Leeds United Football Club
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Leeds United Football Club
Mensa care, samo da pohvalim da lijepo ovo odrzavas, sretno u borbi za PL 

- L'Avvocato
- Kontakt:
Meksa upire u Leeds opasno
Šteta prava što su već godinama u tim donjim ligama ... a jedan od većih klubova na ostrvu.

Šteta prava što su već godinama u tim donjim ligama ... a jedan od većih klubova na ostrvu.
★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
- mexy_whites
- Kontakt:
Tnx
Do kraja ove sedmice bi trebala biti riješena saga oko takeovera kluba. Tokom ljeta, konzorcij iz Kuvajta je pregovarao sa Batesom oko kupovine cca 70% dionica kluba, ali je to propalo. Iz kluba su se oglasili da su pregovori nastavljeni, ali su po izvorima iz Yorkshirea šanse za promjenu vlasnika kluba veoma male. Živim za dan da Bates ode iz kluba, jer ne pokazuje nikakve ambicije za ulazak u PL.

Do kraja ove sedmice bi trebala biti riješena saga oko takeovera kluba. Tokom ljeta, konzorcij iz Kuvajta je pregovarao sa Batesom oko kupovine cca 70% dionica kluba, ali je to propalo. Iz kluba su se oglasili da su pregovori nastavljeni, ali su po izvorima iz Yorkshirea šanse za promjenu vlasnika kluba veoma male. Živim za dan da Bates ode iz kluba, jer ne pokazuje nikakve ambicije za ulazak u PL.
Side before self
Pratim ovaj klub od 2000 i uvijek sam gotivio ovaj klub,jeste da ih manje pratim od kad su preselili u drugu ligu ali ce oni uvijek ostati u mome srcu,uz Romu meni najdrazi klub,bas mi je drago sto nisam jedini koji voli ovaj pregotivni klub
FORZZA LEEDS UNITED
Vraticemo se mi na staze stare slave
FORZZA LEEDS UNITED
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon
Este sentimiento nadie lo comprende
- mexy_whites
- Kontakt:
Drago mi je da nas imaManuel je napisao/la:Pratim ovaj klub od 2000 i uvijek sam gotivio ovaj klub,jeste da ih manje pratim od kad su preselili u drugu ligu ali ce oni uvijek ostati u mome srcu,uz Romu meni najdrazi klub,bas mi je drago sto nisam jedini koji voli ovaj pregotivni klub
FORZZA LEEDS UNITED

Side before self
Meni jos drazemexy_whites je napisao/la:Drago mi je da nas imaManuel je napisao/la:Pratim ovaj klub od 2000 i uvijek sam gotivio ovaj klub,jeste da ih manje pratim od kad su preselili u drugu ligu ali ce oni uvijek ostati u mome srcu,uz Romu meni najdrazi klub,bas mi je drago sto nisam jedini koji voli ovaj pregotivni klub
FORZZA LEEDS UNITED
Vraticemo se mi na staze stare slaveMOT!

- mexy_whites
- Kontakt:
http://www.leeds.vitalfootball.co.uk/ar ... p?a=293193" onclick="window.open(this.href);return false;
Michael Tonge, član Stoke Citya je došao na posudbu u Leeds do kraja godine. Nakon što je izostao sa spiska 25 igrača registrovanih za PL ove sezone, Tonge će dobiti priliku surađivati sa bivšim managerom Warnockom i vjerovatno će imati bitnu rolu bar naredni mjesec, jer su Norris i Green out najmanje toliko. Njegov debi se očekuje u subotu protiv Cardiffa. Pored navedenog, treba pomenuti da smo bili zainteresirani za Jenasa koji takođe nije registrovan za PL u Tottenhamu, ali naravno nismo ga doveli zbog sedmične plate. Imam utisak da Bates nije htio dati ni 20% sedmične plate pijetlovima. Kakav cigan. MOT!
Michael Tonge, član Stoke Citya je došao na posudbu u Leeds do kraja godine. Nakon što je izostao sa spiska 25 igrača registrovanih za PL ove sezone, Tonge će dobiti priliku surađivati sa bivšim managerom Warnockom i vjerovatno će imati bitnu rolu bar naredni mjesec, jer su Norris i Green out najmanje toliko. Njegov debi se očekuje u subotu protiv Cardiffa. Pored navedenog, treba pomenuti da smo bili zainteresirani za Jenasa koji takođe nije registrovan za PL u Tottenhamu, ali naravno nismo ga doveli zbog sedmične plate. Imam utisak da Bates nije htio dati ni 20% sedmične plate pijetlovima. Kakav cigan. MOT!
Side before self
Kakve su plate igraca u Leedsu i Championshipu opcenito ?
Walk on, with hope in your hearts.
- L'Avvocato
- Kontakt:
a mislim da trenutno, u leedsu, niko nema veću platu od možda 20 hiljada sedmično ... a i to par prvotimaca
★★★
- mexy_whites
- Kontakt:
U Leedsu vrlo niske, mislim da niko nema 25k sedmično. Možda Kenny i McCormack imaju najviše, ne znam. U Championshipu ima timova gdje pojedini igrači primaju po 40, 50k sedmično, kao što je Blackburn, Wolves, Leicester...Mislim da Beckford u Leicesteru nema manje od 35k sedmično, ili Morten Gamst Gaysen (kad napišem Peddersen stavi mi zvjezdiceartemis77 je napisao/la:Kakve su plate igraca u Leedsu i Championshipu opcenito ?

Side before self
- mexy_whites
- Kontakt:
Cardiff City vs Leeds United, The Cardiff City Stadium, 15.09.2012., 16:00
Nakon reprezentativne pauze, večeras je nastavljena sezona u Championshipu, a Brighton i Crystal Palace su zabilježili trijumfe protiv Sheffield Wednesdaya i Charltona. Leeds United sutra gostuje u Welsu protiv tima kojeg nije pobijedio još od davne 1984. godine. Otkako navijam za Leeds, Cardiff je relativno lako uzimao bodove i u gostima i na strani i zbog toga su mi postali jedan od najmržih kluba u Championshipu. Sutra nas čeka težak meč, pogotovo jer je domaćin izuzetno pojačan ovoga ljeta. Doveli su nekoliko igrača u vrijednosti između 5 i 10 miliona funti i jedan su od favorita za ulazak u PL. Što se tiče sastava timova, za Cardiff se vraća Bellamy nakon što je propustio dvije utakmice, a takođe će u kontenciji biti Velikonja, Kiss i Conway. Međutim, Ben Turner najvjerovatnije neće nastupiti, kao i Stephen McPhail, Rudy Gestede i Kadeem Harris. Leeds takođe ima problema s ozljedama tako da sutra neće biti Norrisa i Greena, a od ranije su povrijeđeni Somma, Bromby i Nunez. Tonge bi trebao početi u vezi sa Austinom, ali će možda priliku dobiti Michael Brown mada bi to po meni bilo previše defanzivno. Nadam se da ćemo ostati neporaženi, pa možda čak i prekinuti niz bez pobjede protiv Welšana koji traje gotovo 30 godina. MOT!
Nakon reprezentativne pauze, večeras je nastavljena sezona u Championshipu, a Brighton i Crystal Palace su zabilježili trijumfe protiv Sheffield Wednesdaya i Charltona. Leeds United sutra gostuje u Welsu protiv tima kojeg nije pobijedio još od davne 1984. godine. Otkako navijam za Leeds, Cardiff je relativno lako uzimao bodove i u gostima i na strani i zbog toga su mi postali jedan od najmržih kluba u Championshipu. Sutra nas čeka težak meč, pogotovo jer je domaćin izuzetno pojačan ovoga ljeta. Doveli su nekoliko igrača u vrijednosti između 5 i 10 miliona funti i jedan su od favorita za ulazak u PL. Što se tiče sastava timova, za Cardiff se vraća Bellamy nakon što je propustio dvije utakmice, a takođe će u kontenciji biti Velikonja, Kiss i Conway. Međutim, Ben Turner najvjerovatnije neće nastupiti, kao i Stephen McPhail, Rudy Gestede i Kadeem Harris. Leeds takođe ima problema s ozljedama tako da sutra neće biti Norrisa i Greena, a od ranije su povrijeđeni Somma, Bromby i Nunez. Tonge bi trebao početi u vezi sa Austinom, ali će možda priliku dobiti Michael Brown mada bi to po meni bilo previše defanzivno. Nadam se da ćemo ostati neporaženi, pa možda čak i prekinuti niz bez pobjede protiv Welšana koji traje gotovo 30 godina. MOT!
Side before self
Joj suti brate jutros sanjam gubimo 1:0 kad se ono probudi istog trena,uh reko dobro je.Sto se tice tekme realno ne ocekujem da mozemo izaci neporazeni,ipak je meni ove godine Kardif favorit da napokon udje u prvu ligu,ja bi bio prezadovoljan remijem,to bi za Lic bio dobar rezultat,ali vidjecemo sta se moze ocekivati od ove ekipe u ovoj sezoni,nadam se da cemo na kraju svi slaviti ulazak u prvu ligumexy_whites je napisao/la:Cardiff City vs Leeds United, The Cardiff City Stadium, 15.09.2012., 16:00
- mexy_whites
- Kontakt:
CARDIFF 2 (Bellamy 66, Whittingham 71 pen) UNITED 1 (Austin 76)
Cardiff: Marshall, Taylor, McNaughton, Connolly, Hudson, Whittingham, Mutch (Gunnarsson 75), Noone (Bellamy 63), Smith, Maynard (Cowie 81), Helguson Subs: Lewis, Bo-Kyung, Nugent,, Mason.
United: Kenny, Peltier, Lees, Pearce, Drury (Diouf 46), Byram, Tonge, Austin, White, McCormack (Varney 6, Poleon 83), Becchio. Subs: Ashdown, Kisnorbo, Brown, Gray.
Referee: P Tierney
Booked: Smith (Cardiff), Austin, Tonge (Leeds)
Att: 23,836 (1800 Leeds)
Dobro je da nisi sanjao Leedosvu pobjedu, tek bi onda bilo razočarenje
Drugi poraz Leedsa u sezoni i to apsulutno zaslužen. Katastrofalna igra prema naprijed, a u vezi nema nikoga ko bi znao organizirati igru i poslati neku upotrebljivu loptu prema Becchiu. Tužno je djelovala igra Leedsa pogotovo u drugom poluvremenu, jer u prvom ni domaćin ništa nije napravio. Austin, Pearce i Kenny po meni samo mogu dobiti prolaznu ocjenu. Varney je najgori igrač koga sam gledao u posljednje vrijeme i ako on bude ponovo u utorak igrao, onda ćemo definitivno pokazati svoje ambicije. U utorak igramo protiv Hulla, tima koji je na napadača Proschwiza potrošio 2 miliona eura, odnosno više nego Leeds za sva svoja pojačanja. Dovoljno rečeno. MOT!
Cardiff: Marshall, Taylor, McNaughton, Connolly, Hudson, Whittingham, Mutch (Gunnarsson 75), Noone (Bellamy 63), Smith, Maynard (Cowie 81), Helguson Subs: Lewis, Bo-Kyung, Nugent,, Mason.
United: Kenny, Peltier, Lees, Pearce, Drury (Diouf 46), Byram, Tonge, Austin, White, McCormack (Varney 6, Poleon 83), Becchio. Subs: Ashdown, Kisnorbo, Brown, Gray.
Referee: P Tierney
Booked: Smith (Cardiff), Austin, Tonge (Leeds)
Att: 23,836 (1800 Leeds)
Dobro je da nisi sanjao Leedosvu pobjedu, tek bi onda bilo razočarenje

Side before self
Realno nisam nista ni ocekivao od ove tekme tako da ovaj poraz mi i nije tesko pao,nista iducu idemo na tri boda i ako nece biti lako nimalo al uzdam se u nas napad koji moze svakom zabiti gol ako ne i vise,po meni iducih par kola ce nam pokazati pravu sliku cemu se mozemo nadati ove sezone.Iskren da budem tesko mozemo do plej offa al kad bi nekako izborili to 6 mjesto bio bi prezadovoljan i onda u plej offu sta Bog da
Kako su samo ovo bila dobra vremena,zivim da se ovako nesto ubrzo vrati
Otkad ja pratim ovaj klub ovo mi je najaca generacija Lica koju pamtim,nikad necu zaboraviti polufinale protiv Valensije i velike sanse koju smo imali da se plasiramo u veliko finale.U revansu na Mestalji svi igraci Lica su se osisali nacelavo,s tim su htjeli pokazati da oni svi disu ko jedan ali nazalost u toj tekmi nismo uspjeli proci dalje i od te eliminacije sve je krenulo nizbrdo,prodali smo sve najbolje igrace,klub je otisao u bankrot i onda smo otisli u drugu ligu i do sada se nismo vratili.Nadam se da cemo svi mi koji volimo ovaj klub uskoro gledati ovakve scene
Pozz
" onclick="window.open(this.href);return false;
Otkad ja pratim ovaj klub ovo mi je najaca generacija Lica koju pamtim,nikad necu zaboraviti polufinale protiv Valensije i velike sanse koju smo imali da se plasiramo u veliko finale.U revansu na Mestalji svi igraci Lica su se osisali nacelavo,s tim su htjeli pokazati da oni svi disu ko jedan ali nazalost u toj tekmi nismo uspjeli proci dalje i od te eliminacije sve je krenulo nizbrdo,prodali smo sve najbolje igrace,klub je otisao u bankrot i onda smo otisli u drugu ligu i do sada se nismo vratili.Nadam se da cemo svi mi koji volimo ovaj klub uskoro gledati ovakve scene
Pozz
- LarryDavid
- Kontakt:
bas me interesuje sta bi bilo da se nisu osisali nacelavo...Manuel je napisao/la:Kako su samo ovo bila dobra vremena,zivim da se ovako nesto ubrzo vrati
Pozz
Edin Džeko: 'Nikad se ne predaji i uvijek vjeruj u sebe.'
The anxiety of the flinch is almost always worse than the pain itself. You’ve forgotten that. You need to learn it again. You need more scars. You need to live...
The anxiety of the flinch is almost always worse than the pain itself. You’ve forgotten that. You need to learn it again. You need more scars. You need to live...
Hahahahaahaha to nikada necemo saznati

- mexy_whites
- Kontakt:
UNITED 0, HULL CITY 0
Leeds: Kenny, Peltier, Lees, Pearce, White, Byram, Austin, Tonge, Varney, Diouf, Becchio. Subs: Ashdown, Kisnorbo, Pugh, Brown, Gray, Thompson, Poleon.
Hull: Amos, Bruce, Chester, Dudgeon, Faye, Evans, Quinn, Aluko, Koren, Elmohamady, Simpson, Subs: Proschwitz, McLean, Dawson, Oxley, McShane, Devitt, Rosenior.
Referee: R East
Leeds: Kenny, Peltier, Lees, Pearce, White, Byram, Austin, Tonge, Varney, Diouf, Becchio. Subs: Ashdown, Kisnorbo, Pugh, Brown, Gray, Thompson, Poleon.
Hull: Amos, Bruce, Chester, Dudgeon, Faye, Evans, Quinn, Aluko, Koren, Elmohamady, Simpson, Subs: Proschwitz, McLean, Dawson, Oxley, McShane, Devitt, Rosenior.
Referee: R East
Side before self
- mexy_whites
- Kontakt:
Vodimo 1-0 golom Becchia iz penala. Penal nije bio, jer je prekršaj na Dioufom bio van šesnaesterca.
Side before self
- mexy_whites
- Kontakt:
1-1 zasluženo izjednačenje. Ako ovako nastavi neće biti dobro...
Side before self
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.