NBA sezona 2016/2017
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: NBA sezona 2016/2017
Jel vam krivo sto protiv Grizlija pada jedan od rekorda za koje se mislilo da nikad nece biti oboreni 

plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
puške pucaju lete duhovi
Russa će za 50 godina pamtiti po triple double sezoni, a Stepha po finalu koje je popušio nakon 3-1.Sarmelino je napisao/la:Jel vam krivo sto protiv Grizlija pada jedan od rekorda za koje se mislilo da nikad nece biti oboreni

Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Zasto se mislilo da nece biti oboreni?Sarmelino je napisao/la:Jel vam krivo sto protiv Grizlija pada jedan od rekorda za koje se mislilo da nikad nece biti oboreni
Davno su prosla vremena kad je Kobe isplajivao 40 lopti po utakmici, i nije dijelio asistencije.
Kosarka, kao i svaki sport vremenom napreduje.
Kako ide na privatnom fakultetu? Trebalo bi tebe vratiti u gimnaziju. Suvise si se oteo kontroli.Kawhi je napisao/la:Russa će za 50 godina pamtiti po triple double sezoni, a Stepha po finalu koje je popušio nakon 3-1.Sarmelino je napisao/la:Jel vam krivo sto protiv Grizlija pada jedan od rekorda za koje se mislilo da nikad nece biti oboreni

Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
Corruptio optimi cuiusque pessima.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
I to nakon 73-9, nisu ni svjesni sta su sebi uradiliKawhi je napisao/la:Russa će za 50 godina pamtiti po triple double sezoni, a Stepha po finalu koje je popušio nakon 3-1.Sarmelino je napisao/la:Jel vam krivo sto protiv Grizlija pada jedan od rekorda za koje se mislilo da nikad nece biti oboreni

Nakon sto su se prosuli u finalu, skoro se i zaboravilo da je i choklahoma isto napravila u istom PO

puške pucaju lete duhovi
puške pucaju lete duhovi
Koji si ti sad dan ga yebo?Jeftha je napisao/la: Kako ide na privatnom fakultetu? Trebalo bi tebe vratiti u gimnaziju. Suvise si se oteo kontroli.

Kad saznas, javi mi.Kawhi je napisao/la:Koji si ti sad dan ga yebo?Jeftha je napisao/la: Kako ide na privatnom fakultetu? Trebalo bi tebe vratiti u gimnaziju. Suvise si se oteo kontroli.

Remember, remember the 5th of November.
Vrlo vjerovatno je ista prica sa skokovima kao i kod Russa samo sto se to u medijima ne dozivljava toliko jer nema taj dvocifren broj skokova. Na prvu te brojke skokova izgledaju fenomenalno al kad se malo dublje zagrebe vidi se ustvari da je dobar dio te statistike "nastiman". Svakako mislim da se taj broj skokova kod bekova ne treba gledati kao nesto veliko i da je efikasnost puno puno bitnija od broja skokova kod bekova.kokuz je napisao/la:Mogu li te zamoliti da napravis presjek skokova nevinasceta Hardena te ovog kojem citava ekipa namjesta skokove. Dakle sve ove brojke od Hardena komparisane sa Westbrookom. HvalaEpidaurus je napisao/la:Presjek Russovih skokova: http://stats.nba.com/player/#!/201566/rebounds-dash/
Dakle vidimo da je 80% njegovih skokova apsolutno uncontested tj samo on ide za loptom. Oko 16% skokova dodje kada jos neki igrac ide na skok i ostatak je kada vise igraca ide na skok. Nista pretjerano impresivno dakle. Onda dalje vidimo na kojoj udaljenosti od kosa on hvata te skokove. Preko 60% ukupnih skokova on hvata u predjelu od 0 do neka 2 metra od kosa ili drugim rijecima pod samim kosem. Sad, na prvu bi covjek pomislio da je zadivljujuce kako ima toliko energije da izadje na sut svog igraca i onda ide u reket po skok al na to cu kasnije doci kad se dotaknem odbrane. Jos jedan meni sulud podatak je da hvata ukupno 1,2 skoka poslije promasenog slobodnog bacanja. Poredjenja radi, dva najklasicnija centra u ligi Hassan i Gobert hvataju 0,9 odnosno 1 skok nakon promasenog slobodnog po tekmi. Iz te statistike vec vidimo da se svjesno ide na gradjenje skoka da ih Wess moze hvatati. To je legitimna taktika u jednu ruku jer on moze otvoriti kontru ali isto tako nista teze mu nije otvoriti kontru i tranzicij ako ceka loptu od svog centra na trici svojoj npr i onda povuce. Jos jedna zanimljiva stvar mi je da 40% njegovih skokova dolazi nakon suta sa 19+ stopa od kosa sto je malo manje od 6 metara. Dakle opet bi covjek na prvu pomislio otkud mu pobogu energija da brani sut pa onda dotrci u reket da hvata skok.
Ma ako hoćeš reci u PP, ako nećeš zaboli me.Jeftha je napisao/la:Kad saznas, javi mi.Kawhi je napisao/la:Koji si ti sad dan ga yebo?Jeftha je napisao/la: Kako ide na privatnom fakultetu? Trebalo bi tebe vratiti u gimnaziju. Suvise si se oteo kontroli.

Ne znam zasto neko ocekuje da statistike nece biti nastimane.Oko toga se vrti sav sport u USA.Svakim danom se izmisljaju sve gluplje i gluplje statistike da bi se od nekoga pravio heroj ili nesto.Ovo sto je fazon u zadnje vrijeme u nba tipa: Prvi igrac od 1983 koji je u 3 utakmice kod kuce zaredom biljezio 20,5 poena 7,8 skokova i 5,7 asistencija u 30 minuta po utakmici.Statistika je preuzela sport i to mu steti.Epidaurus je napisao/la: Vrlo vjerovatno je ista prica sa skokovima kao i kod Russa samo sto se to u medijima ne dozivljava toliko jer nema taj dvocifren broj skokova. Na prvu te brojke skokova izgledaju fenomenalno al kad se malo dublje zagrebe vidi se ustvari da je dobar dio te statistike "nastiman". Svakako mislim da se taj broj skokova kod bekova ne treba gledati kao nesto veliko i da je efikasnost puno puno bitnija od broja skokova kod bekova.
puške pucaju lete duhovi
puške pucaju lete duhovi
Daj bolan, znaš i sam da je skok fundamentalna stvar u košarci i ako imaš beka koji će kupiti 5+ skokova ti si na konju. 8+ je već fenomenalno. 10+ vanzemaljski.Epidaurus je napisao/la: Vrlo vjerovatno je ista prica sa skokovima kao i kod Russa samo sto se to u medijima ne dozivljava toliko jer nema taj dvocifren broj skokova. Na prvu te brojke skokova izgledaju fenomenalno al kad se malo dublje zagrebe vidi se ustvari da je dobar dio te statistike "nastiman". Svakako mislim da se taj broj skokova kod bekova ne treba gledati kao nesto veliko i da je efikasnost puno puno bitnija od broja skokova kod bekova.
Russ kroz karijeru na 6 skokova. Prošle s Durantom u ekipi imao haman 8. To su strašne brojke i strašna kvaliteta za ekipu.
a lbj po košarkaškoj prostituciji. šeka po kobiju, durenta isto ko i lbj, a kawhi neće pamtitiKawhi je napisao/la:Russa će za 50 godina pamtiti po triple double sezoni, a Stepha po finalu koje je popušio nakon 3-1.Sarmelino je napisao/la:Jel vam krivo sto protiv Grizlija pada jedan od rekorda za koje se mislilo da nikad nece biti oboreni

IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Pa znam ja sasvim dobro da je skok mozda i najbitnija stvar u kosarci al te skokove koje hvataju Harden i Russ vecinom moze uhvatit bilo koji od 5 igraca na terenu. Nisu to skokovi u kojima oni nadskoce 2-3 protivnicka igraca nego cisti zagradjeni skokovi pod kosem. Kad pogledas te statistike rekao bi da su Harden i Wess bolji skakaci od Kawhija il Brona a svi znamo da to nije tako. Legitimna je meni apsolutno taktika da njih dvojica hvataju te skokove da bi lakse tranziciju otvorili al nista losije ne bi otvarali tranziciju da cekaju loptu od centra na nekih 7-8 metara od svog kosa npr.Kawhi je napisao/la:Daj bolan, znaš i sam da je skok fundamentalna stvar u košarci i ako imaš beka koji će kupiti 5+ skokova ti si na konju. 8+ je već fenomenalno. 10+ vanzemaljski.Epidaurus je napisao/la: Vrlo vjerovatno je ista prica sa skokovima kao i kod Russa samo sto se to u medijima ne dozivljava toliko jer nema taj dvocifren broj skokova. Na prvu te brojke skokova izgledaju fenomenalno al kad se malo dublje zagrebe vidi se ustvari da je dobar dio te statistike "nastiman". Svakako mislim da se taj broj skokova kod bekova ne treba gledati kao nesto veliko i da je efikasnost puno puno bitnija od broja skokova kod bekova.
Russ kroz karijeru na 6 skokova. Prošle s Durantom u ekipi imao haman 8. To su strašne brojke i strašna kvaliteta za ekipu.
Skok sezone

puške pucaju lete duhovi
puške pucaju lete duhovi
Uz Magica i Tima najmlađi MVP finala. Vjerovatno će do kraja karijere biti igrač s najviše DPOY nagrada. I sad već ima uzastopne kao vanjski igrač što je neviđena stvar. I sve to bez da osvoji još i jednu titulu, a hoće osvojiti još koju titulu ne brini se.DANTES je napisao/la:a lbj po košarkaškoj prostituciji. šeka po kobiju, durenta isto ko i lbj, a kawhi neće pamtitiKawhi je napisao/la:Russa će za 50 godina pamtiti po triple double sezoni, a Stepha po finalu koje je popušio nakon 3-1.Sarmelino je napisao/la:Jel vam krivo sto protiv Grizlija pada jedan od rekorda za koje se mislilo da nikad nece biti oboreni

Pa to je sad do sistema igre i onoga što trener više želi. Dubsima i Cavsima je lako jer je jednim najbolji skakač point forward i onda nema potrebe da se gradi za Currya, a Cavsi pored point forwarda imaju i Lovea koji ima jedan od najboljih pregleda igre nakon skoka trenutno u NBA i lako otvara kontre pa nema potrebe da grade Kyrieu. Spursi igraju ove sezone najsporiju košarku otkad je Kawhi tu i fokus igre im nije toliko na poenima iz tranzicije, a i on ima neka druga zaduženja pa mu je ovo statistički najslabija sezona što se tiče skokova.Epidaurus je napisao/la: Pa znam ja sasvim dobro da je skok mozda i najbitnija stvar u kosarci al te skokove koje hvataju Harden i Russ vecinom moze uhvatit bilo koji od 5 igraca na terenu. Nisu to skokovi u kojima oni nadskoce 2-3 protivnicka igraca nego cisti zagradjeni skokovi pod kosem. Kad pogledas te statistike rekao bi da su Harden i Wess bolji skakaci od Kawhija il Brona a svi znamo da to nije tako. Legitimna je meni apsolutno taktika da njih dvojica hvataju te skokove da bi lakse tranziciju otvorili al nista losije ne bi otvarali tranziciju da cekaju loptu od centra na nekih 7-8 metara od svog kosa npr.
Opet sve to ne umanjuje da je Russ elitni skakač za svoju poziciju i da bi i bez taktike, koju imaju i koja očigledno donosi rezultate ekipi, imao sigurno 7-8 skokova po tekmi. Od prve sezone u NBA je na 5 skokova što je bolesno za jednog PGa.
- Stone Island
- Kontakt:
Na indexu je postavljen video u vezi tih njegovih skokova, k'o biva izmiču se svi ostali da on hvata lopte. 90% situacija sa videa su glupost. Pogodi lopta obruč i direktno mu se odbi u ruke i oni to smatraju namještenim. Presmiješno. Razumijem, ima dosta situacija kad ga puste da uhvati loptu ali ne može 80 utakmica takvih biti. Šta vam je ljudi. Čovjek je odlučio da obori rekord, trudi se maksimalno i to je to.
Eto Harden igra odbranu.
Eto Harden igra odbranu.

- branimir85
- Kontakt:
kakav 1.kvoter raptorsa 

"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
- KingJamesMVP
- Kontakt:
LeBron pokazuje ko je pravi MVP
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
Kakva igra Ingrama zasad 

Nisam neki ekstra poznavaoc kosarke, tako da, misljenje uzmi sa rezervom.KingJamesMVP je napisao/la:Falit će Cavsima večeras Thompson, velik gubitak. Vidjet ćemo kako će to izgledati. Velika trojka će morati zapeti
Po meni Tristan nije za udarne petorke. Mozda ne bi bilo lose forsirati postavu sa Lovom na petici i Dzejmsom na cetvorci. Tristan je dobar kada igra manje minuta. Na svjezinu moze odigrati agresivnu odbranu i pokupiti dosta ofanzivnih skokova. Kada ima dosta minuta, nije to to, po meni.
I ne mogu prezaliti Delija, nikako. Nevjerovatno potcijenjen igrac. Njegov doprinos u sampionskoj ekipi je bio veliki. Nabijao je adrenalin cijeloj ekipi sa agresivnim pristupom. Kada je na terenu svi igraju agresivnije. Ovo nema u statistici a veoma je vazno. Itekako fali. Bez njega je odbrana slabija, agrsivnost na nizem nivou.
Deron treba forsirati da se vrati u zivot. Samopouzdanje mu je u kurcu. Da bi bio od koristi, mora vratiti samopuzdanje.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
- PaskalHens
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.