SP2018 / Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

BoixosNois1899
Kontakt:

Re: SP2018 / Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post Postao/la BoixosNois1899 » 01 sep 2017, 13:06

Šta kažete na Jasmina Ligatu? :mrgreen:
Vrijeme je da se i on oproba u trenerskim vodama. :kafa:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 01 sep 2017, 13:10

Kemo je zakon!

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 01 sep 2017, 13:15

anonymousHD je napisao/la:Kemo je zakon!
:urnebes: :urnebes:
Pa red je da upotpunimo cirkus.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 01 sep 2017, 13:19

Ko ce odgovoriti ne onu sramotu sinoc, hoceli biti kakvi posljedica? Dosta suplje "nismo se tako dogovorili" "nije nam jasno sta se desilo" to nije preuzumanje odgovornosti za onu bruku, manjak volje, zelje itd. Isto ko opljackas banku i kazes ehh neznam sta se desilo, stidim se ali cu zadrzati pare..
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 01 sep 2017, 13:34

Sta se nerviate bez veze sad je jasna situracija, moraju pobjediti sve do kraja i nadati se nekom kiksu Grcke. Sto je sa ovakvim pristupom i nacinom igre nemoguce.

Na kraju kvalfikacija Mesi otkaz, nekim igracima i onda sve iz temelja ponovo.
- Zeljeznicar -

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 01 sep 2017, 13:41

Zenzo je napisao/la:Sta se nerviate bez veze sad je jasna situracija, moraju pobjediti sve do kraja i nadati se nekom kiksu Grcke. Sto je sa ovakvim pristupom i nacinom igre nemoguce.

Na kraju kvalfikacija Mesi otkaz, nekim igracima i onda sve iz temelja ponovo.
Nema razloga da se ceka kraj kvalifikacija za to, sanse idalje postoje. Bazdarevicu treba dati otkaz odmah, napraviti oprostajnu utakmicu za par igraca, dovesti novog trenera i nadati se da taj moze nesto promjeniti do utakmice sa belgijom.
🔵⚪

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 01 sep 2017, 13:43

Gasi mijesalicu, motaj kablove.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 01 sep 2017, 13:57

Višća nije klasično krilo a ovaj ga forsira na toj poziciji u formaciji u kojoj je to ključna rola. Lulić kao napadački nastrojen krilni igrač ne funkcioniše najbolje (njegove individualne kvalitete ga koliko-toliko spašavaju) -- sa Seom u prvih 11, on bi trebao igrati u box2box CM roli. Bico jedino koristan kod napadačkih kornera, sve ostalo propuh. U odbrani nemamo lidera koji će smiriti loptu i otpočeti akciju/organizirati odbranu. Vedi svaka čast, ali za njega više nema i ne bi trebalo biti mjesta. Pod hitno je potreban igrač iza napadača za izgradnju igre. Ovo su sve neke osnovne stvari koje bi selektor lagano trebao uočiti. Da ne idem dalje. Obećao sam sebi da Mešinu repku neću više gledati. Samo se nadam da ćemo do tekme sa Belgijom imati novog selektora. :pray:
Unico amore sei!
❤️🖤

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 01 sep 2017, 14:06

Dok god postoje šanse da idemo na SP ja se nadam ali bez Meše. Meša ako imaš obraza daj otkaz momentalno, čisto sumnjam da on ima obraz. Teško je naći goreg trenera od Meše, niti zna izvesti najbolje igrače niti zna taktiku neku smisliti. Do sad smo na sreću pobjeđivali ali ne može ni to stalno. Trebali smo se boriti za 1. mjesto jer za to imamo kvalitet ali mi se borimo za 2. mjesto, gdje nas izbacuje veliki Kipar. Sramite se igrači a pogotovo ti Meša.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 01 sep 2017, 14:09

Imamo JEDNU sansu da odemo na SP. To je da pobjedimo Belgiju kod kuce. To se nece NIKAD DESITI dok je nas trener Curan Bazdarevic!

ODLAZI ODMAH.

wwit5times
Kontakt:

Post Postao/la wwit5times » 01 sep 2017, 14:09

Grcka ce dobit Belgiju tako da dzaba nam pobjeda tu
Godine prolaze moje, ja čekam titule tvoje, svakim danom sve više volim te

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 01 sep 2017, 14:10

Jesmo' l se naspavali raja
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

hapuc
Kontakt:

Post Postao/la hapuc » 01 sep 2017, 14:14

Bracu gumenu glavu na klupu repstacije, molim lijepo. Ha ya.
MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO!

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 01 sep 2017, 14:17

Uzimamo ove amatere 2 0. S obzirom da ni kući bez Pjanica nismo mogli akcije napraviti, očekujem duge lopte na Džeku, Ibisevic da zabije i promaši 4 sanse.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 01 sep 2017, 14:18

JonSnow je napisao/la:Samo Sir Boris Pavić dolazi u obzir. :kafa:
:thumbup:

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 01 sep 2017, 14:20

Nerminovic je napisao/la:Jesmo' l se naspavali raja
Nismo prijatelju

ynwabhf
Kontakt:

Post Postao/la ynwabhf » 01 sep 2017, 14:23

gazijabih je napisao/la:Kažu, najbolje je kad prenoći - da se malo slegne. Ne mogu se oteti utisku sinoćne utakmice. Onom gorkom.
Inače ne volim da pišem ko je kriv, jer krivica je uvijek podijeljena, ali ovaj put je apsolutna krivica na selektoru. Kola su se slomila na igračima, nažalost, ali ovdje je očit šablon koji je pukao kao balon. Igrače taktički i psihički priprema selektor, a njegov rukopis se vidi na terenu. Razumljivo je da podbaci 3-4, pa i 5 igrača, ali cijeli tim, to je već anomalija. Anomalija koja se provlači iz utakmice u utakmicu, a sada je eskalirala.
Razlog eskalacije je upravo u formaciji koju Meša forsira iz utakmice u utakmicu i ne donosi ama baš nikakvog učinka, čak naprotiv. Naša igra je iz utakmice u utakmicu sve očajnija, bezidejna, anemična i poprilično dosadna oku gledatelja. Meni se ona utakmica sinoć nije gledala i dok smo spontano vodili 0:2. Ono nije gledljivo bilo, a tako se ne može igrati iz utakmice u utakmicu.

E sad ključni razlog zašto mi ovako igramo leži u foramiciji 4-4-2, tačnije 4-2-4. Ključna greška koja se pravi je formacija u kojoj se očekuje da će Lulić i Višća probijati po bokovima a ujedno i pomagati veznom redu u defanzivnim formacijama i presingu. To je nemoguće, jer oni nisu ti tipovi igrača. Oni su jednosmjerni igrači. S druge strane, imamo zarobljene bekove, koji ili guše krila kada idu naprijed ili se limitiraju igrom do centra. Suštinski bekove usidravamo sa centarhalfovima. Mislim da smo jedina reprezentacija na svijetu koja ima i bekove i krila po bokovima s obje strane. Tu trošimo roster na 4 igrača. Računajući napadačku formaciju sa 2 centarfora i 2 centarhalfa sa ova 4 bočna, nama u veznom redu ostaju samo 2 igrača. Da, klasična 2 vezna igrača koji pokrivaju terene na širini od 15m lijevo i desno, i 35m naprijed i nazad. To je tačno 30x70m na 2 igrača na sredini terena. Nije teško biti neki stručnjak i shvatiti kada protivnik ima formaciju 4-5-1 da nas ubija na sredini terena, jer idu 5 na 2. Onda se pitamo što nam je odbrana šuplja kao švicarski sir? Pa jer 5 nekvalitetnih će nadigrati 2 ispred sebe bez po muke, pa da je riječ i o amaterima. Zato nam se i najveći amateri šetkaju po šesnaestercu kako hoće, upravo iz tog razloga. Njihova zadnja linija vrlo lako markira krila i centarfore, jer nema potrebe za nekom ozbiljnijom odbrano, jer je ta četvorka odsječena od veznog reda, gdje sva priča spada na Pjanića koji mora sam preko 4-5 igrača uvezi distribuirati loptu, a iza sebe ima samo jednog veznog osigurača.

Eto tu leži sva problematika naše igre - u veznom redu. Zašto smo igrali vrlodobro na Kirin Kupu? Upravo zato jer nije bilo Lulića i Višće i silom prilika se nametnula nova formacija koja ne dupla bočne strane i ne guše se bekovi i krila, pa ne gubimo u veznom redu 2 igrača. Tad nam je veza bila sa Medunjaninom i Vrančićem kao glavne poluge kreativnog reda potpomognute Hajrovićem i Duljevićem sa strana + Hodžićem ispred i konačno je sredina izgledala kao granitna.
To je to , kao da sam ja pisao.
Kad se na sve to doda nezainteresovanost igrača , koji dolaze u reprezentaciju da se odmore od klupskih obaveza , to rezultira ovakvim brukanjem.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 01 sep 2017, 14:27

Vucevich je napisao/la:
Nerminovic je napisao/la:Jesmo' l se naspavali raja
Nismo prijatelju
Ne valja vam to brate, ja evo sad ustao...kao da juce nisam gledao onaj debakl :njanjanja:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 01 sep 2017, 14:29

Nerminovic je napisao/la: Ne valja vam to brate, ja evo sad ustao...kao da juce nisam gledao onaj debakl :njanjanja:
Jos se ti nisi otrijeznio, vidjeces za 3-4 sata. :plac:

PrinceofVeresija
Kontakt:

Post Postao/la PrinceofVeresija » 01 sep 2017, 14:35

Matjaz Kek iz Rijeke je najbolje rijesenje po meni za ovu poziciju prvo zato sto je cuda radio sa Slovenijom pa i Rijeku je digao iz pepela,a ja sam siguran da bi i pristao vodit nas kad bi mu dobre uslove ponudli...al qrac otisla lova od Svjetskog da mozemo ozbiljno parirat :facepalm:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, jasmin10, myself, Proximic, signalidunapark i 48 gostiju.