FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 14 dec 2016, 11:45

J3bo si i ti nama zivce, j3bali smo i mi tebi, ali na kraju zasluzio si Pirija sve :salut: :salut:

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 14 dec 2016, 12:06

Beduin je napisao/la:Treba biti fer pa priznati i da pare koje dobije OP od FIFA-e za razvoj OP uzme Sloboda, a da OP zivotari od tih clanarina i ako se namakne kakva kinta sastrane. Male su te cifre, ne ulaze se nista u razvoj, tako da se mlade selekcije odlicno drze u prvenstvu, ali zato ne izbacujemo neke vrhunske fudbalere, ili oni iole talentovaniji bjeze glavom bez obzira prvom prilikom.

Ja zaista ne vidim neko poboljsanje u svim sferama Slobode ni u narednih 5 godina, a volio bih da grijesim.
. Sve pare od uefe idu u OP jer svaki fening mora se pravdat projektima itd.

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 14 dec 2016, 12:22

Malo li je 300 000 KM klubu :kafa:
Zlatan Nalić sin tuzlanski

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 14 dec 2016, 12:25

al najveceg kluba u bih koja smjeurija.,
mi nemamo trofeja al ni vi niste najveci klub.
gledate svojim komsijama u guzove,a po titulama i zrinjskom.
divovi.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 14 dec 2016, 12:26

Sisom hin Azmire yebem im punca. ..
Ostace upisano da ste neke od najvecih poraza u svojoj istoriji dozivjeli od Slobode,samljeli smo vas,posrali i popisali,hraknuli u facu,na terenu i na tribinima kao i komplet upravu vam i klub ponizili, hajde sad drk.aj na nase trenutne nevolje svrsi sebi u usta.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 14 dec 2016, 12:30

ma azmir im je bio trn u oku.
zato i ovi izljevi.

cinjenica da ih niko nije karindzo ko azmir, jos ono ponizenje i javno silovanje dinokia,boli ih jos uvijek evidentno...drama

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 14 dec 2016, 12:32

Sariel je napisao/la:ma azmir im je bio trn u oku.
zato i ovi izljevi.

cinjenica da ih niko nije karindzo ko azmir, jos ono ponizenje i javno silovanje dinokia,boli ih jos uvijek evidentno...drama
Ma yebo Azmira ali ovo je strasno sta rade od kluba
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 14 dec 2016, 12:34

emirzlaTu je napisao/la:Malo li je 300 000 KM klubu :kafa:
Cickovom ulju i Senci sigurno nije.. Oni su merhametlije pa igračima daju ispisnice zbog emotivne rastrojenosti, zbog spajanja sa porodicom i tako... Ja.mislim da veće smijurije od njihovih objašnjena fudbalski svijet dugo nije vidio... Ti levati ne bi znali Mesija prodat
Zadnja izmjena: staragarda, dana/u 14 dec 2016, 12:35, ukupno mijenjano 1 put.
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 14 dec 2016, 12:34

to je problem svih dosadasnjih uprava..
sad se vratis 10 15 20 godina unazad i isti problemi, isti scenarij.ista prica.
niko da podvuce refu i da pocne stabilizirat klub kako treba.a ne treba izmisljat toplu vodu.

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 14 dec 2016, 12:43

staragarda je napisao/la:
Cickovom ulju i Senci sigurno nije.. Oni su merhametlije pa igračima daju ispisnice zbog emotivne rastrojenosti, zbog spajanja sa porodicom i tako... Ja.mislim da veće smijurije od njihovih objašnjena fudbalski svijet dugo nije vidio... Ti levati ne bi znali Mesija prodat
Kakve ima veze Denis i Senad sa ovom pricom Pirije???Vjerovatno je ovo Husara piso(po vama) nista nije tacno ako je protiv Azmira,sve mu se podmece?!
Opet kazem,malo li je 300 000 KM klubu???

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 14 dec 2016, 12:47

Zakonom zabraniti da Husarini igraci igraju za slobodu.
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

zamorano1plus8
Kontakt:

Post Postao/la zamorano1plus8 » 14 dec 2016, 12:50

emirzlaTu je napisao/la:
staragarda je napisao/la:
Kakve ima veze Denis i Senad sa ovom pricom Pirije???Vjerovatno je ovo Husara piso(po vama) nista nije tacno ako je protiv Azmira,sve mu se podmece?!
Opet kazem,malo li je 300 000 KM klubu???
fukara ko ti bi i sa sadakom bio zadovoljan, azmir nije dao da ga ucjenjuje husara i to je javno govorio i nije zelio njegove igrace, pirica nije dao za te pare, naravno da bi mu produzio ugovor kad dodje vrijeme za to i kasnije ga prodao za cifru vecu od tda nudjene....al **** i azmira i senada, nek je nama ziv faraon :kralj:
"We all have a past. We have ours and we're proud of it" Ausillio
"We have a lot of mental health problems in our country" Donald Trump

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 14 dec 2016, 12:59

Gifron je napisao/la:
Majkl je napisao/la:Kao sto sam i najavio poslije pobjede Slobode protiv Sarajeva u kupu (sto je najveci uspjeh kluba u historiji),da ce djavo doci po svoje i nakon optuzbi Sisojevic Kamiondjije koje su bez ijednog dokaza i nakon sramnog odnosa prema igracima i navijacima najveceg kluba u BiH i jednog od najvecih u regionu u toj utakmici(razna psovanja i uvrede),desilo se da je taj klub i to slavlje traje ko kefir i desava se da je djavo dosao po svoje a Sisoje pobjegao da ne bi krivicno odgovarao,jer doprinosi i ostalo nisu uplacivani i pare se na ruke daju,pa se nagovaraju igraci da ne igraju itd.itd,itd.
No krenimo redom i logicno sto bi Djuro rekao:

...mi nisu uplaćeni doprinosi za zdravstveno osiguranje od kluba, pa sam da ne bih izgubio pravo na to, jedan, pa drugi mjesec od svog novca iste platio..,onda mi je stigla obavijest da sam zbog neplaćanja doprinosa, izgubio pravo na osiguranje..Ugovornu ratu iz šestog mjeseca koju sam trebao primiti, nikada nisam dobio:.. u jednoj utakmici planirao sam da branim kao inače, ali pred samu utakmicu pozvali su me i tražili da odglumim povredu, jer navodno neko nije za to da ja branim:.vise procitajte(ako laze koza ne laze rog)
http://m.sportsport.ba/bh_fudbal/piric- ... sta/217601
Molim administarciju da ukloni sve NEPOZVANE i NEZELJENE goste sa nase teme. Hvala
I usput da nam kolektivno Majkl se sagne i popusi tuki, sto bi mu bilo ujedno i najsladje pusenje u dugogodisnjoj napacenoj zivotnoj historiji.
Cuj smrde, dos'o na nasu temu ders nam drzati. Svuci taj string i samostojece carapice i trpi, a kao dobar domacin cu ti pokloniti stitnike za koljena, jer ces dugo na njima biti, nije da nas nema ovdje na pdf.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 14 dec 2016, 13:00

Otac ti je fukara,nuzda zakon mijenja jazavac!!!Mogo je Azmir trazit 10 miliona,inace iz nase lige se otimaju igraci za ligu petice...ponude pljuste,naravno visemilionske,klub koji u istoriji nije osvojio nista,uvijek zavrzlame oko njega,u guzicu se trebo udarat za 300 000...a ti put Simin Hana pa svrsavaj na rezultate i transfere visemilionske vlasnika koji se neda zayebavat :tralala:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 14 dec 2016, 13:12

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:"Žao mi je što se moje ime u posljednje vrijeme spominje u negativnom konektstu kada se priča o mom odlasku iz Slobode. Trudio sam se biti korektan i šutio sam sve ovo vrijeme. Nisam se oglašavao, jer sam dijete kluba i ni na koji način nisam želio dolijevati ulje na vatru, želim se korektno rastati sa klubom u kojem sam počeo svoju karijeru. Međutim, neke stvari jednostavno ne mogu prešutiti, ne mogu jer me boli nepravda.

Prije svega, zasmetale su mi izjave određenih pojedinaca iz vodstva kluba koji kažu da sam nekorektan i da sam klub ostavio na cjedilu. Iz Slobode sam stekao status A reprezentativca Bosne i Hercegovine. U svakoj utakmici za Slobodu pružao sam svoj maksimum, šutio sam i radio svoj posao najbolje sto mogu.

Istina je da sam kao A reprezentativac bio jedan od igrača koji je najmanje plaćen u klubu, ali nikada nisam ništa rekao. Na početku sezone kada je bilo jasno da neću otići vani, tadašnjem predsjedniku Azmiru Husiću sam rekao da želim ostati u klubu i produžiti ugovor. Odbijen sam, zbog čega ne znam, iako su svi znali da sam ušao u posljednju godinu ugovora.

U međuvremenu mi nisu uplaćeni doprinosi za zdravstveno osiguranje od kluba, pa sam da ne bih izgubio pravo na to, jedan, pa drugi mjesec od svog novca iste platio. Laž je da je bilo dogovoreno da sam snosim te troškove, nebrojeno puta sam išao u klub i pitao šta je problem, uvijek bih nailazio na odgovor da će problem biti riješen ubrzo a onda mi je stigla obavijest da sam zbog neplaćanja doprinosa, izgubio pravo na osiguranje. I pored toga sam ponovo šutio i u svakoj novoj utakmici trudio se biti najbolji što mogu, bitan mi je bio samo teren.

Ugovornu ratu iz šestog mjeseca koju sam trebao primiti, nikada nisam dobio. Prije godinu dana bio sam blizu odlaska iz Slobode kada me je želio angazovati belgijski Brugge. Brugge je tada ponudio 300 000 KM Slobodi i mislio sam da je tada sve već završeno, međutim, tadašnji predsjednik Husić odlučio je da me ne zeli pustiti ispod 400 000 KM i transfer je propao. Sa tim novcem klub bi zaradio a ja bih osigurao egzistenciju. I opet sam nakon svega na početku sezone tražio produženje ugovora i odbijen sam. Nisu me htjeli prodati, a sa druge strane imao sam skoro najmanja primanja u klubu i nezainteresovanost za produženje ugovora. To su stvari koje mi nikada neće biti jasne.

Nikada niti jednog momenta, ni sa kim iz kluba, nisam ušao u neki verbalni konflikt, poštovao sam sve trenere, svaku minutu provedenu na terenu sam sa ponosom nosio dres Slobode.

Nikada, niti jednog momenta, ni sa kim iz kluba, nisam ušao u neki verbalni konflikt, poštovao sam sve trenere, svaku minutu provedenu na terenu sam sa ponosom nosio dres Slobode.

Niti jednog momenta odbor za hitnost niti bilo ko od ljudi koji će vjerovatno činiti novu upravu, nisu razgovarali sa mnom oko produženja ugovora, razumijem da Skupština tek treba izabrati novu upravu ali niti jedan sastanak na tu temu nisam imao, apsolutno nikakvih naznaka nije bilo. Možda će vam ovo zvučati nevjerovatno, ali nakon odlaska Husrefa Musemića, u jednoj utakmici planirao sam da branim kao inače, ali pred samu utakmicu pozvali su me i tražili da odglumim povredu, jer navodno neko nije za to da ja branim. Sve to sam proživljavao i opet šutio i trpio, nadajući se boljim danima. Neka demantuju ovo ako ovo nije istina.

U međuvremenu sam dobio par naznaka da bi na zimu mogao zaigrati u inostranstvu i odlučio sam se za odlazak, ali ono što moram istaći je da je moja želja prije svega da se rastanemo na korektan način. Mislim da je veoma ružno označavati mene kao nekog izdajnika i praviti omraženog u očima navijača, kada sam posljednju godinu dana bukvalno ostavljen na cjedilu.

Novo poniženje je bilo prije nekoliko dana kada su svi prvotimci dobili novembarsku platu osim mene, treba li nešto uopste dodati? Žalosno je da mnogo igrača iz Tuzle koji su prošli školu Slobode na ovaj ili sličan način budu tretirani, a da se neki koju tu budu i prođu cijene desetostruko više i na kraju nas kada se odlučimo na odlazak kako ne bi uništili svoje karijere zbog njihovog nemara, nazivaju izdajnicima kluba.

Za kraj mogu reći da volim ovaj klub, volim Tuzlu i navijače Slobode i moja želja je da u slučaju da se dogovorim sa nekim inostranim klubom, Sloboda dobije određenu odštetu. Jednog dana ću se ponovo vratiti na Tušanj, u Slobodi želim završiti svoju karijeru. Žao mi je i što sam morao pričati o svemu ovome, ali teško mi je bilo zadnjih dana čitati kako me se proglašava čovjekom koji je klubu okrenuo leđa, a zapravo sam skoro primoran da sam odem iz Slobode, koja će sviđalo se to nekome ili ne, uvijek ostati moj klub", poručio je Kenan Pirić
Zasluzujemo svi da se kontaktira Azmir i upita zasto Piriji nije produzen ugovor, ako ga se vec nije htjelo prodati.
A morao se prodati pa makar i za 300k, jer tada nije bio A reprezentativac, vec U21, a mi sa 300k i posljednjom godinom ugovora smo morali biti zadovoljni i osigurati pare za dalje funkcionisanje, a ovako nas Azmir sj3bo itekako, jer nikakvo rjesenje nije bilo davati i dalje pare kroz pozajmice i zaduzivati klub umjesto da prodas igraca, a vec si doveo 2 nova.

Takodjer treba pitati novu Upravu zasto nisu isplatili Pirica i pokusali ga prodati sad ili mu ponuditi novi ugovor jer imas reprezentativca od kojeg ces sigurno dobiti fine pare.
Ujedno, treba pitati i ko je i zasto zahtjevao od Pirije da glumi povredu, umjesto da klub stiti igraca, da stiti sigurne pare od transfera.

Ocito mi nismo ni svjesni koliko je nasa Sloboda postala dno-dna i sta se sve radi sa kluba, za ove trenutne ljude barem znamo kakvi su i koliko mozemo ocekivati, ali na vidjelo izlaze i mnoge stvari oko Azmira, a pojedinci o dalje ga velicaju bez trunke prostora da je i on znao biti gov.no, da je ucerao Slobodi i ostavio je na cjedilu. Mrs svi u 3 pizde materine, i Azmir, i Husref, i Karic... pokenjam vam se na vas ponos i ego, a niko nece priznati gresku i neznanje. Cuj on nece 300k, nece produzi ugovor igracu, pa sta hoces bolan. A onda ga zamijene novi ljudi i umjesto da uce na njegovim greskama, oni jos gore naprave, ili barem isto njesra.
Fujj
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 14 dec 2016, 13:15

Sariel je napisao/la:al najveceg kluba u bih koja smjeurija.,
mi nemamo trofeja al ni vi niste najveci klub.
gledate svojim komsijama u guzove,a po titulama i zrinjskom.
divovi.
Posrat im se i na grad i na klub :guz:
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA

KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)

zamorano1plus8
Kontakt:

Post Postao/la zamorano1plus8 » 14 dec 2016, 13:27

nije da branim azmira, zaboli me **** vise za njim, ali mislim da je tad husara trazio veliki procenat od transfera, navodno i 50%...mislim da sam tako negdje citao u to vrijeme kad je bio aktuelan transfer....al i to je vjerovatno neko nagadjanje...al da ga je trebao prodat trebao je jer smo imali bobica i mladog erica

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 14 dec 2016, 13:30

zamorano1plus8 je napisao/la:nije da branim azmira, zaboli me **** vise za njim, ali mislim da je tad husara trazio veliki procenat od transfera, navodno i 50%...mislim da sam tako negdje citao u to vrijeme kad je bio aktuelan transfer....al i to je vjerovatno neko nagadjanje...al da ga je trebao prodat trebao je jer smo imali bobica i mladog erica
Nemas onda potrebe mene nazivat fukarom!!!
Ja sam to isto mislio i napiso...kako ce Husara trazit 50% ako pise da klubu ide 300 000 KM

zamorano1plus8
Kontakt:

Post Postao/la zamorano1plus8 » 14 dec 2016, 13:37

azmir je tvrdoglav bio u mnogim stvarima, i nekad je to stetilo i klubu, al jbg takav karakter...nije tajna da se nije mogao sa husarom...primjer iz stvarnosti transfer pogbe je kostao manchester oko 140mil a juve je dobio 105mil, zatim pjanic je imao klauzulu 38mil ali je njemu po ugovoru islo 15% od transfera pa je pristao da se odrekne tog procenta i otisao u juve za 32mil ako se ne varam...kakvi ugovori se potpisuju u slobodi ne bi me cudilo da je bilo gdje da veliki dio kolaca ide husari...jos jednom ne znam kolko je ovo istina....al husari vjerujem kolko i cetnicima

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 14 dec 2016, 13:52

vrlo jednostavno pitanje, zasto Azmir Husic nije produzio ugovor Kenanu Piricu

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.