UFC
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: UFC
E jbga, ovo ce mu po mnogima biti i zavjesa na karijeru. Steta fkt. 
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
Kralju može on dobit Silvu 5 puta, ali nikada neće biti bolji od njega.work je napisao/la:Možeš li, molim te, staviti taj video pod spoiler, uznemiravajućeg je sadržaja. Ne želim gledati replay oog, jbg.
Naravno da mi je žao Silve, nikad nije lijepo kada se neko ovako povrijedi u kavezu.
sa druge strane, ovo će opet umanjiti pobjedu weidmana, mada nema razloga za tim. Bilo je samo pitanje hoće li mrcvariti Silvu u parteru pet rundi ili će ga KO-at. Razumijem ja da mnogi ovdje vole silvu, ali nema šansi protiv Weidmana, bolji je MMA borac. USA, f*** yeah!
Po tom rezonu Big foot je bolji borac od Fedora
Svaki borac ima rok trajanja, a Silvin je isteko.
Vidićemo koliko je Weidman dobar protiv Belfotrta, a da ne kažem Machide ili Mousasia.
Ps. Šta ti ovo znači USA, f*** yeah?
Logično.stokton je napisao/la: Kralju može on dobit Silvu 5 puta, ali nikada neće biti bolji od njega.
Pa ne bih se složio. Naravno sve su ovo šbbkbb priče, ali je weidman kompletniji, ispravit ću se, UFC borac od Silve, svidjelo se to nekome ili ne.stokton je napisao/la:
Kralju može on dobit Silvu 5 puta, ali nikada neće biti bolji od njega.
Po tom rezonu Big foot je bolji borac od Fedora![]()
Vidićemo koliko je Weidman dobar protiv Belfotrta, a da ne kažem Machide ili Mousasia.
Nije big foot bolji od fedora, ali jedan Velasquez jeste. Sport evoluira i borci su sve kompletnji, od malih nogu treniraju MMA, to je skroz druga stvar. Naravno, Fedor pa i silva su iznimni talenti i da su od početka trenirani kao MMa borci, bila bi to druga priča.
Sumnjam u borbu sa belfortom, pošto taj ne smije da se bori izvan Brazila, a nema razloga da se Weidman šalje u Brazil, šampion je, treba da se bori u Americi. Volio bih gledati borbu protiv Machide i tu bih navijao za Dragona. Milim da bi Machida imao i vrlo dobre šanse protiv Silve, šteta što neće doći do te borbe.
USA, f*** yeah! je poznati američki usklik kojim Ameri slave sve američko. Google it, ne znam predobro objasniti.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)
Silva je strasan borac,kao sportista i nije za pohvalit jer konstantno podcjenjuje svog kolegu sportistu na ovaj ili onaj nacin,sto mu se na kraju i nije isplatilo.Medjutim zao mi je zbog ove povrede,prvo zbog njega a onda i zbog borbe,al et desava se.
Weidman kod mene ima veliki plus zbog stava koji ima u ringu,Silvi su svi skidali gace,padali i na njegove zamahe,a on je pokazao da se ne boji nikog i zato i jest SAMPION!!!
Weidman kod mene ima veliki plus zbog stava koji ima u ringu,Silvi su svi skidali gace,padali i na njegove zamahe,a on je pokazao da se ne boji nikog i zato i jest SAMPION!!!
UFC press kaze da je Anderson uspjesno operisan, slomljena fibula je stabilizirana i rehab ce trajati oko 5 mjeseci. Ipak nikakvih komentara o buducnosti ili sl.
Ronda vs McMann je Headliner za UFC 170 na kojem se bore Evans i Cormier.
Ronda vs McMann je Headliner za UFC 170 na kojem se bore Evans i Cormier.
weidman je radio pametno i vjerovatno bi dosao do pobjede al nikad se ne zna. work je ocigledno ponekad previse subjektivan.
meni je ovaj event pokvario citav danasnji dan... zao mi je sto je ovo vjerovatno kraj karijere najboljeg ufc borca svih vremena.
sto se tice toga da sport evoluira itd... tu je work u pravu al kao i sve stvari mma ima svoju historiju i svaki pravi fan bi trebao cijeniti sve mma pionire a ne podcjenjivati ih. da ti ljudi nisu skrenuli paznju na mma svojim trudom i sjajnim borbama danas niko ne bi trenirao mma od malih nogu niti bilo ufc-a i zuffe koji su nazalost ovaj sport malo previse prilagodili hrvacima.
e sad sto se eventa tice...
naravno ocekivana pobjeda ronde, svaka joj cast za ono sto radi u ringu al je jedna od rijetkih osoba koje su meni odvratne... onakvom ponasanju nije mjesto u modernom sportu. kao borac je jako dobra kao osoba bar po onome sto se nama plasira je totalna nula.
za hapu rekose da je precijenjen a on doda u svoj rezime jos jedan poznati skalp. opet sve kao protiv gonzage. ne bi lose bilo sada vidjeti kako ce se nositi sa nekim iz samog vrha.
hall dosao do pobjede to sam i ocekivao ali iznenadilo me da je leben onako odustao... mislim da treba lik u penziju. miller isto tako dosao do ocekivane pobjede i to nekom dosta cudnom polugom na ruci. johnson dosao do jos jedne pobjede malo lakse nego sto sam mislio, ja sam mislio da ce brazilcu biti dovoljno nekoliko jakih udaraca da rijesi johnosna a na kraju skroz suprotno ispade.
drago mi je sto je porier dosao do pobjede. ja bi onog brandaa otpustio lik vazda nespreman.
meni je ovaj event pokvario citav danasnji dan... zao mi je sto je ovo vjerovatno kraj karijere najboljeg ufc borca svih vremena.
sto se tice toga da sport evoluira itd... tu je work u pravu al kao i sve stvari mma ima svoju historiju i svaki pravi fan bi trebao cijeniti sve mma pionire a ne podcjenjivati ih. da ti ljudi nisu skrenuli paznju na mma svojim trudom i sjajnim borbama danas niko ne bi trenirao mma od malih nogu niti bilo ufc-a i zuffe koji su nazalost ovaj sport malo previse prilagodili hrvacima.
e sad sto se eventa tice...
naravno ocekivana pobjeda ronde, svaka joj cast za ono sto radi u ringu al je jedna od rijetkih osoba koje su meni odvratne... onakvom ponasanju nije mjesto u modernom sportu. kao borac je jako dobra kao osoba bar po onome sto se nama plasira je totalna nula.
za hapu rekose da je precijenjen a on doda u svoj rezime jos jedan poznati skalp. opet sve kao protiv gonzage. ne bi lose bilo sada vidjeti kako ce se nositi sa nekim iz samog vrha.
hall dosao do pobjede to sam i ocekivao ali iznenadilo me da je leben onako odustao... mislim da treba lik u penziju. miller isto tako dosao do ocekivane pobjede i to nekom dosta cudnom polugom na ruci. johnson dosao do jos jedne pobjede malo lakse nego sto sam mislio, ja sam mislio da ce brazilcu biti dovoljno nekoliko jakih udaraca da rijesi johnosna a na kraju skroz suprotno ispade.
drago mi je sto je porier dosao do pobjede. ja bi onog brandaa otpustio lik vazda nespreman.
You are someone else I am still right here
Ismire odlazi!!!
Ismire odlazi!!!
Ma Weidman ima samo bolje hrvanje, kao i većina Silvinih protivnika.work je napisao/la:Pa ne bih se složio. Naravno sve su ovo šbbkbb priče, ali je weidman kompletniji, ispravit ću se, UFC borac od Silve, svidjelo se to nekome ili ne.stokton je napisao/la:
Kralju može on dobit Silvu 5 puta, ali nikada neće biti bolji od njega.
Po tom rezonu Big foot je bolji borac od Fedora![]()
Nije big foot bolji od fedora, ali jedan Velasquez jeste. Sport evoluira i borci su sve kompletnji, od malih nogu treniraju MMA, to je skroz druga stvar. Naravno, Fedor pa i silva su iznimni talenti i da su od početka trenirani kao MMa borci, bila bi to druga priča.
Sumnjam u borbu sa belfortom, pošto taj ne smije da se bori izvan Brazila, a nema razloga da se Weidman šalje u Brazil, šampion je, treba da se bori u Americi. Volio bih gledati borbu protiv Machide i tu bih navijao za Dragona. Milim da bi Machida imao i vrlo dobre šanse protiv Silve, šteta što neće doći do te borbe.
USA, f*** yeah! je poznati američki usklik kojim Ameri slave sve američko. Google it, ne znam predobro objasniti.
Silva ima 38 i u silaznoj je putanji već neko vrijeme i samo je bilo pitanje vremena kad će ga neko skinut, a Weidman je na vrhuncu u najboljim godinama.
A ta priča da današnji borci od malih nogu treniraju, pa i Silva i Fedor od malih nogu treniraju, nisu se počeli baviti borilačkim sportovima u srednjoj školi nego sa 5, 6 godina.
Po Pride pravilima Fedor na vrhuncu bi uništio Caina, jer ovaj ne bi mogao ulazit u noge ko u kavezu a da dvaput ne razmisli šta kad fuli pa ostane s glavom dole na izvolite, plus ne bi imao mrežu gdje bi mogao mrcvarit protivnika kao što danas radi Junioru.
Drugo Fedor je master of Sambo a sambo borci se puno lakše nose sa hrvačima od ovih klasičnih jiu jitsu boraca, što vidimo po sve većem broju Rusa i Dagestanaca koji melju svoje protivnike na parteru.
Fedor je pokazao svoje sa pravim borcima,a to isto je pokazao Mirko
kante za nabijanje.
fedora i mirka pod znak jednakosti nikako ne mozes staviti.lumani je napisao/la:Fedor je pokazao svoje sa pravim borcima,a to isto je pokazao Mirkokante za nabijanje.
danasnja mma pravila su prilagođena hrvacima u potpunosti, i neko ko nije pratio pride sigurno misli da su fedor ili wanderlay silva losi borci...
doci ce vrijeme kad ce se i jones, cain, weidman istoristi i gubiti meceve... evo recimo kontkerno kad je ufc u pitanju chuck liddel je gazio sve redom i onda je doslo vrijeme kad mu se tijelo totalno istrosilo i covjek je padao nakon svakog ozbiljnijeg udarca al to ne znaci da nije bio dobar borac i da nije legenda.
ili sakuraba... ubij me ako je japan imao ili ce imati ikad boljeg borca nego sto je to bio saku kad je bio na vrhuncu. ono je za mene bila umjetnost a ne sport sto je on radio.
Ismire odlazi!!!
Ismire odlazi!!!
Potvrdit ću ove ferine konstatacije, mahom sam subjektivan jer neke borce više simpatišem od drugih. Silvu poštujem kao legendu sporta, ali mi nije simpatičan ni sekunde, čak naprotiv zbog svog ponašanja u ringu.
Ovo za Pride i UFC je sve tačno, ne znamo ko bi sada bio top borac da se nastavilo sa PRIDE pravilima. Meni više odgovaraju UFC pravila soccerkickovi su mi odvratni i grozim ih se.
Eh, kad fera spomenu, zaboravih napisati. Oni laktovi Brownea su meni nelegalni i nadam se da će se izaći sa eksplicitnim saopćenjem da su zabranjeni. Ono mi je isto kao 12-6 laktovi, samo malo nakoso, nazovimo ih 9-3 ili kako hoćete, uz to kada ih je bacao, pogotovo protiv Gonzage, pogađao je u potiljak, što je, po meni, za automatske diskvalifikacije.
Ovo za Pride i UFC je sve tačno, ne znamo ko bi sada bio top borac da se nastavilo sa PRIDE pravilima. Meni više odgovaraju UFC pravila soccerkickovi su mi odvratni i grozim ih se.
Eh, kad fera spomenu, zaboravih napisati. Oni laktovi Brownea su meni nelegalni i nadam se da će se izaći sa eksplicitnim saopćenjem da su zabranjeni. Ono mi je isto kao 12-6 laktovi, samo malo nakoso, nazovimo ih 9-3 ili kako hoćete, uz to kada ih je bacao, pogotovo protiv Gonzage, pogađao je u potiljak, što je, po meni, za automatske diskvalifikacije.
fera je napisao/la:fedora i mirka pod znak jednakosti nikako ne mozes staviti.lumani je napisao/la:Fedor je pokazao svoje sa pravim borcima,a to isto je pokazao Mirkokante za nabijanje.
danasnja mma pravila su prilagođena hrvacima u potpunosti, i neko ko nije pratio pride sigurno misli da su fedor ili wanderlay silva losi borci...
doci ce vrijeme kad ce se i jones, cain, weidman istoristi i gubiti meceve... evo recimo kontkerno kad je ufc u pitanju chuck liddel je gazio sve redom i onda je doslo vrijeme kad mu se tijelo totalno istrosilo i covjek je padao nakon svakog ozbiljnijeg udarca al to ne znaci da nije bio dobar borac i da nije legenda.
ili sakuraba... ubij me ako je japan imao ili ce imati ikad boljeg borca nego sto je to bio saku kad je bio na vrhuncu. ono je za mene bila umjetnost a ne sport sto je on radio.
Fedor je u najboljim godinama dosao medu mma borce ,dobio batine i otisao..Imao je ponude od ufc,ali nije prihvatio,a mislim da nije iz respekta prema ufc...Svakome dode kraj, kao sto si rekao,ali Fedor po meni nije nista pokazao u strike forcu za mene (2 liga)......
ma ja govorim da godine kao broj nisu toliko bitne iz vise razloga. vecina boraca kad ih pitaju kad su se osjecali najsnazije kaze neki razlicit broj... ne postoje neke idealne godine kad je mma u pitanju sve je to od covjeka do covjeka.lumani je napisao/la:fera je napisao/la:fedora i mirka pod znak jednakosti nikako ne mozes staviti.lumani je napisao/la:Fedor je pokazao svoje sa pravim borcima,a to isto je pokazao Mirkokante za nabijanje.
Fedor je u najboljim godinama dosao medu mma borce ,dobio batine i otisao..Imao je ponude od ufc,ali nije prihvatio,a mislim da nije iz respekta prema ufc...Svakome dode kraj, kao sto si rekao,ali Fedor po meni nije nista pokazao u strike forcu za mene (2 liga)......
al tijelo se istrosi u ovom sportu evo fedor kad je izgubio te borbe u strikeforceu imao je iza sebe vec preko 30 borbi u mma-u.
btw po meni sto se teskasa tice strikeforce se tesko mogao nazvati 2. ligom. evo sad kad pogledas kako su se snasli ovi borci iz strikeforcea kad ih je ufc preuzeo vidi se kako su jaki bili.
fedor i dana white su imali i jos uvijek imaju jako los odnos i fedor se tada odlucio za organizaciju affliction koja je u to vrijeme davala nevjerovatne sume novca borcima. ja sam jednom naletio negdje na podatak koliko su para ovi davali borcima i nisam mogao vjerovati. nije ni cudo sto nisu dugo potrajali.
Ismire odlazi!!!
Ismire odlazi!!!
Ima tu dosta toga ,ali su ga malo previse dizali u nebesa.Mnogi ne znaju da je vecinu borbi u Pride dobio sa Kimura,Armbar potezima , a bio je jedan od rijetkih koji je to znao tada u prideu....Ovamo je dosao medu kompletne borce,nije mogao ni gore a ni dole 
ma ova unified mma rules su glupost. ti 12-6 laktovi... pa onda ono da ne smijes protivnika udarati nogom ako drzi ruku na podu itd... mislim da ne postoji osoba koja se slaze sa svim ovim pravilima. al sta je tu je... samo nek se ljudi borework je napisao/la:Potvrdit ću ove ferine konstatacije, mahom sam subjektivan jer neke borce više simpatišem od drugih. Silvu poštujem kao legendu sporta, ali mi nije simpatičan ni sekunde, čak naprotiv zbog svog ponašanja u ringu.
browne kao i vecina jacksonovih boraca igraju "prljavo" i traze uvijek neku rupu u pravilima. ali opet sta da se radi i ostalima je dozvoljeno samo sto se nisu sjetili
sto se tice soccer kickova i stompova to je sve stvar ukusa, ja sam odrastao gledajuci pride i meni je to noramala, eno nedavno shogun kaze da su njemu gori laktovi i da vise bole.
realno su laktovi vjerovatno i opasniji al ono cipelarenje protivnika izlgeda malo nesportski al uvijek je tu sudija da ga spasi ako sam nije u stanju. japanci nisu bas volili krv kao ameri, pa su i kod manjih rezova na licu znali prekidati borbe. sve je to stvar ukusa i trzista na koje se nastoji plasirati sport.
@luman ne znam jesli li pratio pride ili samo gledao na wikipediji sta pise... imao je fedor borbe i sa minotaurom koji je najveci strucnjak za poluge u to vrijeme bio pa je pobijedio.
niko tebe ne tjera da ti volis fedora... ja samo kazem da svi ovi pioniri mma-a zasluzuju respekt nebitno jel u pitanju fedor, wand, sakuraba ili coleman.
mozda ti borci izgledaju lose protiv fedora al evo pogledaj kako je dos santos izgledao u borbama protiv caina i onda pogledaj sta dos santos radi ostalim svojim protivnicima.
Ismire odlazi!!!
Ismire odlazi!!!
Sve tačno, gledao PRIDE, jasno mi je, samo se od tih soccer kickova uvijek naježim i drago mi je što ih u UFC-u nema.
fera je napisao/la:ma ova unified mma rules su glupost. ti 12-6 laktovi... pa onda ono da ne smijes protivnika udarati nogom ako drzi ruku na podu itd... mislim da ne postoji osoba koja se slaze sa svim ovim pravilima. al sta je tu je... samo nek se ljudi borework je napisao/la:Potvrdit ću ove ferine konstatacije, mahom sam subjektivan jer neke borce više simpatišem od drugih. Silvu poštujem kao legendu sporta, ali mi nije simpatičan ni sekunde, čak naprotiv zbog svog ponašanja u ringu.
Eh, kad fera spomenu, zaboravih napisati. Oni laktovi Brownea su meni nelegalni i nadam se da će se izaći sa eksplicitnim saopćenjem da su zabranjeni. Ono mi je isto kao 12-6 laktovi, samo malo nakoso, nazovimo ih 9-3 ili kako hoćete, uz to kada ih je bacao, pogotovo protiv Gonzage, pogađao je u potiljak, što je, po meni, za automatske diskvalifikacije.![]()
browne kao i vecina jacksonovih boraca igraju "prljavo" i traze uvijek neku rupu u pravilima. ali opet sta da se radi i ostalima je dozvoljeno samo sto se nisu sjetili![]()
sto se tice soccer kickova i stompova to je sve stvar ukusa, ja sam odrastao gledajuci pride i meni je to noramala, eno nedavno shogun kaze da su njemu gori laktovi i da vise bole.
realno su laktovi vjerovatno i opasniji al ono cipelarenje protivnika izlgeda malo nesportski al uvijek je tu sudija da ga spasi ako sam nije u stanju. japanci nisu bas volili krv kao ameri, pa su i kod manjih rezova na licu znali prekidati borbe. sve je to stvar ukusa i trzista na koje se nastoji plasirati sport.
@luman ne znam jesli li pratio pride ili samo gledao na wikipediji sta pise... imao je fedor borbe i sa minotaurom koji je najveci strucnjak za poluge u to vrijeme bio pa je pobijedio.
niko tebe ne tjera da ti volis fedora... ja samo kazem da svi ovi pioniri mma-a zasluzuju respekt nebitno jel u pitanju fedor, wand, sakuraba ili coleman.
mozda ti borci izgledaju lose protiv fedora al evo pogledaj kako je dos santos izgledao u borbama protiv caina i onda pogledaj sta dos santos radi ostalim svojim protivnicima.
Naravno da sam gledao
hahaha meni nekako reallnije bilo onowork je napisao/la:Sve tačno, gledao PRIDE, jasno mi je, samo se od tih soccer kickova uvijek naježim i drago mi je što ih u UFC-u nema.
ma ne znam ja sam lud sto se mma tice meni su skoro svi borci dragi, skoro sve su mi organizacije dobre... ja kad je mma u pitanju uvijek nađem nesto pozitivno.
meni je zao sto nema raje puno koja prati ovo.... evo ovdje nas ima 3-4 i jos par koji se jave kad je neki veliki mec u pitanju il kad se bori neko nas denis ili mirko pa onda gledaju i ovi sto ne prate. tad su najjaci kometnari... tipa zasto je lik pogledao u sudiju itd.
@luman ja cu ti reci da se ja sjecem vremena kad su ufc prvaci dolazili u pride i pokusavali i nije im islo i odlazili... necemo dalje ici... niko ti nije rekao da nemas prava...
Ismire odlazi!!!
Ismire odlazi!!!
Koliko gluposti u jednoj rečenicilumani je napisao/la:Fedor je pokazao svoje sa pravim borcima,a to isto je pokazao Mirkokante za nabijanje.
Svaki borac doživi svoj kraj kad tad i postane kao što ti ružno kažeš kanta za nabijanje. Niko ne traje vječno, niko.
Po tvojoj logici i Ali i Tyson i Liddel i Wand i Shogun i Ranpage i Aerts i sad Silva( mogu do sutra nabrajati) su kante jer su doživili pad u karijeri i počeli gubit, kao što svaki sportaš općenito doživi pad u svojoj karijeri.
Niko ne može bit vječno na vrhu, samo neki to skontaju pa se povuku ranije( Lewis, Foreman, Hoost,GSP itd itd itd), a ove nabrojane vuče njihov ratnički(takmičarki za druge sportove)) nagon i ne znaju kad je dosta.
Još ne mogu da vjerujem da si ovo napiso
- SheldonCooper
- Kontakt:
lumani i work imaju jedno mišljenje (Fedor i Silva) a preko 90% ostalog borilačkog i mma svijeta drugačije (ljubitelji ovog sporta,sami borci...) Svatko ima pravo na svoje mišljenje ali to ne znači da je upravu.
To da je Silva u padu je upitno, možda i jest (lupam 5%) ali ga to i dalje čini najboljim borcem kategorije. Silva se godinama bori isto samo je prošlu borbu malo pretjerao Weidmanu sjeo udarac i pobjeda. Ovu borbu je izgubio zbog gadne povrede i to je to. To što je Weidman dominirao prvu rundu ne znači puno osim da je vodio kod sudaca prvu od pet rundi (inače bi Sonnen ima par pojasa, Overeem bi imao puno bolji skor).....
Ostatak eventa je bio dobar, Tate je imala toliko glupu taktiku ili je bolje reći da je nije imala.
Brown malo po malo dođe to contender meča, najvjerovatnije će se boriti sa Werdumom. Mislio sam da će borba drugačije izgledati međutim par puta sam to već mislio za Browna
Miller odličan, Leben suprotnost. Nadam se da će u mirovinu. Bahadaruza me iznenadio lošom izvedbom....
Uglavnom veoma dobar event i gadna ozljeda koja je sve usrala i najviše se o njoj priča nažalost
To da je Silva u padu je upitno, možda i jest (lupam 5%) ali ga to i dalje čini najboljim borcem kategorije. Silva se godinama bori isto samo je prošlu borbu malo pretjerao Weidmanu sjeo udarac i pobjeda. Ovu borbu je izgubio zbog gadne povrede i to je to. To što je Weidman dominirao prvu rundu ne znači puno osim da je vodio kod sudaca prvu od pet rundi (inače bi Sonnen ima par pojasa, Overeem bi imao puno bolji skor).....
Ostatak eventa je bio dobar, Tate je imala toliko glupu taktiku ili je bolje reći da je nije imala.
Brown malo po malo dođe to contender meča, najvjerovatnije će se boriti sa Werdumom. Mislio sam da će borba drugačije izgledati međutim par puta sam to već mislio za Browna
Miller odličan, Leben suprotnost. Nadam se da će u mirovinu. Bahadaruza me iznenadio lošom izvedbom....
Uglavnom veoma dobar event i gadna ozljeda koja je sve usrala i najviše se o njoj priča nažalost
I'm not insane, my mother had me tested!
A neutron walks into a bar and asks how much for a drink. The bartender replies "for you, no charge".
A neutron walks into a bar and asks how much for a drink. The bartender replies "for you, no charge".
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.