RŠD Velež Mostar

Espiritosanto
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la Espiritosanto » 25 avg 2023, 11:03

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
25 avg 2023, 10:53
Direktorcic je napisao/la:
24 avg 2023, 23:31
Ja nemam neke svoje kandidate, Ali s mog nekog aspekta ludog koji imam : Emir Spahic SD, Varesanovic trener. Yebo mater ako bi im vode dali da se napiju na treningu :urnebes: :urnebes:
Pozz i izvinite na upadu.
Čisto sumnjam da Spahića zanima posao SDa, a i generalno bilo koji posao u fudbalu. Mirvić drži određene biznise sa njim, i ponudio mu je poziciju SDa, ali nije Spaha htio. Tako da, ako je odbio da radi negdje gdje ima maksimalno odriješene ruke i iza sebe čovjeka sa kojim biznis radi, neće htjeti ni u Velež.
Pozdrav i tebi drug.Nema ti Emir nikakav biznis sa Mirvićem.
Poveznica njihova je Mirso Ćatić,koji je sa Mirvićem u sekjuriti agenciji a sa Spahom u Plazi zajedno u biznisu.
Dogovarali su da se ovaj novi Mirvićev Bash restoran otvori kod njih u Plazi ali evo uletio KFC.
Spaha istina je djelovao ne zainteresiran za bilo kakvu funkciju u fudbalu.Trenutno je na relaciji Mostar -Gacko -Dubrovnik.
Jedino što ga zanima je lov i tu provodi najviše vremena :rol:
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 25 avg 2023, 11:26

killafrommanilla je napisao/la:
25 avg 2023, 11:02
Ja nemam neke svoje kandidate, Ali s mog nekog aspekta ludog koji imam : Emir Spahic SD, Varesanovic trener. Yebo mater ako bi im vode dali da se napiju na treningu :urnebes: :urnebes:
Čisto sumnjam da Spahića zanima posao SDa, a i generalno bilo koji posao u fudbalu. Mirvić drži određene biznise sa njim, i ponudio mu je poziciju SDa, ali nije Spaha htio. Tako da, ako je odbio da radi negdje gdje ima maksimalno odriješene ruke i iza sebe čovjeka sa kojim biznis radi, neće htjeti ni u Velež.
Pozdrav. Problem vas navijača Sarajeva je što vi ne bi mogli podnijeti da Spahić sada prihvati funkciju SD u Veležu (iako pojma nemam ni da je bilo razgovora). Spahić je puno više vezan za Mostar nego za Sarajevo, ovdje je nonstop, ima svoj TC (udio u njemu valjda, nmp). Jesi li razmišljao na način da će ovdje moći raditi bez pritiska i možda moći paralelno obavljati više poslova što u Sarajevu ne bi mogao? Da možda hoće da uveže Velež i taj centar ili šta već da kroz marketing digne prihode. A možda ovdje ima osobu od povjerenja koja bi mu pomagala u obavljanju funkcije SD?

Milion malih ideja za potencijalni dogovor koje može razviti s Veležom jer je, ma koliko se ti brecao, Velež brend u Hercegovini pa i u Bosni koji dosad niko nije marketinški iskoristio u punom potencijalu. I tvoj jedini cilj je da napišeš kako Spahić ne može doći u Velež jer je kobiva Mirvić bog i batina u ovoj ligi i ako neko ne želi surađivati s njim iz milion razloga, nema šanse da je zamislio nešto s nekim drugim klubom? Ako se Spahiću recimo ne ide iz Mostara zbog vremena ili sporijeg ritma života, može li Mirvić usporiti ritam u Sarajevu i dovesti sunce?

OK je kad upadate na temu da prenesete neku informaciju, ali ovo je baš ono: mi smo probali, nismo mogli, nemojte vi ni probati. Bez ikakvog obrazloženja zašto ne bi moglo, osim što ne može u FKS, pa nemojte ni probati. Thumb down.
Nije to cilj bio, ma da mogu vjerovati da su ljudi u tom fazonu bili. Čak šta više, vjerujem da neki treneri ne bi razmišljali o FKS, a bi o Veležu. Eto Čustović je nas ne tako davno odbio, a vjerujem da se ne bi bunio da dođe kod vas. I sve ima svoje razloge, ok. Samo ti kažem da čisto sumnjam da on ima ambicije da bude sportski direktor, jer da ima ikakve želje, pretpostavljam da bi prihvatio Mirvićev poziv. I ne, ne što mislim da je Mirvić “Bog i batina” lige, nego jer imaju poveznicu i izvan fudbalske scene, i siguran sam da bi imao podršku maksimalnu.
Nisam baš ni rekao da ne trebate probati, ali poprilično sam siguran da nešto nije zagrijan da bude na takvoj funkciji.
Stvar je njegovih ambicija za takav posao koje su prema nekim info, a i gledajući cijelu situaciju male. Što se mene lično tiče, baš bi volio da Spahić dođe, a Čustovića da dovedete za trenera. Izlazak u Europu bi bio interesantniji, jer po mom mišljenju sa Jusufbegovićem ne bi dalje od 5. pozicije.
Sretno vam u nastavku sezone svaki put osim u naša 3 susreta :bih:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 25 avg 2023, 11:29

Espiritosanto je napisao/la:
25 avg 2023, 11:03
Pozdrav i tebi drug.Nema ti Emir nikakav biznis sa Mirvićem.
Poveznica njihova je Mirso Ćatić,koji je sa Mirvićem u sekjuriti agenciji a sa Spahom u Plazi zajedno u biznisu.
Dogovarali su da se ovaj novi Mirvićev Bash restoran otvori kod njih u Plazi ali evo uletio KFC.
Spaha istina je djelovao ne zainteresiran za bilo kakvu funkciju u fudbalu.Trenutno je na relaciji Mostar -Gacko -Dubrovnik.
Jedino što ga zanima je lov i tu provodi najviše vremena :rol:
Na tom sam i mislio pod zajednički biznis, surađuju zajedno igrom slučaja, pa da ne objašnjavam to detaljnije skratio sam maksimalno. Da, upravo tako, slabo djeluje zainteresovano za neku funkciju u fudbalu. @killa se malo naljutio, valjda navikao da dođe neko da provocira, a fakat sam došao da kažem da sumnjam da će im se ispuniti želje.
Što kažeš i sam, Spahiću je najviše na pameti lov :mrgreen:

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 25 avg 2023, 11:31

Nisi kralju dosao si sa prepotentnom pricom nije htio kod nas nece ni kod vas sigurno. Sarajevo PSG Velez Grenobl kako u drugi ako je odbio prvi. Zasto se sada peres :mrgreen:

SejoSexon
Kontakt:

Post Postao/la SejoSexon » 25 avg 2023, 11:47

Pa nije nista lose ni rekao, tako smo srozani zadnjih 30 godina da skoro 98 posto onih koji nece kod njih, pogotovo nece kod nas, sta ce ti uostalom sportski direktor, da mu kaze uprava, ok, evo ti 50 km dovedi igrace, nema od toga nista..

Krpi se ovako dodji, voli navijaj, dok se nekome ne prodamo, tada ce valjda biti neki budzet i za igrace i neki sistem i slicno

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 25 avg 2023, 11:55

CampobelloDiMazara je napisao/la:
25 avg 2023, 11:31
Nisi kralju dosao si sa prepotentnom pricom nije htio kod nas nece ni kod vas sigurno. Sarajevo PSG Velez Grenobl kako u drugi ako je odbio prvi. Zasto se sada peres :mrgreen:
Fulali ste šta sam vam htio reći. Ali nejse, nebitno. Sretno vam bilo u ostatku sezone, osim protiv nas :)
PS, pamet u glavu i ne dovodite sablju :mrgreen:

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 25 avg 2023, 11:57

25 avg 2023, 11:48
slika

😍 :rol:
Ne d’o im Bog
Ti si naša ljubav jedina!

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 25 avg 2023, 12:06

Nadam se da je Mulalić samo lupanje portala kako bi se otvorio text i da u klubu niko ne razmišlja ozbiljno o njemu kao opciji. Opisao bi ga kao više sirovu (seljačku) verziju Feđe Dudića. Sa tim da mi Feđa izgleda kao trenerski pismeniji čovjek. Mulalić je samo hajc i pozitiva i to donekle funkcioniše u klubovima sa ograničenim igračkim kadrom i sa financijskim problemima. Smatram da smo mi previše kvalitetni i organizovani da bi razmišljali o njemu kao opciji....

Ja bih svoje želje posložio ovako:
- Čustović
- Akrapović
- Ćorić
- Ivanković

Za SD je dobra opcija Spaha, kao i Barba, ako ima volje da radi...
City of sunshine... MUSVDG

Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar

Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan

F1 driver: Juan Pablo Montoya

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 25 avg 2023, 12:10

aimar21 je napisao/la:
25 avg 2023, 12:06
Nadam se da je Mulalić samo lupanje portala kako bi se otvorio text i da u klubu niko ne razmišlja ozbiljno o njemu kao opciji. Opisao bi ga kao više sirovu (seljačku) verziju Feđe Dudića. Sa tim da mi Feđa izgleda kao trenerski pismeniji čovjek. Mulalić je samo hajc i pozitiva i to donekle funkcioniše u klubovima sa ograničenim igračkim kadrom i sa financijskim problemima. Smatram da smo mi previše kvalitetni i organizovani da bi razmišljali o njemu kao opciji....

- Čustović
- Akrapović
- Ćorić
- Ivanković

Šta misliš o Samiru Toplaku.. onako samo mislim malo šire?
Ti si naša ljubav jedina!

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 25 avg 2023, 12:10

Ne kažem da nam treba Mulalić, ali da nam treba neko energičan kao Mulalić, to da.
Znanje + energija bi bila dobitna kombinacija.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 25 avg 2023, 12:11

fudbalfudbal je napisao/la:
25 avg 2023, 11:57
slika

Ne d’o im Bog
Honaaaj, što da ne ja bi volio kad je bal nek je maskenbal :rol:

Prvo ime koje se spominjalo za novog trenera Veleža je Denis Ćorić, ali po svemu sudeći od toga neće biti ništa, a :D glavni razlog toga je obeštećenje koje bi Velež morao platiti GOŠK-u za raskid ugovora.

Sad je izgledno da Rođeni neće dobiti tako brzo trenera kao što se najavljivalo tome ide u prilog i saznanje da će Samir Merzić u ponedjeljak predvoditi Rođene na Koševu.

Ova informacija je potvrđena za naš portal.

Navijači Veleža bi na klupi Rođenih najradije vidjeli Dženana Zaimovića koji je trenutno na klupi Stupčanice, ali na pitanje oko njegovog dolaska, gospodin Kevelj za naš portal je kratko rekao da nije razgovarao s njim.

briga manje :D
Zadnja izmjena: JimmyPage, dana/u 25 avg 2023, 12:13, ukupno mijenjano 1 put.

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 25 avg 2023, 12:12

Ne vjerujte svemu što pročitate. Mnogi tekstovi zadnjih dana su samo narudžbe menadžera.

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 25 avg 2023, 12:24

Senade pali auto i drito Spalato po Custovica :salut:

Dok ti to odradjujes Merza neka uigrava 3-4-3 u rombu pa ili pukovnik ili pokojnik :mrgreen:

Osman
Orec Ante Sturm
Vukcevic
Kadric. Mlinaric
Nemanja
Leai Haskic. Dzafa

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 25 avg 2023, 12:27

25 avg 2023, 12:10
aimar21 je napisao/la:
25 avg 2023, 12:06

- Čustović
- Akrapović
- Ćorić
- Ivanković

Šta misliš o Samiru Toplaku.. onako samo mislim malo šire?
Koliko se sjećam, Feđa ga je baš hvalio. Govorio je da ima moderniji pristup i da ima baš dobar odnos sa igračima. Takva rješenja su mi ok. Ne bih volio ove PL dinosaure, kao npr. Musemić. Isto tako bih preskočio bivše igrače iz poslijeratne generacije. Mislim da bi, kao klub, trebali biti na većem nivou od toga...
City of sunshine... MUSVDG

Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar

Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan

F1 driver: Juan Pablo Montoya

salmy

Post Postao/la salmy » 25 avg 2023, 12:29

25 avg 2023, 11:57
slika

Ne d’o im Bog

Ko iz jedne filmske scene, začuje se glas "Nemojte ljudi ko boga vas molim"...
FK..VELEZ - Semir Tuce :)

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 25 avg 2023, 12:38

Ja bih nekog ko ne zna Bosanski i nema profil na društvenim mrežama
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 25 avg 2023, 12:53

Ma nisam se ja naljutio, nego mi je glupo da nemaš ni ideju koji je biznis zajednički Mirviću i Spahiću, ali osjećaš potrebu da napišeš da odustanemo i da nema od toga ništa jer nije vama uspjelo. To mi govori da smatraš da je Velež trenutno nivo Slobode (uz svo poštovanje) i da je situacija toliko nestabilna da ne možemo ni pomisliti na Spahića ili da ste vi nivo PSG. A nijedno ni drugo nije baš blizu istine. Kažem ti, karikiram, možda je baš taj posao oko BASH restorana koji nije uspio dealbreaker za ulazak u FKS, recimo. A možda i Mirvić neće s njim nakon toga :mrgreen:

Uglavnom, oko Spahića svakako ne vjerujem da je bilo priče puno jer kao što je i Espiritosanto napisao, njemu je više u fokusu lov od sportova :)

Sesar mi je solidno rješenje, mislim da i mi trebamo okrenuti poziciju SDa prema nekome kome će ovo biti prvi posao na takvom mjestu, ali koji će kroz razgovor pokazati entuzijazam i želju. Jer, uz fudbalsko znanje i poznanstva, najbitnija je posvećenost. On ako će biti posvećen, ako mu je cilj da postane poznat SD ili da napreduje, uspjet će sigurno bez obzira i na loše poteze. Rad uvijek ispliva. I Topić mi je fina opcija, i on koketira traži, nudio se i Sarajevu, treba mu taj početak i mislim da bi i on mogao biti rješenje ako mu se predstavi projekt. Jusufbegović je bio teški neradnik koji bi bio zadovoljan da ostane u Veležu i to umjesto Emine da vodi Velež Interview, ne bi se bunio. Toliko je ambiciozan i toliko je posvećen.

A za trenera, najjači su mi ovi tekstovi "želja navijača je Zaimović". Kojih, onih navijača što žive sa Zaimovićem u istoj kući :lol: I tu se moramo okrenuti nekome KO ĆE DOVESTI STRUČNI ŠTAB sa sobom, dosta je beskičmenjaka kojima možeš i uličnog kera staviti na pomoćnika on se ne bi bunio. Dižemo klub od 2016. i sad smo, u zadnje dvije godine, malo u periodu stagnacije što je i normalno, ali trebamo krenuti naprijed a Zaimović, Mulalić, Musemić, Dudić su vraćanje unazad koje MORAMO izbjeći.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 25 avg 2023, 13:01

25 avg 2023, 12:24
Senade pali auto i drito Spalato po Custovica :salut:

Dok ti to odradjujes Merza neka uigrava 3-4-3 u rombu pa ili pukovnik ili pokojnik :mrgreen:

Osman
Orec Ante Sturm
Vukcevic
Kadric. Mlinaric
Nemanja
Leai Haskic. Dzafa
Navodno je Čustović odbio.

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 25 avg 2023, 13:02

Nije niko od ovih standardnih(Musemic,Dudic,Mulalic..) u uzem planu, vjerujem da ce biti iznenadjenje novo ime.
Naravno ako postignu dogovor.
#musvdg

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.