Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
. Sve pare od uefe idu u OP jer svaki fening mora se pravdat projektima itd.Beduin je napisao/la:Treba biti fer pa priznati i da pare koje dobije OP od FIFA-e za razvoj OP uzme Sloboda, a da OP zivotari od tih clanarina i ako se namakne kakva kinta sastrane. Male su te cifre, ne ulaze se nista u razvoj, tako da se mlade selekcije odlicno drze u prvenstvu, ali zato ne izbacujemo neke vrhunske fudbalere, ili oni iole talentovaniji bjeze glavom bez obzira prvom prilikom.
Ja zaista ne vidim neko poboljsanje u svim sferama Slobode ni u narednih 5 godina, a volio bih da grijesim.
Ma yebo Azmira ali ovo je strasno sta rade od klubaSariel je napisao/la:ma azmir im je bio trn u oku.
zato i ovi izljevi.
cinjenica da ih niko nije karindzo ko azmir, jos ono ponizenje i javno silovanje dinokia,boli ih jos uvijek evidentno...drama
Cickovom ulju i Senci sigurno nije.. Oni su merhametlije pa igračima daju ispisnice zbog emotivne rastrojenosti, zbog spajanja sa porodicom i tako... Ja.mislim da veće smijurije od njihovih objašnjena fudbalski svijet dugo nije vidio... Ti levati ne bi znali Mesija prodatemirzlaTu je napisao/la:Malo li je 300 000 KM klubu
Kakve ima veze Denis i Senad sa ovom pricom Pirije???Vjerovatno je ovo Husara piso(po vama) nista nije tacno ako je protiv Azmira,sve mu se podmece?!staragarda je napisao/la:Cickovom ulju i Senci sigurno nije.. Oni su merhametlije pa igračima daju ispisnice zbog emotivne rastrojenosti, zbog spajanja sa porodicom i tako... Ja.mislim da veće smijurije od njihovih objašnjena fudbalski svijet dugo nije vidio... Ti levati ne bi znali Mesija prodatemirzlaTu je napisao/la:Malo li je 300 000 KM klubu
fukara ko ti bi i sa sadakom bio zadovoljan, azmir nije dao da ga ucjenjuje husara i to je javno govorio i nije zelio njegove igrace, pirica nije dao za te pare, naravno da bi mu produzio ugovor kad dodje vrijeme za to i kasnije ga prodao za cifru vecu od tda nudjene....al **** i azmira i senada, nek je nama ziv faraonemirzlaTu je napisao/la:Kakve ima veze Denis i Senad sa ovom pricom Pirije???Vjerovatno je ovo Husara piso(po vama) nista nije tacno ako je protiv Azmira,sve mu se podmece?!staragarda je napisao/la:Cickovom ulju i Senci sigurno nije.. Oni su merhametlije pa igračima daju ispisnice zbog emotivne rastrojenosti, zbog spajanja sa porodicom i tako... Ja.mislim da veće smijurije od njihovih objašnjena fudbalski svijet dugo nije vidio... Ti levati ne bi znali Mesija prodatemirzlaTu je napisao/la:Malo li je 300 000 KM klubu
Opet kazem,malo li je 300 000 KM klubu???
I usput da nam kolektivno Majkl se sagne i popusi tuki, sto bi mu bilo ujedno i najsladje pusenje u dugogodisnjoj napacenoj zivotnoj historiji.Gifron je napisao/la:Molim administarciju da ukloni sve NEPOZVANE i NEZELJENE goste sa nase teme. HvalaMajkl je napisao/la:Kao sto sam i najavio poslije pobjede Slobode protiv Sarajeva u kupu (sto je najveci uspjeh kluba u historiji),da ce djavo doci po svoje i nakon optuzbi Sisojevic Kamiondjije koje su bez ijednog dokaza i nakon sramnog odnosa prema igracima i navijacima najveceg kluba u BiH i jednog od najvecih u regionu u toj utakmici(razna psovanja i uvrede),desilo se da je taj klub i to slavlje traje ko kefir i desava se da je djavo dosao po svoje a Sisoje pobjegao da ne bi krivicno odgovarao,jer doprinosi i ostalo nisu uplacivani i pare se na ruke daju,pa se nagovaraju igraci da ne igraju itd.itd,itd.
No krenimo redom i logicno sto bi Djuro rekao:
...mi nisu uplaćeni doprinosi za zdravstveno osiguranje od kluba, pa sam da ne bih izgubio pravo na to, jedan, pa drugi mjesec od svog novca iste platio..,onda mi je stigla obavijest da sam zbog neplaćanja doprinosa, izgubio pravo na osiguranje..Ugovornu ratu iz šestog mjeseca koju sam trebao primiti, nikada nisam dobio:.. u jednoj utakmici planirao sam da branim kao inače, ali pred samu utakmicu pozvali su me i tražili da odglumim povredu, jer navodno neko nije za to da ja branim:.vise procitajte(ako laze koza ne laze rog)
http://m.sportsport.ba/bh_fudbal/piric- ... sta/217601
Zasluzujemo svi da se kontaktira Azmir i upita zasto Piriji nije produzen ugovor, ako ga se vec nije htjelo prodati.NAJGORA_BAGRA je napisao/la:"Žao mi je što se moje ime u posljednje vrijeme spominje u negativnom konektstu kada se priča o mom odlasku iz Slobode. Trudio sam se biti korektan i šutio sam sve ovo vrijeme. Nisam se oglašavao, jer sam dijete kluba i ni na koji način nisam želio dolijevati ulje na vatru, želim se korektno rastati sa klubom u kojem sam počeo svoju karijeru. Međutim, neke stvari jednostavno ne mogu prešutiti, ne mogu jer me boli nepravda.
Prije svega, zasmetale su mi izjave određenih pojedinaca iz vodstva kluba koji kažu da sam nekorektan i da sam klub ostavio na cjedilu. Iz Slobode sam stekao status A reprezentativca Bosne i Hercegovine. U svakoj utakmici za Slobodu pružao sam svoj maksimum, šutio sam i radio svoj posao najbolje sto mogu.
Istina je da sam kao A reprezentativac bio jedan od igrača koji je najmanje plaćen u klubu, ali nikada nisam ništa rekao. Na početku sezone kada je bilo jasno da neću otići vani, tadašnjem predsjedniku Azmiru Husiću sam rekao da želim ostati u klubu i produžiti ugovor. Odbijen sam, zbog čega ne znam, iako su svi znali da sam ušao u posljednju godinu ugovora.
U međuvremenu mi nisu uplaćeni doprinosi za zdravstveno osiguranje od kluba, pa sam da ne bih izgubio pravo na to, jedan, pa drugi mjesec od svog novca iste platio. Laž je da je bilo dogovoreno da sam snosim te troškove, nebrojeno puta sam išao u klub i pitao šta je problem, uvijek bih nailazio na odgovor da će problem biti riješen ubrzo a onda mi je stigla obavijest da sam zbog neplaćanja doprinosa, izgubio pravo na osiguranje. I pored toga sam ponovo šutio i u svakoj novoj utakmici trudio se biti najbolji što mogu, bitan mi je bio samo teren.
Ugovornu ratu iz šestog mjeseca koju sam trebao primiti, nikada nisam dobio. Prije godinu dana bio sam blizu odlaska iz Slobode kada me je želio angazovati belgijski Brugge. Brugge je tada ponudio 300 000 KM Slobodi i mislio sam da je tada sve već završeno, međutim, tadašnji predsjednik Husić odlučio je da me ne zeli pustiti ispod 400 000 KM i transfer je propao. Sa tim novcem klub bi zaradio a ja bih osigurao egzistenciju. I opet sam nakon svega na početku sezone tražio produženje ugovora i odbijen sam. Nisu me htjeli prodati, a sa druge strane imao sam skoro najmanja primanja u klubu i nezainteresovanost za produženje ugovora. To su stvari koje mi nikada neće biti jasne.
Nikada niti jednog momenta, ni sa kim iz kluba, nisam ušao u neki verbalni konflikt, poštovao sam sve trenere, svaku minutu provedenu na terenu sam sa ponosom nosio dres Slobode.
Nikada, niti jednog momenta, ni sa kim iz kluba, nisam ušao u neki verbalni konflikt, poštovao sam sve trenere, svaku minutu provedenu na terenu sam sa ponosom nosio dres Slobode.
Niti jednog momenta odbor za hitnost niti bilo ko od ljudi koji će vjerovatno činiti novu upravu, nisu razgovarali sa mnom oko produženja ugovora, razumijem da Skupština tek treba izabrati novu upravu ali niti jedan sastanak na tu temu nisam imao, apsolutno nikakvih naznaka nije bilo. Možda će vam ovo zvučati nevjerovatno, ali nakon odlaska Husrefa Musemića, u jednoj utakmici planirao sam da branim kao inače, ali pred samu utakmicu pozvali su me i tražili da odglumim povredu, jer navodno neko nije za to da ja branim. Sve to sam proživljavao i opet šutio i trpio, nadajući se boljim danima. Neka demantuju ovo ako ovo nije istina.
U međuvremenu sam dobio par naznaka da bi na zimu mogao zaigrati u inostranstvu i odlučio sam se za odlazak, ali ono što moram istaći je da je moja želja prije svega da se rastanemo na korektan način. Mislim da je veoma ružno označavati mene kao nekog izdajnika i praviti omraženog u očima navijača, kada sam posljednju godinu dana bukvalno ostavljen na cjedilu.
Novo poniženje je bilo prije nekoliko dana kada su svi prvotimci dobili novembarsku platu osim mene, treba li nešto uopste dodati? Žalosno je da mnogo igrača iz Tuzle koji su prošli školu Slobode na ovaj ili sličan način budu tretirani, a da se neki koju tu budu i prođu cijene desetostruko više i na kraju nas kada se odlučimo na odlazak kako ne bi uništili svoje karijere zbog njihovog nemara, nazivaju izdajnicima kluba.
Za kraj mogu reći da volim ovaj klub, volim Tuzlu i navijače Slobode i moja želja je da u slučaju da se dogovorim sa nekim inostranim klubom, Sloboda dobije određenu odštetu. Jednog dana ću se ponovo vratiti na Tušanj, u Slobodi želim završiti svoju karijeru. Žao mi je i što sam morao pričati o svemu ovome, ali teško mi je bilo zadnjih dana čitati kako me se proglašava čovjekom koji je klubu okrenuo leđa, a zapravo sam skoro primoran da sam odem iz Slobode, koja će sviđalo se to nekome ili ne, uvijek ostati moj klub", poručio je Kenan Pirić
Posrat im se i na grad i na klubSariel je napisao/la:al najveceg kluba u bih koja smjeurija.,
mi nemamo trofeja al ni vi niste najveci klub.
gledate svojim komsijama u guzove,a po titulama i zrinjskom.
divovi.
Nemas onda potrebe mene nazivat fukarom!!!zamorano1plus8 je napisao/la:nije da branim azmira, zaboli me **** vise za njim, ali mislim da je tad husara trazio veliki procenat od transfera, navodno i 50%...mislim da sam tako negdje citao u to vrijeme kad je bio aktuelan transfer....al i to je vjerovatno neko nagadjanje...al da ga je trebao prodat trebao je jer smo imali bobica i mladog erica
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.