekord Fuada Muzurovica u broju poraza u nizu. Pape je vec na 5 uzastopnih poraza a Fuad je imao cak 6 (ovo za Fuada nisam 100% siguran jer smo tada imali 8 poraza u nizu ali mislim da zadnja dva od tih 8 nije on bio trener).

Sta ti mislis sta rade ozbiljnije reprezentacije nakon 5 poraza u nizu? Mislim na reprezentacije koje se misle plasirati na neko veliko takmicenje. Tolerisu li to trenerima koji se nikad i nigdje nisu dokazali?

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 01 jun 2012, 07:11

MrAmani96 je napisao/la:Ako izgubimo protiv Walesa, onda sam ja ZA odlaska Safeta Susica :!:
To nikako ne bi bilo dobro, ako će ga se tjerati onda ga se treba tjerati sad, a ne pola mjeseca prije kvalifikacija.

Ja bih mu dao šansu još jedne kvalifikacije, nisam uopšte zadovoljan ovim što vidim, ali sjetimo se prijateljskih utakmica pred prošli ciklus, pa ipak kvalifikacije su bile najbolje do sad. Njegov najveći problem je taj što nije autoritativan, a sa našim umišljenim zvijezdama bi trebalo koristiti Čaušeskuove metode, nekog i otjerati ako treba, poslat ih da pješke idu do hotela, da im više ne padne na pamet ovako odigrati. Nažalost, bojim se da Pape nikad neće steći autoritet nad njima jer nije taj tip osobe. Opet kažem, dao bih mu šansu, jer iako nisam optimista vjerujem da se mogu i prevariti u procjeni.
Zadnja izmjena: NedozvoljenaPozicija, dana/u 01 jun 2012, 07:13, ukupno mijenjano 1 put.

High

Post Postao/la High » 01 jun 2012, 07:12

Je l' Sušić treba plakati i moliti trenere ekipa gdje ''igraju'' Medunjanin i Rahimić, kako bi ih ubacili malo i osjetili teren, loptu ? Sad ćeš replicirati kako on bira igrače. Aha, dobro. A koga će ubaciti umjesto njih ? Je l' ti shvataš da nemamo kvalitetan roster igrača ? Ko će stati u napad kad Edin bude povrijeđen ? Ibišević da nam bude glavni igrač u napadu ? Teško... Ko će stati u odbrani kad ode Spahić, Papac ? Imamo li zamjenu za Rahimića ? Je li Sušić kriv za to ? Da opet ganjamo promašaje tipa Čustović, Zec, peti, deseti ? Realni budite, nemamo igrače Bog zna kakve, to je to.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 01 jun 2012, 07:15

Zao mi onih ljudi sto su kisli i napunili onaj stadion...

Isto tako krajnje je vrijeme da Susic nesto poduzme, ako Boga zna i da vise uvede red u ovu reprezentaciju jer ovako ne ide, koja lezernost nasih igraca pa to je kriminalno

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 01 jun 2012, 07:19

Sušić: Svojim igračima nemam šta prigovoriti

http://sportsport.ba/bh_fudbal/susic-sv ... riti/81519

Stvarno ga ne kontam...

MrAmani96
Kontakt:

Post Postao/la MrAmani96 » 01 jun 2012, 07:23

NedozvoljenaPozicija je napisao/la:Sušić: Svojim igračima nemam šta prigovoriti

Stvarno ga ne kontam...
Nisi dobro procitao ;) "Mojim igračima nemam šta prigovoriti. Svi su se zalagali na terenu i to se moglo primjetiti. Imali su dugu pauzu, nisu u formi i trebalo je sastaviti tim zajedno. Ponavljam, velika šteta za nas jer smo nesretno izgubili", kazao je Pape.

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 01 jun 2012, 07:26

MrAmani96 je napisao/la:

Stvarno ga ne kontam...
Nisi dobro procitao ;) "Mojim igračima nemam šta prigovoriti. Svi su se zalagali na terenu i to se moglo primjetiti. Imali su dugu pauzu, nisu u formi i trebalo je sastaviti tim zajedno. Ponavljam, velika šteta za nas jer smo nesretno izgubili", kazao je Pape.
Dobro sam pročit'o. Ja misllim da to nije nikakvo opravdanje. Al ko mene šta pita...

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 01 jun 2012, 07:30

Et sta reci na ovu izjavu...umjesto da ide ostro i da kaze da je nezadovoljan on ovako :oops:

Ne moze biti nesretan...nisu nam ni Meksikanci ni Bog krivi sto smo izgubili nego nasa dva velika kiksa...

MrAmani96
Kontakt:

Post Postao/la MrAmani96 » 01 jun 2012, 07:31

NedozvoljenaPozicija je napisao/la:
MrAmani96 je napisao/la:

Stvarno ga ne kontam...
Dobro sam pročit'o. Ja misllim da to nije nikakvo opravdanje. Al ko mene šta pita...
Problem je sto smo nesretno izgubili... jer da nismo izgubili, ne bi se sad pricalo o odlasku Papeta

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 01 jun 2012, 07:34

cinjenica je da mi imamo vrlo mali broj vrhunskih igraca... ostalo je prosjek i ispod prosjeka... medjutim i selektor nam je ispod prosjeka... svidjalo se to nama ili ne... svakodnevno to dokazuje u izjavama i potezima... njegova trenerska nesposobnost ne moze i ne smije se pravdat' malim brojem vrhunskih igraca... druge repke nemaju vrhunskih igraca uopste, pa se redovno plasiraju sa sposobnim selektorom na velika takmicenja... trecina repki na euru 2012 nema vrhunskog igraca... dokle god mi za nesposobnost ljudi na kljucnim pozicijama u sportu i van njega trazili krivce mimo njih i opravdavali njihove poteze nema napretka kod nas....

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 01 jun 2012, 07:58

Evo me ko klošar na poslu, buljim u komp ko budala, gledao tekmu, jesam!
Sta reći?

Ovako, ništa bolje nego u Irskoj, neću da dužim, odma ću sa zaključcima. Da nije smiješno bilo bi žalostno da igrač debitant 20 sekundi prije kraja pokušava da izbaci loptu iz 16terca, drugi put čak makazicama, poslije kojih loptu dodaje Čičaritu, koji sa 2 metra sam zabija u gol, kakav asist :lol: .

Eto sad smo izgubili od Meksika, prije toga od Brazila u zadnjim sekundama.

Šta reći? Jedini koji su doticali svoj nivo su Pandža i Begovič. Pandža redovno dobro igra prijeteljske, on ustvari sebi obezbjedi mjesto igrajući prijateljske, i nek igra, zaslužio je. Jahić je stavarno kloc klocova, pa ono je smiješno, al Mourniho na klupi je kriv, koji pored sebe drži 9 veznjaka a nema zamjene za ovog klošara koji inače nebi smio ni igrati od početka poslije loše utakmice u Irskoj. :roll:

Šta reći? Evo par stvari: Početak utakmica, nismo dofatili loptu kao što se kaže, nismo vezali dva pasa uzastopna dok Meksikanci nisu dali gol, kao da smo čekali da nam daju gol, ovo je najlošiji start repke ikada, praktički se čekao gol da krenu igrati, onda jesu nešto igrali, bili ravnopravni, zaista. A što se tiče njihovog gola, samo bi rekao Jahić?
Drugo poluvrijeme, nula šuteva u gol , nisu ni Meksikanci ništa pokazali. Utakmica je bila trubadura žešća, dno dna. Ne kontam ljude da su gazili 1000 km da gledaju klošare koje boli čuna? Fakat, a nek su i mene izjebali, nadigo se da gledam, pa haj sad objasni sebi da nisam budala?

Sušić, šta reći? :| On će uprskati sledeće kvale, sad kada imamo vrlo lijepu priliku, vrlo povoljnu skupinu. On i njegovi momci nisu zaslužili da im se prave lijepe provjere, dobili su mečeve protiv Njemačke, Švedske, Irske, Meksika 2 puta, Brazila i sve su ih pogubili.
Sušič nije sposoban postaviti taktiku, nije sposoban motivisati igrače, branio sam ga, dao mu šansu, sada sam uvjeren, od njega nema hljeba, adios, daj otkaz i spasi Bosnu Sušiću?

Ljepoje
Kontakt:

Post Postao/la Ljepoje » 01 jun 2012, 08:03

Mislim da je glupo ulaziti u teze i priča tipa > Šta bi se moglo učiniti višim, a što se učinilo nije?

Neću sebi dozvolit, da trošim svoje živce na neke igrače il nekog selektora (bili loši, dobro, solidno il prosječni momci). Jer, mislim da svako od njih zna (ali ako ne znaju, neka se upitaju pa uhvate za kostac sa problemima) šta su radili i činili greškom (koji je mnogo). Mislim da ipak svih mi (dakle koji pratimo reprezentaciju od samog početka) znamo šta/što i sve/ko nam fali, a spisak je predrug!

U ovom trenutku, niti uvođenje kodeksa o ponašanju, pa niti obaveznica za pjevanje himne nebi nas izvuklo iz g*vana.

Aa za neke posjetioce na ovom forumu se slobodno može reći ona stara 'Lako je biti general poslije bitke'....

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 01 jun 2012, 08:09

Šteta za poraz... Mnogo bolje je bilo nego protiv Irske iako to može još bolje...

U prvom smo ih dobro stisli... onaj Džekin šut glavom, pa ona iz kornera kad je Pandža slabo zahvati.. bili su zreli za jedan preokret, Misimovićevo ostavljanje lopte Edinu za gol... :shock: :o .. svaka čast...

Imamo problema sa odbranom, kad neko nije na nivou onda je to problem... neću podržati one koji pljuju po Jahiću jer je momak u prošlostio znao odigrati fenomenalne utakmice za reprezentaciju, dajući i krv i znoj.. sinoć nije bio na vrhu zadatka ... a može Jaha to bolje...

Bolje da gubimo sad pa da se vidi sva boljka nego u kvalifikacijama... nismo zaslužili poraz ali idemo dalje.. mislim da će stručni štab izvući pouke iz ova dva poraza i potražiti još 2-3 rješenja u odbrani - mora se tako postupiti...

Do tada... podrška.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 01 jun 2012, 08:11

Više mi je na vrh glave ovih "nesretnih poraza".

Da je možda bio još koji klasični stoper na klupi, čini mi se da bi imali više sreće.. No mi imamo samo jednog stopera u cijeloj ovoj našoj ekspedicij...

Mašalah! Dobro smo i prošli...
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 01 jun 2012, 08:16

MrAmani96 je napisao/la:

Stvarno ga ne kontam...
Zar su druge repke odjednom u formi ,a jedino mi nismo ;)

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 01 jun 2012, 08:30

A u pizdu materinu kakav gol primišmo :roll: aaaa nemogu da vjerujem :(

Kako smo odigrali tekmu, ukratko? Nemogu sad ovo gledat' što je ss.ba postavio, nisam ni oči da valja otvorio :mrgreen:

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 01 jun 2012, 08:34

Trebao je Susic pozvati Torlaka, Bogicevica ili Kerlu. Barem da im da 10 min, vidi da skripimo na tim pozicijama. Ili halaliti Nadarevicu. Jer sigurno nisu nista losiji od ovih sto sjede na klupi.
p.s. kako je odigrao Muamer Svraka :D
Zadnja izmjena: Buu, dana/u 01 jun 2012, 08:36, ukupno mijenjano 2 puta.
NO PYRO NO PARTY

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.