BH klubovi u UEFA takmičenjima 2017./18.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

4040deuce
Kontakt:

Re: BH klubovi u UEFA takmičenjima 2017./18.

Post Postao/la 4040deuce » 05 jul 2017, 07:12

BelminM23 je napisao/la:Kultura odlaska na stadione, pa mislimo da su veliki klub.

BHFK Zrinjski bi rasuo njemačkog niželigaša, pred njihovih 30.000 navijača.
Cuj BHFK.. nigdje veze.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 05 jul 2017, 08:38

meni žao Europe kako glupo ispade od TNSa :puke:
malta, lux sve je to sada u rangu sa nama, svugdje se ide prema naprijed samo mi prema nazad. Gledao sam one maltežane i protiv CZV i uopšte me CZV nije ubijedila da bi mogla dogurati do grupne faze EL, dođu li im kakvi bugari ili rumuni u trećem kolu piši propalo xD

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 05 jul 2017, 08:44

Vidjet ćemo sutra kako će se stvari odvijati :)
NK Široki Brijeg

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 05 jul 2017, 09:19

FoSte95 je napisao/la:meni žao Europe kako glupo ispade od TNSa :puke:
malta, lux sve je to sada u rangu sa nama, svugdje se ide prema naprijed samo mi prema nazad. Gledao sam one maltežane i protiv CZV i uopšte me CZV nije ubijedila da bi mogla dogurati do grupne faze EL, dođu li im kakvi bugari ili rumuni u trećem kolu piši propalo xD
Ma kakva grupna faza, play off plafon.
Novi trener, 4-5 pojacanja, jos ce ih toliko doci. Polako se resavamo nekih krsh i nezadovoljnih igraca. Valja to uigrati..

Sledece kolo igramo bas sa pobjednikom Bugari/Kazahstanci, pa cemo vidjeti.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 05 jul 2017, 10:40

marconato je napisao/la:
FoSte95 je napisao/la:meni žao Europe kako glupo ispade od TNSa :puke:
Ma kakva grupna faza, play off plafon.
Novi trener, 4-5 pojacanja, jos ce ih toliko doci. Polako se resavamo nekih krsh i nezadovoljnih igraca. Valja to uigrati..

Sledece kolo igramo bas sa pobjednikom Bugari/Kazahstanci, pa cemo vidjeti.
al to je ono što je karakteristično za naše klubove (sve osim Dinama) da stalno je neko riješavanje igrača, stalno je neko uigravanje, pa sve vidjećete za godinu -dvije itd. To mi stalno slušamo ovdje u BiH ali vidim da i kod vas nije ništa bolje po tom pitanju xD

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 05 jul 2017, 10:42

Dinamo nije bio prisiljen prodavat igrače, jer nisu imali problema sa parama. Uspiju zadržati i čak se pojačati još, dok u nas ili se ne potrefi sa pojačanjima pa ga otjeraš ili ako i pogodiš prisiljen si prodavat ili zbog para ili zbog želje tog igrača da se proda vani negdje, jbga takva nam je sudba trenutna...
NK Široki Brijeg

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 05 jul 2017, 10:49

ja sam i dalje ubijeđen da (to me niko ne može odgovoriti da nisam upravu) je jedini spas za fudbal i da naši klubovi ne budu neka odskočna daska za Evropu zajednička Balkanska liga ( ex-yu države plus Bugarska, Ludogorec bi sigurno zainteresovan bio). Igralo bi se na dobrim stadionima, ekipe sa određenom istorijom i bazom navijača, viće novca od TV prava, više bi ljudi pratilo utakmice itd itd. Ovo možda nije potrebno Dinamu ili pomenutom Ludogorecu jer igraju redovno grupnu fazu evrope ali bi im sigurno pomoglo da kroz koju godinu doguraju do osmine ili četvrtine finala nekog od takmičenja.
Ali od toga nema ništa, zna se već zbog čega xD

4040deuce
Kontakt:

Post Postao/la 4040deuce » 05 jul 2017, 11:19

FoSte95 je napisao/la:ja sam i dalje ubijeđen da (to me niko ne može odgovoriti da nisam upravu) je jedini spas za fudbal i da naši klubovi ne budu neka odskočna daska za Evropu zajednička Balkanska liga ( ex-yu države plus Bugarska, Ludogorec bi sigurno zainteresovan bio). Igralo bi se na dobrim stadionima, ekipe sa određenom istorijom i bazom navijača, viće novca od TV prava, više bi ljudi pratilo utakmice itd itd. Ovo možda nije potrebno Dinamu ili pomenutom Ludogorecu jer igraju redovno grupnu fazu evrope ali bi im sigurno pomoglo da kroz koju godinu doguraju do osmine ili četvrtine finala nekog od takmičenja.
Do toga nece doci,prvo i prvo zbog tog razloga koji svi dobro znamo. A drugo,to bi bilo odlicno za ove jace i bogatije ekipe tipa Dinama,ali za manje i siromasnije,kao sto su svi u nasoj trenutnoj ligi,to bi iziskivalo dosta vise novca,prvo da bi se natjecali,a drugo da bi drzali bilo kakav korak za ekipama iz okolnih zemalja(Hr,Srb,Slo itd.)

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 05 jul 2017, 11:33

4040deuce je napisao/la:
FoSte95 je napisao/la:ja sam i dalje ubijeđen da (to me niko ne može odgovoriti da nisam upravu) je jedini spas za fudbal i da naši klubovi ne budu neka odskočna daska za Evropu zajednička Balkanska liga ( ex-yu države plus Bugarska, Ludogorec bi sigurno zainteresovan bio). Igralo bi se na dobrim stadionima, ekipe sa određenom istorijom i bazom navijača, viće novca od TV prava, više bi ljudi pratilo utakmice itd itd. Ovo možda nije potrebno Dinamu ili pomenutom Ludogorecu jer igraju redovno grupnu fazu evrope ali bi im sigurno pomoglo da kroz koju godinu doguraju do osmine ili četvrtine finala nekog od takmičenja.
Do toga nece doci,prvo i prvo zbog tog razloga koji svi dobro znamo. A drugo,to bi bilo odlicno za ove jace i bogatije ekipe tipa Dinama,ali za manje i siromasnije,kao sto su svi u nasoj trenutnoj ligi,to bi iziskivalo dosta vise novca,prvo da bi se natjecali,a drugo da bi drzali bilo kakav korak za ekipama iz okolnih zemalja(Hr,Srb,Slo itd.)
više novca znači kvalitetniji igrači, kvalitetniji igrači znači bolji rezultati. Cilj toga i jeste natjerati klubove da se podignu finansiski na jedan viši nivo

4040deuce
Kontakt:

Post Postao/la 4040deuce » 05 jul 2017, 11:39

FoSte95 je napisao/la:
4040deuce je napisao/la:
više novca znači kvalitetniji igrači, kvalitetniji igrači znači bolji rezultati. Cilj toga i jeste natjerati klubove da se podignu finansiski na jedan viši nivo
Hmmmm.. u jednu ruku znaci,ali u drugu,nasi klubovi(vecina) imaju slabu ili veoma slabu posjetu,pitanje je koliko bi bilo moguce novca izvlaciti na osnovu tv prava,takodjer regionalna liga bi znacila dalja putovanja koja kostaju vise,a i pitanje je koliko u nasoj drzavi ima prostora za sirenje budzeta u sportu. Puno je pitanja i nepoznanica. Ne znamo bi li uopce za nas u toj ligi bilo mjesta(ako vec ubrajas i Ludogorets),Dinamo,Hajduk,Rijeka,Maribor,Olimpija,Crvena Zvezda,Partizan,Vojvodina.. sve su to klubovi koji su ispred nasih klubova po najvaznijem-financijskom segmentu. A ima ih jos.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 05 jul 2017, 11:49

FoSte95 je napisao/la: al to je ono što je karakteristično za naše klubove (sve osim Dinama) da stalno je neko riješavanje igrača, stalno je neko uigravanje, pa sve vidjećete za godinu -dvije itd. To mi stalno slušamo ovdje u BiH ali vidim da i kod vas nije ništa bolje po tom pitanju xD
Tako ti je to kad imas neorganizovane klubove, neznalice i krimose u upravama!
Ludogorec je recimo dosta uredjeniji i stabilniji klub od svih nasih timova, pa opet prosle god. odigrasmo 2 egal utakmice s njima. E sad, mozda mi neko nece vjerovati, ali nas tadasnji trener ladno u svom strucnom stabu nije imao kondicionog trenera! Da, istina je, ma koliko zvucalo utopijski, al' frajer je ladno izjavio kako on ne trenira atleticare, nego fudbalere i da mu kondicioni nije potreban. Sve to u 21. vijeku :tokralju: To nas je, izmedju ostalog i kostalo prolaska, jer su nas ljudi pregazili u produzecima! E to je ta razlika izmedju ozbiljnog i cirkisantskog kluba!
Zato uvijek imamo nove pocetke i nova nadanja..
Samo privatizacija bato! Nista ni sada ne sprecava Partizan, Zvezdu (dobro, ima taj dug, ali bez obzira), pa cak i Vojvodinu da budu ozbiljni klubovi, osim toga sto su ti klubovi krave muzare za krimose i menadzere bliske drzavnom vrhu. Partizan je u poslednjih 10ak god prodao igrace u vrijednosti od preko 100 mil evra, a klub je zvanicno u dugu nekliko miliona evra..Pa kakva je to racunica :crazy: Dakle, to vise nije pitanje sporta, nego uredjenja drzave. Vjerujem da je slicna situacija i u BIH, samo na manjem nivou..
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 05 jul 2017, 12:55

Sutra samo pitari prolaze,to je Moja prognoza.

KanistuViniga
Kontakt:

Post Postao/la KanistuViniga » 05 jul 2017, 12:57

Alipasino je napisao/la:Sutra samo pitari prolaze,to je Moja prognoza.
Tvoj Željo ispada

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 05 jul 2017, 13:10

4040deuce je napisao/la:
BelminM23 je napisao/la:Kultura odlaska na stadione, pa mislimo da su veliki klub.

Cuj BHFK.. nigdje veze.
Bošnjačkohercegovački fudbalski klub. :mrgreen:

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 05 jul 2017, 13:28

BelminM23 je napisao/la:
4040deuce je napisao/la:

Cuj BHFK.. nigdje veze.
Bošnjačkohercegovački fudbalski klub. :mrgreen:
bojim se da ne razumijem?
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 05 jul 2017, 13:30

Rigoletto je napisao/la: bojim se da ne razumijem?
:thumbup:
:bih:

Makanaky
Kontakt:

Post Postao/la Makanaky » 05 jul 2017, 15:17

U takvom društvu bi najbolji klubovi iz BiH bili u donjem dijelu tablice regionalne lige, te bi samim tim mogli samo sanjati o Evropi? Ostali, tipa Vitez ne bi ni igrali tu ligu, već neku verziju premier lige koja ne donosi nastup u Evropi?

Imali smo tu ligu u velikoj državi koja je iznjedrila prvaka Evrope. Druga vremena, sistem takmičenja (mislim na ligu prvaka), koncentracija domaćeg talenta (jer se dugo nije ni moglo otići u inostranstvo prije 27. ili 28. godine života, ne znam sad). Danas veliki jedu male, tako je u biznisu, a fudbal se sveo na biznis. Svojevremeno su osnovali ta takmičenja da vide je li to engleski klub jači od talijanskog, nekolicina tih igrača bi od malih nogu igrala za klub, bilo je to puno više od novca - za malobrojne je i danas. Danas sa bilo koje tačke u svijetu dovedi igrača u Chelsea, on ne zna ni engleski, ali će igrati. Mogu komotno nazvati ligu International Premier League of England and Wales ili tome slično... mada, ovo ja sada naglas razmišljam, nema veze previše s tvojim komentarom... ali svejedno, jača liga, više para, ali opet ode ono najbolje za relativno male pare. I opet: ako je Evropa važan izvor prihoda za Zrinjski, Želju, Sarajevo, Široki... onda je u neku ruku tim klubovima u interesu da imaju realne šanse da izbore tu Evropu, a to danas ne bi bilo moguće - naravno, zavisi kako je tačno uređeno to takmičenje. Ali da se igra uporedo i neka državna i neka balkanska liga, to teško izvodljivo ja mislim.
Zadnja izmjena: Makanaky, dana/u 05 jul 2017, 15:19, ukupno mijenjano 1 put.
Lole, taman se ludilo raščisti / taman smo nadomak smisla / evo ih sledeći falšisti dok si rek'o piksla

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 05 jul 2017, 15:17

Ja moj Zeljo ispada jer imamo pickastog trenera,pitari idu dalje.

Makanaky
Kontakt:

Post Postao/la Makanaky » 05 jul 2017, 15:25

Alipasino je napisao/la:Ja moj Zeljo ispada jer imamo pickastog trenera,pitari idu dalje.
Ja nešto razmišljam danas: nije valjda da će nam se desiti sudbina Rangersa?
Lole, taman se ludilo raščisti / taman smo nadomak smisla / evo ih sledeći falšisti dok si rek'o piksla

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 05 jul 2017, 15:44

znači Široki na kluskom YT, Sarajevo na Areni a Željo na FACE. Znači sjajno :thumbup:

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.