HŠK Zrinjski - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,Pasha

lipanj
Kontakt:

Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post Postao/la lipanj » 12 maj 2009, 11:56

Što se mene tiče ne znam koji klib bi volio da ispadne ili Orašje ili Velež? Najradije oba i da se igra normalna liga bez livada i bez raznih Dominikovića ili pritisaka u tunelima. Ipak kada sve saberem lakše mi je doći do Orašja nego do Vrapčića, jer tamo nam niko ne brani otići. Uglavnom pošteno odraditi do kraja pa što bude, naši juniori su jači od Orašja pa bi mogli iznenaditi.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 maj 2009, 12:17

lipanj je napisao/la:Što se mene tiče ne znam koji klib bi volio da ispadne ili Orašje ili Velež? Najradije oba i da se igra normalna liga bez livada i bez raznih Dominikovića ili pritisaka u tunelima. Ipak kada sve saberem lakše mi je doći do Orašja nego do Vrapčića, jer tamo nam niko ne brani otići. Uglavnom pošteno odraditi do kraja pa što bude, naši juniori su jači od Orašja pa bi mogli iznenaditi.
pa naravno da ljudi igraju na livadi kad ste im oteli stadion, i otjerali ih. ali zrinjski nikada nece biti kao velez, velez se volio i za velez se igralo....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 12 maj 2009, 12:39

neno#4 je napisao/la:velez se volio i za velez se igralo....
:D :D Šta ti ovo znači??? Imamo bola i mi igrača samo ih ti nisi vidio.

lipanj
Kontakt:

Post Postao/la lipanj » 12 maj 2009, 12:56

Previše se vi bavite drugim stvarima osim nogometnim, i zato pustite te priče o otetom stadionu. Velež je bio simbol jednog vremena u gradu i ja to poštujem. Prošlo to vrijeme kao i taj klub, sada imamo dva kluba mi hrvati Zrinjski i samo nas to interesira. ;)

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 12 maj 2009, 13:33

Marin je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:velez se volio i za velez se igralo....
:D :D Šta ti ovo znači??? Imamo bola i mi igrača samo ih ti nisi vidio.

Mozda je covjek mislio ono sto i sav normalan svijet.A to je da je Velez nekad bio sinonim za cijelu Hercegovinu da je bio simbol bratstva i jedinstva kao i grad u kom je igrao.Da je taj isti Velez imao svoje simpatizere po cijeloj bivsoj Yugi.Da skratim imao je sto se kaze i srce i dusu.

E sad Zrinjski to nema ustvari to je gotovo jednonacionalni klub (kao i danasnji Velez) znaci nemoze se porediti sa prijeratnim Velezom u tom smislu.Sad sto Zrinjski postane prvak BiH je drugi par carapa to jeste lahko je biti prvi u ovoj kvazi ligi gdje je sve gotovo namjesteno gdje igraju igraci koi u bivsoj Yugi nebi imali mjesta ni u 3. ligi itd.

Da zaokruzim Velez do 92 je simbol,Velez poslije 95 je prognanik u svom gradu a ujedno i klub gdje mnogi vide sansu da zarade na njemu to jes na tom imenu.Zrinjski do 92?????????????Zrinjski poslije 95 klub u koi se ulaze i koi za ovu nasu ligu prestavlja vodecu ekipu a koliko je ova nasa liga jaka vidi se po tome kako prolaze nasi prvaci cim predju granicu ili cim im neko doje izvan granica BiH.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

Eagles
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Eagles » 12 maj 2009, 17:24

Zrinjski ispisao novu zlatnu stranicu

9.svibnja 2009., još je jedan datum koji će ostati upisan zlatnim slovima u povijesti HŠK Zrinjski. Bilo je samo pitanje tjedna, pobjednička pjesma u Gradačcu, koja se zaorila unatoč porazu, označila je da je Zrinjski nakon četiri godine vratio trofej namijenjen najboljem u BiH pod Bijeli brijeg!

Nakon ne baš sjajnog otvaranja prvenstva početkom kolovoza, kad je uz dosta muke poražen Borac, a zatim i pretrpljen težak (3:0) poraz na Koševu, malotko je mogao očekivao da će Zrinjski prvenstvo prelomti i naslov čvrsto prigrliti već u 16. kolu. Ipak je prošlog ljeta u prvom planu bila vrlo dobra prezentacija na euro sceni, a ne prvenstvene utakmice. Međutim, pobjeda u Travniku otvorila je veliku seriju u kojoj su Plemići nanizali 10 uzastopnih pobjeda, čak 17 utakmica bez poraza u prvenstvu i Kupu BiH!

Ključne su bile pobjede u Vrapčićima (0:2) i dojma smo, trijumf u Laktašima kad je Zrinjski pokazao ogroman karakter i minus od 1:3 pretvorio u pobjedu od 4:3 u samo tri – četiri minute u završnici utakmice.

Na dugu zimsku pauzu Zrinjski je otišao nakon poraza u Trebinju, sa šest bodova prednosti ispred Slavije. Naslov prvaka vjerojatno je ovjeren pobjedom u Banjoj Luci u 16. kolu kad je Zrinjski došao do devet bodova prednosti ispred pratnje.

Sve dalje bilo je odrađivanje posla, forma je kako je prvenstvo odmicalo opadala ali titula nije mogla doći u pitanje ni kad je došao domaći kiks i remi s posljednjim Posušjem. Kup je izgubljen u Istočnom Sarajevu, pa se, iako je dugo živio, san o osvajanju duple krune pokazao nedostižnim.

Sam to neće isticati, ali najzaslužniji za drugi naslov prvaka je trener Jović koji je sa svojim stožerom uspio nakon velikog odljeva igračkog kadra prošlog ljeta stvoriti respektabilnu momčad, u kojoj je, primjerice, zbog deficita na toj poziciji 33-godišnji Ivanković po prvi put igrao stopera.

Puno navijača i danas će Joviću predbaciti favoriziranje primjerice Selimovića, neigranje Zadre i Muse koji se ustalio tek koncem sezone, ali rezultati govore za sebe - s dva trofeja u dvije sezone Jović je najuspješniji trener Zrinjskog ikad. Usto, mostarska momčad 'izbacila' je ove sezone i neke nove momke, koji su zalog svijetle budućnosti, poput Šunjića i Aničića, ali i onih koji tek dolaze - Sušića, Šarca…

slika

Uvjerljivo prvo ime prvog dijela sezone na terenu bio je Velibor Đurić, no njegov sjaj u drugom dijelu sezone dobrim dijelom se ugasio. Ovog proljeća pozornost je na sebe u nekoliko utakmica skrenuo Stojanović, uz Kordića koji je do sada zabio 12 golova u prvenstvu, u završnici sezone otklonio je posljednje sumnje u osvajanje naslova.

Ove sezone osjetilo se i koliko je važna podrška navijača, kojih zbog bojkota prošle sezone na domaćim utakmicama gotovo da i nije bilo. U tekućoj sezoni 'Ultrasi' su na tribinama bili istinski dvanaesti igrač Zrinjskog. Počesto se nađu i u incidentnim situacijama, ali vjernost koja ih tjera da klub prate i do tisućama kilometara udaljene Brage, im se ne može osporiti.

Mostarce očekuju još dvije utakmice u kojima će privesti uspješnu sezonu kraju. S nestrpljenjem će se očekivati ime protivnika za drugo pretkolo Lige prvaka, a stanku između dvije sezone, koja će i peto ljeto uzastopno biti vrlo kratka, u klubu će morati iskoristiti da bi sačuvali što više 'glavih poluga' iz aktualne postave i pokušali 'pokriti' pozicije na kojima je Zrinjski manjkav.

Komunikacija
Kontakt:

Post Postao/la Komunikacija » 13 maj 2009, 00:13

Iduce sezone uz par pojacanja Zrinjski opet prvak a i u evropi ako bog da izvucemo islanđane i prolaz u 3 kolo nebi bio upitan,kad smo mogli izbacit Vaduza koji je u rangu s njim ne vidim razlog zasto ne i njih ili latvijce koji su nositelji.
Zrinjskom pod hitno treba napadac a to je Phil Jackson,trenutno u bih ne postoji bolji za manje novca.
U veznom redu nije toliko potrebno mijenjat,mozda dovest Ivankovica iz Posusja,odlican igrac.
U obrani radikalne promjena.
Melher je pokazao da moze od heroja postati veoma katastrofalan sto zabrinjava ali sve u svemu dobar golaman

..............Melher............

Nikolic...Sunjic.... Pojacanje..Pojacanje

Djuric...Serdarusic..J. Ivankovic... Zizovic

...........Vukovic
.........................Jackson
San o ligi prvaka ....ipak ostaje samo san...Zrinjski Mostar

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 13 maj 2009, 00:15

Već sam napisao, nema šanse da dođe Jackson jer ima ugovor, ali Hadžić može. Emir je strašan igrač posebno motiviran protiv Želje.

Eagles
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Eagles » 13 maj 2009, 00:33

Zna li iko kada Jacsonu ističe ugovor?

Mislim da bi Hodžić bio pojačanje za premijer ligu,ali za europu mislim da neće bit od koristi,Jakson bi već bio druga priča jer nam je takav igrač potreban.Međutim,najvažnije je sredit obranu i dovest rezervnog golmana.Tu smo najtanji.

Što se tiče financija mislim da ovo ljeto nećemo imat problema s njima.Jedini smo hercegovački klub koji ide u eu pa vjerujem da će to firme znat iskoristit.Osim toga dogodine je i u PL jedan hercegovački premijerligaš manje.

U Ligi prvaka bi bilo idealno kada bi nas zapao neko slabiji,mada smo i mi u rangu sa najslabijima,al mislim da 60 % ovi mogućih protivnika možemo izbacit,dakle treba nam i malo sreće.

Ako prođemo tu prvu prepreku ( Zrinjski većinom prolazi prvo pretkolo )onda su nam zagarantirane još minimalno 4 utakmice.Što će biti idealno za financijsku situaciju u klubu i za afirmiranje igrača,te podizanje samog rejtinga kluba.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 13 maj 2009, 00:40

Ima na još jednu sezonu ugovor, a vjeruj mi da je Hadžić strašan napadač, pogledaj koliko je dao golova, i pogledaj koliko je utakmica odigrao. Bio je dosta povrijeđen. Ono što moram o njemu još napisati je da nisam vidio čovjeka koji se onoliko trudio ko prošle godine. Imao je slomljen prst i niko nije znao odnosno nije htio reći iz medicinskog tabora Čelika, opet ja trpao, trpao. Sječam se ola protiv Želje grčevi ga hvataju jedva hoda ali trudi se i zabija -

Siguran sam da su Jackson i Hadžić odigrali više utakmica zajedno nego ovih 6-7 Čelik bi bio među prve 3 ekipe. Nadam se da ćemo ih zadržati.

Neka Zrinsjkome zapadnu Izraelski klub ili Švedske te slbiji klubovi neki iz slabijih država.

Eagles
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Eagles » 13 maj 2009, 00:46

Rz88 je napisao/la:Ima na još jednu sezonu ugovor, a vjeruj mi da je Hadžić strašan napadač, pogledaj koliko je dao golova, i pogledaj koliko je utakmica odigrao. Bio je dosta povrijeđen. Ono što moram o njemu još napisati je da nisam vidio čovjeka koji se onoliko trudio ko prošle godine. Imao je slomljen prst i niko nije znao odnosno nije htio reći iz medicinskog tabora Čelika, opet ja trpao, trpao. Sječam se ola protiv Želje grčevi ga hvataju jedva hoda ali trudi se i zabija -

Siguran sam da su Jackson i Hadžić odigrali više utakmica zajedno nego ovih 6-7 Čelik bi bio među prve 3 ekipe. Nadam se da ćemo ih zadržati.

Neka Zrinsjkome zapadnu Izraelski klub ili Švedske te slbiji klubovi neki iz slabijih država.
Izraelci nisu nešto u Eu,ali ipak su za BiH klubove pojam,mislim da su za stepenicu bolji od nas,osim toga disciplina im je na puno većem nivou.

Mislim da bi ove klubove mogli proć :

BATE (Bjelorusija),
Kalmar (Švedska),
APOEL (Cipar),
Stabaek (Norveška)
Slovan (Slovačka)
, Ventspilis (Latvija)
, Maribor (Slovenija)
, Hafnarfjordur (Island)
, International (Finska)
, Ekranes (Litva)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 13 maj 2009, 00:53

BATE (Bjelorusija),
Kalmar (Švedska),
APOEL (Cipar),
Stabaek (Norveška)
Slovan (Slovačka)
Ventspilis (Latvija)
Maribor (Slovenija)
Hafnarfjordur (Island)
International (Finska)
Ekranes (Litva)

Te što sam boldiro su jake ekipe za 1 predkolo LP. Bolje ih je izbjeći, posebno Ciparski i Bjeloruski. Litvanski imaju milijardere tamo hehe i ti su gadni a Slovača liga svake godine jača. Najbolje bi bilo za Zrinjski da im zapadne ovaj Finski ili Islandski ubili bi ih laganini. Skandinaviju su uvijek voljeli Bosanskohercegovački klubovi a i repka, pa to je mačiji kašalj za Zrinsjki, ma kako god neka samo skupe što više bodova za BiH.

Neka čak bilo ko zapadne mislim Zrinjski prolazi osim jedne ekipe koja je po meni nesretno ispala prošle godine.
Estonski predstavnik Levadia Taalin. Strašna ekipa, imao sam priliku gledati ih, daleko ispred naših klubova.

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 13 maj 2009, 09:10

Mislil da je prije svega važni iskristalizirati kadar n vrijeme. Prošli put nam je Matko otišao bukvalno nekoliko sati prije kraja prelaznog roka tj. nakon utakmice sa Bragom.
Aku bude sve u redu po tom pitanju mislim da možemo igrati sa:
Kalmar (Švedska) možda,
Stabaek (Norveška)
Ventspilis (Latvija)
Maribor (Slovenija)
Hafnarfjordur (Island)
International (Finska)
Ekranes (Litva)
. Ništa nego; Bože pomozi.

dubioza
Kontakt:

Post Postao/la dubioza » 13 maj 2009, 10:03

jackson je sa celikom potpisao na godinu dana tako da mu ugovor istice krajem 2009(nakon jesenje polusezone). A hadjicu sada na ljeto al mislim da ce on preci u neki inostrani klub,ako ne produzit ce ugovor sa celikom.
Republika Zenica

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 13 maj 2009, 10:08

dubioza je napisao/la:jackson je sa celikom potpisao na godinu dana tako da mu ugovor istice krajem 2009(nakon jesenje polusezone). A hadjicu sada na ljeto al mislim da ce on preci u neki inostrani klub,ako ne produzit ce ugovor sa celikom.
Možda si u pravu. Mislim da Zrinjski ne može dati neku aman veliku financijsku ponudu da ga "natjera" da dođe ali zov Europe i lige prvaka može biti prevaga kako njemu tako i svim ostalim igračima u ovoj ligi. :D :D
Makar se ja tako nadam.

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 13 maj 2009, 10:16

Ma žalosno je što ni jedan klub ne uspijeva da iz svojih omladinskih pogona napravi igrača i to već duži period.....
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 13 maj 2009, 10:16

VB 1987 je napisao/la:Ma žalosno je što ni jedan klub ne uspijeva da iz svojih omladinskih pogona napravi igrača i to već duži period.....
Dzeko,Stilic,Dialiba...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 13 maj 2009, 10:20

bistrikboy je napisao/la:
VB 1987 je napisao/la:Ma žalosno je što ni jedan klub ne uspijeva da iz svojih omladinskih pogona napravi igrača i to već duži period.....
Dzeko,Stilic,Dialiba...
da da ma Dialiba je autohtoni bosanac, srbin ili hrvat, objasni mi molim te
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 13 maj 2009, 11:14

prosao kadetsku i juniorsku ekipu Želje,nije pao s marsa 100% 8-)
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 13 maj 2009, 11:37

Ne mogu kvalitetni i talenirani igrače izlaziti kao sa pokretne trake. Konkretno kod nas u Zrinjskom nikada nije bilo više naših domaćih igrača iz Mostara i okolice u ekipi. Neki su u prvoj postavi,a neki zamjene ali nebitno. Musa, Melher, Ivanković, Šunjić, Aničić, Kordić,Zadro, Tole i još dosta juniora ... Ovo je odlična stvar i pravac kojim je Zrinjski krenuo i nadam se da će tako i nastaviti. Za kvalitetnog igrača sa strane uvijek će biti i mora biti mjesta ali bolje da naši igrači popunjavaju kvotu nego neki poluigrači sa strane koji su svakako skuplji.

Zaključano

Natrag na “HŠK Zrinjski”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.