Može i računar.miki_92 je napisao/la:racunarTheChief je napisao/la:Student, ali u svom graduNeutral je napisao/la:Uzeo sam dva laptop, nikad više u životu. Laptop ti je potreban samo u dva slučaja:
1) Ako si student i studiraš u drugom gradu.
2) Ako radiš neki posao za koji ti je potreban laptop (jak laptop za programiranja)![]()
Možeš li mi ti preporučiti neki do oko 1600-1700 ?
Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Ima li kakav dobar program koji vraca izbrisane slike, slucajno sam pobrisao jedan bitan folder
. Probao sam sa Recuvom ali nije dala zeljene rezultate...

...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...
HRHB
HRHB
Ako moze neko odg. Treba i meni al na usb mi nema jako bitnog folderaAndroid je napisao/la:Ima li kakav dobar program koji vraca izbrisane slike, slucajno sam pobrisao jedan bitan folder. Probao sam sa Recuvom ali nije dala zeljene rezultate...
Sarajevo jedno je
Umro bi zbog tebe...
#DIVOVI
Koja je donekle najpovoljnija trgovina kod vas?TheChief je napisao/la:Može i računar.miki_92 je napisao/la: racunar

Najpovoljnije je da ti iz djelova sastaviš sam sebi konfiguraciju, a ne da uzimaš neku njihovu. Stave dobar procesor na smećarskoj matičnoj. Ja sam mogao uzeti sebi z97 ili h97 matičnu, a uzeo sam stariji h81 pro gamer, čisto jer mi nije potrebna bolja od nje.
Možeš za 1500 skucati zvijer.
Možeš za 1500 skucati zvijer.
Ma znam ja to sve, ali mislim koja je nekako najpovoljnija pa mu u njoj sastaviti nesto po djelovima? Evo ja prelistao neke 2-3 random jer ne znam kakve su trgovine kod vas ali mi se ne cine bas povoljne ili nemaju dosta stvari u ponudi. Mozda na piku moze naci novih stvari a jeftinije da ispadne, stvarno ne znam.
1600KM = 6400 kuna. Ja sam pokusao nesto kod nas sastaviti i ova dolje konfa ispadne 6080 kuna, sto je nekih 1520 KM, znaci moze se i bolje od ovoga. Tih 80KM "viska" kod nas ispadne ovo kuciste ili rami u ovoj konfi. Moze za te pare ubaciti i SSD slobodno
Ne znam sto vi mislite o ovako necemu? 
1600KM = 6400 kuna. Ja sam pokusao nesto kod nas sastaviti i ova dolje konfa ispadne 6080 kuna, sto je nekih 1520 KM, znaci moze se i bolje od ovoga. Tih 80KM "viska" kod nas ispadne ovo kuciste ili rami u ovoj konfi. Moze za te pare ubaciti i SSD slobodno

Hvala svima.
Evo cak sam i na piku nasao nove stvari kao u onoj konfi sto sam gore naveo, samo sto je umjesto onog fortron napajanja XFX TS 550W, 80+bronze.
Znaci:
i5 6500, R9 380X 4GB, msi b150m bazooka, 8 gb ddr4, 1tb hdd, zalman z3+ i xfx 550W za 1400KM
Misljenja?
Znaci:
i5 6500, R9 380X 4GB, msi b150m bazooka, 8 gb ddr4, 1tb hdd, zalman z3+ i xfx 550W za 1400KM
Misljenja?
Preferiram Nvidia naspram Radeon grafičke, ostalo je čisto po tvom odabiru, ti ćeš ga koristiti ne mi. Isto da pitaš valja li mi cura, ti je diraš, ne mi, ako tebi valja i nama valja.
ddr4 preservanje. U mene 8gb ddr3, nikad ne pređe 4gb rama kada use nešto.
I ti novi procesori za 1151, nema razlike velike. Nađi mi igru koja će koristiti max tog procesora platim ti pc.
Napajanje najvažnije, nisam ni ja štedio kod sebe, kasnije možeš mijenjati neke stvari kada to ostari.
Dakle napajanje, dobra matična i grafička. Procesor po odabiru.
Vidim po twitchu da raja masovno kupuje maximus matičnu, mora da valja.
ddr4 preservanje. U mene 8gb ddr3, nikad ne pređe 4gb rama kada use nešto.
I ti novi procesori za 1151, nema razlike velike. Nađi mi igru koja će koristiti max tog procesora platim ti pc.
Napajanje najvažnije, nisam ni ja štedio kod sebe, kasnije možeš mijenjati neke stvari kada to ostari.
Dakle napajanje, dobra matična i grafička. Procesor po odabiru.
Vidim po twitchu da raja masovno kupuje maximus matičnu, mora da valja.
Da, ali ako covjek vec kupuje za tih 1600 moze stvarno dobiti zvjer. Ovo sam ja ovako sastavio da vidim jel to okej konfa i cini mi se cist to.
Kako bi ti sastavio za te novce, sto bi ubacio u taj budzet?
Kako bi ti sastavio za te novce, sto bi ubacio u taj budzet?
- muhamed121
- Kontakt:
Ajde ljudi ako neko zna sta je sa ovim zvukom sto sam postavio driveri nisu upitanju neki drugi je problem
Tek sad ugledah da ti desno stoji This Copy of windows not genuine...muhamed121 je napisao/la:Ajde ljudi ako neko zna sta je sa ovim zvukom sto sam postavio driveri nisu upitanju neki drugi je problem
Vjerovatno ti je taj error uzrokovan odredjenim ogranicenjem. Otvori command prompt kao admin, kucas naredbu SLMGR -REARM (kao sto vidis razmak i crtica blize rearm) te enter. Nakon toga restart pc-a pa onda pregledaj device manager (odradis update kao sto sam naveo).
Takodjer u evet vieweru pratis errore jer tu ti je biljeznik svih znacajnih aktivnosti.
Ev video kak da ukljucis audio device...
[youtube][/youtube]
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- muhamed121
- Kontakt:
Jojjj hvala ti brate evo napravio sam radiAsteriks je napisao/la:Tek sad ugledah da ti desno stoji This Copy of windows not genuine...muhamed121 je napisao/la:Ajde ljudi ako neko zna sta je sa ovim zvukom sto sam postavio driveri nisu upitanju neki drugi je problem
Vjerovatno ti je taj error uzrokovan odredjenim ogranicenjem. Otvori command prompt kao admin, kucas naredbu SLMGR -REARM (kao sto vidis razmak i crtica blize rearm) te enter. Nakon toga restart pc-a pa onda pregledaj device manager (odradis update kao sto sam naveo).
Takodjer u evet vieweru pratis errore jer tu ti je biljeznik svih znacajnih aktivnosti.
Ev video kak da ukljucis audio device...
[youtube][/youtube]

Jos samo iskljucis automatic update da te ne bi zezalo ovo sa sistemom.
Znaci start - kucas services, trazis windows update, desni klik - properties i tu disable.
Znaci start - kucas services, trazis windows update, desni klik - properties i tu disable.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Je li neko kupovao preko ove stranice pcplus, naletio sam na povoljan laptop, vjerovatno se i radnja tako zove (u Sarajevu je)? Interesuje me jesu li pouzdani, da mi nece podvaliti nesto sto nije novo i sl.
jopaa7 je napisao/la:Daj bas link neke trgovine gdje je to jeftinije, jer koliko sam ja uspio vidjet u HR i BIH je vise manje isto. Mozda i nije, ali koliko sam uspio vidjet tu je to negdje.AA23 je napisao/la: Nevjerovatno koliko u Srbiji komponente su jeftinije a bolje
Winwin.ba
Emmi rs
Baito rs
Pogledaj cijenu u Imtecu grafickih kartica, procesora, bukvalno konfiguracija sa fx6300 i r7360 kosta preko 1300 km u imtecu i bas to prodaju, pa to nema smisla uopste, u srbiji ove komponente nisu toliko skupe uopste, grafičke kartice sa verzijama od 4gb su kao one 2gb u nasim comtradeocima imtecu, ue itd, onda raja pametna sa pika uzima i sklopi sebi fino racunar
Imtec je šund.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
molim pomoc
imam problem sa konekcijom na internet...
kod kuce mi se racunar inace kaci preko kablovskog rutera-kabla, ali posto moram racunar nositi na drugu lokaciju gdje se koristi samo kablovski WI FI (laptop, mobitel) nema mreznih kablova da se ukljuci racunar... kako podesiti to, ne otvara mi u postavkama u racunaru da odaberem WI FI mrezu, tacnije otvori ali nema nijedne WI FI mreze..
Mozda glupo pitanje eli eto, ne znam....
kod kuce mi se racunar inace kaci preko kablovskog rutera-kabla, ali posto moram racunar nositi na drugu lokaciju gdje se koristi samo kablovski WI FI (laptop, mobitel) nema mreznih kablova da se ukljuci racunar... kako podesiti to, ne otvara mi u postavkama u racunaru da odaberem WI FI mrezu, tacnije otvori ali nema nijedne WI FI mreze..
reeds je napisao/la:molim pomoc
možda ti PC ne podržava WiFi? mislim ne znam kako misliš, pokusavas se spojiti na wireless konekciju kao mobitel i laptop na primjer?
http://en.community.dell.com/support-fo ... t/19390820
malo prerovi na ovom pitanju odgovore, ovako mozes provjeriti da li ti je wifi uopste moguc na PC-u bez kabla ako mislis na to
da tako je, pokusavam se spojiti na wireless konekciju kao mobitel i laptopAA23 je napisao/la:reeds je napisao/la:molim pomoc
možda ti PC ne podržava WiFi? mislim ne znam kako misliš, pokusavas se spojiti na wireless konekciju kao mobitel i laptop na primjer?
http://en.community.dell.com/support-fo ... t/19390820
malo prerovi na ovom pitanju odgovore, ovako mozes provjeriti da li ti je wifi uopste moguc na PC-u bez kabla ako mislis na to
evo device manager i network adapters pretpostavljam da nije moguc WI FI na racunaru....

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.