FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Aragon
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Aragon » 03 dec 2014, 10:00

amstaff je napisao/la:To je vrc druga stvar... Kelava jeste bolji od kloca, ali ako i dodje treba doci za platu koja nama odgovara.
Zasto bi on ili bilo ko drugi dosao za cifru koja nama odgovara?
Nismo mi neka atraktivna destinacija gdje ce igraci dolaziti radi licne satisfakcije i zelje da igraju ovdje, niti radi zelje za daljim napredkom u karijeri.
Mozes ih privuci samo parama, a to sigurno nije 1000 ili 2000 eura mjesecno.
Ne zelimo davati velike plate?
Onda i ne zelimo iskorak u Evropi. Prosta stvar.
Vecina je mozda "ocarana" sadasnjim sastavom, ali taj sastav je amaterski u euro okviria, jasno ko dan.
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

amstaff
Kontakt:

Post Postao/la amstaff » 03 dec 2014, 10:07

Zato sto smo mi klub i mi uzimamo i placamo onako kako nama odgovara. Ne znam sta tu nije jasno. Mi ti dajemo xxxx eura hoces ili neces? Neces, glumis zvijezdu? Ostani onda gdje jesi. Dati velike pare nekome ko je igracina je sasvim ok, ali golmanima tipa Delac ili Kelava... Bezveze totalno.
Ja bio volio da Kelava dodjen kod nas, ali kao sto rekoh, za neku razumnu cifru u granicama nasih mogucnosti. Nije bas Kelava Begovic da pravi ogromnu razliku u Evropi.
I nisam ja ocaran nikakvim stanjem igrackog kadra. Po meni samo Gojko, Radovac, Duljevic i jos 2-3 igraca pravre razliku. Ostalo je bezveze. Bolje ubaciti nasu djecu nego Purice, Barice, Protice i slicne.
Zadnja izmjena: amstaff, dana/u 03 dec 2014, 10:09, ukupno mijenjano 1 put.
FIFA17 SS.BA Liga aktuelni šampion!

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 03 dec 2014, 10:08

amstaff je napisao/la:Zato sto smo mi klub i mi uzimamo i placamo onako kako nama odgovara. Ne znam sta tu nije jasno. Mi ti dajemo xxxx eura hoces ili neces? Neces, glumis zvijezdu? Ostani onda gdje jesi. Dati velike pare nekome ko je igracina je sasvim ok, ali golmanima tipa Delac ili Kelava... Bezveze totalno.
Ja bio volio da Kelava dodjen kod nas, ali kao sto rekoh, za neku razumnu cifru u granicama nasih mogucnosti. Nije bas Kelava Begovic da pravi ogromnu razliku u Evropi.
Borjan ;) a i klasa je za kelavu
Samo Sarajevo

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 03 dec 2014, 10:09

Ne mogu da shvatim lkjude koji pricaju kako je kelava rupa. ne kazem da ce doci, nemam pojma o tome, ali hajmo mi malo da se spustimo na zemlju...taj covjek je branio za reprezentaciju hrvatske i uveo doslovno uveo dinamo u ligu prvaka i tamo branio... pa je na osnovu toga otisao u udineze gdje se nije snasao bas najbolje... ali ljudi shvatite da je taj covjek pun iskustva i da je branio na najvisem nivou.. jel vi shvatate sta to znaci... tada je dinamo kako se sjecam bio u grupi sa lyonom, realom... ne mogu se sjetiti cetvrte ekipe...

drugo, meni je od svega najbitnije da samke poptise novi ugovor... isto tako da nadjemo stopera

@amstaf zasto se ti sikiras oko para i koliko cemo kome dati?
neces ti iz svog dzepa placati valjda postooje ljudi u klubu koji u dogovoru sa ljudima koje je tan postavio odrede koliko godsinje mozemo trositi na plate... ako oni hoce da kelavi daju 300 000 godsinje, ja nemam nista protiv toga...

kanarinac@ znas li koliko bi nas kostao borjan trenutno?

amstaff
Kontakt:

Post Postao/la amstaff » 03 dec 2014, 10:10

A i siguran sam da bi trazio manjen para. Borjan bi bio dobar izbor.

@benko imamo mi ljude u upravi koji dovode Purice, Barice, Protice i slicne kloceve. Tako da nekako sumnjam da nas sistemski i planski pojacavaju. Prvo se rijestiti 6-7 igraca pa onda dovoditi nove.
Bolje tih 300.000 eura dati Radovcu za potpis pa ga prodati za 4-5 miliona za 2-3 godine.

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 03 dec 2014, 10:20

Benko je napisao/la:Ne mogu da shvatim lkjude koji pricaju kako je kelava rupa. ne kazem da ce doci, nemam pojma o tome, ali hajmo mi malo da se spustimo na zemlju...taj covjek je branio za reprezentaciju hrvatske i uveo doslovno uveo dinamo u ligu prvaka i tamo branio... pa je na osnovu toga otisao u udineze gdje se nije snasao bas najbolje... ali ljudi shvatite da je taj covjek pun iskustva i da je branio na najvisem nivou.. jel vi shvatate sta to znaci... tada je dinamo kako se sjecam bio u grupi sa lyonom, realom... ne mogu se sjetiti cetvrte ekipe...

drugo, meni je od svega najbitnije da samke poptise novi ugovor... isto tako da nadjemo stopera

@amstaf zasto se ti sikiras oko para i koliko cemo kome dati?
neces ti iz svog dzepa placati valjda postooje ljudi u klubu koji u dogovoru sa ljudima koje je tan postavio odrede koliko godsinje mozemo trositi na plate... ako oni hoce da kelavi daju 300 000 godsinje, ja nemam nista protiv toga...

kanarinac@ znas li koliko bi nas kostao borjan trenutno?
druze kelava poceo karijeru u dinamu pruzili mu veoma mladom sansu ali je konstantno grijesio pa su ga poslali na posudbu u loklmotivu nakon problema sa povredama golmana dinamo ga vratio gdje je on imao neke dobre utakmice da prvu ponudu koju je dobio milion eura mamic ga pustio da bi dovodio strance koje masno placa zar mislis da bi mamic to uradio da je kelava imao kvalitetu otisao je udine i cim je dosao imao je srecu da se povredio prvi golman on stao na gol i da znas kako je samo branio mogao je i di natale braniti cim se vratio prvi ggolman i doveden karnezis on je poslan na tribine a sa tribina na posudbu u drugu ligu u carpi gdje je opet mozes mislit na tribinama nadam se da ti ovo nes govori a borjan nije toliko skup ali je dobro dugorocno rjesenje dok bi kelava opet na posudbu i ode kad zeli
Samo Sarajevo

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 03 dec 2014, 10:34

hilmo je napisao/la:Vidi ba, sigurno je da mi necemo potpisati igraca koji ima veliku platu, svi znamo da je kod nas najveca plata 4500 KM (bez Benke, njega placa Kardif), i da vise od toga sebi ne mozemo priustiti, mozda malo vise.
Naravno da Kelava nije za neke velike plate, ako se uklopi u nas budzet zasto ga ne dovesti, ali mu davati cifre koje spominjes, ma dovidjenja nisi Kasillas.
Mogu samo zamisliti koliko se crvenis kad citas ove nebuloze od drugova ti sa tribine :roll: :roll: :roll:

Nego da se vratimo mjesec dana unazad,ovdje se pricalo da je najniza plata u fks oko 5000km za prvotimce.Naravno sad ce mi odma reci da nije teko,isti oni koji su to pisali.

Ako uzmemo,da su stojcev,cimirot i jos par bili na meti zelje prije dolaska kod vas,a otisli su za parama,dok im je i zeljo mogao ponuditi te plate od par hiljada maraka,onda tu nesto ne stima :crazy: To sto ce sad neko djete reci,koji je bolji klub i kome je "veci",samo da bi nesto odgovorio,to objesi macku o rep.I zeljo nema za kifle,to takodjer,objesi macku o rep,iako bi vi to htjeli i stalno to potencirate ;)
Evo ti primjer makedonaca i srbijanaca koji su kod vas,sta,dosli su radi ljubavi prema klubu ili napredka u karijeri,jesu klinac,to moze samo pitar -15 vjerovati i da im tamo niko nije mogao dati 5milja platu,pa dozovite se. Kod vas su plate astronomske,sam je taj isti dino,ne tako davno govorio da su plate iznad prosjeka pl i redovne,ok pohvalno.Ali zar stvarno mislite da je u jacim klubovima prosjek plata prvotimaca 2000km???
Zeba i urdinov otisli u makedoniju za plate od 7-8k eura,a krsto,reprezentativac dosao iz makedonije za platu od 4-5k maraka,jest,al u limburgu mjesecu...

Letite opasno visoko,prizivate,misimovica,stevanovica i ostale igrace za koje treba 300-400k godisnje,a ustvari dodje vam pojacanje iz drine,iz to vam se najavljuju odlasci nekih bitnih igraca.
Hebase vas ovi vasi insajderi na temi,tacno se ne zna ko pravi veci cirkus od vas samih,do insajdera,preko uprave,koja btw.nije vise tako redovna sa bombasticnim presicama. Bas nesto kontam,nije bilo crvenog tepiha i konfeta za docek ovog malog iz drine??? A i akademiju nesto niko ne spominje odavno? Jeste nasli kojeg akademskog profesora u medjuvremenu? ah da,pa,ako ne znate i oni vam trebaju za akademiju...

Da li postajete lagano filijala ili se konacno pocinjete "isplacivati" tanu kao investicija,ostaje da se vidi u narednom periodu...

Hajd' sad lagano "insajderi" opletite kako veze nemam,ljubomoran,sta sve ne...
Pisac,bujrum :kafa:

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 03 dec 2014, 10:55

javlja nam se neko ko ne moze da preboli trenutni bankrot kluba zbog toga sto je amaw dijelio plate i sako m i kapom pa sad duzni i bogu i narodu
Ne ide to tako jarane...na tvoju zalost, istina je da niko nema preko 5 000 platu u fks sto ne znaci da nece imati uskoro jer ce i budzet da se povecava... ali trenutno nema.
Drugo, sto se tice te usporedbe o kojoj ti pricas, slusaj intervju Velkoskog nekad pa shvati neke stvari... citiram:" Dolazak u sarajevo mi je stepencia vise u karijeri..." da ne nastavljam dalje...
Znam druze da boli ali mi je stvarno zao zbog tvoje dusevne boli.
Akademija se itekako spominje i na tvoju zalost novac za to vec odavno lezi na ansem ODBLOKIRANOM RACUNU.
Isto tako i novac za transfere je stigao ... nebi vjerovao :clap:

Na kraju, za tim igracem iz drine je prvi amaw balio, pitaj momka ;)
Zrinjski isto tako dao mu ekstra uslove. Također, taj momak je jedan od najvecih potencijala lige poslije Bučana i Turkovića.
Što se tice dolazaka igraca, sad je decembar mjeec ... datum TREĆI.Prirpeme poocinju 10. januara to je vise od mjesec dana... pa sada skontaj koliko je to vremena... meni je jasno da se kod vas nista ne događa i da su vam oci pune sarajeva i desavanja kod nas...

sto se odlazaka tice....otici ce onaj za koga smatramo da je cifra dovoljno dobra i da mozemo mu naci zamjenu...
TO DA LI JE najvazniji igrac ce da odluci kodro...
Nama su stevanovici i misimovici moguci, sa njima pregovaramo a vi mozete samo uzeti njihove slike i baciti drkicu

1-2

od1987sa
Kontakt:

Post Postao/la od1987sa » 03 dec 2014, 10:57

naravno da lupas, isto ko da je aldin pisao post. plate su na nivou sirokog i zrinskog. za razliku od koldzinih bagera kod nas radovi na infrastrukturi akademije pocinju na proljece i trebala bi vecina biti zavrsena do septembra, pare za tu namjenu su vec tu, posle toga ce se rjesavati i pitanje stadiona ali o tom potom.
znam da je tesko prosjecnom strumfu prihvatiti da sarajevo danas, a i u buducnosti je najpozeljniji klub za igrati u bih i medju atraktivnijim na balkanu ali tesko je to skontati nekom kome vizuru formira lutvo i ajfel, vama preostaje da skupljate igrace skoca i konopca po probama pa ako sta upadne.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 03 dec 2014, 11:05

@sarajlijaTM
Pricu o visini plata u FK Sarajevo najvise potencirate vi opcenito, i te neke price da Stojcev i Velkoski imaju po 7 000 Eura, a da je Jarni radio za 8 000 Eura :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: Zasto se ne raspitate kolike su plate u drugim timovima koji su u vrhu? Wagne i Zakaric igraju za 1000 KM, Crnov za 500 jes al u limburgu mjesecu.

Sto se tice bombasticnih izjava iz uprave, ocito su ljudi shvatili da su grijesili pa sad okrenuli list.
Zadnja izmjena: hilmo, dana/u 03 dec 2014, 11:11, ukupno mijenjano 1 put.

amstaff
Kontakt:

Post Postao/la amstaff » 03 dec 2014, 11:10

Cuj ovog strumfa... Gledaj kolko mu je krivo :D
Ispadate od ajvar ekipe, a Krste odbija i jacu ajvar ekipu. Para nemate, pojacanja nemate, nista nemate... I dodjes da nama pricas o Tanu i filijalama. Mi smo u stanju da isplatimo igrace, da ih gomilamo i da ih opet isplatimo, da platimo premije i obestecenje za igrace... Da ne pisem vise o tome. Vi smo finansijski i organizaciono 5-10 godina ispred vas.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 03 dec 2014, 11:13

Nisam ni ocekivao pametnije odgovore...

Samo nastavite tako komsinice,aferim ;)

Hilmo prelistaj malo vase izjave,par mjeseci unazad...

Ko je dosao pameti,ko nije,to je vec o dugu stapu. Dino je pametniji od vas kolektivno ovdje jedno 5stepenica,cisto sumnjam da onda stoji ta tvrdnja...

@amstaff-dzaba,hoce jezik pravo...

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 03 dec 2014, 11:16

SarajlijaTM je napisao/la:Nisam ni ocekivao pametnije odgovore...

Ko je dosao pameti,ko nije,to je vec o dugu stapu. Dino je pametniji od vas kolektivno ovdje jedno 5stepenica,cisto sumnjam da onda stoji ta tvrdnja...

dolazi nam ronaldinjo nije zadovoljan u meksiku, a evo cujem i del piero jos malo u indiji pa ce s ibrakovicem na kafu... any problem?

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 03 dec 2014, 11:20

SarajlijaTM je napisao/la: Hilmo prelistaj malo vase izjave,par mjeseci unazad...
Za listanjem nema potrebe, jer veoma dobro znam ko je sta pisao, da bilo je komentara par pojedinaca koji se tako hvale tim platama... ali ako cemo praviti zakljucke na osnovu dva posta ljudi koji su se ono bas pokazali na forumu onda :? :? :?

A ne bi ni tebi bilo lose da malo vise postujes svoje komsije, nacin na koji mi radimo je nas izbor, za sada ima rezultata kako ce biti dalje vidjet cemo, a ne da trazis iskru prema kojoj ces omalovazati ono sto su nasi ljudi uradili, a vasi rade upravo sad. ;)

od1987sa
Kontakt:

Post Postao/la od1987sa » 03 dec 2014, 11:21

hajde strumfeto, idi mjeri trotoara koliko ce vam ostati od tranzita.

BeSha1992
Kontakt:

Post Postao/la BeSha1992 » 03 dec 2014, 11:23

ne cujem te od Koldzinih bagera ...
BITI SRCEM VEZAN U TOME LEZI SNAGA...
Visca Barca...

franklampard8
Kontakt:

Post Postao/la franklampard8 » 03 dec 2014, 11:28

BeSha1992 je napisao/la:

:lol: :lol: :lol:
1946

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 03 dec 2014, 11:28

od1987sa je napisao/la:

hajde strumfeto, idi mjeri trotoara koliko ce vam ostati od tranzita.
hahaahahahahahhahahaahah
Samo Sarajevo

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 03 dec 2014, 11:36

BeSha1992 je napisao/la:

:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

U susitini, nije Koldzo nista slagao. Eno dvorane 9 puta vrijednije od one arheoloske iskopine, par desetina metara od mjesta gdje su oni mislili da ce biti bageri. Drzava im ono sve poklonila i zele jos. I jos kazu kako je neko uvijek protiv njih radio i da su sve sami :crazy: :crazy: :crazy:

Koldzo im se juce onom dvoranom svima u lice nasmijao :tralala:
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 03 dec 2014, 11:46

BeSha1992 je napisao/la:

:rol: :tokralju:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Dave i 15 gostiju.