Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

jopaa7
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la jopaa7 » 18 jul 2016, 23:09

filip13 je napisao/la:nema tako nesto,hvala ti,probacu naci na netu
Ako vec nisi uspio probaj ovako:
Asteriks je napisao/la:
filip13 je napisao/la:ikonica glasnoce zvuka mi nekako nestala,kako da je vratim?
Desni klik na taskbar - properties - u polju gdje pise notifikation area ides custoumize i pod volume nastimaj show icon and notifikation te ok.
Znaci desni klik i svojstva. Nakon ovoga ce ti se otvoriti ovo iz spoilera i onda klikni na prilagodba i nakon toga ce ti se otvoriti ovo na doljnjoj slici. Kliknes na ovo "odaberite ikone koje ce se prikazivati na alatnoj traci" i izaberes. Objasnili su vec decki ali evo u slucaju da nisi skuzio i jos se mucis.
slika
slika

filip13

Post Postao/la filip13 » 18 jul 2016, 23:14

nastimao,hvala drugovi

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 19 jul 2016, 00:09

Otisao mi adapter od laptopa i hocu da na pi.ku potrazim drugi. Zanima me po cemu da trazim pretpostavljam ne po nazivu modela.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 19 jul 2016, 00:17

Puma je napisao/la:Otisao mi adapter od laptopa i hocu da na pi.ku potrazim drugi. Zanima me po cemu da trazim pretpostavljam ne po nazivu modela.
Trazis adapter za svoju marku laptopa i sa snagom i amperima ko sto ti taj stari ima. Recimo punjac od HP laptopa 90W i bubam sad 4.75A (ampera). Ako zapne uslikaj stari punjac onu naljepnicu i okaci pa da provjerimo. Nemaju svi laptopi isti jack (dzek-prikljucak).
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 19 jul 2016, 00:38

Nasao sam, hvala. Mada izgleda da sam koristio Acerov adapter na Toshibinom laptopu.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 19 jul 2016, 22:14

Može li mi neko reći zašto mi varira brzina preuzimanja ? Npr. 10 sekundi bude oko 400 KB/sec pa 30 sekundi oko 100 KB/sec. I sve tako ukrug.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 20 jul 2016, 01:33

TheChief je napisao/la:Može li mi neko reći zašto mi varira brzina preuzimanja ? Npr. 10 sekundi bude oko 400 KB/sec pa 30 sekundi oko 100 KB/sec. I sve tako ukrug.

Jel torrent ili? Opcenito skidanje?

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 20 jul 2016, 04:22

AA23 je napisao/la:
TheChief je napisao/la:Može li mi neko reći zašto mi varira brzina preuzimanja ? Npr. 10 sekundi bude oko 400 KB/sec pa 30 sekundi oko 100 KB/sec. I sve tako ukrug.

Opcenito.

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 20 jul 2016, 12:04

Da li mogu nekako instalirati Windows 10 preko externog HDD-a, bez da ista brisem sa njega ? 1 TB je kapacitet.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 20 jul 2016, 13:40

TheChief je napisao/la:
AA23 je napisao/la:

Opcenito.

Jesi resetovao ruter? Modem sta već koristis, zvao internet provajdera jer moguce da je do njih

Ako nije do njih provjeri da kakva aplikacija nije upaljena u taskbaru i ugasi je mozda ona pravi taj problem, ali ne bi trebalo to je bas rijetko

Uradi speed test i vidi rezultate

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 23 jul 2016, 23:12

Treba mi pomoc, treba mi hotspot za laptopa, win. 7 u pitanju.
Vani sam, pa mi nije nista pri ruci.
Probao mhotspot i jos par ne radi, ako moze link koja radi 100%.
Mia San Mia

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 24 jul 2016, 01:47

Kada priključim laptop i tv preko hdmia i hoću da gledam film/seriju i namjestim project da mi bude second screen only, slika na tvu se zaledi. Jel moguće kako to riješiti? Da se malo šteti baterija od laptopa kad već ne gledam preko njega. :mrgreen:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 24 jul 2016, 12:45

Kako da aktiviram Microsoft office 2010? Na kompjuteru sam aktivirao prije par mjeseci, ali sada se ne mogu sjetiti kako sam riješio problem tada. Ovdje unesem onaj product key koji bude uredu, ali opet piše activation failed? Da li imate neki siguran activator da mogu skinuti i aktivirati office? :) :)

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 24 jul 2016, 16:09

arelinho je napisao/la:Kako da aktiviram Microsoft office 2010? Na kompjuteru sam aktivirao prije par mjeseci, ali sada se ne mogu sjetiti kako sam riješio problem tada. Ovdje unesem onaj product key koji bude uredu, ali opet piše activation failed? Da li imate neki siguran activator da mogu skinuti i aktivirati office? :) :)
Ima onaj EZ activator (office 2010 toolkit), kako se vec zove, downloadujes i u par koraka rijesis. Nadji neki tutorijal na YT, postave oni tih linkova, da se ne mucis ti. :D Evo, ja nadjoh ovaj, vidi moze l' ti- http://ggiare.com/microsoft-toolkit-2-6 ... giare-com/

Btw, na koji nacin vi trazite/downloadujete drivere koji fali, ili ih treba updateovat? Ja sam u device menageru najcesce trazio tamo pod details i kopiram onaj jedan red na googleu, medjutim nekad ne nadje sve drivere, ili ih je nemoguce downloadovati s tih stranica bez registracije, koja nije besplatna. Skidao sam par programa, ali me nervira sto ih ja lafo updateujem na jednom programu, a na drugom mi opet pojavljuje da postoji neki noviji update.. :D

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 24 jul 2016, 16:14

Btw, na koji nacin vi trazite/downloadujete drivere koji fali, ili ih treba updateovat? Ja sam u device menageru najcesce trazio tamo pod details i kopiram onaj jedan red na googleu, medjutim nekad ne nadje sve drivere, ili ih je nemoguce downloadovati s tih stranica bez registracije, koja nije besplatna. Skidao sam par programa, ali me nervira sto ih ja lafo updateujem na jednom programu, a na drugom mi opet pojavljuje da postoji neki noviji update..
Nemas sta updejtovati ako pored istih ne stoji usklicnik u device manageru, a za takvo nesto sluzi driverpack solution.

U stvari ako je potrebno npr. grafa il slicno, ide se na stranicu proizvodjaca i traze dostupni.

Mnogi besplatni programi ovog tipa znaju napraviti pometnju pa je kasnije potrebno roll back driver il reinstalacija sistema. Npr. uradis zvucnu a tamo nigdje zvuka. :lolno:
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 24 jul 2016, 16:25

Asteriks je napisao/la:Nemas sta updejtovati ako pored istih ne stoji usklicnik u device manageru, a za takvo nesto sluzi driverpack solution.

U stvari ako je potrebno npr. grafa il slicno, ide se na stranicu proizvodjaca i traze dostupni.

Mnogi besplatni programi ovog tipa znaju napraviti pometnju pa je kasnije potrebno roll back driver il reinstalacija sistema. Npr. uradis zvucnu a tamo nigdje zvuka. :lolno:
Ma dobro za graficku, ili zvucnu karticu, to normalno da trazim na stranici proizvodjaca. Rekoh ti da neke ne mogu da pronadjem na stranicama, a ovi programi, tacnije drivermax ih prepozna da se trebaju updateovati. Valjda su ovi moji koji su instalirani dizanjem sistema prestari (s obzirom na to da sam navikao na win7, 8 i 10 mi nista Bog zna nisu zbog cega bih presao na iste, a i rijetko koristim laptop). Dosada nisam imao problema s tim programom, da mi nesto poremeti, a i ako zezne, nije tesko uraditi sistem restore.
Zadnja izmjena: Federer17, dana/u 24 jul 2016, 16:27, ukupno mijenjano 1 put.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 24 jul 2016, 16:26

Federer17 je napisao/la:
arelinho je napisao/la:Kako da aktiviram Microsoft office 2010? Na kompjuteru sam aktivirao prije par mjeseci, ali sada se ne mogu sjetiti kako sam riješio problem tada. Ovdje unesem onaj product key koji bude uredu, ali opet piše activation failed? Da li imate neki siguran activator da mogu skinuti i aktivirati office? :) :)
Ima onaj EZ activator (office 2010 toolkit), kako se vec zove, downloadujes i u par koraka rijesis. Nadji neki tutorijal na YT, postave oni tih linkova, da se ne mucis ti. :D Evo, ja nadjoh ovaj, vidi moze l' ti- http://ggiare.com/microsoft-toolkit-2-6 ... giare-com/
Sredio sam. Hvala puno. :D :D

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 24 jul 2016, 16:30

Ma dobro za graficku, ili zvucnu karticu, to normalno da trazim na stranici proizvodjaca. Rekoh ti da neke ne mogu da pronadjem na stranicama, a ovi programi, tacnije drivermax ih prepozna da se trebaju updateovati. Valjda su ovi moji koji su instalirani dizanjem sistema prestari (s obzirom na to da sam navikao na win7, 8 i 10 mi nista Bog zna nisu zbog cega bih presao na iste, a i rijetko koristim laptop). Dosada nisam imao problema s tim programom, da mi nesto poremeti, a i ako zezne, nije tesko uraditi sistem restore.
Dva sigurna nacina da odradis update je pomenuta stranica proizvodjaca i automatic update.

Imas ovdje sve fino pojasnjeno.http://www.howtogeek.com/233115/the-onl ... n-windows/

Imas npr. program slimdrivers, odradis update a ovamo kontrolom na driver boosteru traze ponavljanje istog procesa.

Ponavljam, opravdan nacin nakon instalacije sistema kada pc ne moze naci mreznu, zvucnu, graficku isl.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 24 jul 2016, 16:33

Asteriks je napisao/la: Dva sigurna nacina da odradis update je pomenuta stranica proizvodjaca i automatic update.

Imas ovdje sve fino pojasnjeno.http://www.howtogeek.com/233115/the-onl ... n-windows/

Imas npr. program slimdrivers, odradis update a ovamo kontrolom na driver boosteru traze ponavljanje istog procesa.
Ok, hvala ti, pogledat cu. Kod mene je automatic update uvijek iskljucen. :mrgreen:

Barcod
Kontakt:

Post Postao/la Barcod » 25 jul 2016, 13:44

Možda nije tema al da pitam
Jel se kome povecala brzina na ovim paketima kod mene ovaj trio grande al jos 25mb brzina vidim stavili povecanje brzine za sva 3 paketa ? #telemach
Arsenal All The Way !

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.