FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
74
34%
Darko Milanič
34
16%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
31
14%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
19
9%
Samo stranac
54
25%

Ukupno glasova: 215

vedinjo98
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la vedinjo98 » 14 jul 2023, 00:26

NisamInSajder je napisao/la:
14 jul 2023, 00:00
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
13 jul 2023, 23:46
13 jul 2023, 23:33

Pa trener i najvise utjecaja ima na odbranu, prekide i build up. Činjenica da je kod nas to najgore, izuzev ofanzivnih prekida gdje imaš dobre izvođače prekida, večeras se pokušavala i neka kombinacija, ali...
Apsolutno. Zato sam i stavio primjer Dupovca i šta znači kvalitetan trener.
Neće nam niko valjati jer ne zna uigrati odbrane.
Da se razumijemo, treba imati i materijala. Kvalitetne igrače. Što neki nisu imali Sablić, Dudić ni kvantitet. Sada definitivno imaš i jedno i drugo. Pa mislim da u zadnjih 10tak godina nisi imao oba bekovska para podjednaka. Uvijek je nešto falilo.
Prema naprijed nesto mozemo jer imamo individualni kvalitet. U odbrani se pokazuje organizovanost i trenerov potpis. Zato i jeste problem sto je Mirza trener. Kako god, nama treba jos jedan kvalitetan stoper.

Durakovic strahovito cesto ispadao. Katastrofa defanzivno. Trako isto grozan, Soldo za nijansu bolji, ali i to je jako lose.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

iliyaa8
Kontakt:

Post Postao/la iliyaa8 » 14 jul 2023, 00:33

Zilkica odmah prodati. Bez razmišljanja. Pere loptu kuci nek je ponese. Odličan pojedinačan kvalitet ima ali u ekipi samo guši loptu. Meni je konkretniji bio Bagaric na lijevom krilu od Zilkica.

Onaj sto ne voli Avramovskog, nije sve u golovima i asistencijama, ima nesto u pasovima prema naprijed, iznošenju lopte i sl. Dal guši sve oko sebe. Mozda ce Avram imati malo golova i asistencija ali oko njega ce ljudi duplo bolje igrati, dok dal ima slab ucinak a ljudi oko njega gori.

Samo fali dobar trener ovoj ekipi da gori.
I kada teško je i kada je dobro, uvijek ću pjevat' za BIJELE I BORDO

⚜️Republika Bosna i Hercegovina⚜️

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 14 jul 2023, 00:38

14 jul 2023, 00:00
13 jul 2023, 23:46
13 jul 2023, 23:33

Pa trener i najvise utjecaja ima na odbranu, prekide i build up. Činjenica da je kod nas to najgore, izuzev ofanzivnih prekida gdje imaš dobre izvođače prekida, večeras se pokušavala i neka kombinacija, ali...
Apsolutno. Zato sam i stavio primjer Dupovca i šta znači kvalitetan trener.
Neće nam niko valjati jer ne zna uigrati odbrane.
Da se razumijemo, treba imati i materijala. Kvalitetne igrače. Što neki nisu imali Sablić, Dudić ni kvantitet. Sada definitivno imaš i jedno i drugo. Pa mislim da u zadnjih 10tak godina nisi imao oba bekovska para podjednaka. Uvijek je nešto falilo.
Istina.
Sablić je zaista perfektno defanzivni dio ekipe uigrao. Sjećam se kad smo u derbiju Juričića zatvorili da nije jednog ozbiljnog okreta prema golu imao. Dudiću ne možeš ni suditi, jer kao što kažeš, nije ni kvantitetom imao odbrane, a o kvaliteti nismo ni došli na red.
Napad je za naše uslove lakše sklopiti, idi ti malo unutra, bek će ti utrčati ti mu je gurni i eto ga. Tako i funkcionišemo. A ka nazad je to već malo složenije, i vidi se da izostaje stručnosti kod trenera ;)
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 14 jul 2023, 00:44

Fali nam dobar stoper kako god

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 14 jul 2023, 00:48

Anex je napisao/la:
14 jul 2023, 00:44
Fali nam dobar stoper kako god
100% brate to svi govorimo od priprema. Ko će ba Traku gledat sezonu

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 14 jul 2023, 00:58

Penaranda opet bez gola i asistencije, a njemu se gleda kroz prste.
Bahati, bahati Željkan!
1946

Cora1946
Kontakt:

Post Postao/la Cora1946 » 14 jul 2023, 01:00

Trenutna situacija sa stoperima kvantitet > kvalitet. Naredao si 5 stopera i ne mozes se pouzdati u dvojicu da znas da ce biti beton u tandemu i da ce pokriti sve sto treba. Soldo za sad nista specijalno, Trako nesto losiji, Serbecic vam forme, Anicic jos vise van forme, Celik neiskusan. Poimenicno imamo dobre stopere ali totalno rastimano sve, da se bar Besim trzne valjalo bi bas.
Rogicu podrska za sad, nadam se da je bio samo los dan, bas je danas gubio na samopouzdanju kako je utakmica odmicala
Zadnja izmjena: Cora1946, dana/u 14 jul 2023, 01:00, ukupno mijenjano 1 put.
90!

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 14 jul 2023, 01:00

joker90 je napisao/la:
14 jul 2023, 00:58
Niko ga ne spominje, svi se prave ludi..
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 14 jul 2023, 01:02

joker90 je napisao/la:
14 jul 2023, 00:58
Flop

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 14 jul 2023, 01:16

Zeljkovic Samir kapa do poda :salut: :salut:

Koliko sutra nazvati Simica i dati mu papir nek napise koliko hoce
Prolazimo ove na Kosevu,prvo poluvrijeme morala je trica pasti,ljudi igrali izbij nabij
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 14 jul 2023, 01:57

PeppermintSA je napisao/la:
14 jul 2023, 00:03
Naša odbrana nije užasna bila samo večeras nego je prosto takva. Pa nama je Škendija na isti način na koji su i ovi pravila prilike kao na kalup traci. I prošle sezone smo primali abnormalno mnogo golova, nazad očajno stajali. Lijevi bek na curi, a na štoperu forsiramo Traku. Da se razumijemo, isto bi ti bilo da igra Šerbečić. Naš pad je počeo kad je Trako počeo vraćati loptu golmanu, prebacivati pritisak na našu polovinu. Dakle, MORAMO dovesti jednog, za naše uslove, KLASNOG štopera. Ili Zeljkovića vratiti na štopera, a Baltu na zadnjeg veznog. Trako, Šerbečić, Čelik NE MOGU igrati ozbiljan fudbal.

Da, rotacija Zeljkovic na stopera, Balta in Trako out bi sigurno bolje izgledala nego ovo. Sto se tice bekova, uvijek nam je bio jedan bek los, veceras kao da su se takmicili koji ce biti gori, kao da ih nije ni bilo. Odbranu utegnuti za revans i i nema sta da fali, lagani prolaz!
U novi boj ...

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 14 jul 2023, 02:10

Traki mozes dat 1000 prilika,dzaba kad pojma nema,gubljenje vremena. Odbrana kao i prije,puse sa svih strana,opet i to razumijem,kompletna nova zadnja linija. Ja bi igrao sa Baltom i Zeljkovicem kao defanzivnim veznim i Vrancicem. Fali nam stoper,imamo Traku to nije igrac,Serbecica isprepadanog i Anicica koji je vjecno u bolnici. Znaci imamo jednog i po stopera.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 14 jul 2023, 02:17

Normalno da odabrana nije utegnuta, a kako će i biti kad je izmjenjenu cijela zadnja linija plus golman.
Trako se fino pokazao na pripremama i logično je da počne prije Balte kojem to nije prirodna pozicija a vidjeli smo da Zeljkovic mnogo vise vrijedi u sredini.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 14 jul 2023, 03:02

mosarajvosa83 je napisao/la:
14 jul 2023, 02:10
Traki mozes dat 1000 prilika,dzaba kad pojma nema,gubljenje vremena. Odbrana kao i prije,puse sa svih strana,opet i to razumijem,kompletna nova zadnja linija. Ja bi igrao sa Baltom i Zeljkovicem kao defanzivnim veznim i Vrancicem. Fali nam stoper,imamo Traku to nije igrac,Serbecica isprepadanog i Anicica koji je vjecno u bolnici. Znaci imamo jednog i po stopera.
najveći problem kod Trake je ono peglanje u zadnjoj liniji i vraćanje golmanu. Do 30. minute smo imali potpunu kontrolu, kao prijateljska je izgledala. Meda nisu mogli. Na vrh gasa smo igrali, jer su nam tako stali da nam se moglo. Ali onda je krenuo Trako, primi, okrene se i golmanu. Golman ne zna nogom igrati, par situacija gdje ga pritisnu i on je izbije u bunar. Ko je god igrao lopte zna koliko psihološki takvi momenti utiču na obje ekipe. Prebace težite na tvoju polovinu. Ništa ne može sjebati ekipu kao zadnja linija koja navuče pritisak na svoju polovinu, kao što ne postoji ništa što može protivnika uništiti psihološki kao zadnja linija koja zna igrati lopte, pa je iznese, usitni vez jedna druga i po dubini na veznog. Traku, Šerbečić, Čelik. Sve je to od istog štofa. Nema selameta od njih. O katastrofalnom postavljanju, proletanju pod loptu, napadanju protivnika s kontra strane, kretnje, da ne govorim. Ali ovo prvo nas je ujebalo. Počeli smo gubiti loptu, počeli su nam neke polukontre i kontre odigravati dugim loptama i onda skontaše da Duraković ispada kao iz tramvaja pa su do kraja igrali jedno te isto.

Nije ni Soldo neka pljačka, nikad ne ide na prvu loptu, ali makar ne radi ovo što Trako radi. Rješenje je po meni upariti Soldu sa Zeljkovićem jer je Zeljković jedini pravi defanzivac koji napada loptu a ne prostor. Sa Vrančićem upariti Baltu koji tu poziciju može odigrati vrlo dobro - ono što mu nedostaje u agresivnosti nadomještava dobrim čitanjem. I to je to.

Branio sam Dala, ali ovo što on igra nema smisla. Ja i daljem mislim da je on dobar igrač ali ubi ga kurcobolja. Kako bi nam dobro legao onaj Slovenac rovokopač na desetki. Kako se ono bijaše zvao. Ili Rahmanović. Neko da se pofajta na sredini, a da lopti zna sve. U globalu, ovo je okej za prvu utakmicu. Ništa wow, pa čak i tih prvih 30 minuta dominirao si jer si prosto ofanzivno prekvalitetan za protivnika, a oni se sasrali od tebe. Onog časa kad su skontali da smo nazad teška kriza i počeli izlaziti visoko, krenulo je sranje. Treba tu neka rokada. Idealno bi bilo dovesti pravog štopera KOJI ZNA IGRATI NOGOM.

Mislim da ćemo ih u uzvratu glat dobiti 2-3 razlike bez prevelikog srkleta. Samo ne smijemo dozvoliti da se razmašu forsiranjem ovako postavljene zadnje linije. Ovi Gruzijci su seljačka ekipa. Ako im dozvoliš, popiće ti mozak. Ako ih na vakat odalamiš, biće glat pobjeda bez da se oznojiš.

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 14 jul 2023, 04:36

boki86 je napisao/la:
13 jul 2023, 23:40
Ne moze se puno mirzi zamjeriti veceras taktika, fino je to izgledalo. Sta mu se itekako moze zamjeriti je odsutnost osjecaja za izmjenu, tu je glup ko ****. Ekipa dise na skrge, ne ide naprijed, prave greske on ne reaguje. Da je ranije napravio izmjene, mogli smo na svjezinu zabit za pobjedu
Hahahaha taktika mu je k'o da nikad nije utakmice u životu pogledao.
ISTINA ZA VEDRANA!

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 14 jul 2023, 06:37

PeppermintSA je napisao/la:
14 jul 2023, 03:02
mosarajvosa83 je napisao/la:
14 jul 2023, 02:10
najveći problem kod Trake je ono peglanje u zadnjoj liniji i vraćanje golmanu. Do 30. minute smo imali potpunu kontrolu, kao prijateljska je izgledala. Meda nisu mogli. Na vrh gasa smo igrali, jer su nam tako stali da nam se moglo. Ali onda je krenuo Trako, primi, okrene se i golmanu. Golman ne zna nogom igrati, par situacija gdje ga pritisnu i on je izbije u bunar. Ko je god igrao lopte zna koliko psihološki takvi momenti utiču na obje ekipe. Prebace težite na tvoju polovinu. Ništa ne može sjebati ekipu kao zadnja linija koja navuče pritisak na svoju polovinu, kao što ne postoji ništa što može protivnika uništiti psihološki kao zadnja linija koja zna igrati lopte, pa je iznese, usitni vez jedna druga i po dubini na veznog. Traku, Šerbečić, Čelik. Sve je to od istog štofa. Nema selameta od njih. O katastrofalnom postavljanju, proletanju pod loptu, napadanju protivnika s kontra strane, kretnje, da ne govorim. Ali ovo prvo nas je ujebalo. Počeli smo gubiti loptu, počeli su nam neke polukontre i kontre odigravati dugim loptama i onda skontaše da Duraković ispada kao iz tramvaja pa su do kraja igrali jedno te isto.

Nije ni Soldo neka pljačka, nikad ne ide na prvu loptu, ali makar ne radi ovo što Trako radi. Rješenje je po meni upariti Soldu sa Zeljkovićem jer je Zeljković jedini pravi defanzivac koji napada loptu a ne prostor. Sa Vrančićem upariti Baltu koji tu poziciju može odigrati vrlo dobro - ono što mu nedostaje u agresivnosti nadomještava dobrim čitanjem. I to je to.

Branio sam Dala, ali ovo što on igra nema smisla. Ja i daljem mislim da je on dobar igrač ali ubi ga kurcobolja. Kako bi nam dobro legao onaj Slovenac rovokopač na desetki. Kako se ono bijaše zvao. Ili Rahmanović. Neko da se pofajta na sredini, a da lopti zna sve. U globalu, ovo je okej za prvu utakmicu. Ništa wow, pa čak i tih prvih 30 minuta dominirao si jer si prosto ofanzivno prekvalitetan za protivnika, a oni se sasrali od tebe. Onog časa kad su skontali da smo nazad teška kriza i počeli izlaziti visoko, krenulo je sranje. Treba tu neka rokada. Idealno bi bilo dovesti pravog štopera KOJI ZNA IGRATI NOGOM.

Mislim da ćemo ih u uzvratu glat dobiti 2-3 razlike bez prevelikog srkleta. Samo ne smijemo dozvoliti da se razmašu forsiranjem ovako postavljene zadnje linije. Ovi Gruzijci su seljačka ekipa. Ako im dozvoliš, popiće ti mozak. Ako ih na vakat odalamiš, biće glat pobjeda bez da se oznojiš.
Molim te! Golman? Je li trema ga pojela? Je li loš? Šta se desilo s njim bilo je dobrih odbrana ali i loših.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 14 jul 2023, 06:48

Cora1946 je napisao/la:
14 jul 2023, 01:00
Trenutna situacija sa stoperima kvantitet > kvalitet. Naredao si 5 stopera i ne mozes se pouzdati u dvojicu da znas da ce biti beton u tandemu i da ce pokriti sve sto treba. Soldo za sad nista specijalno, Trako nesto losiji, Serbecic vam forme, Anicic jos vise van forme, Celik neiskusan. Poimenicno imamo dobre stopere ali totalno rastimano sve, da se bar Besim trzne valjalo bi bas.
Rogicu podrska za sad, nadam se da je bio samo los dan, bas je danas gubio na samopouzdanju kako je utakmica odmicala
slika
Brat iziso na televiziji :rol: :rol: :tokralju: :tokralju:

De qme sanjaj da je ker zalizani nogu dobio i poveo Aylah sa sobom molim te eto.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 14 jul 2023, 07:32

13 jul 2023, 23:02
nokee je napisao/la:
13 jul 2023, 22:49
nokee je napisao/la:
10 jul 2023, 15:21
Najbolji igrac ovog Torpeda desno krilo Giorgi Arabidze. Mogli bi mi poceti i sa Radovicem da zatvara, a i odlicno je odigrao pripremne, defanzivno je vjerovatno bolji od Durakovica. Tu ce zestoka biti borba. (generalno Durakovic jeste izbor br1)

Onako gledajuci necemo mi prelako proci ovaj Torpedo. Bolji jeamo sigurno, samo max ozbiljno moramo uci od 1 minute. Mene je samo hastra naseg maga, analize protivnika i pripreme igraca.

Opet tema Dal :facepalm: jel moguce? Daj ba porokajte se vise!
Bolji je Avram zmireci od ovoga, uzecemo pare na njemu i zatvori temu vise!
Evo nazalost obistinilo se. Kazem da ce biti j.ebeni po toj strani, i da bi Radovic mozdaa bolje zatvarao jer je defanzivniji. Na kraju sve i jedan napad je isao na tu stranu.
Gledalo se, analiziralo se a nisam nikakav strucnjak jednostavno iz jedne utakmice pregledane se vidjelo da im je ovaj najbolji igrac a nas bek na toj strani preofanzivan i prespor cini mi se.

Generalno, niko ne moze biti nezadovoljan, jedino neko ko je mislio da smo mi Real Madrid jer smo doveli Viverosa, skinuli ga Liverpoolu. Ok, bolji jesmo i po sansama smo trebali i morali uzeti ali Boze moj, to i jeste car fudbala. Prvo pol je moglo hladno 0-3 biti i onda bi bila rapsodija ovdje.
Nije ni ovaj Torpedo talasika i revans nece biti lagan sigurno. Zato max podrska i bar 15k na kosevu abd.
Neki dan smo ti i ja o ovome diskutovali i naglasili tu opasnost. Jel moguće da bolje znamo od čovjeka koji je trener kluba za koji navijamo?
Pa ne trebas biti strucnjak da vidis neke stvari. Zatvori tu stranu kako znas i umijes pa taman ispastao napad po toj strani, ako vec znas da im je taj opasan.
Bice to dobro u revansu, samo nam stoper fali. Iako svi potenciraju stopere odbranu igra cijela ekipa i cak je to jako dobro izgledalo u prvom poluvremenu, pravo organizovano smo se postavljali nazad. U drugom smo nekako srljali previse bez te organizacije u odbrani i ocito je da su i oni skontali kako se postaviti.
Nece nimalo lako biti u revansu, ovi su vidjeli da mogu s nama igrati a nisu bezveze ekipa 100% tako da nadati se nekoj rapsodiji sa pobjedom vise golova razlike je bas optimiaticno.

Herson

Post Postao/la Herson » 14 jul 2023, 07:46

Rezultat i nije toliko los, ali generalno sam razocran igrom nasih sinoc. Jos uvijek to djeluje dosta neuigrano i bez jasnog plana u igri. Klub jednostavno postaje taoc mladjeg Varesanovica. Momku zelim sve najbolje i transfer u neku od Liga petice, ali ovo sto on pruza na terenu nije dostojno ni nase lige, a kamoli evropskog nivoa. Toliko nesigurnosti, toliko neracionalnih odluka, pogresnih pasova... Imao je nekoliko situacija gdje je saigrace mogao izbaciti u stopostotne sanse, ali sve je to uspio nekako uprskati. Ukoliko se nastavi sa njegovim forsiranjem, vec sad mozemo halaliti i ovu sezonu. Zeljkovic najpozitivnije iznenadjene sinoc. :clap:

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 14 jul 2023, 07:52

napoleon72 je napisao/la:
14 jul 2023, 06:48
Cora1946 je napisao/la:
14 jul 2023, 01:00
slika
Brat iziso na televiziji :rol: :rol: :tokralju: :tokralju:

De qme sanjaj da je ker zalizani nogu dobio i poveo Aylah sa sobom molim te eto.
:tokralju: :rol: :rol: :rol: :rol:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Dave, Giuseppe1, MaroonBjelave, nedimmmm1337, tajsamja i 69 gostiju.