BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

haris92
Kontakt:

Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la haris92 » 18 okt 2015, 21:31

Ovo ce bit krute utakmice :( i u Zenici i u gostima .
Nek Mesa za svaki slucaj odabere njih nekoliko za penale :D koji promasi da ga vidim da dodje u Bosnu :D
#Miske institucijo!!!!!

Zemljo tisućljetna na vjernost ti se kunem.
od mora do Save
od Drine do Une.

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 18 okt 2015, 21:32

Vi izgleda zaboravili kako su Irci pokradeni bas od Francuza(Henry-ruka). Platini im mora vratiti kad-tad. Bas zato su i nastelili Irska - BiH. Moraju im nekako vratiti. Nece tu biti puno postenog fudbala...

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 18 okt 2015, 21:33

krmpotich je napisao/la:Vi izgleda zaboravili kako su Irci pokradeni bas od Francuza(Henry-ruka). Platini im mora vratiti kad-tad. Bas zato su i nastelili Irska - BiH. Moraju im nekako vratiti. Nece tu biti puno postenog fudbala...
:rol:

"vratili" su im kad su dobili Estoniju u barazu za EP 2012
Don't believe the hype.

Liverpool. YNWA
Kontakt:

Post Postao/la Liverpool. YNWA » 18 okt 2015, 21:33

krmpotich je napisao/la:Vi izgleda zaboravili kako su Irci pokradeni bas od Francuza(Henry-ruka). Platini im mora vratiti kad-tad. Bas zato su i nastelili Irska - BiH. Moraju im nekako vratiti. Nece tu biti puno postenog fudbala...
pa zar im nije već "vraćeno" to protiv Estonaca, ili je to poslije biloo :think:
#Ynwa

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 18 okt 2015, 21:35

akisarajevo92 je napisao/la: "vratili" su im kad su dobili Estoniju u barazu za EP 2012
Pokrali su ih jos jednom ja mislim :rol:

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 18 okt 2015, 21:36

Pokrali su i nas protiv Nigerije, hoce li nam vratiti?
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

JFH9
Kontakt:

Post Postao/la JFH9 » 18 okt 2015, 21:37

krmpotich je napisao/la:
akisarajevo92 je napisao/la: "vratili" su im kad su dobili Estoniju u barazu za EP 2012
Kad to? Jedino mozda ako je sta na EURO-u bilo. :)
"Najbolji sinovi Krajine, mi danas pišemo historiju Bosne"

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 18 okt 2015, 21:38

krmpotich je napisao/la:
Kad bi nama krenuli vracati koliko su nas puta pokrali, gdje bi nam kraj bio. :urnebes:

haris92
Kontakt:

Post Postao/la haris92 » 18 okt 2015, 21:39

Vedad87 je napisao/la:Pokrali su i nas protiv Nigerije, hoce li nam vratiti?
Nas mogu samo jos koji put pokrasti , da utvrde :( toga me je najvise strah jer mi smo baksuzli narod :(
#Miske institucijo!!!!!

Zemljo tisućljetna na vjernost ti se kunem.
od mora do Save
od Drine do Une.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 18 okt 2015, 21:40

I našli im sad vračati.

Krenuti ovako i nek se yebu (što bi rek'o Guardian (Dodik)) :mrgreen:

slika
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 18 okt 2015, 21:46

Ljudi navalili da su dobili Svabe,pa da igraju dvomec s njima ,budimo.realno sanse bi ima.bile nikakve..dobra ekipa ali valja oznojit dres,samo hrabro..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Kaunas
Kontakt:

Re: BiH - ? (Baraž)

Post Postao/la Kaunas » 18 okt 2015, 21:53

Masterr27 je napisao/la:poceli su snovi :lol: sanjao sam da smo dobili Irsku a obicno kad nesto sanjam ne bude tako :o

Inace u koliko je sutra sati izlvacenje ?
Aj sanjaj našu himnu na npr. Velodromeu. :mrgreen:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 18 okt 2015, 21:57

100% su Danci jači od Iraca. Znači da nismo loše prošli u baražu. Ako već mjerite uspjeh Iraca kroz kvalifikacije, onda imajte na umu da je Njemačka preko neke stvari odigrala kvalifikacije (gledao sam 3 utakmice, pristup im je bio katastrofalan, ali oni čekaju prvenstvo). Jedino na šta nas mogu uzeti je trka, a tu je zadatak našeg veznog reda da uspori igru. Ja sam poprilično siguran da prolazimo (ako Meša ne bude majmunisao sa postavkom na terenu) i da ćemo naredno ljeto igrati u Francuskoj.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 18 okt 2015, 22:00

Kaunas je napisao/la:
Masterr27 je napisao/la:poceli su snovi :lol: sanjao sam da smo dobili Irsku a obicno kad nesto sanjam ne bude tako :o

Veći vizioner od Xavia :mrgreen:
"We need to suffer. And we need to fight."

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 18 okt 2015, 22:07

Kaunas je napisao/la:

Joooooj što nije sanjao Sloveniju :(
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 18 okt 2015, 22:09

.
Zadnja izmjena: Kaunas, dana/u 18 okt 2015, 22:13, ukupno mijenjano 1 put.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 okt 2015, 22:11

Priželjkivao sam ih, možda je čudno, ali nisu oni ekipa koje se trebamo toliko bojati. Prije svega jer će im nedostajati izuzetno bitni igrači, O'Shea, Walters i Long zajedno imaju preko 200 nastupa za Irsku i to će biti veliki hendikep za njih. Imaju trenera koji će sve to pametno zakrpiti, ali kvalitet je teško nadomjestiti. Daju malo i primaju malo golova, dakle nešto kao Vels, tako da znamo šta će se dešavati na Bilinom Polju, naravno ako Long ne bude spreman, biće izuzetno tupi prema naprijed.

Ne postoji ništa čime nas mogu iznenaditi i siguran sam da će vrlo teško dolaziti do našeg gola. Prva utakmica će biti dosadna i teška za gledati, vrlo oprezna sa obje strane, oni će trčati, ginuti i čuvati svoj gol, tako da je veoma bitno kako će se Meša postaviti. Gledaće on njih, ali gledaće i oni nas i vjerujte mi da će njima biti teža priprema utakmice. Markiraće Pjanića i posvetiće mu posebnu pažnju, to bi svako normalan uradio nakon posljednjih mečeva, zato nam trebaju Salihović ili Medunjanin na sredini terena, treba nam još neko ko zna lopte. Pored Pjanića, moraju zaustaviti Džeku, a moraju paziti na Lulića koji uvijek ima mnogo prostora kad se ova dvojica zatvore.

Kod nas je ofanzivno sve jasno, ali ne znam šta ćemo sa defanzivom, biće mnogo lakše ako Long ne bude igrao. Long je strašan igrač, brz, ima dribling, sjajan finišer i potrebno mu je vrlo malo prostora za sve ovo. Taj se nadavao golova iz kontra napada. Prebrz je za Spahića i Šunjića koji bi mogli imati mnogo problema sa njim. Pored njega, tu je i McCarthy kojeg svi znamo iz Evertona, on im je mnogo bitan igrač i mislim da mu prijeti suspenzija ako dobije karton u prvom meču.

Njih je veoma lako analizirati, kao i svaku ekipu kojoj je glavna briga da sačuvaju svoj gol. Njihova prva linija odbrane je vezni red i oni tu dobijaju i gube utakmice. Mi zabijamo golove iz ničega, iz tri dodavanja koja obično kreću od Pjanića, ali sumnjam da će on imati toliko prostora i mora se čuvati onih svojih nervoznih bubica, jer karton jednostavno ne smije dobiti.

Kad bih se igrao selektora, odlučio bih se na taktiku od utakmice sa Velsom, pojačanu Džekom, sa Salihovićem i Pjanićem u vezi, Hadžićem iza njih i naravno Džekom u napadu. Stvarno je šteta što Hajrović ne igra, on bi bio igač za ovakve utakmice i nadam se da će u ovih par sedmica odigrati bar nešto, samo da uđe u konkurenciju za meč.

Narode bolji smo od ovih, imamo kvalitetnije pojedince i vjerujte mi da možemo sa solidnom zalihom otići na revanš. Treba nam još jedna šahovska utakmica, bez srljanja, a gol ćemo zabiti svakome ;)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 18 okt 2015, 22:18

Virtu4l je napisao/la:Priželjkivao sam ih, možda je čudno, ali nisu oni ekipa koje se trebamo toliko bojati. Prije svega jer će im nedostajati izuzetno bitni igrači, O'Shea, Walters i Long zajedno imaju preko 200 nastupa za Irsku i to će biti veliki hendikep za njih. Imaju trenera koji će sve to pametno zakrpiti, ali kvalitet je teško nadomjestiti. Daju malo i primaju malo golova, dakle nešto kao Vels, tako da znamo šta će se dešavati na Bilinom Polju, naravno ako Long ne bude spreman, biće izuzetno tupi prema naprijed.

Ne postoji ništa čime nas mogu iznenaditi i siguran sam da će vrlo teško dolaziti do našeg gola. Prva utakmica će biti dosadna i teška za gledati, vrlo oprezna sa obje strane, oni će trčati, ginuti i čuvati svoj gol, tako da je veoma bitno kako će se Meša postaviti. Gledaće on njih, ali gledaće i oni nas i vjerujte mi da će njima biti teža priprema utakmice. Markiraće Pjanića i posvetiće mu posebnu pažnju, to bi svako normalan uradio nakon posljednjih mečeva, zato nam trebaju Salihović ili Medunjanin na sredini terena, treba nam još neko ko zna lopte. Pored Pjanića, moraju zaustaviti Džeku, a moraju paziti na Lulića koji uvijek ima mnogo prostora kad se ova dvojica zatvore.

Kod nas je ofanzivno sve jasno, ali ne znam šta ćemo sa defanzivom, biće mnogo lakše ako Long ne bude igrao. Long je strašan igrač, brz, ima dribling, sjajan finišer i potrebno mu je vrlo malo prostora za sve ovo. Taj se nadavao golova iz kontra napada. Prebrz je za Spahića i Šunjića koji bi mogli imati mnogo problema sa njim. Pored njega, tu je i McCarthy kojeg svi znamo iz Evertona, on im je mnogo bitan igrač i mislim da mu prijeti suspenzija ako dobije karton u prvom meču.

Njih je veoma lako analizirati, kao i svaku ekipu kojoj je glavna briga da sačuvaju svoj gol. Njihova prva linija odbrane je vezni red i oni tu dobijaju i gube utakmice. Mi zabijamo golove iz ničega, iz tri dodavanja koja obično kreću od Pjanića, ali sumnjam da će on imati toliko prostora i mora se čuvati onih svojih nervoznih bubica, jer karton jednostavno ne smije dobiti.

Kad bih se igrao selektora, odlučio bih se na taktiku od utakmice sa Velsom, pojačanu Džekom, sa Salihovićem i Pjanićem u vezi, Hadžićem iza njih i naravno Džekom u napadu. Stvarno je šteta što Hajrović ne igra, on bi bio igač za ovakve utakmice i nadam se da će u ovih par sedmica odigrati bar nešto, samo da uđe u konkurenciju za meč.

Narode bolji smo od ovih, imamo kvalitetnije pojedince i vjerujte mi da možemo sa solidnom zalihom otići na revanš. Treba nam još jedna šahovska utakmica, bez srljanja, a gol ćemo zabiti svakome ;)
Sto posto ;)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 18 okt 2015, 22:19

Mislim da ce Long biti spreman. Trener Southamptona je rekao da ga ocekuje pauza od 2 do 4 sedmice, ima slicnu povredu kao u Dzeke, istegnuce ligamenta. O'Neil je pricao sa njim, i rekao je da je optimistican sto se tice njega, i da bi trebao igrati.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 18 okt 2015, 22:19

Jaki su kolektivno ali individualno za njih smo Spanija.. pa koji je to njihov igrac u rangu Dzeke, Pjanica, Begovica?? Neka neko navede tog igraca i ja mu skidam kapu ;)
Ne kazem da ce biti lako, u prvoj utakmici je najbitnije da ne primimo gol, a nas ce napad uvaliti makar jedan u to sam siguran :bih:
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], ANamelessGhoul, bhfanatic14, LondonBlues, Muumii, Proximic i 33 gosta.