Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
AOC 

7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Evo Blinkena i Netanayahu na presici, strasno jednostrano. Zalosno je da je svijet ovakav postao u pm. Nijednog trenutka u momentima kad prica o stradanju jevreske djece ne spomene palestinsku djecu. To je zalosno, indirektno receno mozete ih sve pobiti svih 2 miliona!
- numanumaye22
- Kontakt:
Tesko da su nasi za vrijeme rata, borci, predsjednik i vrhovni komandanti pricali o ubistvu srpske i hrvatske djece. U prevodu, u ratu svak brani svoju "guzicu".Sheyi je napisao/la: ↑12 okt 2023, 13:19Evo Blinkena i Netanayahu na presici, strasno jednostrano. Zalosno je da je svijet ovakav postao u pm. Nijednog trenutka u momentima kad prica o stradanju jevreske djece ne spomene palestinsku djecu. To je zalosno, indirektno receno mozete ih sve pobiti svih 2 miliona!
Poginulo im preko 1000 ljudi, zarobljeni, silovani, kidnapovani i sad trebaju razmisljat o drugima. Jasta ce. Ili hoces da kazes da u Palestini i Hamasu razmisljaju o ubijenim izraelcima?
Zadnja izmjena: numanumaye22, dana/u 12 okt 2023, 13:29, ukupno mijenjano 1 put.
Netanayahu je olicenje zla.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Trebas se dobro zapitati kada se nadjes u istoj ekipi kao leorey i evander
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
- LegendKiller
- Kontakt:
Stanovnici Gaze su duži period živjeli u relativnom miru. Naime, Izraelski vojnici do sada nisu nikada ulazili u pojaz Gaze, za razliku od Zapadne obale gdje izraelska vojska ili policija može ući i često ulazi u bilo koji grad koji kontroliše Palestinska samouprava. Dakle, u Gazi su barem bili mirni što se tiče izraelske vojske. Uz malo lobiranja i pregovaranja siguran sam da bi mogli postići dogovor sa Egiptom da im u potpunosti otvori granički prijelaz Rafah tako da bi imali protok roba i ljudi 24 sata. Sav ovaj relativni mir je uništen od strane jedne glupe odluke Hamasa da uđe u Izrael u ubije stotine civila. Uletili su sa puškama, ubili civile i onda se vratili među svoje civile, koje će sada ubijati Izrael.
Ova akcija Hamasa apsolutno nema nikakve logike niti svrhe. Sa druge strane ova vlada Netanyahua je apsolutno pronacistička. Koliko god Hamas želio uništiti jevere toliko i dijelovi vlade Netanyahua žele uništiti sve Palestince.
Dakle, ovdje imamo sukob terorističke grupe protiv terorističke vlade, tako da je glupo bilo kome dati podršku. I sa jedne i sa druge strane stradati će nedužni civili, nažalost zbog snage više će stradati Palestinci.
što se tiče ovih vijesti u vezi ubijenih beba, ta vijest je plasirana iz kabineta Netanyahua, mnogi su nasjeli na to, a kasnije su se svi ogradili (pa i SAD) jer osim te izjave iz kabineta premijera, nema nikakvih dokaza da je tako nešto urađeno, te je vijest lažna.
Ova akcija Hamasa apsolutno nema nikakve logike niti svrhe. Sa druge strane ova vlada Netanyahua je apsolutno pronacistička. Koliko god Hamas želio uništiti jevere toliko i dijelovi vlade Netanyahua žele uništiti sve Palestince.
Dakle, ovdje imamo sukob terorističke grupe protiv terorističke vlade, tako da je glupo bilo kome dati podršku. I sa jedne i sa druge strane stradati će nedužni civili, nažalost zbog snage više će stradati Palestinci.
što se tiče ovih vijesti u vezi ubijenih beba, ta vijest je plasirana iz kabineta Netanyahua, mnogi su nasjeli na to, a kasnije su se svi ogradili (pa i SAD) jer osim te izjave iz kabineta premijera, nema nikakvih dokaza da je tako nešto urađeno, te je vijest lažna.
Kopnenom akcijom trazis Hamas po Gazi, a ne ovako krvnicki sravniti sve sa zemljom. Znamo sta je cilj teroristicke kvazidrzave Izrael
-
- Kontakt:
Bit će i kopnene akcije, da još malo pobiju civila. Amerikanci su uvijek podržavali Izrael, a sad će još više jer se ovo sve dešava jako blizu novih predsjedničkih izbora. Pa se moraju još više dodvoriti glasačkom tijelu. Vidim i Obama se javlja (koji je btw dobio Nobelovu nagradu za mir, a pod njegovom vlašću pobili ogroman broj ljudi

I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Strasno je kakvu je vladu sastavio Netanyahu samo da bi izbjegao sudjenje. Nasao je totalne ekstremiste i ludjake koji su prvo za politicku kontrolu pravosudja u Izraelu i samim tim narusavanje demokratskog karaktera drzave Izraela pa onda i za totalni nestanak svega nejevrejskog u Izraelu na koji god nacin potrebno. Pored Itmara Ben Gvira ili Bezalela Smotricha kao najistaknutijih ekstermista u vladi sam Netanyahu djeluje kao najveci moguci liberl. Ti kreteni mogu samo jos dodatno pogorsati ionako losu sigurnost Izraela u izrazito neprijateljskom okruzenju. Dopusti li se ovima da podivljaju do kraja Izrael vrlo lako moze izgubiti veliki dio podrske zapadnih zemalja sto se onda vrlo brzo moze pretvorit u totalnu katastrofu za Jevreje kao narod.LegendKiller je napisao/la: ↑12 okt 2023, 13:25Stanovnici Gaze su duži period živjeli u relativnom miru. Naime, Izraelski vojnici do sada nisu nikada ulazili u pojaz Gaze, za razliku od Zapadne obale gdje izraelska vojska ili policija može ući i često ulazi u bilo koji grad koji kontroliše Palestinska samouprava. Dakle, u Gazi su barem bili mirni što se tiče izraelske vojske. Uz malo lobiranja i pregovaranja siguran sam da bi mogli postići dogovor sa Egiptom da im u potpunosti otvori granički prijelaz Rafah tako da bi imali protok roba i ljudi 24 sata. Sav ovaj relativni mir je uništen od strane jedne glupe odluke Hamasa da uđe u Izrael u ubije stotine civila. Uletili su sa puškama, ubili civile i onda se vratili među svoje civile, koje će sada ubijati Izrael.
Njihovu borbu za opstanak i pravo na odbranu od onih koji im otvoreno zele nestanak i istrebljenje treba podrzati apsolutno svako iole normalan no genocid i etnicko ciscenje, do cega ove metode sa uskracivanjem svih osnovnih resursa za zivot u kombinaciji sa vazdusnim udarima itekako mogu dovesti, sigurno nije nikakav nacin za odbranu nego tek udovoljavanje zeljama jevrejskih ekstremista sto ce u konacnici samo jos vise ugrozit sam opstanak Izralea i Jevreja kao naroda.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
A šta je fazon sa Egiptom, što oni neće da im pomognu?
Ne vjerujem da je i to djelo Amerike.
Ne vjerujem da je i to djelo Amerike.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- numanumaye22
- Kontakt:
Ne moze njima ni Bog pomoc, kamoli Egipat. Za neke stvari jednostavno nekad i nema rjesenja.
- RollingPaper
- Kontakt:
Mnogi ne znaju da je Netanyahu davno izgubio podrsku vecinskog djela izraelske populacije. Vlada Izraela nije bila formirana par godina, opozicija nikad ne bi pricala s njim da nije bilo ratnih dejstava. Trebo je da leti sa pozicije pred koronu ali ga je korona spasila i kupio je dosta vremena, sad ga spašava rat.
-
- Kontakt:
Zato što to nije tako jednostavno i jednostrano kao što ljudi misle. Prvo se moraju dogovoriti sa Amerikom, UN-om i ostalim državama. Ne mogu raditi ništa na svoju ruku jer bi onda i sami mogli imati problema ako nemaju pristanak većih riba.
I am not yet born; O hear me.
Njima niko od arapskih i muslimanskih zemalja iz okuzenja ne zeli stvarno pomoci nego ih radije koriste kao monetu za potkusurivanje i tenzije sa Izraelom da ne moraju to sami raditi. Iran im fol pomaze, a sve sto rade je jacaje Hamasa sto posljedicno dovodi do jos vece torture nad obicnim stanovnistvom i od strane Hamasa i od strane Izraela.
Istina
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Uglavnom niko ne smije ulaziti direktno u sukobe, vec to rade preko proxya.
⚜️~⚜️~⚜️
https://fb.watch/nDCxEyVUxj/?mibextid=GpiG5r
https://fb.watch/nDCCM4XST9/?mibextid=GpiG5r
https://fb.watch/nDCF3kjivp/?mibextid=GpiG5r
Zadnji video pun pogodak datog gospodina
https://fb.watch/nDCCM4XST9/?mibextid=GpiG5r
https://fb.watch/nDCF3kjivp/?mibextid=GpiG5r
Zadnji video pun pogodak datog gospodina
Meni samo nije jasan protok ljudstva, logistike, naoružanja. Ako Iran to radi preko Sirije i Libije i dalje mi nije jasno kako se to poveže sa Gazom. Ono, od Sirije ili Libana do Gaze moraš pregaziti pola Izraela.
Kako je odvratno gledati ovu americku diplomatiju u ovim trenucima
naprijed rejal
Trenutno korisnika/ca: AshburtonG, kraljttbvb i 10 gostiju.