Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Nakon dugog držanja egala uzviknuo sam: "To je to!" ... Vidio sam kako momci žele pobjedu, a neposredno poslije toga je i počela naša serija i sve je ličilo na jednosmjernu ulicu... Osjećao sam se kao da gledam američki film sa sretnim završetkom, a na šta bi drugo asocirala Mirzina "trica sa parkinga", ili pak ona "iz svlačionice", nego na neku scenu gdje obično kažem: "A što usraše **** Ameri", aludirajući na podvaljivanje nemogućeg pod moguće. I onda se desi šta se desi, nesretan završetak i ne znam za vas, ali ovo je meni rana urezana na srce i nešto što će biti dio mene za cijeli život, ovakvom pobjedom ste se zapečatili u mom srcu bolje nego bilo kakvim drugim krugovima i finalima... Momci hvala Vam veliko... 

Pustio je dva mora da se dodiruju, između njih je pregrada i oni se ne miješaju –
pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!
Sve što je na Zemlji prolazno je, ostaje samo Gospodar tvoj, Veličanstveni i Plemeniti
pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!
Sve što je na Zemlji prolazno je, ostaje samo Gospodar tvoj, Veličanstveni i Plemeniti
merdanovic je napisao/la:Prvenstvo se još igra..lumani je napisao/la:merdanovic je napisao/la:Bogdanović ide dalje
trol ostaje trol..sam si sebi dokazao da ne znas....![]()
trolu
prenstvo mi nje bilo potrebno u onoj raspravi.

Jos uvijek ne mogu doci sebi poslije utakmice
SVAKA CAST ACI MOMCIMA KAPA DO PODA

SVAKA CAST ACI MOMCIMA KAPA DO PODA

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
jel ovaj gore trol onaj sto je rekao da mirza nije ni za c tim srbije? 

Closed mouths don't get fed on this boulevard.
-
- Kontakt:
Istina je da Đedović se najviše borio i takav igrač zaslužuje status reprezentetivca.daj Bože da su svi takvi.Bio sam kritičan prema njemu u prve dvije utakmice ali nisam jedini.Isto tako Bogdanović je igrač koji je u rotaciji,a Đedović dobije 37-38 minuta po utakmici.prenstvo mi nje bilo potrebno u onoj raspravi.
Ja ne vidim potrebe se raspravljati o tome koje bolji igrač jer će to vrijeme da pokaže.Ukusi su različiti.
koja idiotarija od nacina takmicenja, Srbija 3-2 omjer i prenose 4 boda, i imaju 1/4 finale u djepu a mi 3-2 idemo kuci. Generalno sistem takmicenja u kosarci je smjesan; Ide se u korist jacim reprezentacijama, navlaci im se itd. Za razliku od fudbala gdje se radi sve i svasta da se pomogne i manjim klubovima i manjim reprezentacijama na sve nacine.
Odigras 5 utakmica u 6 dana, pa opet nekakve grupe, prenose se bodovi, itd, itd, a na tribinama po 200 ljudi
Odigras 5 utakmica u 6 dana, pa opet nekakve grupe, prenose se bodovi, itd, itd, a na tribinama po 200 ljudi
-
- Kontakt:
Prije komentiranja bolje da pretražiš ko je to napisoLenBias je napisao/la:jel ovaj gore trol onaj sto je rekao da mirza nije ni za c tim srbije?
merdanovic je napisao/la:Istina je da Đedović se najviše borio i takav igrač zaslužuje status reprezentetivca.daj Bože da su svi takvi.Bio sam kritičan prema njemu u prve dvije utakmice ali nisam jedini.Isto tako Bogdanović je igrač koji je u rotaciji,a Đedović dobije 37-38 minuta po utakmici.prenstvo mi nje bilo potrebno u onoj raspravi.
Ja ne vidim potrebe se raspravljati o tome koje bolji igrač jer će to vrijeme da pokaže.Ukusi su različiti.
ja sam pisao prije e.p tko je bolji

- ronweasley
- Kontakt:
Dočekati ih na aerodromu kao da su, ne prošli u taj drugi krug, nego OSVOJILI EUROBASKET 

Aco Petrović:"Ja možda nisam najbolji trener na svijetu, ali srce koje sam dao ovoj zemlji je ogromno i zbog toga sam ponosan."
cestitke selektoru Petrovicu i igracima,odigrali su srcem,muski... 3 pobjede nisu mala stvar,pogotovo protiv Litve. Selektor zasluzuje jos jedan mandat i bolji ugovor,definitivno! covjek je emotivac i veliki profesionalac,ima kosarku u malom prstu ,to je na ovom EP i pokazao....veliko hvala!
Isto kao utakmica sa Danskom u fudbalu na KOsevu jedan gol nam trebao,Kao utakmica sa Francuskom u Parizu 20mintrebalo da se branimo i nismo uspjeli,tako i danas ubacivali smo strasne suteve Mirza je igrao na granici 5licnih ali jednostavno nismo mogli da iskontrolisemo tu emociju na +16 da smirimo glavu uvijek ono malo fali jednom trebamo probiti taj bunker ili u fudbalu ili u kosarci
-
- Kontakt:
mene su ostavili ponosnog, onakva transformacija iz amaterske ekipe protiv Latvije i Srbije, do ekipe koja je ubila jednu kosarkasku velesilu kao sto je Litvanija.. svaka cast momci.
btw. jel iko primjetio fetish reditelja prijenosa na Stipanovica, pa prikazao ga je u krupnom planu milion puta
btw. jel iko primjetio fetish reditelja prijenosa na Stipanovica, pa prikazao ga je u krupnom planu milion puta

- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
prva utakmica protiv Latvije je bila prelosa, amaterska, diletantska kosarka. I ta tekma nas je kostala borbe i za medalje, jer u ovo transu od danas da smo mi prosli dalje niko ne bi volio da se susretne s nama...
druga tekma protiv Srbije ocekivano losa, ali vidio se rast. Na momente diletantska kosarka opet, na momente smo licili na ekipu.
protiv Crne Gore identicna tekma kao protiv Srbije, ali nekako smo je dobili suprotno svim statistickim parametrima.
Protiv Makedonije je vec to pocelo liciti na ekipu, dobra igra i pobjeda. Za mec sa Litvanijom je sve receno.
Kostala nas je prva tekma protiv Latvije i lose tempirana forma i los ulazak u prvenstvo. To ide Aci na dusu.
sto se tice igraca vjerovatno ce svi biti tu za naredni ciklus. Kostur tima imamo ali ceka nas puno rada.
Gordic je pokazao da moze dati impuls sa klupe, Sutala bih takodjer zadrzao za klupu- moze pomoci jos jedan ciklus. Takodjer i Pasalica bih ostavio , moze i on odigrati solidno ako mu se da vise minuta. Djedovic tu naravno ulazi u najbolje godine. nevjerovatno me iznenadio na ovom euru, na momente sam se strasno cudio kako je napredovao kao igrac... I to je to sto se tice vanjske linije.
Pod kosem Teletovic je u najboljim godinama, Kikanovic i Stipanovic mogu jos. Dolazi Nurkic koji ce vjerujem pokazati svoj potencijal i sa 20-21 moze i mora odigrati dobru rolu ako ce od njeg biti nesto. Takodjer moramo zavrsiti i Sulejmanovica jer Bavcic je nula.
Najveca enigma je Zek Vrajt. Sta raditi sa njega? Njegova odbrana, all round ucinak, kontrola igre su nesto sto bi bio ogroman rizik izgubiti, ali s druge strane zbog nedostatka njegovih poena i idemo kuci. On je jedini zakazao na prvenstvu, svi ostali su dali koliko mogu. Misljenja sam da ukoliko mozemo naci "naseg" playa da sa Gordicem dijeli minutazu, bilo bi odlicno naturalizirati nekog na 2 ili 3 dobrog strijelca ali i dobrog skakaca. Treba nam igrac slican Pitu Mikaelu iz Barce. Solidan oenter, a dobar defanzivac i skakac.
Pasalic, Gordic, Djedovic, Sutalo, "domaci " play, Amerikanac, Sulejmanovic, Teletovic, Kikanovic, Stipanovic, Nurkic...ili mozda dati Vrajtu sansu u jos jednim kvalifikacijama ako zavrsimo Sulejmanovica i ako se pokaze kao pojacanje. Joj kako nam fali Suad Sehovic recimo, obezbjedjuje i poene i skokove.
druga tekma protiv Srbije ocekivano losa, ali vidio se rast. Na momente diletantska kosarka opet, na momente smo licili na ekipu.
protiv Crne Gore identicna tekma kao protiv Srbije, ali nekako smo je dobili suprotno svim statistickim parametrima.
Protiv Makedonije je vec to pocelo liciti na ekipu, dobra igra i pobjeda. Za mec sa Litvanijom je sve receno.
Kostala nas je prva tekma protiv Latvije i lose tempirana forma i los ulazak u prvenstvo. To ide Aci na dusu.
sto se tice igraca vjerovatno ce svi biti tu za naredni ciklus. Kostur tima imamo ali ceka nas puno rada.
Gordic je pokazao da moze dati impuls sa klupe, Sutala bih takodjer zadrzao za klupu- moze pomoci jos jedan ciklus. Takodjer i Pasalica bih ostavio , moze i on odigrati solidno ako mu se da vise minuta. Djedovic tu naravno ulazi u najbolje godine. nevjerovatno me iznenadio na ovom euru, na momente sam se strasno cudio kako je napredovao kao igrac... I to je to sto se tice vanjske linije.
Pod kosem Teletovic je u najboljim godinama, Kikanovic i Stipanovic mogu jos. Dolazi Nurkic koji ce vjerujem pokazati svoj potencijal i sa 20-21 moze i mora odigrati dobru rolu ako ce od njeg biti nesto. Takodjer moramo zavrsiti i Sulejmanovica jer Bavcic je nula.
Najveca enigma je Zek Vrajt. Sta raditi sa njega? Njegova odbrana, all round ucinak, kontrola igre su nesto sto bi bio ogroman rizik izgubiti, ali s druge strane zbog nedostatka njegovih poena i idemo kuci. On je jedini zakazao na prvenstvu, svi ostali su dali koliko mogu. Misljenja sam da ukoliko mozemo naci "naseg" playa da sa Gordicem dijeli minutazu, bilo bi odlicno naturalizirati nekog na 2 ili 3 dobrog strijelca ali i dobrog skakaca. Treba nam igrac slican Pitu Mikaelu iz Barce. Solidan oenter, a dobar defanzivac i skakac.
Pasalic, Gordic, Djedovic, Sutalo, "domaci " play, Amerikanac, Sulejmanovic, Teletovic, Kikanovic, Stipanovic, Nurkic...ili mozda dati Vrajtu sansu u jos jednim kvalifikacijama ako zavrsimo Sulejmanovica i ako se pokaze kao pojacanje. Joj kako nam fali Suad Sehovic recimo, obezbjedjuje i poene i skokove.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Kakva je situacija sa Omicem, jel on definitivno izgubljen za BiH?, maloprije citam clanke da je prijatelj sa Nurkicem, postoji li nacin da on zaigra za nas?
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.
Ne znam dal sam za zivota ovako bio tuzan ko da je jedan dio mene umro ... samo da aco ostane ma kakav god da je covjek je dao sve za ovu repku !
Baš sam to maloprije napisao druze...ne sjecam se kad mi je ovako tezak poraz paogrgr je napisao/la:Ne znam dal sam za zivota ovako bio tuzan ko da je jedan dio mene umro ... samo da aco ostane ma kakav god da je covjek je dao sve za ovu repku !

“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”
Na kraju kad se saberem mogu samo rec da mozemo bit ponosni , da je jedna svjetska slia u kosarci kosto je litvanija sirom rasirenih ruku docekala poraz od 6-7 razlike kolko vec. Budimo ponosni , nastavimo ovako strasni smo ! A strasniji cemo jos bit
jedino mi je teže prao x protiv francuza, ma jes **** nista mi nije teze palo, sad kad sam gledo acu i stipanovica plako sam ko picka kaka, mi smo zasluzili prolaz i sto se mene tice nek atomska padne na sloveniju na fibu i na sve ko god je osto u sloveniju, i fibi se najebem matere i svim baltickim i susjednim zemljama izuzev hrvatske, ja sam frustriran izvinite
-
- Interni moderator
- Kontakt:
A ONO STO JE TRAGIKOMICNO JE DA SMO U STVARI POBJEDILI I UJEDNO RASKOVALI LITVANCEVedad87 je napisao/la:Baš sam to maloprije napisao druze...ne sjecam se kad mi je ovako tezak poraz paogrgr je napisao/la:Ne znam dal sam za zivota ovako bio tuzan ko da je jedan dio mene umro ... samo da aco ostane ma kakav god da je covjek je dao sve za ovu repku !

DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Za sve one koje interesuje sutra slijecemo na aerodrom u 16 sati iz Ljubljane.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....