Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- marseille_unique
- Kontakt:
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ja kazem ponovo svaka cast Aci cojk je za 10, ali zasto smo mi svima zlatna rezerva a nase selektore nikad nijedan susjed ne bi uzo u repku, ne dam da me gaze, pa pametniji sam ja od vas , i molim vas pocnite da malo vise isticite ljiljane umjesto te glupe zastave koja ne opisuje nista nase, dajte malo se informisite djeco draga
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa
marseille_unique je napisao/la:Ja kazem ponovo svaka cast Aci cojk je za 10, ali zasto smo mi svima zlatna rezerva a nase selektore nikad nijedan susjed ne bi uzo u repku, ne dam da me gaze, pa pametniji sam ja od vas , i molim vas pocnite da malo vise isticite ljiljane umjesto te glupe zastave koja ne opisuje nista nase, dajte malo se informisite djeco draga

ajd eo kad gonjaš tu pričumarseille_unique je napisao/la:Ja kazem ponovo svaka cast Aci cojk je za 10, ali zasto smo mi svima zlatna rezerva a nase selektore nikad nijedan susjed ne bi uzo u repku, ne dam da me gaze, pa pametniji sam ja od vas , i molim vas pocnite da malo vise isticite ljiljane umjesto te glupe zastave koja ne opisuje nista nase, dajte malo se informisite djeco draga
šta to ljiljani predstavljaju meni, Hrvatu iz Širokog?

HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
i skromniji!!!!JHam je napisao/la:marseille_unique je napisao/la:Ja kazem ponovo svaka cast Aci cojk je za 10, ali zasto smo mi svima zlatna rezerva a nase selektore nikad nijedan susjed ne bi uzo u repku, ne dam da me gaze, pa pametniji sam ja od vas , i molim vas pocnite da malo vise isticite ljiljane umjesto te glupe zastave koja ne opisuje nista nase, dajte malo se informisite djeco draga![]()
![]()
![]()
![]()

Slobodno ti istakni bijelu zastavu sa crvenim prugamaKevin je napisao/la:ajd eo kad gonjaš tu pričumarseille_unique je napisao/la:Ja kazem ponovo svaka cast Aci cojk je za 10, ali zasto smo mi svima zlatna rezerva a nase selektore nikad nijedan susjed ne bi uzo u repku, ne dam da me gaze, pa pametniji sam ja od vas , i molim vas pocnite da malo vise isticite ljiljane umjesto te glupe zastave koja ne opisuje nista nase, dajte malo se informisite djeco draga

Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
ajd eo kad gonjaš tu priču
[/quote]
Nebitno mi je šta su ovi ranije pričali vezaću se samo na ovaj dio "šta to ljiljani predstavljaju meni, Hrvatu iz Širokog? "
Isto što i svakom ko poštuje ovu državu, moraobi da znaš da je ta zastava sibol( zastava porodice Kotromanić) nečeg što ima više od 800 godina historije . Ti kao rvat iz mjesta pored Lištice, bi trebao znati da ti ljiljani u simboličkom slučaju predstavalju raspelo- krst, ali eto kod nas to ne kažu nego se vezuje za "Lilium bosniacum" autohtonu biljku koja je zlatna.
A to što ti ljiljane vidiš kao simbol ARBIH- Bošnjaka, to je tvoj problem i onih koji tako vide stvar. Ali to je već "povijesna pismenost" koju neko ima, sigurno za rvate pokraj lištice (gdje je simbol krst sa krilima, i slovo U sa krilima) šest ljiljana vezenih u zlatu na modroj podlozi, prestavljaju strani ubačeni element.

Nebitno mi je šta su ovi ranije pričali vezaću se samo na ovaj dio "šta to ljiljani predstavljaju meni, Hrvatu iz Širokog? "
Isto što i svakom ko poštuje ovu državu, moraobi da znaš da je ta zastava sibol( zastava porodice Kotromanić) nečeg što ima više od 800 godina historije . Ti kao rvat iz mjesta pored Lištice, bi trebao znati da ti ljiljani u simboličkom slučaju predstavalju raspelo- krst, ali eto kod nas to ne kažu nego se vezuje za "Lilium bosniacum" autohtonu biljku koja je zlatna.
A to što ti ljiljane vidiš kao simbol ARBIH- Bošnjaka, to je tvoj problem i onih koji tako vide stvar. Ali to je već "povijesna pismenost" koju neko ima, sigurno za rvate pokraj lištice (gdje je simbol krst sa krilima, i slovo U sa krilima) šest ljiljana vezenih u zlatu na modroj podlozi, prestavljaju strani ubačeni element.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.
- GunnerEmir
- Kontakt:
Nije ljiljan odličje Bošnjaka ili Muslimana, niti je izmišljen prije 25 godina, to je dugogodišnja tradicija ove države, i zapisana je u historiji koja vrijedi i za hrvata i za srbina i bošnjaka u ovoj državi...i evo šta znači:
Zlatni ljiljan je hiljadugodišnji simbol Bosne, endemični cvijet karakterističan za predjele Bosne (lat. Lilium bosniacum) koji je korišten kao simbol za čistoću, nevinost i ljepotu. Koristili su ga mnogi bosanski heroji tokom duge historije, počevši od plemićkih porodica do kraljevske dinastije Kotromanića. Ljiljan je također bio karakteristika bosanskih avlija i bašti, opjevan najčešće kao zambak.
mada **** sve to, kad se navija za repku, nije bitno šta će se istaći, samo nek se ne vrijeđa niko
Zlatni ljiljan je hiljadugodišnji simbol Bosne, endemični cvijet karakterističan za predjele Bosne (lat. Lilium bosniacum) koji je korišten kao simbol za čistoću, nevinost i ljepotu. Koristili su ga mnogi bosanski heroji tokom duge historije, počevši od plemićkih porodica do kraljevske dinastije Kotromanića. Ljiljan je također bio karakteristika bosanskih avlija i bašti, opjevan najčešće kao zambak.
mada **** sve to, kad se navija za repku, nije bitno šta će se istaći, samo nek se ne vrijeđa niko
"If Ryan Giggs is worth 20 million, Dennis Bergkamp is worth 100 million." — Marco van Basten.
GUNNER 4EVER
GUNNER 4EVER
HEROJI NACIJE
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Pa ljijjani Kevine po najvise vezuje Bosanske Hrvate i BosnjakeHeller je napisao/la:Slobodno ti istakni bijelu zastavu sa crvenim prugamaKevin je napisao/la:ajd eo kad gonjaš tu pričumarseille_unique je napisao/la:Ja kazem ponovo svaka cast Aci cojk je za 10, ali zasto smo mi svima zlatna rezerva a nase selektore nikad nijedan susjed ne bi uzo u repku, ne dam da me gaze, pa pametniji sam ja od vas , i molim vas pocnite da malo vise isticite ljiljane umjesto te glupe zastave koja ne opisuje nista nase, dajte malo se informisite djeco draga

(tebi vjerovatno smeta sto je ta zastava bila u ratu kada je prestavljala R Bosnu i Hercegovinu)
Ali bi volio da nesta iskombinujemo ima jos grbova Kotromanjica , pa bi mozda neka druga kombinacija liljana bila zastava koja nas vezuje, jer ova izmisljenja (plavo zuta sa nekim zvjezdama) ne prestavlja NISTA , a ljiljani su inace kao simbol kraljeva u Europi !
Kod nas se vjera pomjesala sa nacijama, narodima , a da smo Bog do toliki vjernici za koje se prestavljamo bili bi puno bolji ljudi !
Inace u srednjovjekovnoj Bosanskoj drzavi dominirala je Bosanska crkva (Bogumili) i manjim dijelom Katolicanstvo , a onda je veliki dio Bogumila primilo Islam dok se drugi dio opredjelio za Katolicanstvo.
Ali opet to nema veze sa nacijom i narodom , trebali smo ostati isti narod a onda su nas prvo Turci sjebali i podjelili kasnije i svi oblici SHS i Jugoslavije

I sad kao da smo toliko udaljeni a toliko smo bliski , nazalost

A sta ti prestavlja zastava za zvijezdama???Kevin je napisao/la:ajd eo kad gonjaš tu pričumarseille_unique je napisao/la:Ja kazem ponovo svaka cast Aci cojk je za 10, ali zasto smo mi svima zlatna rezerva a nase selektore nikad nijedan susjed ne bi uzo u repku, ne dam da me gaze, pa pametniji sam ja od vas , i molim vas pocnite da malo vise isticite ljiljane umjesto te glupe zastave koja ne opisuje nista nase, dajte malo se informisite djeco draga
Tvoje misljenje je samo kreirano na nacionalistickim stavovima tvojih politickih vođa i to je to, a imas i dva lijepa objasnjena iznad sad da li ces prihvatiti historijsku cinjenicu ili ces se slijepo voditi vec pomenutim ljudima je samo tvoj izbor

Mes Que Un Club
Ako ne vjeruješ nama i "knjigama" onda do prvog franjevca pa neka ti on ispriča malo o prošlosti ... Valjda naletiš na nekog apolitičkog ...kim je napisao/la: Nebitno mi je šta su ovi ranije pričali vezaću se samo na ovaj dio "šta to ljiljani predstavljaju meni, Hrvatu iz Širokog? "
Nadam se da će danas biti puno ljudi na dočeku reprezentacije...
VOLIM TE BOSNO!!!
iskreno, nisam baš neki povjesničar niti me to pretjerano zanimaKobe Bryant je napisao/la: Pa ljijjani Kevine po najvise vezuje Bosanske Hrvate i BosnjakeTo je simbol srednjevjekovne Bosne
![]()
(tebi vjerovatno smeta sto je ta zastava bila u ratu kada je prestavljala R Bosnu i Hercegovinu)
Ali bi volio da nesta iskombinujemo ima jos grbova Kotromanjica , pa bi mozda neka druga kombinacija liljana bila zastava koja nas vezuje, jer ova izmisljenja (plavo zuta sa nekim zvjezdama) ne prestavlja NISTA , a ljiljani su inace kao simbol kraljeva u Europi !
Kod nas se vjera pomjesala sa nacijama, narodima , a da smo Bog do toliki vjernici za koje se prestavljamo bili bi puno bolji ljudi !
Inace u srednjovjekovnoj Bosanskoj drzavi dominirala je Bosanska crkva (Bogumili) i manjim dijelom Katolicanstvo , a onda je veliki dio Bogumila primilo Islam dok se drugi dio opredjelio za Katolicanstvo.
Ali opet to nema veze sa nacijom i narodom , trebali smo ostati isti narod a onda su nas prvo Turci sjebali i podjelili kasnije i svi oblici SHS i Jugoslavije![]()
I sad kao da smo toliko udaljeni a toliko smo bliski , nazalostTvrtko se prevrce u grobu

dalje, da ne citiram sve gore iznad..netko spominje U, neko da mi smeta..apsolutno mi ne smeta ništa ta zastava, niti mi smeta srpska, niti slovenska itd.
dalje, slazem se da ova zuta-plava i bijela varta u biti ne predstavlja nista, nego je nametnuta
ali posto je dosta toga nakaradno u ovoj "drzavi" gdje jadni i napaćeni narod radi dok ovi političari pljačkaju onda ne treba čuditi da je sve otislo u k..c
- tyler durden
- Kontakt:
Pa ajde daj svoj neki prijedlog?
Ili cemo se drzat ratnih zastava i nakon 20 godina?
Pilas bezveze.
Pilas bezveze.
- GunnerEmir
- Kontakt:
Kad dolaze reprezentativci danas...hoće li se doček pravit na aerodromu ili?
"If Ryan Giggs is worth 20 million, Dennis Bergkamp is worth 100 million." — Marco van Basten.
GUNNER 4EVER
GUNNER 4EVER
ma samo ljiljani, nikako ova 'varta' zastava .. nikakve historije, ništa, apsolutno ništa
kome smeta, neka se na glavu nasadi
ih, mogu sad postaviti ovdje slike Bojane, Saše, Jelene, Kristijana, Igora, itd, kako se slikaju i ponosno drže zastavu sa ljiljanima .. ako neko voli ovu zemlju i smatra je za svoju domovinu, ne bi smio imati ništa protiv, a baš bi trebao da volii ljiljane jer je to simbol Bosne, neovisno da li si etnički Bošnjo, Srbin, Hrvat, itd
sa druge strane, ako ne voliš ovu zemlju, isti qrac, svejedno ti ha ljiljani, ha 'varta' zastava, ne voliš niti jednu jer predstavlja državu koju ne voliš .. ljiljani su ukinuti samo da ebu nas Bošnje, može tako, ali ne mogu nam iz srca istisnuti ljiljane
a to što su ljiljani korišteni u ratu, tj. što je to bila zastava RBiH, kao i ARBiH, pa jesmo li mi započeli rat?!
[youtube][/youtube]

ih, mogu sad postaviti ovdje slike Bojane, Saše, Jelene, Kristijana, Igora, itd, kako se slikaju i ponosno drže zastavu sa ljiljanima .. ako neko voli ovu zemlju i smatra je za svoju domovinu, ne bi smio imati ništa protiv, a baš bi trebao da volii ljiljane jer je to simbol Bosne, neovisno da li si etnički Bošnjo, Srbin, Hrvat, itd
sa druge strane, ako ne voliš ovu zemlju, isti qrac, svejedno ti ha ljiljani, ha 'varta' zastava, ne voliš niti jednu jer predstavlja državu koju ne voliš .. ljiljani su ukinuti samo da ebu nas Bošnje, može tako, ali ne mogu nam iz srca istisnuti ljiljane
a to što su ljiljani korišteni u ratu, tj. što je to bila zastava RBiH, kao i ARBiH, pa jesmo li mi započeli rat?!
[youtube][/youtube]
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
šta ja imam davat prijedlog? kome bola?tyler durden je napisao/la:Pa ajde daj svoj neki prijedlog?
Pilas bezveze.
nemoj biti smiješan..
Nije mi jasno kako je Ante Masic ovako podbacio na prvenstvu, od njega sam ocekivao puno vise kao i od Pasalica i Sinanovica kao i Bavcica. Momci nisu pokazali nista osim Pasalica protiv Srbije. Od tolike rotacije ostade samo masta.
Takodjer Zeko je mogao i morao puno bolje, njegovi poeni su strasno falili ali eto tako je valjda trebalo biti.
Takodjer Zeko je mogao i morao puno bolje, njegovi poeni su strasno falili ali eto tako je valjda trebalo biti.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Mašić je najviše razočaraobhsport je napisao/la:Nije mi jasno kako je Ante Masic ovako podbacio na prvenstvu, od njega sam ocekivao puno vise kao i od Pasalica i Sinanovica kao i Bavcica. Momci nisu pokazali nista osim Pasalica protiv Srbije. Od tolike rotacije ostade samo masta.
Jel on ikad pokaze emocije? Uvijek ona ista glupava faca. Kao da mu je sve svejedno.Kevin je napisao/la:Mašić je najviše razočaraobhsport je napisao/la:Nije mi jasno kako je Ante Masic ovako podbacio na prvenstvu, od njega sam ocekivao puno vise kao i od Pasalica i Sinanovica kao i Bavcica. Momci nisu pokazali nista osim Pasalica protiv Srbije. Od tolike rotacije ostade samo masta.
Nadam se da nece vise biti clan reprezentacije.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
- marseille_unique
- Kontakt:
Svako ko i dalje forsira tu nametnutu zastavu od uslje peddya ashdowna, pogotovo na sportskim terenima je najveca p.... na svijetu, nikajav navijac nisi ko god da si, nego si p...... najveca neobrazovana
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Tuzlanski_Malisa
Tuzlanski_Malisa
Trenutno korisnika/ca: lumani, napapijri1987 i 14 gostiju.