FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
A šta je sa štoperom Mehmedovićem?Naše dijete.Moj prijedlog ,a vi kako hoćete sve naša djeca.Odbrana lijevo Borogovac,štoper Mehmedović,veza lijevo Beko desno Sajo u sredini Salamović,a uz to i Svi Crnkina djeca i danas su super igrači.Ma vjerujte đe bi nam bio kraj.
Od izvora bliskih tuzlanskom klubu saznali smo da Staniša Nikolić i Almir Halilović nisu dogovorili financijske detalje. I dok je Nikolićev status još uvijek neizvjestan, Halilović definitivno odlazi iz Slobode.
Pod velikim upitnikom je i Zoletić. Ipak, nije sve tako sivo na Tušnju. Slobodi se priključio bivši ofanzivac banovićke Budućnosti Semir Slomić, a postoji mogućnost da se iz zagrebačkog Dinama vrati i Almir Bekić.
Šef stručnog štaba Ibrahim Crnkić na pripreme vodi i dva juniora.
STRRRRAAAŠNO po meni ako odu piše nam se.........
Pod velikim upitnikom je i Zoletić. Ipak, nije sve tako sivo na Tušnju. Slobodi se priključio bivši ofanzivac banovićke Budućnosti Semir Slomić, a postoji mogućnost da se iz zagrebačkog Dinama vrati i Almir Bekić.
Šef stručnog štaba Ibrahim Crnkić na pripreme vodi i dva juniora.
STRRRRAAAŠNO po meni ako odu piše nam se.........
Sta se desava sa vasim klubom ???
Otislo vam vise od pola ekipe i jos ce ih otici, a uz to imate katostrofalnog trenera, ove godine ce te se boriti za opstanak definitvno...
Otislo vam vise od pola ekipe i jos ce ih otici, a uz to imate katostrofalnog trenera, ove godine ce te se boriti za opstanak definitvno...

- Omerbavarac
- Kontakt:
To nam govore svake godine i vec smo je prezvakali.aS_Roma je napisao/la:Sta se desava sa vasim klubom ???

Slobodi je problem start sezone, ako se zu krene dobro cijela ce da bude dobra, ako ne, onda ocekujem tamo nekad u drugom dijelu da se podignu, sto ne moze biti dovoljno da se napravi neki veci uspjeh.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Kad se pogleda ekipa, ko je otiso, ko je doso, mislim da nismo bas u nekoj zavidnoj situaciji, da mozemo bit optimisti al ja bas nesto mislim da bi trebali bit jer mislim da nako dugo vremena je predsjednik koji ce gledat slobodu prvoOmerbavarac je napisao/la:To nam govore svake godine i vec smo je prezvakali.aS_Roma je napisao/la:Sta se desava sa vasim klubom ???
Otislo vam vise od pola ekipe i jos ce ih otici, a uz to imate katostrofalnog trenera, ove godine ce te se boriti za opstanak definitvno...![]()
Slobodi je problem start sezone, ako se zu krene dobro cijela ce da bude dobra, ako ne, onda ocekujem tamo nekad u drugom dijelu da se podignu, sto ne moze biti dovoljno da se napravi neki veci uspjeh.

Kolko sam informisan uprava se "rijesil" mujica i mislim da primarni cilj treba bit jedan dobar jak centarfor jer sam vec ranije piso da se ne moze u sezonu uc sa 2 spica i to jos dva sto bi ovi nasi komentatori rekli golobrada mladica

A iskreno mene nebi nimalo iznenadilo kad bi nekad pred pocetak sezone a mozda i u 2. il 3. kolu pojacno nas said huseinovic. jest to pomalo nebuloza al on je trenutno igrac bez kluba, dobar igrac al igrac koji je u zadnje 3 godine odigro jedno 10 utakmica i to uglavnom ulazio zadnjih 15 minuta .
Tako ja milslim da smo mu mi neka zadnja opcija, jer ce pokusavan se negdje ugurat a tesko ce neko sa strane uzet takvog igraca sa tim brojem utakmica.
Fundamentalno obrati paznju na ponasanje.
Rasulo u timu,kako gledam 90% ekipe ce otici,ne mirise na dobro.
Mujkic izjavio da nije sve do njega,zeli da se ispune i njegovi uvjeti,na rukovodstvu je da to ispuni..
Navodno se danas molilo Mujkica,Nikolica,Mujica i Zoletica da krenu na Kupres,te da bi ovih dana trebalo nesto leci para na njihov racun.
Trenutno moja prognoza je borba za opstanak,ako se sta ne promjeni.
Mujkic izjavio da nije sve do njega,zeli da se ispune i njegovi uvjeti,na rukovodstvu je da to ispuni..
Navodno se danas molilo Mujkica,Nikolica,Mujica i Zoletica da krenu na Kupres,te da bi ovih dana trebalo nesto leci para na njihov racun.
Trenutno moja prognoza je borba za opstanak,ako se sta ne promjeni.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
Ma ljudi moji svi oni imaju već djecu kako će ih ostaviti bez dinara.Ja ih u potpunosti razumijem.Ja samo neznam šta Jasmin čeka ,možda da se ugasimo.
Po ovome što vidim ja neznam ko će igrati za nas.Nadati se najboljem ,iako sam po prvi puta pesimista.
Po ovome što vidim ja neznam ko će igrati za nas.Nadati se najboljem ,iako sam po prvi puta pesimista.
Ma nemamo se mi sta nadat od dzasmina, tog covjeka da je briga za nas sport nebi dozvolio ono sto se desilo RK Sloboda Solani, nebi dozvolio ovo sto se desava OK Tuzla, nebi dozvolio da Dita dodje do ovdje kamoli da je pred gasenjem...deset je napisao/la:Ma ljudi moji svi oni imaju već djecu kako će ih ostaviti bez dinara.Ja ih u potpunosti razumijem.Ja samo neznam šta Jasmin čeka ,možda da se ugasimo.
Tog sam covjeka pravo gotivio, ono jezera, barok, trgovi fontane, al poslije sam skonto da taj covjek bez obrzira sto je GRADONACELNIK nece k.urcem mrdnut za nesto gdje on ne moze bit dobar, dokazo je kolko mu je sport bitan.
Pa kinezi za 4 godine naprave most od 420km a jasmin za osam godina napravi pola tribine

IZVINJAVAM SE ZBOG OFFTOPIC-a, AL MORO SAM

- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ma sta je taj Jasmin uopste uradio za ovih 8 godina, evo da krenemo ovako , ok imamo jezera ali ako ta jezera prave toliki gubitak koliko se iskazuje, i ako ce im se svake godine davati toliko para iz budzeta koliko se daje, onda je to preskupa investicija za nas gradjane. Do sad je najmanje milion KM otisao na sanaciju navodnog gubitka jezera koje najmanje 30 dana u sezoni ima najmanje 15.000 gostiju po 2.5 KM. Mos' mislit da su u minusu. Ako je jesu smijeni svog kolegu direktora i postavi koga ko ce znat da to vodi.
Barok i trgovi ok ali zar nisu bili preci putevi koji svi znamo kakvi su, strahota bozija. Onda neki dan idem od stadiona do skvera i nemam kante za smece na desnoj strani, samo jedna i to razvaljena. zar to nije prece od fontane.
Pola miliona maraka za Tvrtka da ne spominjem. Jednostavno covjek je profulao viziju, izgubljen u vremenu i prostoru , cuj od Tuzle pravit turisticki grad, pa jbt sta mi to imamo da bi neko dosao ovdje pare trosit. Jezera i bazene svi imaju, a mi drugih atraktivnih historijskih spomenika nemamo. Tuzla je uvijek bila industrijski grad, dok ovaj nije dosao i njemu slicni, te pokopali svu industriju radi nekog turizma. Pa turizam i Bosna ne idu u istu recenicu a kamo li turizam i Tuzla. Da ne duzim promasen covjek u svakom pogledu zbog cega mi najvise ispastamo.
da se vratimo na desavanja u klubu, ovo uopste ne izgleda dobro, kao sto sam vec rekao ovaj put bi mogli da zavrsimo u nizem rangu ako se nesto dramaticno ne promijeni. Cak i da se za 10-ak dana rijesi situacija sa svim ovim igracima to opet nije dovoljno, trebaju i pojacanja a plus momci nece proci ni pripreme, a to znaci jako puno. Znaci da ce u prva 3-4 kola biti inferiorniji u odnosu na sve ekipe.
Da bi ljudi bolje shvatili koliko je situacija losa, Nikolic je mogao i jos moze birati klub u PL ali je dosao u Slobodu zbog djeteta za koje hoce da bude u TZ, znaci lik prihvata skoro sve da bi igrao u Slobodi, kad se ne mogu dogovorit sa takvim igracem onda mozes mislit kako je. Zaista mi je zao tih likova vise. Za Denisa prvog bih volio da nadje negdje klub koji ce ga placati koliko vrijedi. Momak voli Slobodu, a i navijaci vole Denisa jbg zato bih i volio da ode negdje.
Tim treba napunit juniorima, i igracima sa TK pokusat se konsolidovat pa sta na Bog da. Mada ovo sto se desava oko Slobode ne dotice puno ljudi u Tuzli. to je ono sto je najgore od svega
Barok i trgovi ok ali zar nisu bili preci putevi koji svi znamo kakvi su, strahota bozija. Onda neki dan idem od stadiona do skvera i nemam kante za smece na desnoj strani, samo jedna i to razvaljena. zar to nije prece od fontane.
Pola miliona maraka za Tvrtka da ne spominjem. Jednostavno covjek je profulao viziju, izgubljen u vremenu i prostoru , cuj od Tuzle pravit turisticki grad, pa jbt sta mi to imamo da bi neko dosao ovdje pare trosit. Jezera i bazene svi imaju, a mi drugih atraktivnih historijskih spomenika nemamo. Tuzla je uvijek bila industrijski grad, dok ovaj nije dosao i njemu slicni, te pokopali svu industriju radi nekog turizma. Pa turizam i Bosna ne idu u istu recenicu a kamo li turizam i Tuzla. Da ne duzim promasen covjek u svakom pogledu zbog cega mi najvise ispastamo.
da se vratimo na desavanja u klubu, ovo uopste ne izgleda dobro, kao sto sam vec rekao ovaj put bi mogli da zavrsimo u nizem rangu ako se nesto dramaticno ne promijeni. Cak i da se za 10-ak dana rijesi situacija sa svim ovim igracima to opet nije dovoljno, trebaju i pojacanja a plus momci nece proci ni pripreme, a to znaci jako puno. Znaci da ce u prva 3-4 kola biti inferiorniji u odnosu na sve ekipe.
Da bi ljudi bolje shvatili koliko je situacija losa, Nikolic je mogao i jos moze birati klub u PL ali je dosao u Slobodu zbog djeteta za koje hoce da bude u TZ, znaci lik prihvata skoro sve da bi igrao u Slobodi, kad se ne mogu dogovorit sa takvim igracem onda mozes mislit kako je. Zaista mi je zao tih likova vise. Za Denisa prvog bih volio da nadje negdje klub koji ce ga placati koliko vrijedi. Momak voli Slobodu, a i navijaci vole Denisa jbg zato bih i volio da ode negdje.
Tim treba napunit juniorima, i igracima sa TK pokusat se konsolidovat pa sta na Bog da. Mada ovo sto se desava oko Slobode ne dotice puno ljudi u Tuzli. to je ono sto je najgore od svega
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Daj Boze da se ista popravi do pocetka lige,ovo nije dobro.
Ima li iko u ovom gradu da se pobuni,da se naprave protesti itd.. haman niko ?!
Neka igraci idu gdje ce im se placat,a ne ovdje dobiju jednu platu,pa onda pola godine nema,sramota !
Upravu da ne spominjem,nisu u stanju vise od pola godine odrzat skupstinu kluba,kad su je i odrzali,cirkus na sjednici.
Nacelnika ne bih da spominjem,sve sto kazem bice malo.
Ima li iko u ovom gradu da se pobuni,da se naprave protesti itd.. haman niko ?!
Neka igraci idu gdje ce im se placat,a ne ovdje dobiju jednu platu,pa onda pola godine nema,sramota !
Upravu da ne spominjem,nisu u stanju vise od pola godine odrzat skupstinu kluba,kad su je i odrzali,cirkus na sjednici.
Nacelnika ne bih da spominjem,sve sto kazem bice malo.
Ja mislim da vi mlađi to možete pokrenuti.Nisam nešto prestar ali tu sam uz one koji misle dobro ovom gradu i našem uopšte sportu.
Nešto zaboravi pitat,kažu otišli na Kupres.Otkud im lova za to.Po meni je bolje ostati u Tuzli i te pare usmjeriti igračima.Koji su igrači otišli ako ovi prvotimci nisu?Zar se nije mogao otkazati put dok se ne riješi pitanje naših igrača.I to mi je neki rad ove uprave.
Evo ovako pare je obezbjedio novi predsjednik, Davud Zahirovic, covjek placa novu opremu,isplatio je dugove nekim igracima, pregovara sa ovim ostalim, al on meni ne djeluje ko covjek koji se puno razumije u fudbal i mislim da ce mu oko njega bit potrebno vise FUDBALERA a ne menadjera koji ce mu podvaljivat svoje igrace.deset je napisao/la:Nešto zaboravi pitat,kažu otišli na Kupres.Otkud im lova za to.Po meni je bolje ostati u Tuzli i te pare usmjeriti igračima.Koji su igrači otišli ako ovi prvotimci nisu?Zar se nije mogao otkazati put dok se ne riješi pitanje naših igrača.I to mi je neki rad ove uprave.
Sto se juniora tice, procita gore neko govori treba natrpat ekipu juniorima, e pa ja ti provjereno kazem da su svi juniori (izlazna generacija, 1992) pozvani da se pojave na prozivci, a od njih je jedino doso Jasmin Mesanovic i Bekic koji je vec od ranije u prvom timu i ima ugovor.
Ostali svi imaju nekakve svoje menadzercice koji ce ih vodat po kojekakvim probama, a nije im receno da ce igrat "za dzaba" nego je receno da ce se sa onim koji zadovolje potpisat ozbiljni ugovori, al ne imaju oni svoje menadzercicee
Celnici kluba ce u narednim danima uciniti sve napore kako bi nasla novcana sredstva za igrace koji su ostali u Tuzli !
Daj Boze.
Daj Boze.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
mah da imamo sposobnu upravu, da imamo para i da smo u stanju da budemo ozbiljan klub sad, vrlo lako smo mogli da se ukljucimo u borbu za titulu ove godine.
zamisli da se zadrzao tim od prosle godine: Mujkic, Divkovic, Halilovic, Nikolic, Joguncic, Zoletic, Malkic ,Gavaric, Bosnjak, Efendic, Okanovic , S.Mujic, Am. Bekic i dodat im 3-4 juniora te Borgija, Zrnanovica, posudit opet Almira Bekica, nagovorit Saida da dodje i jos jedan stoper(Milosevic ili Covic) i eto ti ekipe koja se moze boriti cak i za titulu. A svi ovi igraci su se realno mogli dovesti u Slobodu da smo ozbiljan klub trenutno kao sto nismo. Znam ja da su ovo puka mastanja ali je zalosno sto je dobra ekipa tako blizu a tako nedostizna.
Ne znam ni sta cekaju ostali klubovi, to je pokazatelj da ni drugi nisu nista bolji od nas, ovdje prvenstveno mislim na Zvijezdu iz Gradacca . Zoletic, Halilovic, Nikolic su im " na izvol'te", a to su 3 igraca koja bi bili pojacanja za 90% klubova u PL, posebno Stana. Stana zeli svim silama da ostane u Tuzli zbog djeteta pa zar ne znaju dogovorit sa likom da zivi u TZ a igra za njih, udaljenost je nikakva. Cak i prije dosta igraca nije htjelo da igra za Zvijezdu jer su iz male sredine, ne mogu da vjerujem da oni nisu pristali da igraci zive u TZ a igraju za njih, ne bi im to nista znacilo, mala cijena za platit da se privuku dobri igraci.
btw sto se tice juniora i menadzercica , nama niko ne moze ugodit, kad je Adem Sabovic uzimao igrace pod svoje i naravno malo zaradjivao od toga , ni to nikome nije valjalo. Sada igrac nece da potpise ugovor sa Slobodom a da nije bilo Slobode bio bi niko i nista. Jedino rjesenje za taj problem je poslat sve menadzere u 3 pm sa Tusnja, ako neki junior zeli da potpise ugovor s nekim drugim poslat i njeg pa nek ide trenirat dje hoce. Nek svi igraci budu u vlasnistvu Adema Sabovica( ne volim ga al je menadzer trenutno) danas ili sutra ko vec bude u Slobodi, ali nek budu Slobodini. Ovo je sramota sto se desava , sramota kluba i greska uprave. Ali sa druge strane da je Sabovic poslao druge menadzere u pm pukla bi prica vidi ga kupi pare od Slobode , hoce da zaradi na ekipi, neda djeci da biraju. Nama Tuzlacima niko ne moze ugodit. ALi opet kad pogledam sad bolje i to da djeci neda birati, nego sto nece da potpisu ugovor sa Slobodom. Boli me q za svakim od njih pojedinacno Sloboda je jedina bitna.
zamisli da se zadrzao tim od prosle godine: Mujkic, Divkovic, Halilovic, Nikolic, Joguncic, Zoletic, Malkic ,Gavaric, Bosnjak, Efendic, Okanovic , S.Mujic, Am. Bekic i dodat im 3-4 juniora te Borgija, Zrnanovica, posudit opet Almira Bekica, nagovorit Saida da dodje i jos jedan stoper(Milosevic ili Covic) i eto ti ekipe koja se moze boriti cak i za titulu. A svi ovi igraci su se realno mogli dovesti u Slobodu da smo ozbiljan klub trenutno kao sto nismo. Znam ja da su ovo puka mastanja ali je zalosno sto je dobra ekipa tako blizu a tako nedostizna.
Ne znam ni sta cekaju ostali klubovi, to je pokazatelj da ni drugi nisu nista bolji od nas, ovdje prvenstveno mislim na Zvijezdu iz Gradacca . Zoletic, Halilovic, Nikolic su im " na izvol'te", a to su 3 igraca koja bi bili pojacanja za 90% klubova u PL, posebno Stana. Stana zeli svim silama da ostane u Tuzli zbog djeteta pa zar ne znaju dogovorit sa likom da zivi u TZ a igra za njih, udaljenost je nikakva. Cak i prije dosta igraca nije htjelo da igra za Zvijezdu jer su iz male sredine, ne mogu da vjerujem da oni nisu pristali da igraci zive u TZ a igraju za njih, ne bi im to nista znacilo, mala cijena za platit da se privuku dobri igraci.
btw sto se tice juniora i menadzercica , nama niko ne moze ugodit, kad je Adem Sabovic uzimao igrace pod svoje i naravno malo zaradjivao od toga , ni to nikome nije valjalo. Sada igrac nece da potpise ugovor sa Slobodom a da nije bilo Slobode bio bi niko i nista. Jedino rjesenje za taj problem je poslat sve menadzere u 3 pm sa Tusnja, ako neki junior zeli da potpise ugovor s nekim drugim poslat i njeg pa nek ide trenirat dje hoce. Nek svi igraci budu u vlasnistvu Adema Sabovica( ne volim ga al je menadzer trenutno) danas ili sutra ko vec bude u Slobodi, ali nek budu Slobodini. Ovo je sramota sto se desava , sramota kluba i greska uprave. Ali sa druge strane da je Sabovic poslao druge menadzere u pm pukla bi prica vidi ga kupi pare od Slobode , hoce da zaradi na ekipi, neda djeci da biraju. Nama Tuzlacima niko ne moze ugodit. ALi opet kad pogledam sad bolje i to da djeci neda birati, nego sto nece da potpisu ugovor sa Slobodom. Boli me q za svakim od njih pojedinacno Sloboda je jedina bitna.
Ne treba ni to radit, da im jedini izbor bude Adem Sabovic !ultrasstyle_tz je napisao/la:mah da imamo sposobnu upravu, da imamo para i da smo u stanju da budemo ozbiljan klub sad, vrlo lako smo mogli da se ukljucimo u borbu za titulu ove godine.
Nego treba cim je moguce sa juniorima potpisivat ugovore, ali da te uguvore potpisuju samo sa slobodom, da to ne bude preko nekog managera, ako mu ti ponudis ugovor a on ga odbije lijepo mu se zahvalit i to je to, a ne citav zivot ti ga treniras (jest da se placa clanarina) al brate ako prodjes nasu skolu ona ga "natjeraj" da potpise ugovor sa Slobodom, pa ti poslije potpisuj skim hoces ugovore sa managerima il menadzerskim agencijama nek ti oni traze druge klubove al nek se ima ugovor sa klubom! ha ya
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ma to sam i mislio , nismo se razumili, napisao sam sad je Sabovic menadzer Slobode i ako potpisu sa Slobodom on bi im bio menadzer, ne znam ko ce bit za 1,3,10 godina ali ko god da bude on ce im tad biti menadzer 

Jel istina da ce se i Salih Sabovic vratit u Slobodu ? Tako sam cuo,sad da li je istina vidjecemo ?
On bi, ukoliko se na Skupštini prihvati imenovanje Davuda Zahirovića kao predsjednika, trebao biti član Upravnog odbora FK Slobode.harry_90 je napisao/la:Jel istina da ce se i Salih Sabovic vratit u Slobodu ? Tako sam cuo,sad da li je istina vidjecemo ?
Ulozio bi nesto svojih para,i onda prodao nekog kvalitetnog igraca,i pare od transfera uzeo sebi i podobnim ljudim oko sebe
Al niko da se zapita gdje su pare od transfera Bekica i Husejinovica,pa klub koji toliko zaradi u BiH moze najmanje 2-3 sezone dobro stajati na tabeli i ne kasnit sa isplatama plata igracima,ali preko miliona eura nestade kao da ih nikad nije bilo ..
Ko je jamio,jamio je

Al niko da se zapita gdje su pare od transfera Bekica i Husejinovica,pa klub koji toliko zaradi u BiH moze najmanje 2-3 sezone dobro stajati na tabeli i ne kasnit sa isplatama plata igracima,ali preko miliona eura nestade kao da ih nikad nije bilo ..
Ko je jamio,jamio je

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.