FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
89
38%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
4
2%
Fedja Dudić
35
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
8%
Samo stranac
54
23%

Ukupno glasova: 236

Fudo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Fudo » 16 jul 2023, 18:24

NazorUso je napisao/la:
16 jul 2023, 17:14
Surreal je napisao/la:
16 jul 2023, 17:11
NazorUso je napisao/la:
16 jul 2023, 17:08

Uhvati se insajderskih, i prodajte ga konacno. Bankrotirat ce mu babuli placajuci clanke...
Ti nazalost nemas svoje misljenje, ti samo znas pljuvati i to si radio otkako si se registrovao na forum. Od Husrefa pa do danas, samo pljuvacina. Zao mi te bgm, ako vec navijas za ovaj klub da nemas nista pozitivno za reci :bow:
Zato ti zracis optimizmom i konstruktivnim pisanjem :
Surreal je napisao/la:
13 jul 2023, 20:37
de Trako umri vise i haver mu Durakovic
Kapa do poda :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:
Ja sam mislio da sam ja negativac, ali kad procitam par postova od NaroUso, pocnem se dvoumiti. Tebi je covjece svaka recenica negativna. Vise bi sumnjao da si ti neki ubaceni element nego drugi..imam i ja negativni postova u vrijeme tekme itd iz huje neke, ali ti, ti si covjece za lijecenja.
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

Istinasamo123
Kontakt:

Post Postao/la Istinasamo123 » 16 jul 2023, 18:26

Anex je napisao/la:
16 jul 2023, 18:02
Istinasamo123 je napisao/la:
16 jul 2023, 16:32
:beba: je
Anex je napisao/la:
16 jul 2023, 16:18

Ni ja nisam pristalica ni Mirze ni Ajle ali brate puno se i pljuje raja koja dođe na utkmice,evo ja prati FKS preko 30 godina i pola od toga proveo na sjeveru i sad neko da sebi za pravo da kaže da više voli Sarajevo od mene i da me naziva pogrdnim nazivima što odem na utakmicu i podržim klub,a pola tih nije ni u m.udima bilo kad sam skakao po gostovanjima i dobijao batine,mislim da ovaj način bojkota nije ispravan ali poštujem vaše pravo i mišljenje ali nije u redu etiketiranje ostalih navijača sa drugih tribina
Vise se pljuje sjever od ljudi koji ne da nemaju legitimitet za to nego nisu dostojni da prljavim jezikom sjever pominju.
Ja koliko vidim ovde se samo vodi unakrsna prozivka svugdje ostalo na drustvenim mrezama razni sabani poltroni i navijaci par kola sebi daju za pravo da vrijedjaju omalavazavaju momke koji odu 3000 kilometara i prodju kako prodju..
Sto niko od tih tastatura bojsa ne ode u tu **** gruziju jel ne mogu bez Sarajeva
Ili ako prodjemo prvo pretkolo opet ide daleko gostovanje koliko ce tih sto ne mogu Sarajeva stisnuti muda i otici pratiti Sarajevo u nekoj pizdi materinoj al lakse je komentar ostaviti....
Ako vec ne mozete nemojte onda ni sjever pominjati izabrali su svoj put i to je to, kad ste vec tolike godine proveli na sjeveru gostovanjima pokazite u cetvrtak kako se nekad navijalo nemojte ocekivati to od ovih 200 narkomana kako ih tamo zovu...
Ja sam već nakupio godina i ženu i djecu i ne priliči mi da skačem po Gruziji ili bilo gdje ali kad je bio vakat hodalo se svugdje i neću da me niko smatra manjim navijačem jer imam više navijačkog staža i članskih karti nego većina tih pravih navijača što imaju godina i neka bojkotuju boli me qrac njihova stvar ali me boli da grupa u kojoj sam proveo dosta godina nije više prva ni u gradu a pitanje je koja je i u državi,nastavite sami sebe uništavati i da znate klub koji se voli se ovako ne podržava i neka radi kako ko hoće a na kraju će pušiti klub
Standardna prica zena djeca...
A sto to tebi ne prilici da ides u Gruziju? Ima se neko ogranicenje po godinama ili na drugi nacin sad iskazujes svoju ljubav prema klubu, ne kontam?
A ovi sto su isli u Gruziji vecinom momci 30 + sta da i oni kazu ne prilici mi da idem i da bodrim klub, da budemo ko tuzlasiti mozda to zelimo
Samo izgovori se traze a prilici ti da pises gluposti...

A kako si ti skontao da grupa je nikad slabija to sto ne idu na domace utakmice..
A ne sjecas se prvih 5 kola kuci gdje kop bio 2000 ljudi ili da si u ovoj polusezoni bi i na jednom gostovanju ne bi tako pricao
One brojke sa gostovanja mogu uraditi samo Sarajevske grupe dvije kojima niko u Bh nije do koljena...
Kad vec kritikujes tako bolje da kritikujes klub za koji navijamo koji vec 2 godine 4 i 5 zavrsava i za to su navijaci krivi zar ne?
I zo sto za Zrinjskim kaskamo vec fino i to smo mi krivi...
I kad vec pricamo o investicijama navijaci su najveci korak napravili dovodjenjem Tana i ovi sto se sada pljuju iz BP.. I od tada sa najvecim finansijama iz sezone u sezonu mi nazadovali jesmo i tu krivi ili ljudi koji se tjeraju iz kluba godinama..
Zadnja izmjena: Istinasamo123, dana/u 16 jul 2023, 18:30, ukupno mijenjano 1 put.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 16 jul 2023, 18:27

Fudo je napisao/la:
16 jul 2023, 18:24
NazorUso je napisao/la:
16 jul 2023, 17:14
Surreal je napisao/la:
16 jul 2023, 17:11

Ti nazalost nemas svoje misljenje, ti samo znas pljuvati i to si radio otkako si se registrovao na forum. Od Husrefa pa do danas, samo pljuvacina. Zao mi te bgm, ako vec navijas za ovaj klub da nemas nista pozitivno za reci :bow:
Zato ti zracis optimizmom i konstruktivnim pisanjem :
Surreal je napisao/la:
13 jul 2023, 20:37
de Trako umri vise i haver mu Durakovic
Kapa do poda :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:
Ja sam mislio da sam ja negativac, ali kad procitam par postova od NaroUso, pocnem se dvoumiti. Tebi je covjece svaka recenica negativna. Vise bi sumnjao da si ti neki ubaceni element nego drugi..imam i ja negativni postova u vrijeme tekme itd iz huje neke, ali ti, ti si covjece za lijecenja.
Negativnih*
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 16 jul 2023, 18:29

1 milion od Dalare i milion od Kove.
Para na paru

Alii
Kontakt:

Post Postao/la Alii » 16 jul 2023, 18:31

Nirton je napisao/la:
16 jul 2023, 18:13
Lens trenutno u svom rosteru ima čak 5 ofanzivnih veznih. Jedan vrijedi 9m, jedan 8m, jedan 6m, a dvojica su 3-4 godine mlađi od Dala tj. djeca njihovog kluba. Mislim da nema teorije da Dal ode tamo, ali eto... :D
3 ofanzivna imaju ostali cu cdm i cm.
A ide prodaja sada njima

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 16 jul 2023, 18:36

16 jul 2023, 18:26
Anex je napisao/la:
16 jul 2023, 16:32
:beba: je
Vise se pljuje sjever od ljudi koji ne da nemaju legitimitet za to nego nisu dostojni da prljavim jezikom sjever pominju.
Ja koliko vidim ovde se samo vodi unakrsna prozivka svugdje ostalo na drustvenim mrezama razni sabani poltroni i navijaci par kola sebi daju za pravo da vrijedjaju omalavazavaju momke koji odu 3000 kilometara i prodju kako prodju..
Sto niko od tih tastatura bojsa ne ode u tu **** gruziju jel ne mogu bez Sarajeva
Ili ako prodjemo prvo pretkolo opet ide daleko gostovanje koliko ce tih sto ne mogu Sarajeva stisnuti muda i otici pratiti Sarajevo u nekoj pizdi materinoj al lakse je komentar ostaviti....
Ako vec ne mozete nemojte onda ni sjever pominjati izabrali su svoj put i to je to, kad ste vec tolike godine proveli na sjeveru gostovanjima pokazite u cetvrtak kako se nekad navijalo nemojte ocekivati to od ovih 200 narkomana kako ih tamo zovu...
Ja sam već nakupio godina i ženu i djecu i ne priliči mi da skačem po Gruziji ili bilo gdje ali kad je bio vakat hodalo se svugdje i neću da me niko smatra manjim navijačem jer imam više navijačkog staža i članskih karti nego većina tih pravih navijača što imaju godina i neka bojkotuju boli me qrac njihova stvar ali me boli da grupa u kojoj sam proveo dosta godina nije više prva ni u gradu a pitanje je koja je i u državi,nastavite sami sebe uništavati i da znate klub koji se voli se ovako ne podržava i neka radi kako ko hoće a na kraju će pušiti klub
A sto to tebi ne prilici da ides u Gruziju? Ima se neko ogranicenje po godinama ili na drugi nacin sad iskazujes svoju ljubav prema klubu, ne kontam?
A ovi sto su isli u Gruziji vecinom momci 30 + sta da i oni kazu ne prilici mi da idem i da bodrim klub, da budemo ko tuzlasiti mozda to zelimo

A kako si ti skontao da grupa je nikad slabija to sto ne idu na domace utakmice..
A ne sjecas se prvih 5 kola kuci gdje kop bio 2000 ljudi ili da si u ovoj polusezoni bi i na jednom gostovanju ne bi tako pricao
One brojke sa gostovanja mogu uraditi samo Sarajevske grupe dvije kojima niko u Bh nije do koljena...
Kad vec kritikujes tako bolje da kritikujes klub za koji navijamo koji vec 2 godine 4 i 5 zavrsava i za to su navijaci krivi zar ne?
Ja i dalje mislim da ne priliči čovjeku od 50 godina da fura neki ultra fazon i da se ganja i baca po fontanama sa momcima od 20-30 godina ili da pare koje moram dati djeci uzmem i potrošim na daleko gostovanje ali očito si zelen još,opet ti kažem i ja sam protiv Mirze i Ajle ali mislim da ovakav bojkot nije način i u čemu je problem? Treba da popusti i Mirvić i HZ pa da se nađe neko rješenje jer ovako samo ispašta klub a na dobitku su dušmani a nije ih malo.Molim te nađi da sam za sve ove godine napisao ružnu riječ o HZ sam ću se zapaliti a da će me neko ubjeđivati da je veći navijač od mene i da voli Sarajevo više e neće,evo mu qrac.I ko si ti da daš sebi za pravo da meni kažeš da pričam gluposti i da ti ocjenjuješ ko je kakav navijač i ko je u pravu, prvo skupi koji razred škole i malo osnovne kulture pa dođi da diskutujemo

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 jul 2023, 18:53

ULAZNICE ZA TORPEDO U PRODAJI OD PONEDJELJKA

slika

Ulaznice za revanš utakmicu 1. kola kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu između FK Sarajevo i FC Torpedo Kutaisi su u prodaji od ponedjeljka 17. jula.

Online prodaja počinje od 8 sati, a ulaznice je moguće kupiti na ovom linku.

https://fanshop.fksarajevo.ba/karte/poj ... 1640648895

Fizička prodaja kreće od 12 sati i ulaznice je moguće kupiti u svim FKS Official Store poslovnicama:

Klupske prostorije - Maršala Tita 38/b od 8:00 do 20:00
Ferhadija ( kod Ekonomskog fakulteta) od 9:00 do 21:00
Međunarodni aerodrom Sarajevo od 8:00 do 21:00
Na dan utakmice ulaznice će se moći kupiti i ispred stadiona od 17 sati.

Sezonske ulaznice ne važe za evropske utakmice.

Cijene ulaznica:

Tribina "Istok" - 10,00 KM
Tribina "Zapad" - 12,00 KM
Tribina "Zapad / galerija" - 20,00 KM
Dječija karta (do 14 godina) - 2 KM

ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE - četvrtak, 20. 7. 2022. u 21:00 sat!
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Istinasamo123
Kontakt:

Post Postao/la Istinasamo123 » 16 jul 2023, 18:58

Anex je napisao/la:
16 jul 2023, 18:36
Anex je napisao/la:

Ja i dalje mislim da ne priliči čovjeku od 50 godina da fura neki ultra fazon i da se ganja i baca po fontanama sa momcima od 20-30 godina ili da pare koje moram dati djeci uzmem i potrošim na daleko gostovanje ali očito si zelen još,opet ti kažem i ja sam protiv Mirze i Ajle ali mislim da ovakav bojkot nije način i u čemu je problem? Treba da popusti i Mirvić i HZ pa da se nađe neko rješenje jer ovako samo ispašta klub a na dobitku su dušmani a nije ih malo.Molim te nađi da sam za sve ove godine napisao ružnu riječ o HZ sam ću se zapaliti a da će me neko ubjeđivati da je veći navijač od mene i da voli Sarajevo više e neće,evo mu qrac
Gore napises da ne znas koji su u drzavi a sve iz prici rekla kazala a nemas pojma ustvari kako stoje stvari..
Nahvali ti nema dalje..
Nema sta ti si najveci navijac i najvise ga volis ali na neki tvoj nacin, rijesenje je jednostavno i od toga se nece odstupiti Mirza i Ajla dok su tu nema Hz na Kosevu, ako zeli americku atmosferu nek vam mirvic lepeze podijeli i pocnite ono difens pjevat uvedite nove standarde...

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 16 jul 2023, 19:08

16 jul 2023, 18:58
Anex je napisao/la:

Ja i dalje mislim da ne priliči čovjeku od 50 godina da fura neki ultra fazon i da se ganja i baca po fontanama sa momcima od 20-30 godina ili da pare koje moram dati djeci uzmem i potrošim na daleko gostovanje ali očito si zelen još,opet ti kažem i ja sam protiv Mirze i Ajle ali mislim da ovakav bojkot nije način i u čemu je problem? Treba da popusti i Mirvić i HZ pa da se nađe neko rješenje jer ovako samo ispašta klub a na dobitku su dušmani a nije ih malo.Molim te nađi da sam za sve ove godine napisao ružnu riječ o HZ sam ću se zapaliti a da će me neko ubjeđivati da je veći navijač od mene i da voli Sarajevo više e neće,evo mu qrac
Gore napises da ne znas koji su u drzavi a sve iz prici rekla kazala a nemas pojma ustvari kako stoje stvari..
Nahvali ti nema dalje..
Nema sta ti si najveci navijac i najvise ga volis ali na neki tvoj nacin, rijesenje je jednostavno i od toga se nece odstupiti Mirza i Ajla dok su tu nema Hz na Kosevu, ako zeli americku atmosferu nek vam mirvic lepeze podijeli i pocnite ono difens pjevat uvedite nove standarde...
Eto ti samo znaš kako stvari stoje,volim ga sigurno duže nego ti i upitno je koliko si utakmica pogledao a pišeš o Gruziji i gostovanjima.Bitno je da ti je neko rekao da bojkotuješ i ti bojkotuj a veze nemaš što bojkotuješ.Radi šta hoćeš imaš pravo ali nemaš pravo navijače i simpatizere sa drugih tribina omalovažavati i nazivati bilo kakvim imenima.Yebo te i Ismir i lepeze ja sam navijao za Sarajevo kad nije bilo ni HZ ni Ismira ni BP i tako će biti dok živim

Unknown14
Kontakt:

Post Postao/la Unknown14 » 16 jul 2023, 19:13

ZutiFKS je napisao/la:
16 jul 2023, 19:01
Ko neće biti na stadionu u četvrtak, a nema MY TV, nek se javi u pp za VLC listu.
Što ne bi išli

Unknown14
Kontakt:

Post Postao/la Unknown14 » 16 jul 2023, 19:28

Kad na Ilidžu pođem ja

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 16 jul 2023, 19:36

16 jul 2023, 18:58
Anex je napisao/la:

Nahvali ti nema dalje..
Ako su hordama problem 12 igrac ponedeljak najbolji tim za 2 godine, hz se betrebaju nikad vratit vise na stadion sto se mene tice. AKO IMA NESTO MIMO OVOGA STO HZ ZNAJU a nece da kazu (TREBAJU RECI) tipa gepek praonica para hotel, neki tajni plani mirvica da sjebe klub to je drugo i nije uredu ako to hz znaju a nece da kazu.. u tom slucaju sam uz hz 100%

Varesanovic je izborio evropu (to je bio uslov broj 1 i da to nije ispunio dobio bi nogu)
Javno je prozvao BORDO PRIJATELJE da su krtice i zlotvori kluba posebno je to naglasio u vezi skole fudbala AFH. Rekli su da ce ga tuzit ako se javno ne izvine, covjek se nije IZVINUO (koliko sam ja upucen) TUZBE NEMA sto moze da znaci da je MIRZA ISTINU REKAO

AYLA rekla pokusacemo bit najbolji klub u ex yugi treba je vjesat, navija za dusmane ok..ZVALA NA SAKE (hz to tako opisuju) rekla je tacno recitemi u lice u smislu sta pogresno radi i kako krade klub hz preveli zove 1500 ljudi da se ona bije..

Takodje rekla je ako ne izbori evropu uprava napolje

FEDJA DUDIC velez SARAJEVO je tvrdio da je penal bio za velez iako je faul van 16 terca i da ne vazi gdje igrac fauliran vec gdje padne, nije htio prolongirat igranje utakmice igrao kod dusmana veselio se po pobjedi u finalu kupa bio kapiten kod nas u svim kategorijama. Najgori rezultat u histori kluba napravio i onda izadje i kaze oprostio sam klubu pare blefirao sam kad sam dao idkaz trebali su ko velez da ne prihvate odkaz

Pelak cenan ihtijarevic

Mirza nikad nije obukao dusmanski dres oboje djece treniralo u SARAJEVU punac mu legenda kluba

Ljubomora i covjek koji ina muda da kaze sto misli (blijeda kopija mamica).

Izvinuo se i hz ako stavljaju a stavljaju svoj interes ispred kluba to nije do mirze vec do njih

C

Sanchez87hz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez87hz » 16 jul 2023, 19:40

Bosniak10 je napisao/la:
16 jul 2023, 19:28

Kad na Ilidžu pođem ja
Ma samo nek nije SDA :D

ExchangeOffice

Post Postao/la ExchangeOffice » 16 jul 2023, 19:41

Sanchez87hz je napisao/la:
16 jul 2023, 19:40
Bosniak10 je napisao/la:
16 jul 2023, 19:28

Kad na Ilidžu pođem ja
Ma samo nek nije SDA :D
Ovo je laz i neistina.
Jbga, vrlo lahko se pada na podvale.

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 16 jul 2023, 19:48

NazorUso je napisao/la:
16 jul 2023, 17:02
amypitar je napisao/la:
16 jul 2023, 16:59
Conscious je napisao/la:
16 jul 2023, 16:48

:clap:

Jednostavno nevjerovatno koliko se prozivaju igrači Sarajeva, par dana pred utakmicu.

Da navijači Želje, Zrinjskog, Širokog... mogu ovdje pisati, svi bi bili uvjereni da oni šire ovoliku negativu, a ne naši navijači.

Bože sačuvaj.
Ja se divim Mirvicu da jos nije digao ruke od svega.
Udari sa svih strana,oni koji trebaju da brane bojkotuju.
Jadno, zalosno, nemam rijeci.
(Od)branite ga. Ionako ste vecina u odnosu na saku narkomana koji bojkotuju. Povedite navijanje, prekucajte Sjever po tome. Ima vas 100 000 (tako kremenko rece). Niko vam ne brani, Bgm.
Ideš li ti ikako na utakmice, koje si zadnje gostovanje išao? Kako je bilo u Gruziji? De pričaj nam malo. Jesi ti persona koja vodi navijanje, jesi bio na sastanku gdje se donio bojkot? Sve me baš interesuje, jer sudeći po postovima ti si na čelu HZ ili su ti zaljepljeni prsti za tastaturu. Poz
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

Seipronto
Kontakt:

Post Postao/la Seipronto » 16 jul 2023, 19:50

MortemHz je napisao/la:
16 jul 2023, 18:53

slika

Ulaznice za revanš utakmicu 1. kola kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu između FK Sarajevo i FC Torpedo Kutaisi su u prodaji od ponedjeljka 17. jula.

Fizička prodaja kreće od 12 sati i ulaznice je moguće kupiti u svim FKS Official Store poslovnicama:

Cijene ulaznica:

Jel se prodaju i na aeorodromu fakat? Jer sam na Dbr pa mi je to blizu.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 16 jul 2023, 19:57

Ovo za Mandića je čista glupost. Sarajevo ostaje tu gdje jeste i da se napravi novi stadion, mi ćemo i dalje na njemu igrati. Iz šupljeg u prazno. U zadnje vrijeme je primjetno nakon velikog broja novih igrača, sa jakim prelaznim rokom, da se medije okomile sa lažnim informacijama u i oko kluba. Pokušavaju destabilizirati klub, a mi kao uvijek, pogana nezadovoljna, mrzovoljna Pitarska gofna im pomažemo u tome. Ko će ako neće svoj svome. Nema nama spasa. Pljuj pitaru pljuj, za boljeg nisi.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 16 jul 2023, 20:07

Stroj1946 je napisao/la:
16 jul 2023, 19:57
Ovo za Mandića je čista glupost. Sarajevo ostaje tu gdje jeste i da se napravi novi stadion, mi ćemo i dalje na njemu igrati. Iz šupljeg u prazno. U zadnje vrijeme je primjetno nakon velikog broja novih igrača, sa jakim prelaznim rokom, da se medije okomile sa lažnim informacijama u i oko kluba. Pokušavaju destabilizirati klub, a mi kao uvijek, pogana nezadovoljna, mrzovoljna Pitarska gofna im pomažemo u tome. Ko će ako neće svoj svome. Nema nama spasa. Pljuj pitaru pljuj, za boljeg nisi.
Mandic je debil samo takav, to mu se na cehri vidi, a za ovo se slazem, kasicno podvaljivanje, pa nema tog nacelnika, niti bi se ijedan usudio, koji ce nas otjerati sa koseva

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 jul 2023, 20:21

Seipronto je napisao/la:
16 jul 2023, 19:50
MortemHz je napisao/la:

slika

Cijene ulaznica:

Tako piše, ako želiš mogu ti provjeriti sutra u toku dana.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 16 jul 2023, 20:25

MortemHz je napisao/la:
16 jul 2023, 20:21
Seipronto je napisao/la:
16 jul 2023, 19:50
MortemHz je napisao/la:

slika

Cijene ulaznica:

Tako piše, ako želiš mogu ti provjeriti sutra u toku dana.
Prodaju se na aerodromu nemas sta provjeravati.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Riziko i 38 gostiju.