FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

boccaccio
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la boccaccio » 01 jun 2010, 19:38

Schlager je napisao/la:Pa ja sam i rekao da cu biti ljut i tuzan AKO se to desi. Ako Maletic ne dodje u BIH,nikakav problem,ali ako dodje u neki drugi klub u BiH a ne u Borac,to bi bio ogroman minus za nasu upravu jer sam siguran da bi on radije igrao u svom gradu i svom klubu i za malo manje para nego u nekom drugom klubu.To bi znacilo da mu nasi nisu ponudili NISTA.
Sve su to profesionalci i ne gledaju puno druge stvari osim ponude na stolu...mozda bi emotivno i izabrao vas klub,ali bolja ponuda je bolja ponuda,Vule bi sigurno prije izabrao Sarajevo opet,da su mu dali bolje uslove od vas i to je jednostavno tako...sljedeca stvar je i plasman neke ekipe,igrati u evropskim takmicenjima,prednosti lige prvaka i lige evrope,gledanje evropskih menadzera u pravcu neke ekipe,sve su to stvari koje uticu na igracev izbor,bez obzira je li taj igrac do sada milioner ili ce tek gledati da zaradi...ja vjerujem i siguran sam da bi Maletic najprije otisao u Siroki kada bi oni bili zainteresovani,jer taj klub ima daleko najvise love,a onda bi i vi i mi gledali bespomocno...to je jednostavno tako,uprava moze pokusati,ali nije sve ni do emocije ni do uprave,vec do trenutne mogucnosti
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 01 jun 2010, 19:49

U Siroki nece garant jer je njihov gazda izjavio da u tom klubu nece nikad igrati Srbin ili Bosnjak dok je on ziv.
Ali tamo su njegove pare,to treba postovati i njegovo je pravo da bira ko ce mu igrati.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 01 jun 2010, 19:58

Schlager je napisao/la:U Siroki nece garant jer je njihov gazda izjavio da u tom klubu nece nikad igrati Srbin ili Bosnjak dok je on ziv.
Ali tamo su njegove pare,to treba postovati i njegovo je pravo da bira ko ce mu igrati.
Ma napisao sam cisto onako kao primjer,da su zainteresovani oni bi ga doveli sigurno prije i nas i vas...inace zaista ne gledam to na takav nacin pa nisam imao pojma da je takva situacija u sirokom,uopste me zaboli neka stvar oko tih stvari,gledam cisto sportski
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 01 jun 2010, 20:03

Schlager je napisao/la:U Siroki nece garant jer je njihov gazda izjavio da u tom klubu nece nikad igrati Srbin ili Bosnjak dok je on ziv.
Šta drugo očekivati od ratnih profitera, ali i vrijeme tog sela je limitirano, što su krali, krali su, neće niko ulagati u selo ...
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 01 jun 2010, 20:14

Ja to nisam rekao jer ne poznajem te ratne relacije u Sirokom Brijegu i ko je ratni profiter a ko nije,tamo je uglavnom privatni kapital,nisu na drzavnom budzetu i imaju pravo da sami odlucuju ko ce igrati a ko nece. Naveo sam to u kontekstu da se ne bojim da ce Maletic u Siroki,ali strah me da nam ispred nosa ne ode u Zeljeznicar!

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 01 jun 2010, 20:18

Panduri ispao iz rumunske lige.
Nadam se da ima neko u Upravi ko prati situaciju. :mrgreen:

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 01 jun 2010, 21:06

Bem ti upravu :mrgreen:
od pet igraca sa kojima su pregovarali nece doci nijedan - nula cista a oni trazili normalne uslove cak su me pojedini i iznenadili koliko su snizili cijenu...
NISU NAS SLOMILE OVE TESKE GODINE...

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 01 jun 2010, 21:17

Pa jel nema para ili sta?

Gradonacelnik je neki dan na onom prijemu igraca rekao jednu divnu stvar da su preduzeca koja rade poslove za grad jako puno narasla radeci te poslove i da ce od njih traziti da zauzvrat pomognu FK Borac kao najboljeg promotera Banjaluke. Ali trebalo bi to nekako da postane pravilo (nepisano),jer znajuci vlasnike tih preduzeca,tesko ce se oni odreci svojih para ako i dalje budu dobijali poslove za Grad,boli ih patka za Borac.Ali kad bi sledeci posao dobila njegova konkurentska firma koja pomaze Borac,poceli bi se utrkivati ko ce pomoci vise,nesto kao u Sirokom gdje sve te jace firme finansijski podrzavaju i kosarkaski i fudbalski klub,a mozete misliti gdje je Banjaluka a gdje Siroki i po budzetu grada i po obimu posla koje te firme obavljaju za Banjaluku odnosno Siroki Brijeg.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 01 jun 2010, 21:31

Pa vidis, stoji ti to, al grijesis u jednoj stvari, kad zanemaris razliku u velicini sredine, ostaje ipak to da na teritoriji ŠB ima dosta poduzetnika i ima tvrtki koje posluju medju najboljim u drzavi, neke i sire, tako da je to jedan nimalo mali kapital u opticaju, grad uopce nije u kontekstu. Tako da treba ipak razdvojiti ta dva pojma. A sad, sto se tice recimo nekog pravila da bi trebali davati novac za klub, to je po meni vec vracanje na komunisticki stih gdje se nekad dekretima rijesavalo da se jednostavno mora klubu dati toliko i toliko od toga i toga i gotovo. To je danas po meni pogresno, i toga vise nema i nece se dobro provesti onaj tko se na to bude u kapitalistickom sustavu oslanjao, i puno toga Banja Luka moze napraviti na druge nacine za dizanje svijesti o Borcu kao klubu i simbolu grada, i na tome trebaju primarno raditi, a to se uz kvalitetno vodstvo i ljude oko kluba moze. Sretno. ;)
...Život za Široki...

Babilon
Kontakt:

Post Postao/la Babilon » 01 jun 2010, 21:39

Ma treba na pošti svaki grad staviti ziroracun svog NK ili FK ili HSK :mrgreen: kluba i kad placas racun donirati nesto simbolicno klubu,jbg nek deset tisuca kucanstava simbolicno uplati 1KM,mogu se platiti neke obaveze. :mrgreen:
Tako izravno budes sponzor svoga kluba svaki mjesec kad ides placati racune!
Dvije ,tri marke nije puno donirati svom voljenom klubu! :mrgreen:
HSK Zrinjski Mostar

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 01 jun 2010, 21:40

О ' ' - ? пута ? " ? $ је " јасно $ & управа " " " за ? $ ' $ се не ?, а $ се $ ' ? ", ? $ $ $ ' " $ ? $ $ $ на " $ " & 700 000 &, " то $, ? $ $ $ ? то је " $ ", ' је " " " " $ % новац... Зато европа у ", а управа на ?...
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

plemic1
Kontakt:

Post Postao/la plemic1 » 01 jun 2010, 21:41

ovo vam je istina k'o sveto pismo...vas Borac od grada Banja Luke dobije 115.000,00 KM SVAKI MJESEC!!!!!! a nas Zrinjski od grada Mostara 90.000,00 KM ZA GODINU DANA!!!!!!

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 01 jun 2010, 21:43

ŠB_Fidelis je napisao/la:Pa vidis, stoji ti to, al grijesis u jednoj stvari, kad zanemaris razliku u velicini sredine, ostaje ipak to da na teritoriji ŠB ima dosta poduzetnika i ima tvrtki koje posluju medju najboljim u drzavi, neke i sire, tako da je to jedan nimalo mali kapital u opticaju, grad uopce nije u kontekstu. Tako da treba ipak razdvojiti ta dva pojma. A sad, sto se tice recimo nekog pravila da bi trebali davati novac za klub, to je po meni vec vracanje na komunisticki stih gdje se nekad dekretima rijesavalo da se jednostavno mora klubu dati toliko i toliko od toga i toga i gotovo. To je danas po meni pogresno, i toga vise nema i nece se dobro provesti onaj tko se na to bude u kapitalistickom sustavu oslanjao, i puno toga Banja Luka moze napraviti na druge nacine za dizanje svijesti o Borcu kao klubu i simbolu grada, i na tome trebaju primarno raditi, a to se uz kvalitetno vodstvo i ljude oko kluba moze. Sretno. ;)
Drugim riječima nazovi-grad Široki Brijeg je imao sreću da najviše ratnih profitera dolazi iz tog podneblja, tako da im je to dobro došlo i eto sad su razvili ko fol i neki biznis. Ali ničija zvijezda do zore ne sija.

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 01 jun 2010, 21:46

plemic1 je napisao/la:ovo vam je istina k'o sveto pismo...vas Borac od grada Banja Luke dobije 115.000,00 KM SVAKI MJESEC!!!!!! a nas Zrinjski od grada Mostara 90.000,00 KM ZA GODINU DANA!!!!!!
Ne dobije toliko. Vec je napisano koja je cifra u pitanju! To sto u vas grad vode jos veci lopovi i seljacine nije nas problem! A pravo da ti kazem i ne zanima me sta se radi u drugim klubovima!

A nasa Uprava me odusevljava iza dana u dan. Stoka treba da bude svjesna da ima 3-4 sedmice da uradi nesto ili ima da nas nema. :mrgreen:

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 01 jun 2010, 21:49

Babilon je napisao/la:Ma treba na pošti svaki grad staviti ziroracun svog NK ili FK ili HSK :mrgreen: kluba i kad placas racun donirati nesto simbolicno klubu,jbg nek deset tisuca kucanstava simbolicno uplati 1KM,mogu se platiti neke obaveze. :mrgreen:
Tako izravno budes sponzor svoga kluba svaki mjesec kad ides placati racune!
Dvije ,tri marke nije puno donirati svom voljenom klubu! :mrgreen:
Ma jee sve to, al i dalje je naturanje necega. :mrgreen: Ta brojne ni ne zanima ova liga, pa cak ni drzava, sta's.
Moj stric dok je prije rata radio u Mostaru, oni su recimo imali momenata kad je valjalo sveukupno jednostavno predati cijelu placu za taj mjesec ''za potrebe kluba'', Veleza tad, jel. Pogresan jebga pristup, treba jednostavno imati kvalitetne ljude, ljude koji vole klub i zele mu dobro, bazirati se na rad, ulaganje u sebe primarno, stvarati uvjete za sebe, stvarati brend i ime, i to je to. Vidjet ces onda kako ponude pljuste i svi zele da budu vidjeni.
Drugim riječima nazovi-grad Široki Brijeg je imao sreću da najviše ratnih profitera dolazi iz tog podneblja, tako da im je to dobro došlo i eto sad su razvili ko fol i neki biznis. Ali ničija zvijezda do zore ne sija.
Uf, ma ja, rodila majka haha. A to sto je cinjenica da recimo primjera radi Sarajevo ima vise tih ratnih profitera nego fakticki kompletna BiH zajedno, je naravno druga stvar. Zasto? Jednostavno, prosti ih zaboli za svoje lokalne klubove pa ulazu taj svoj novac u neke druge grane, i samim time, problem su ovi drugi jer ovi nasi ne prepoznaju velicine u svom gradu. A da ne govorim da uopce pojma nemas tko su sponzori NK i KK Široki Brijeg, odakle, gdje.
Haj se ne prosipaj ziv bio. Kompleks shvacam, ali prosipanje ti moram spocitati.
...Život za Široki...

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 01 jun 2010, 21:53

Хехехехехехе, & уз ове " $ ' " ? за ' " ?... & " $...
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 01 jun 2010, 21:55

ŠB_Fidelis je napisao/la:Uf, ma ja, rodila majka haha. A to sto je cinjenica da recimo primjera radi Sarajevo ima vise tih ratnih profitera nego fakticki kompletna BiH zajedno, je naravno druga stvar. Zasto? Jednostavno, prosti ih zaboli za svoje lokalne klubove pa ulazu taj svoj novac u neke druge grane, i samim time, problem su ovi drugi jer ovi nasi ne prepoznaju velicine u svom gradu. A da ne govorim da uopce pojma nemas tko su sponzori NK i KK Široki Brijeg, odakle, gdje.
Haj se ne prosipaj ziv bio. Kompleks shvacam, ali prosipanje ti moram spocitati.
Dakle ti i sam priznajes da su ulaganja u NK Široki Brijeg od ratno-profiterskog novca ;).

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 01 jun 2010, 21:56

E ako imas sta da kazes ovima reci na njihovim temama.
Ja svakog rivala postujem. Siroki i Zrinjski su od ujedinjenja medju najboljim ekipama i za to kapa dole. Ko Vama brani da ulozite novac u klubove
NISU NAS SLOMILE OVE TESKE GODINE...

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 01 jun 2010, 22:05

ono sto me ohrabruje je sto brigatebl kao novinar najvljujeje nista od pojacanja:) ono sto ja cujem je malo drugacije od tog da nema nista , naprotiv samo se ovaj put radi puno tise i zavjerenicki, valjda pouceni losim iskustvom od zimus:)
TREĆI PUT ČASTIMO !

subzero81
Kontakt:

Post Postao/la subzero81 » 01 jun 2010, 22:16

ovde .ebe lud zbunjenog
Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Vladan Grujić karijeru bi od naredne sezone mogao nastaviti u redovima banjalučkog Borca.

Grujić je ovu sezonu proveo igrajući za Laktaše. Međutim, Laktaši nisu uspjeli i pored odlične proljetne polusezone sačuvati premijerligaški status, te će se od naredne sezone takmičiti u Prvoj ligi Republike Srpske.

Upravo iz tog razloga, malo je vjerovatno da će Grujić ostati u Laktašima, a banjalučki Borac pokazao je interesovanje da u svoje redove vrati ovog igrače odbrane.

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.