Jbg, i ja to ne razumijem, evo i na forumu mi je totalno glupo kad procitam na temi stranog kluba "dobro smo odigrali", "osvojit cemo" i sl. al' eto nek svatko navija za koga hocejovanmaksimovic je napisao/la:pa valjda se navija za svoj klub... u ovom slucaju troglav...bekicamir je napisao/la:Zasto je to smijesno,Dinamo ima navijaca i po Sarajevu,Banja Luci,Sirokom pa zasto nebi i u Livnu!?![]()
ja svakako ne razumjem kad neko zivi recimo u mostaru ili sarajevu a navija za neki strani klub...
Simpatizera? Da. Navijaca? Ne.bekicamir je napisao/la:Zasto je to smijesno,Dinamo ima navijaca i po Sarajevu,Banja Luci,Sirokom pa zasto nebi i u Livnu!?
U Sarajevu, Banja Luci sigurno nema navijača, što je i logično.Simpatizera vjerovatno ima, ali to su 99 % ljudi preko 50 godina, koji se sjećaju "onih" vremena.ŠB_Fidelis je napisao/la:Simpatizera? Da. Navijaca? Ne.bekicamir je napisao/la:Zasto je to smijesno,Dinamo ima navijaca i po Sarajevu,Banja Luci,Sirokom pa zasto nebi i u Livnu!?
Markic je trenutno slobodan igrac, a ako ne ode negdje vani vraca se u Zrinjskibagrcavi je napisao/la:Šta bi sa Markićem, gdje ode
starmo94 je napisao/la:Jbg, i ja to ne razumijem, evo i na forumu mi je totalno glupo kad procitam na temi stranog kluba "dobro smo odigrali", "osvojit cemo" i sl. al' eto nek svatko navija za koga hocejovanmaksimovic je napisao/la:pa valjda se navija za svoj klub... u ovom slucaju troglav...bekicamir je napisao/la:Zasto je to smijesno,Dinamo ima navijaca i po Sarajevu,Banja Luci,Sirokom pa zasto nebi i u Livnu!?![]()
ja svakako ne razumjem kad neko zivi recimo u mostaru ili sarajevu a navija za neki strani klub...![]()
Ipak donekle mi je logicno da ce netko iz manje sredine umjesto svog "seoskog" kluba navijat za neki veci..
evo malo melemabekicamir je napisao/la:Šta je ovo ,zatišje pred buru?!
'ko bola vi ? Kakvi ste ostali ? Kakve vi veze imate s RSK Velez Mostar ?Bliss je napisao/la:Nek smo mi vazda bili radnički, a vi nacionalni(hrvatski) klub. Takvi smo i ostali.
Bliss je napisao/la:Nek smo mi vazda bili radnički, a vi nacionalni(hrvatski) klub. Takvi smo i ostali.
Mara Aničić je dokaz onoga što sam pisao više puta da treba mladim momcima dati šansu da se dokažu i biti strpljiv sa njima.Mara je ove sezone napokon dobio neku smirenost i rutinu i nakon odlaska Šunjića obrani Zrinjskog upravo on je u većini tekmi davao potrebnu dozu mirnoće.Normalno da je on imao i loših predstava i kikseva (koji su većinom bili uzrokovani čestim promjenama pozicije na kojoj je igrao a igrao je sve osim golmana) ali to je cijena koja se mora platiti ako hoćete stvoriti igrača iz svojih redova.Kažem napokon je sazrio u pravog igrača i bit će teško odmah naći zamjenu za njega jer tako je to kod nas.Ali imamo mi već i sada nove Šunjiće i Aničiće u prvoj ekipi (Arežina,Milićević,Sesar) ali i u mlađim kategorijama (Vlaho,Klarić) samo im treba dati šansu i podržati ih bez obzira na povremene padove u njihovoj igri jer to je u njihovom razvoju normalna faza.Rosas7 je napisao/la:HŠK Zrinjski: Obećanja i poziva je puno, ali konkretne ponude nema
S petoricom igrača raskinuo je Zrinjski po završetku prvog dijela sezone, a veliki upitnik se nalazi i pored imena Tonija Markića, budući da je ovaj branič jedini na odmor otišao bez ugovora.
Od igrača pod ugovorom najveći je, pak, upitnik pored napadača Amera Bekića, no jasno da još neki igrači gledaju prema inozemstvu, prije svih 23-godišnji Marin Aničić, kojem je ovo već šesta sezona da skuplja nastupe u prvoj momčadi, piše Dnevni list.
- Tu sam već dugo, tako da je jasno kako priželjkujem transfer u inozemstvo. Iza mene je dobra polusezona, zbog čega se nadam da bi se taj transfer mogao i realizirati, ali dovoljno sam iskusan da znam kako obećanja i priče nisu nešto zbog čega bih odlazak mogao smatrati sigurnim. Dakle, neke konkretne ponude nema, dok je tih obećanja, poziva i priča jako puno, govori Aničić na startu razgovora.
- Ugovor za Zrinjski me veže još godinu dana, tako da bih u predstojećem prijelaznom roku, eventualno ljetnom, trebao otići, jer bih volio da i Zrinjski nešto zaradi. U ugovoru koji imam odšteta je fiksno određena, no vrijeme će pokazati hoće li se i kada taj transfer dogoditi, dodao je Aničić, kojeg je u nedavnoj anketi trofejni trener Sarajeva, a danas strateg Olimpica - Husref Musemić, okarakterizirao najboljim obrambenim igračem Premier lige.
Ovo ne spominjemo samo kao zanimljivost, nego kao i pretpostavku da bi Aničić već odavno bio u inozemstvu da nije bio žrtva svoje polivalentnosti. Naime, Dragan Jović i Slaven Musa nerijetko su ga koristili u veznom redu, a nikad nećemo saznati kako bi se Aničićeva karijera razvijala da je, kao i Toni Šunjić, igrao isključivo na poziciji centralnog braniča. Primjerice, 2008. u uzvratu protiv portugalske Brage su stoperski tandem činili upravo Šunjić i Aničić - prvi je na toj poziciji ostao sve do odlaska u belgijski Kortrijk dvije godine kasnije, dok je Aničiću trebalo jako dugo da se standardizira na željenoj poziciji, iako je i u završnici ove jeseni zaigrao na lijevom boku. No, sve to je danas manje važno...
Ostvarenim u prvom dijelu sezone Aničić je, kao i svi Pod Bijelim brijegom, zadovoljan.
- Moramo biti zadovoljni, prije svega polufinalem Kupa, dok smo u prvenstvu mogli i bolje. Iskreno, na startu sezone nismo znali koliko možemo pa nismo mogli biti niti pretjerano veliki optimisti, ali nakon prvog dijela jeseni smo ipak počeli vjerovati da možemo puno. Na kraju je ispalo da smo možda previše i poletjeli, jer smo nakon dobrog starta počeli padati, no ipak smo pokazali karakter i pozitivno riješili dvije najvažnije utakmice jeseni, budući da nam je pobjeda protiv Zvijezde (3:0, nap.a.) donijela polufinale Kupa i mogućnost osvajanja trofeja, dok nam je trijumf protiv Veleža (2:1) osigurao ostanak u vrhu.
Proljeće će u svakom slučaju biti zanimljivo.
- Zacrtani cilj je u isto vrijeme i blizu i daleko. Naime, do Europe možemo preko oba natjecanja, zbog čega se plasman u Europu čini blizu, ali istovremeno je i daleko, budući da nas čeka jako težak posao na proljeće.
Europa će svakako biti bliža ako Zrinjski bude igrao bolje.
- Definitivno ćemo morati unaprijediti našu igru. Raspored otkriva da nas na domaćem terenu čekaju protivnici koji će se isključivo braniti, a bez prave igre bit će teško opravdati ulogu favorita u svim utakmicama. Zbog toga ćemo pripreme morati iskoristiti na pravi način, a nadam se da će klub dovesti nekoliko pojačanja koji će pojačati konkurenciju i donijeti nam kvalitetu više, zaključio je Aničić.
Jasno da želimo Slogu
Ždrijeb polufinala Kupa bit će od velike važnosti, a Ančićeva želja je očekivana.
- Uoči osmine finala sam govorio da priželjkujem nekog jakog, a želja mi se i ostvarila jer smo dobili Sarajevo. Jesenas smo pobijedili i Široki Brijeg i Željezničar, tako da možemo igrati protiv svakoga, ali jasno je da želimo Slogu, jer bi naši izgledi za finale u tom slučaju bili puno veći. Do polufinala nas ždrijeb nije baš mazio, tako da se nadam kako ćemo ovog puta imati više sreće, izjavio je Aničić.
150 nastupa za Zrinjski
Marin Aničić u dresu Zrinjskog je debitirao prije pet godina, 28. studenoga 2007. u Kup pobjedi protiv Slavije (1:0), a utakmica protiv Veleža (2:1) bila je njegova već 150. službena u dresu mostarskog kluba. Ispred njega su samo Davor Landeka (153), Mladen Žižović (169), Igor Žuržinov (176) i Mario Ivanković (177).
Brate potpisujem ti cijeli postacovic1 je napisao/la:Mara Aničić je dokaz onoga što sam pisao više puta da treba mladim momcima dati šansu da se dokažu i biti strpljiv sa njima.Mara je ove sezone napokon dobio neku smirenost i rutinu i nakon odlaska Šunjića obrani Zrinjskog upravo on je u većini tekmi davao potrebnu dozu mirnoće.Normalno da je on imao i loših predstava i kikseva (koji su većinom bili uzrokovani čestim promjenama pozicije na kojoj je igrao a igrao je sve osim golmana) ali to je cijena koja se mora platiti ako hoćete stvoriti igrača iz svojih redova.Kažem napokon je sazrio u pravog igrača i bit će teško odmah naći zamjenu za njega jer tako je to kod nas.Ali imamo mi već i sada nove Šunjiće i Aničiće u prvoj ekipi (Arežina,Milićević,Sesar) ali i u mlađim kategorijama (Vlaho,Klarić) samo im treba dati šansu i podržati ih bez obzira na povremene padove u njihovoj igri jer to je u njihovom razvoju normalna faza.
Ako odu Mara i Markić normalno da će nam trebati dva stopera jer ćemo biti dobro tanki na tim pozicijama tj. ostajemo samo na Radeljiću.Zrinjski je takav klub koji mora stvarati svoje igrače i na našu žalost taman kad od njih načini solidne nogometaše oni odlaze trbuhom za kruhom ali to je sudbina svih klubova sa ovih prostora.Zamislite sada da imamo na raspolaganju 15-ak najboljih igrača koji su prošli kroz klub u zadnjih 5-6 godina.Garantujem da bismo sa dobrim i iskusnim trenerom bili konkurentni za ligu europe.Momcima koji napuste Zrinju neka je sretno i akobogda da nam se jednom vrate, i to u isto vrijeme , pa možda napravimo finu ekipicu.Mandrake je napisao/la:Brate potpisujem ti cijeli postacovic1 je napisao/la:Mara Aničić je dokaz onoga što sam pisao više puta da treba mladim momcima dati šansu da se dokažu i biti strpljiv sa njima.Mara je ove sezone napokon dobio neku smirenost i rutinu i nakon odlaska Šunjića obrani Zrinjskog upravo on je u većini tekmi davao potrebnu dozu mirnoće.Normalno da je on imao i loših predstava i kikseva (koji su većinom bili uzrokovani čestim promjenama pozicije na kojoj je igrao a igrao je sve osim golmana) ali to je cijena koja se mora platiti ako hoćete stvoriti igrača iz svojih redova.Kažem napokon je sazrio u pravog igrača i bit će teško odmah naći zamjenu za njega jer tako je to kod nas.Ali imamo mi već i sada nove Šunjiće i Aničiće u prvoj ekipi (Arežina,Milićević,Sesar) ali i u mlađim kategorijama (Vlaho,Klarić) samo im treba dati šansu i podržati ih bez obzira na povremene padove u njihovoj igri jer to je u njihovom razvoju normalna faza.. Nama primjer treba biti Hajduk, naravno uz par iskusnih igrača i provjerenih igrača, trebamo forsirat mlade igrače, pogotovo naše juniore. Talenata Bogu hvala imamo, samo im treba dati šansu, a ovi momci što su dosad dobili prigodu su pokazali koji je pravi put za Zrinjski
. Mara je stvarno sazrio, najbolji stoper u našoj ekipi i veliki potencijal za reprezentaciju. Ako i ode sada, hvala mu stvarno na svemu, ipak momak je odigrao 150 utakmica za Zrinju i mi ako želimo nešto zaraditi, sad bi bilo pravo vrijeme... ali s druge strane izgubili smo udarni stoperski dvojac Mara - Markić, treba zamjeniti njih dvojicu, jer ako ostanemo na Radeljiću, teško ćemo pronaći 2 ovakva stopera, ali vjerujem stvarno u upravu i uvjeren sam da će uraditi dobar posao u prijelaznom roku.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.