Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

amerosm
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la amerosm » 31 maj 2011, 22:31

I zvanicno od strane kluba je potvrdjen prvi transfer za narednu sezonu, a to je Michal Mancienne koji je presao iz Chelsea za 2,5 miliona eura.

http://www.hsv.de/teams/meldungen/bunde ... mancienne/

Namjeravamo dovesti jos jednog stopera no ostaje da se vidi ko ce to biti, jer Mancienne-a niko nije ima na listi.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 31 maj 2011, 22:46

amerosm je napisao/la:I zvanicno od strane kluba je potvrdjen prvi transfer za narednu sezonu, a to je Michal Mancienne koji je presao iz Chelsea za 2,5 miliona eura.

http://www.hsv.de/teams/meldungen/bunde ... mancienne/

Namjeravamo dovesti jos jednog stopera no ostaje da se vidi ko ce to biti, jer Mancienne-a niko nije ima na listi.
Mislim da će to biti Bruma jer se najviše trubilo o njemu, ali iznenađenja su svakako moguća.Nepredvidiv je ovaj Arnesen. :D
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 01 jun 2011, 15:28

Arnesen ako bude radio transfere kao i u chelseaju,necemo se mi boriti za evropu nego za prvo mjesto.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 02 jun 2011, 08:30

bezze igrac...on je odigrao cijelih 16 utakmica ove godine za wolwse a 23 mu godine...jadni vi sa ovakvim pojacanjima...bolje da ste doveli kooplina iz bohuma ili feisthammela iz alemanie achen...

brzi21
Kontakt:

Post Postao/la brzi21 » 02 jun 2011, 14:30

gruezi je napisao/la:bezze igrac...on je odigrao cijelih 16 utakmica ove godine za wolwse a 23 mu godine...jadni vi sa ovakvim pojacanjima...bolje da ste doveli kooplina iz bohuma ili feisthammela iz alemanie achen...
odigrao je toliko utakmica zbog povrede...nisu njemu 23 godine, sta mislis da li igrac od 23 god. moze igrati za mladu reprezentaciju (u ovom slucaju Engleske)..
manciene je vrlo talentovan i meni je veoma zao sto kod nas nije dobio priliku da igra, siguran sam da se HSV nece pokajati sto su ga kupili..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 jun 2011, 16:12

@ gruezi

kao sto ti je rekao @brzi21 bio je ozlijedjen prosle sezone i zato je odigrao samo 16 utakmica. Meni je iskreno drago sto u svoje redove dovodimo "nepoznate" igrace, jer smo prethodne dvije sezone sa velikim imenima htjeli napraviti uspjeh ali nam nije poslo za rukom. Ja sam sigurna da Arnesen zna sta radi, uostalom on je otkrio Ronalda, van Nisterooya, van Bommela, Parka, Carricka itd itd. Nek igrace ove kvalitete otkrije za HSV kao sto @majestic24 kaze borit cemo se za prvo mjesto.

@ brzi21

Mancienne ima 23 godine, a razlog zbog kojeg moze nastupati na prestojecem EP-u lezi u tome sto UEFA gleda da igraci pocetkom kvalifikacija ima manje od 21 godinu, i onda ne bi bilo fer da igrac koji je iznio kvalifikacije nema pravo nastupa na istom turniru. Dakle nisu bitne godine na zavrsnom turniru, vec je bitno da pred pocetak kvalifikacija ima manje od 21 godinu i da u istim zabiljezi nastup.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 jun 2011, 14:13

Frank Arnesen je doveo jos jednog igraca Chelsea, a to je Jacopo Sala koji ima 19 godina i igrao je za rezervni tim Chelsea i za U-19 reprezentaciju Italije, a moze igrati u veznom redu i na poziciji desnog krila. Cijena njegovog transfera je 100.000 € i od njega se naredne sezone ne ocekuje da bude vazna karika u prvom timu vec da se polahko privodi prvoj ekipi.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 04 jun 2011, 22:52

ma to treba na posudbu ba u dynamo dresden,,,i njega i bertama ko zna mozda od njih bude novi zoltan stieber...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 jun 2011, 09:06

Gökhan Töre je u Ponedeljak navecer i zvanicno potpisao ugovor sa HSV-om do ljeta 2014.godine. Takodjer blizu odlaska iz kluba su Alex Silva, David Rozehnal i Joris Mathijsen, a do kraja sedmice bi i Jeffrey Bruma trebao potpisati ugovor sa HSV-om.
Frank Arnesen je odlucno krenuo u "remont" ekipe i treba vidjeti kako ce to izgledati naredne sezone, no ipak ostaje da se vidi ko ce nas jos pojacati u narednim danima. Po meni kljucna pozicija je dovodjenje kvalitetnog centralnog veznog igraca koji ce sa Kacarom biti organizator nase igre, u opticaju je mnogo imena no sa Arnesenom se nikad ne zna.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 08 jun 2011, 09:46

Drug,sta mislis hocu li Arnesen uspjeti s ovim transferima. Mislim,dovodi sve anonimuse. Nadam se da ce dovesti neko zvucnije ime. Kad bi mogli dovesti Affelaya to bi bilo ono pravo
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 08 jun 2011, 10:33

da vi hoćete dati Bešić-a na posudbu ... kakvom bundesligašu il makar u drugu ligu njemačke ... jer realno njemu nema mjesta u prvom timu HSV-a

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 jun 2011, 15:35

I trece pojacanje iz Chelsea je pristiglo.
Juwel Bruma je novi igrac i kako se navodi posudjen je na dvije godine.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 jun 2011, 16:14

Omerbavarac je napisao/la:I trece pojacanje iz Chelsea je pristiglo.
Juwel Bruma je novi igrac i kako se navodi posudjen je na dvije godine.
Nije trece, vec cetvrto pojacanje iz Chelsea-a. Kod Burme se samo jos ceka medicinski pregled da bi zvanicno postao igrac HSV-a - no kako mediji spekulisu to ce se desiti tek naredne sedmice.
Bruma ce potpisati posudbu na dvije godine, s tim ukoliko ga Chelsea ne vrati u svoje redove nakon jedne sezone HSV ima pravo na otkup njegovog ugovora.
Frank Arnesen je dosad obavio odlican posao i jos kada bi se rjesio igraca na koje vise ne racuna, izgledalo bi sve kako sam zamisljao i jedino pojacanje koje nam nedostaje je jos jedan vezni igrac koji ce biti partner Kacaru. Na toj poziciji ima dosta kvalitetnih igraca kao Schmiedenbach, Fer, Henriksen, McEarchan i naravno moj favorit Lars Bender.
Sve ovo izgleda super, ali bojim se da se Arnesen zahebao kod izbora trenera i da ce morati traziti zamjenu vec u Oktobru.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 14 jun 2011, 17:04

HSV ce sigurno biti pravo osvjezenje u narednoj sezoni Bundeslige. Doveli su mnogo omladinaca, a plus vec ih imaju nekoliko u svojim redovima. Nadam se da ce Besic naci svoje mjesto i igrati u jednoj simpaticnoj ekipi.
Sa predvidjanjima ne bih zurio, nema sanse, to je Bundesliga, ali se nadam ce HSV biti u borbi za mjesta LP.
#divovi

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 14 jun 2011, 17:40

moustapha je napisao/la:HSV ce sigurno biti pravo osvjezenje u narednoj sezoni Bundeslige. Doveli su mnogo omladinaca, a plus vec ih imaju nekoliko u svojim redovima. Nadam se da ce Besic naci svoje mjesto i igrati u jednoj simpaticnoj ekipi.
Sa predvidjanjima ne bih zurio, nema sanse, to je Bundesliga, ali se nadam ce HSV biti u borbi za mjesta LP.
Teško sa onim trenerom.Ekipa je mlada i to bi bilo veliko iznenađenje da odu u Lp.Ako se dokopaju Eurolige to će biti uspjeh.Nisam optimista kad je HSv u pitanju jer mi se neke stvari ne sviđaju.Trener je zadržan, a da pritom nije imao nikakve rezultate.Dovedeni su igrači koji nemaju nikakvog profesionalnog iskustva i utakmica.Bit će teška sezona, ali talenat je neupitan.Ako se ide u podmađivanje onda na transfer listi se moraju naći:Mathijsen, Demel, JArolim, CAstelen, Petrić ,Rozehnal,TAvares + Tesche,Pitroipa...
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 jun 2011, 19:36

FRANK RIBERY je napisao/la:
moustapha je napisao/la:HSV ce sigurno biti pravo osvjezenje u narednoj sezoni Bundeslige. Doveli su mnogo omladinaca, a plus vec ih imaju nekoliko u svojim redovima. Nadam se da ce Besic naci svoje mjesto i igrati u jednoj simpaticnoj ekipi.
Teško sa onim trenerom.Ekipa je mlada i to bi bilo veliko iznenađenje da odu u Lp.Ako se dokopaju Eurolige to će biti uspjeh.Nisam optimista kad je HSv u pitanju jer mi se neke stvari ne sviđaju.Trener je zadržan, a da pritom nije imao nikakve rezultate.Dovedeni su igrači koji nemaju nikakvog profesionalnog iskustva i utakmica.Bit će teška sezona, ali talenat je neupitan.Ako se ide u podmađivanje onda na transfer listi se moraju naći:Mathijsen, Demel, JArolim, CAstelen, Petrić ,Rozehnal,TAvares + Tesche,Pitroipa...
Slazem se da cemo tesko uci u borbu za pozicije koje vode u LP, ali isto tako mislim da cemo se boriti sa pozicije koje vode u EL, jer sam misljenja da ce naredne sezone odredjene stvari na tabeli doci na svoje mjesto.
Ukoliko Arnesen ostvari ono sto je zacrtao postacemo pored BVB-a najmladji tim u Bundesligi, i ja cu radije te momke gledati kako se bore i igraju srcem za tim i na kraju zavrse 8, nego da gledam prenapuhane zvijezde koji ce isto to ostvariti i igrati preko neke stvari. Sto se tice trenera vec sam rekao svoje misljenje, ali takodjer ja mu ovih osam utakmica u prosloj sezoni ne zamjeram, kada je jedan Klopp rekao da bi i on sa onakom sastavljenom ekipom dobio otkaz i ne bi uspio to dovoljno govori sve sastavu kojeg je Bernd Hoffmann zajedno sa Veh-om sastavio.
Sastav za nerednu sezonu bi trebao izgledati ovako:

Golmani: Jaroslav Drobny (32), Wolfgang Hesl (25)
Odbrana: Dennis Diekmeier (22), Heiko Westermann (27), Michael Macinenne (23), Jeffrey Bruma (19), Dennis Aogo (24), Muhamed Besic (19), Marcell Jansen (25)
Vezni red: David Jarolim (32), Tomas Rincon (24), Gojko Kacar (25), Mister X (max.24), Romeo Castelen (28), Aenis Ben-Hatira (23), Gokhan Tore (19), Eljero Elia (24), Toglay Arslan (20)
Napad: Mladen Petric (30), Marcus Berg (24), Heung Min-Son (19), Jose Paolo Guerrero (26)

jos +3 igraca iz HSV-a II i to je onih 25 igraca sa kojim Franbk Arnesen zeli uci u novu sezonu.
Prvih 11 bi trebalo izgledati ovako:

------------------------------------Drobny-------------------------------------
Diekmeier-------Westermann------------Mancienne-----------------Aogo
-----------------------Kacar------------------Mister X------------------------
Tore-----------------------------------------------------------------------Elia
-----------------------Petric-----------------Guerrero------------------------

Po svemu sudeci pored igraca koji su napustili klub, jos ce nas napustiti:

1. Joris Mathijsen - interesovanje pokazali Ajax Amsterdam i Espanyol Barcelona
2. Robert Tesche - interes pokazao Hannover 96 i mislim licno da je to njegov domet
3. Johnatan Pitroipa - interes pokazao Kolen ali nije spreman platiti 3 miliona eura koliko trazimo
4. David Rozhenal - Lille je spreman otkupiti njegov ugovor za 3 miliona eura i u klubu se nadaju da ce sve biti gotovo do pocetka priprema 26.06
5. Alex Silva - imaju tri kluba koja su pokazala interesovanje, i ostaje da se vidi gdje ce nastaviti karijeru, no sigurno je da ce vrijednost transfera biti izmedju 4 i 5 miliona eura
6. Mikael Tavares - on ce kako god napustiti klub i HSV ga zeli samo skinuti sa platne liste i ne trazi obestecenje
7. Guy Demel - interes pokazao Trabzonspor i HSV ga spreman pustiti za 2 miliona eura

Frank Arnesen je izjavio da od ovih transfera ocekuje izmedju 16 i 20 miliona eura, i mozda bi bilo dobro onda dovesti jos jednog kvalitetnog desno krilo, ukoliko se ovo sve ostvari. Naravno ukoliko ne dodje do transfera ovim igracima ne gine tribina.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 16 jun 2011, 18:40

amerosm je napisao/la:1. Joris Mathijsen - interesovanje pokazali Ajax Amsterdam i Espanyol Barcelona
Mathijsen je prešao u Malagu. Odšteta između 2 i 3 miliona €. :roll:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 jun 2011, 18:56

arnesen je napravio sjajan posao....ova pojacanja su dosta znacajna za klub, a jos ce znacajnija u buducnosti biti....naravno najpoznatiji od ovih igraca mi je manciene, al cini se da bi i ostala pojacanja mogla biti dobra pojacanja za hsv....inače uwe seeler je prije neki dan izjavio da bi bio zadovoljan pozicijom u sredini tabele jer je hsv napravio totalni "neuanfang".
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 jun 2011, 22:13

@ hare BVB

sto se odstete tice ne treba nista da ti bude cudno. Mathijsen je igrac koji je u godinama i ne moze vise iskoristiti svoje najbitnije oruzije i po Arnesenu se ne uklapa u jedan sistem sa modernim stoperima. Mathijsenovo najjace oruzje je /bila/ brzina koju je izgubio iz gore pomenutog razloga. Sto se ostalih karakteristika jednog stopera tice, po meni ne posjeduje ama bas ni jednu. Igra glavom je na amaterskom nivou, postavljanje na ubacaje je takodjer kardinalno, zatim iznosenje lopte i otvaranje igre je ...... Pa taj samo zna nabiti loptu prema naprijed i sta dragi Bog da, ali to danas u modernom fudbalu ne prolazi za rukom. Jos ako se na sve ovo doda da mu ugovor istice narednog ljeta onda je ova cifra sasvim OK.

@ effe_sa

slazem se sa tobom da je Arnesen obavio dosta dobar posao, i za razliku od Bernda Hoffmanna njegov test karaktera ne poloze svi. On je najavio jos dva pojacanja koja bi trebala pojacati ekipu, a to su jedan vezni igrac i jedno desno krilo - jer kako on kaze on ima dosta povjerenja u Tore-a, ali ne vjeruje da sam momak moze iznijeti teret u jednoj sezoni.
Sto se Seeler tice on prica puno kada je dan dug i njega u HSV-u vise niko ne uzima za ozbiljno - na stranu njegovi uspjesi kao igrac i sta je sve dao za ovaj klub. Taj se covjek samo pojavljuje kada se nesta negativno pojavi u vezi HSV-a da bi on ostavio svoj komentar, a navijaci ga ne hebu ni jedan %.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 18 jun 2011, 11:45

Lendrić odlazi u HSV: Nijemci Hajduku nude milijun eura!
:?
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.