FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

_Bad_boy
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la _Bad_boy » 31 maj 2010, 14:12

Schlager je napisao/la:Sledecih 5 dana u Banjaluci-kisa!

Jos cemo sanjati baustelce....
ako neko iz uprave cita prvo ce vidjeti onaj gore tvoj post ali takodje i ovaj dobar izgovor ako ne urade stadion :D
neg slager imal kakvih mahalskih u vezi pojacanja i tak nesto..

i ovo je lijepo vidjeti..imate s puzigacom ugovor od 2009 do 2014..ovako se treba potpisati sa svim igracima a ne svake godine svi klubovi strahuju s kojim ce igracima pocet prvenstvo jer svi igraci imaju ugovore do kraja godine :(
-PAJA Fan Club!!

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 31 maj 2010, 15:24

Nema nekakve price o pojacanjima zasad,osim Boke Raspudica,jedino se njegovo ime pominje konkretno.....ceka se da se vidi ko ce ostati od sadasnjeg igrackog kadra,a to ce najvise zavisiti od toga kako ce biti ispostovane obaveze prema njima iz upravo zavrsene sezone.....iskreno se nadam da ce igracima biti isplacene sve rate iz ugovora i sve sto im je obecano.Ali cak i da svi ostanu,tanko je to,a nekima se pod hitno treba zahvaliti (Milinovic,Stanic,Vukobratovic,Bojic...)...Damjanovica i Zarica bih ostavio zbog lojalnosti i iskustva u ovoj Ligi, ali iskljucivo kao rezerve ako se neko povrijedi ili ima kartone,Petrovica,Kunica i Susca negdje na kaljenje BSK,Rudar i sl,a Jandricu-oprostajna utakmica i funkcija u klubu....Ostali su OK (Knezevic kao rezervni golman,Kajkut,Vukelja,Vule,Petric,Puzi,Leo,Stupar,Stanceski,Grahovac,Maksimovic...i naravno,otkupiti Cupin ugovor ako ima ikakve sanse,ali ne vjerujem da je Bata toliko naivan da ga da za sitne pare ili dzaba kao mi njemu Bikija....

Ovo je neko moje misljenje,sta bih uradio sa postojecim kadrom,a onda se dobro pojacati na svim linijama tima,od golmana,veznog reda,napadaca.....naravno da nece biti ovako jer nikad ne bude onako kako zelimo,ali ja bih to tako napravio da sam Kopanja.....

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 31 maj 2010, 15:57

Ma super je i to za Široki, pa uprava je obećala kolektivnu ostavku ako stadion ne bude gotov, a recimo da i to nije stvar za baciti, naravno očekujem da budu dosljedni do kraja, znači uprava napolje...
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

nasborik
Kontakt:

Post Postao/la nasborik » 31 maj 2010, 16:46

I ja sam misljenja da oni radove ne bih trebali odgadjati zbog kisnog vremena, pogotovo ovako jedan bitan projekat, ne znam ima li to igdje da se gradjevinski radovi odgadjaju zbog kise...
Kao sto vec neko rece, neka prvo rade zapad i unutrasnje prostorije koje su natkriveni...
Ako rekonstrukcija stadiona ne pocne do vikenda NAJKASNIJE, mislim da tu nisu nesto cista posla i sumnjam onda u opste regularnost samog projekta, tendera, a evropsku domacu utakmicu cemo gledati na Pecari ili na tv-u...
Ovakva ne ozbiljnost od strane nase uprave sto se tice stadiona, pa i gradonacelnka, moze im se duplo vratiti na predstojecim izborima i vanrednoj skupstini samog kluba... :twisted:
BORAC ŠAMPION SEZONA 2010-2011; 2020-2021
Republika Srpska lee, Borac dolazi iz njee,
za nju bori se i pobjedjuje.....

lottdogg
Kontakt:

Post Postao/la lottdogg » 31 maj 2010, 16:52

nasborik je napisao/la:I ja sam misljenja da oni radove ne bih trebali odgadjati zbog kisnog vremena, pogotovo ovako jedan bitan projekat, ne znam ima li to igdje da se gradjevinski radovi odgadjaju zbog kise...
Kao sto vec neko rece, neka prvo rade zapad i unutrasnje prostorije koje su natkriveni...
Ako rekonstrukcija stadiona ne pocne do vikenda NAJKASNIJE, mislim da tu nisu nesto cista posla i sumnjam onda u opste regularnost samog projekta, tendera, a evropsku domacu utakmicu cemo gledati na Pecari ili na tv-u...
Ovakva ne ozbiljnost od strane nase uprave sto se tice stadiona, pa i gradonacelnka, moze im se duplo vratiti na predstojecim izborima i vanrednoj skupstini samog kluba... :twisted:
ne bi me iznenadilo da budemo uskraceni i za ovo kako vi tako i mi i zrinjski i siroki , fakat ce biti bruka ako televizija ne obezbjedi prenose evropskih utakmica za nase klubove

nasborik
Kontakt:

Post Postao/la nasborik » 31 maj 2010, 17:00

lottdogg je napisao/la:
nasborik je napisao/la:I ja sam misljenja da oni radove ne bih trebali odgadjati zbog kisnog vremena, pogotovo ovako jedan bitan projekat, ne znam ima li to igdje da se gradjevinski radovi odgadjaju zbog kise...
ne bi me iznenadilo da budemo uskraceni i za ovo kako vi tako i mi i zrinjski i siroki , fakat ce biti bruka ako televizija ne obezbjedi prenose evropskih utakmica za nase klubove
Kod nas je izgleda sve moguce, ali mislim da bi bht1 trebao prenositi evropske utakmice klubova, ako ni oni ne budu zainteresovani valjda ce klubovi vidjeti da ih prenose druge medijske kuce, npr. rtrs da prenosi Borac, a ftv ili neka druga medijska kuca npr. hajat da prenosi Zeljeznicar... Ali koliko se sjecam i prosle kvalifikacije nasih klubova je prenosila bht1...

lottdogg
Kontakt:

Post Postao/la lottdogg » 31 maj 2010, 17:04

nasborik je napisao/la:
lottdogg je napisao/la:
Kod nas je izgleda sve moguce, ali mislim da bi bht1 trebao prenositi evropske utakmice klubova, ako ni oni ne budu zainteresovani valjda ce klubovi vidjeti da ih prenose druge medijske kuce, npr. rtrs da prenosi Borac, a ftv ili neka druga medijska kuca npr. hajat da prenosi Zeljeznicar... Ali koliko se sjecam i prosle kvalifikacije nasih klubova je prenosila bht1...
ja koliko se sjecam da proslo ljeto sarajevo nisu sve utakmice prenosili u evropi ili sam ja ness pogrijesio

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 31 maj 2010, 17:06

Nisu prenosili, upravu si, taman da ih pozdravim sve u javnim RTV servisima ovom prilikom i nahebem im se matere, zasto mi dajemo pare ...
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

nasborik
Kontakt:

Post Postao/la nasborik » 31 maj 2010, 17:11

A jest, nisu Sarajevo prenosili, stvarno bruka za javni servis... Znam da su Siroki prenosili protiv onog Bananta (tako nekako se zove klub) znam da sam malo gledao tu tekmu, a nisu znaci sve klubove prenosili...

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 31 maj 2010, 17:17

Koliko se ja sjecam Sarajevo nije prenoseno nijednom,kao ni Zrinjski...Bio je samo jednom Siroki protiv Rapida na BHT sigurno ,i mozda tog Banantsa,ne sjecam se,i Slavija-Alborg na RTRS,a cini mi se i Slavija-Kosice na RTRS.....

lottdogg
Kontakt:

Post Postao/la lottdogg » 31 maj 2010, 17:21

Schlager je napisao/la:Koliko se ja sjecam Sarajevo nije prenoseno nijednom,kao ni Zrinjski...Bio je samo jednom Siroki protiv Rapida na BHT sigurno ,i mozda tog Banantsa,ne sjecam se,i Slavija-Alborg na RTRS,a cini mi se i Slavija-Kosice na RTRS.....
valjda im ove godine isticu prava za englesku premijer ligu pa se valjda okrenu kvalitetnijoj premijer ligi :mrgreen:
bitno je da su oni otkupili formule da prenose i da zuje 200 krugova ko budale ,a za prenose nasih klubova ih boli racku xD
koliko se sjecam opravdanje im je bilo kako tamo nece snimati utakmicu jer ne mogu preuzeti signal kad niko ne snima . a ne daj boze obezbjediti prava da odu oni sa svojom opremom pa da vrse prenos

Lesinar1987FKB
Kontakt:

Post Postao/la Lesinar1987FKB » 31 maj 2010, 23:43

Schlager je napisao/la:Ja se uvijek nadam da ovo cita neko ko odlucuje u klubu,pa ako neko ovo procita nadam se da ce me bar malo poslusati,i da ne pisem dzaba.

Moja sugestija upravi bi bila da zaboravi na one idiotske sporazume o poslovno-tehnickoj saradnji i radi kao i svi normalni klubovi. Ne trebaju nam ti sporazumi kojima dobijamo ili Vojvodinin skart,ili otpustenog trenera Vojvodine koga treba placati umjesto njih,ili da im pravimo prave igrace (Stevanovic) koji nam odose bez marke obestecenja a zauzimali su mjesto nekome koga bismo mozda afirmisali,a s druge strane mi njima dajemo nase bisere pod presmijesnim uslovima.

Znaci zayebite pozajmice,ugovore o poslovno-tehnickoj saradnji i slicne idiotarije i postanite svjesni da vodite jedan veliki klub,po svemu bolji od Vojvodine koja nema ni dvije hiljade navijaca i radite taj posao dostojanstveno i ponosno a ne ovako snishodljivo i kompleksaski kao dosad.Prodajes igraca-obestecenje je toliko i toliko i zdravo! Kupujes igraca i odmah potpisujes ugovor sa njim na toliko i toliko,kakva crna pozajmica ili obestecenje za Bilbiju od buduceg transfera od kojeg,vidjecete,necemo vidjeti nista,ili neke smijesne mrvice,a dijete je placuci otislo iz Borca i Banjaluke....Siroki ga ne bi dao ispod 800 000 evra,budite sigurni!! Zato sto njihov gazda ne yebe neke nabjedjene velicine tipa Vosa i Butorovic,vec zna da postoji trziste,ponuda i potraznja,cijena.i zdravo! Vidite koliko je dobio od Wolfsburga za Hrgovica koji ni po godinama ni po talentu nije ravan Bilbiji,ili koliko trazi od Hajduka za Vareu,a ne da skida gace pred "bilima" sa Poljuda,vec samo ravnopravno.
starac razumijem kad kazes da je borac mozda veci klub od vose,ali pazi ovako vremena su drugacija i mislim da je nama svakako u interesu da uzimamo one igrace iz vose koji su za klaljenje.srbijanska liga koliko god da je njesra opet je bolja pet puta od ove nase.vojvodina je jedan stabilan i ozbiljan klub.izostaju im rezultati ali vjerujem da ce i oni doci.a igraci iz nase lige se jednostavno ne mogu prodati za neke velike pare,to se uvjek znalo.dajes primjer mirka hrgovica,pa mislim da je to jedini igrac u skorije vrijeme(5god ili koliko vec) koji se prodao za neke ozbiljne pare odma nekom stranom klubu.realnost je da talenti iz borca prvo predju u neke malo "stabilnije i bolje"klubove iz regiona,a tek onda se mogu prodati za neku lovu...i meni je izuzetno zao sto je bilbija otisao ali mislim da mu je to bio pravi potez u karijeri.dobili smo stevanovica koji se odlicno pokazao.sad jedni problem je sto nasa uprava nema znanja i volju da zadrzi takve igace barem na jos jednu sezonu.mislim da je saradnja sa vosom nesto od cega mozemo samo da profitiramo i nadam se da ce se ta saradnja nastaviti.
uostalom pogledaj transfermarkt.co.uk i pogledaj koliko vosa vrijedi,a onda pogledaj borac
money talks!!!

AJ BORAC

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 01 jun 2010, 01:01

Kakav navijač može željeti da mu klub bude nečija filijala. Što se mene tiče budite filijala Čukaričkom al mi je malo šega da neko to zaista priželjkuje. Daješ svoje igrače džaba a tuđe razigravaš koji odlaze a uzimaju mjesto nekom igraču koji bi mogao dugoročnije pomoći.
Nešto tu ne štima, barem što se mene tiče, ti kako hoćeš. Podržavam vašu politiku potpuno :mrgreen: Takva politika + Marić = jedan konkurent manje :mrgreen:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 01 jun 2010, 11:19

Evo na borac-sport neki lik napisao u vezi stadiona,da se valjda ceka sjednica Vlade da odobre pare sad u cetvrtak,a u ponedeljak krecu radovi.
Treci put castimo

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 01 jun 2010, 12:04

Nisam neki pravnik,ali zar pare ne bi trebale biti obezbjedjene ako raspisujes tender?

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 01 jun 2010, 12:09

Schlager je napisao/la:Nisam neki pravnik,ali zar pare ne bi trebale biti obezbjedjene ako raspisujes tender?
I meni je to cudno,ali vidis da se kod nas radi sve na vrat na nos...Traljavo.Ne znam samo zasto se uvijek ceka zadnji cas,znalo se odmah nakon jesenjeg dijela da ce Borac igrati vaznu ulogu u ligi ove sezone,a oni opet cekaju zadnji voz...
Treci put castimo

nasborik
Kontakt:

Post Postao/la nasborik » 01 jun 2010, 12:15

tatamata je napisao/la:Evo na borac-sport neki lik napisao u vezi stadiona,da se valjda ceka sjednica Vlade da odobre pare sad u cetvrtak,a u ponedeljak krecu radovi.
I ja sam sad nasao tu info u vezi stadiona, jeste pravo sjednica Vlade sada u cetvrtak, i taj ponedeljak sledeci im je zadnji rok da krenu sa radovima jer od tog datuma imaju tacno 31.dan da zavrse glavne radove i prijave stadion 7 dana prije 15. jula i pocetka kvalifikacija, znaci to im je zadnji neki rok da pocnu sa radovima ako mislimo gledati evropske utakmice u BL. Evo kopiracu i taj info sa borac-sport:

Neko je pitao kad pocinje gradnja stadiona, zadnja informacija je ponedjeljak. Ove sedmice (cetvrtak) Vlada na sjednici treba da odobri pare. Obecali su...

Neka nam je Bog u pomoci sto se tice stadiona da to stignu na vrijeme!

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 01 jun 2010, 13:05

NIsta od GRuje nazalost
NISU NAS SLOMILE OVE TESKE GODINE...

mejdan
Kontakt:

Post Postao/la mejdan » 01 jun 2010, 13:08

BrigateBL je napisao/la:NIsta od GRuje nazalost
Nista od Gruje ,nista od Maletica. Pa ko nam jos ostaje :D

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 01 jun 2010, 13:17

Zivo me interesuje s kakvim cemo pojacanjima docekati Evropu i novu sezonu.Joj upravo,upravo...
Treci put castimo

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.